26.01.14, 16:53
łzawiące oczy, nie ma włosa koło oczu tak aby ją drażniły, a jednak łezki dość obficie jej się wylewają,
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: oczy 26.01.14, 18:49
      Przemywaj co rano przegotowaną wodą i wacikiem delikatnie, oraz może spróbuj kropli ze świetlikiem na parę dni. Dosłownie po kropelce do oczka co rano. Powinno pomóc.
      Pozdrawiam Ania.
      • pibi62 Re: oczy 26.01.14, 22:26
        Przemywamy jej, ale o świetliku nie pomyślałem...
      • pibi62 Re: oczy 27.01.14, 16:33
        ale ale... zakrapiać jej ?
        • maria0511 Re: oczy 27.01.14, 17:26
          Jest też Świetlik lekarski w ziołach fix wygodne do zaparzania i przemywania i Sól fizjologiczna w ampułkach do nabycia w aptece wydatek groszowy.Ziołami też przemywałam mojej psince jak była mała teraz nadal przemywam solą fizj. oczy u tej razy wymagają stałej pielęgnacji.
          Krople do oczu są dobre ale nie zawsze łatwo zakropić żeby nie zrobić krzywdy tym broniącym się psiakom. Pozdrawiam Maria
          • kasiak37 Re: oczy 27.01.14, 18:30
            a ja zauwazylam ze to moze byc roznie u roznych psiakow.Mojej znajomej suni az sie leje a moja ma sucho kolo oczow.
        • an3czka2 Re: oczy 27.01.14, 19:35
          Zakropl normalnie oczka, i co rano trzeba przecierać oczka Borasolem, czy wodą przegotowaną. Nasze milusińskie niestety mają tendencje do łzawienia, a są tego różne przyczyny. Często jest to wadliwa budowa oka, tak jak ma moja Fabcia. Jej wada jest nie do skorygowania, byliśmy u okulisty. Wcześniejsze posty sporo o wadach oczek mówią. Najczęściej występuje wada dolnej powieki, czyli drugi rząd rzęs od wewnątrz oka. No ale ty maleństwu po prostu zakrapiaj parę dni i zobaczysz jaki jest efekt. Może ustąpi:)
          Pozdrawiam Ania
          • pibi62 Re: oczy 27.01.14, 21:07
            Nasza poprzednia sunia nie miała tych problemów, myślę iż przemywanie i czas pokarzą co będzie... :)
            • an3czka2 Re: oczy 28.01.14, 10:52
              Może też to być związane z ząbkowaniem.
              Pozdrawiam Ania.
              • pibi62 Re: oczy 29.01.14, 20:40
                fakt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka