pibi62 26.01.14, 16:53 łzawiące oczy, nie ma włosa koło oczu tak aby ją drażniły, a jednak łezki dość obficie jej się wylewają, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an3czka2 Re: oczy 26.01.14, 18:49 Przemywaj co rano przegotowaną wodą i wacikiem delikatnie, oraz może spróbuj kropli ze świetlikiem na parę dni. Dosłownie po kropelce do oczka co rano. Powinno pomóc. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
maria0511 Re: oczy 27.01.14, 17:26 Jest też Świetlik lekarski w ziołach fix wygodne do zaparzania i przemywania i Sól fizjologiczna w ampułkach do nabycia w aptece wydatek groszowy.Ziołami też przemywałam mojej psince jak była mała teraz nadal przemywam solą fizj. oczy u tej razy wymagają stałej pielęgnacji. Krople do oczu są dobre ale nie zawsze łatwo zakropić żeby nie zrobić krzywdy tym broniącym się psiakom. Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link
kasiak37 Re: oczy 27.01.14, 18:30 a ja zauwazylam ze to moze byc roznie u roznych psiakow.Mojej znajomej suni az sie leje a moja ma sucho kolo oczow. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: oczy 27.01.14, 19:35 Zakropl normalnie oczka, i co rano trzeba przecierać oczka Borasolem, czy wodą przegotowaną. Nasze milusińskie niestety mają tendencje do łzawienia, a są tego różne przyczyny. Często jest to wadliwa budowa oka, tak jak ma moja Fabcia. Jej wada jest nie do skorygowania, byliśmy u okulisty. Wcześniejsze posty sporo o wadach oczek mówią. Najczęściej występuje wada dolnej powieki, czyli drugi rząd rzęs od wewnątrz oka. No ale ty maleństwu po prostu zakrapiaj parę dni i zobaczysz jaki jest efekt. Może ustąpi:) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
pibi62 Re: oczy 27.01.14, 21:07 Nasza poprzednia sunia nie miała tych problemów, myślę iż przemywanie i czas pokarzą co będzie... :) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: oczy 28.01.14, 10:52 Może też to być związane z ząbkowaniem. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link