Dodaj do ulubionych

podłogi, na których nie widać brudu?

21.04.11, 11:15
Pomóżcie proszę. Będę miała w domu ogrzewanie podłogowe i szukam rozwiązania na podłogi.
Czy któraś z was ma podłogę z żywic epoksydowych? Na jakich kolorach/dekorach nie widać kurzu czy brudu po przejściu w mokrych butach? Oczywiście zamierzam sprzątać, ale po tym jak się udupiłam w firmie ze sprzątaniem podłóg białych z PCV - mam dość. Szukam więc czegoś, co będzie się nadawało przy ogrzewaniu podłogowym i pytam jednocześnie o kolory i dekory.
Obserwuj wątek
    • kanga_roo Re: podłogi, na których nie widać brudu? 22.04.11, 09:36
      niestety, brudu to nie widać na beżowo-miodowych z maziajami płytkach u moich rodziców na działce. i to jest jedyny atut tych płytek smile. myślę, że gładki kolor (żywica) musiałabyś dobrać pod kolor podłoża wokół domu (piasek, ziemia ), żeby nie było widać brudu. na beżowym (u znajomych) widac wszystko, na antracycie i szaroniebieskim u mnie też.
    • magdalaena1977 Re: podłogi, na których nie widać brudu? 22.04.11, 14:33
      Najgorszy jest jednolity kolor - zarówno jasny jak i ciemny.
      Moi rodzice mają w łazience płytki w kolorze szaro - marmurkowym i w ogóle nie widać na nich brudu.
    • lirio Re: podłogi, na których nie widać brudu? 22.04.11, 19:59
      Miałam w poprzednim mieszkaniu super wykładzinę PCV obiektową. Była ładna i praktyczna, brudu i kurzu nie było absolutnie widać. Miała ciapki, do tego fakturę (lekkie wypukłości) i niektóre "kamyczki" były lekko perłowe. Całość określiłabym jako półmat. Niezniszczalna wink
      Wzór i kolor jak tu:
      www.wykladzinywinylowe.floorplanet.pl/pl/Products/2301/Eclipse-Premium-Uni-3440018/Show/
      • lirio Re: podłogi, na których nie widać brudu? 22.04.11, 20:30
        Zeżarło mi posta.
        Teraz mam w kuchni płytki ceramiczne w kolorze cegły - udajace terakotę, takie jakby postarzane (cienie mają ciemniejsze), do nich ciemna fuga i jest dobrze. Nie tak idelanie jak na tamtej, ale nie widać kurzu, brud widać w ograniczonym zakresie - jedynie coś co jest jasne, albo ma sól w składzie.
        Coś jak tu:
        www.tychy24net.nazwa.pl/eurolazienki/allegro_stuff/produkty/gres-aragon/gres-aragon-chipre-ar1.jpg
        Tylko kolor jat tu:
        tiny.pl/hdv1g
    • ko_kartka Re: podłogi, na których nie widać brudu? 05.05.11, 09:45
      Na lakierowanych deskach sosnowych. Idealne, brud widać dopiero na białych skarpetkach (ale za to jak widać!). Tylko do ogrzewania podłogowego się nie nadają.

Miałam kiedyś idealne płyty: jasnobeżowe w kropeczki szare, jakby grysik. Eleganckie, stonowane, nowoczesne, niebrudzące. Moja mama ma brązowe w szalony wzorek turecko-chiński i na tym faktycznie, nawet błota nie widać, ale za to można oczopląsu dostać.
      • dorota_11 Saloni merida 05.05.11, 12:02
        Polecam - mam w łazience - brudu nie widać wcale. Sa dwa odcienie do wyboru - ciemniejszy jest łatwiejszy w utrzymaniu
    • mikams75 Re: podłogi, na których nie widać brudu? 05.05.11, 13:00
      mam parkiet, nie wiem dokladnie jaki to kolor, raczej jasny, ale nie do konca - kurzu nie znac ale mokre sladu juz niestety tak.
      Do lazenia w mokrych butach to sa dobre takie plytki w ciapki, zylki w raczej ciemniejszym kolorze.
      • felinecaline Re: podłogi, na których nie widać brudu? 05.05.11, 14:18
        A zdarza sie wam myc te podlogi co to na nich "brudu nie widac"?
        • anka-ania Ależ skąd! 05.05.11, 14:42
          Czekamy aż sam się wykruszy i wyniesie z domu!

Sorry, NMSP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka