Dodaj do ulubionych

Znowu chora sunia

07.10.13, 14:12
Przyjechałam z sanatorium do syna a tu moja sunia się rozchorowała , ucho czerwone okropnie i znowu ma kaszel. Dzisiaj pojechałam z nią do weta i okazało sie że gardło zajęte aż tchawica poszerzona, ucho podejrzenie grzybicy albo drożdże nie zapamiętałam z nerwów. Dostała antybiotyk ,zastrzyk przeciwświądowy i codziennie mam podawać do uszu krople o nazwie SUROLAN .Mam nadzieję , że chory pies nie zaszkodzi synowej , ona ma termin porodu na jutro , ale czuje się bardzo dobrze , sama zawiozła mnie do weta .
Mam nadzieję , że wszystko będzie ok.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Znowu chora sunia 07.10.13, 15:39
      Małgosiu spokojnie, to na bank synowej nie zaszkodzi:). Po prostu jak czyści uszko to może założyć cienkie rękawiczki jednorazowe, a potem umyć dokładnie rączki i spoko. Na pewno się nie zarazi. Ja miałam zakażonego psa pałeczką ropy błękitnej i w takim przypadku to faktycznie trzeba rekawiczek, bo to jest groźne świństwo i dla ludzi. Powiedz jej o rękawiczach i się zabezpieczy. Oby mała szybko wyzdrowiał, bo ta pogoda bardzo sprzyja takim infekcjom. Moja Fabcia już jest okey, uszko blade i nie drapie się.
      Pozdrawiam Ania:)
      • maria0511 Re: Znowu chora sunia 08.10.13, 11:53
        Małgosiu myślałam ile radości sprawi Ci Viki po powrocie z sanatorium a ona sprawiła taką niespodziankę no cóż one nas potrafią zaskakiwać ,ale pod twoją opieka i rodziny szybko dojdzie do zdrowia czego Wam życzę.
        P.S.Małgosiu pochwal się tym nowym dzidziusiem jak już się urodzi " BABCIU" pozdrawiam Maria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka