pibi62 26.01.14, 16:40 chcę odstawić drób, sucha jej nie pasi, co radzicie, czy wołowe z marchwią i pietruszką oraz ryż z grysikiem, jest dobrym pomysłem ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an3czka2 Re: jedzenie, a drapanie 26.01.14, 18:55 Jeżeli chcesz gotować, to najlepiej indyka, lub jagnięcina czy cielęcina. Do tego ryż, oraz jarzynki i wszystko w stosunku po 1/3 . Jarzynki oczywiście nie wzdęciowe czyli nie kapustę, cebule itd. Doradzam jednak karmę suchą, bo zawiera niezbędne witaminy i mikroelementy. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
pibi62 Re: jedzenie, a drapanie 26.01.14, 22:24 tylko po suchej jak zaznaczyłem ma... rozwolnienie, najpierw był Royal, a teraz Puryna... i to samo ;( Odpowiedz Link
an3czka2 Re: jedzenie, a drapanie 27.01.14, 20:00 Swoją drogą jak wprowadzasz suchą karmę, powoli po kilka granulek nowej karmy, czy garść od razu?. Możesz mieszać, po prostu dawać trochę suchej i ,,okrasić" jakąś animondą czy gotowanym jedzeniem. Naprawdę warto. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
pibi62 Re: jedzenie, a drapanie 27.01.14, 21:10 dajemy teraz tylko kilka ziarenek, podstawą jest gotowane, ale nie chcemy aby nienaumiała się suchej, bo to wygodne i racjonalne... Odpowiedz Link
maria0511 Re: jedzenie, a drapanie 27.01.14, 12:46 Ja już nie wiem co dobre dla mojej psinki poprzednie pieski co nie znały psiego jedzenia bo wtedy jeszcze nie było jadły to co my żyły ponad 16cie lat, następna Sznaucerka miniaturka panna wystawowa karmiona psim jedzonkiem odeszła w wieku 10 lat na nowotwór przewodu pokarmowego a obecna najlepiej zjada obiad gotowany dla niej z mięskiem suchą karmę oddała by za kanapkę z szynką czy innym obkładem no cóż serce mięknie i czasem dostaje. Maria Odpowiedz Link