19.03.12, 20:42
O materace juz Wam glowe pozawracalam, nurtuje mnie teraz inna kwestia wink lepsza opcja z tradycyjna rama lozka i do tego dno lozka z listew, czy raczej "spod" wbudowany juz w kaste, do ktorego nie potrzeba ramy (i tez nie da sie dobrac, chyba, zeby robic na wymiar, jak uswiadomila mnie babka w ikei) i wystarczy tylko przykrecic nozki, o, cos takiego: www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/10158839/ ? co byscie wybraly, moje drogie wdpd?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Lozko :) 19.03.12, 20:49
      Tradycyjne łóżko, bo wtedy mogę wybrać ramę i wezgłowie wg swojego gustusmile
    • kol.3 Re: Lozko :) 19.03.12, 21:43
      Jeśli szukasz wyreczka, mogę polecić lózko z drzewa kauczukowego i metalu
      www.ceneo.pl/Lozka;szukaj-%C5%82%C3%B3%C5%BCko+venecja?se=qKdcy3AlFni614za9tuHFz_H4ZjbMHZt&gclid=CJ6975Tp864CFcVF3wodWxoyMQ
      Sprawdzone, trzyma się dobrze i cena atrakcyjna.
      • bebe.lapin Re: Lozko :) 19.03.12, 21:59
        Dzieki, ale rzeczy zbytkowe, zwlaszcza dostepne w Pl, nie bardzo mnie interesuja big_grin
        chce po prostu tanio cos wygodniejszego od wygniecionej kanapy big_grin
    • isabelle1986 Re: Lozko :) 20.03.12, 09:26
      Materac + osobny stelaż to zawsze dużo więcej możliwości niż materac z przykręcanymi nogami. Jeśli masz dużo miejsca na łóżko to nawet się nie zastanawiaj. My kupiliśmy tradycyjny materac i teraz mamy mały problem z urządzeniem sypialni, bo większość łóżek się nie mieści i w sumie to przydałaby się teraz możliwość przykręcenia nóg do materaca.
    • zooba Re: Lozko :) 20.03.12, 09:32
      Ja mam metalowe łóżko (drewniane skrzypiało w nieodpowiednich momentach) plus taki wkładany spód jak z linka. Bardzo sobie chwalę.
    • magda.k123 Re: Lozko :) 20.03.12, 12:57
      ja bym zdecydowanie wybrała tradycyjną ramę łóżka i uniwersalny stelaż, do którego będzie pasowac większość materacy. Ja mam łózko drewniane i taki <a href=”http://www.sklepbeds.pl/stelaz-bez-regulacji-br.html”>bukowy stelaż ramowy</a> I co ważne - nie hałasuje w nieodpowiednich momentach
    • aiczka Re: Lozko :) 20.03.12, 16:09
      Mieliśmy podobny materac, tylko sprężynowy. Niestety nie okazał się bardzo solidny - sposób mocowania "środkowej nogi" podtrzymującej większe materace okazał się beznadziejny, noga szybko zaczęła rysować podłogę zamiast podpierać łóżko. Niemniej stelaż trzymał się dobrze. Po trzech latach materac kwalifikował się do wymianu ze względu na sprężyny, ale jako niskobudżetowe rozwiązanie tymczasowe sprawdził się dość dobrze. Ty, jak rozumiem, jesteś zainteresowana wersją z pianki, więc problem sprężyn odpada.
      Kłopotliwy może być brak wezgłowia - jeśli nie ma się nic na ścianie a lubi czytać w łóżku, to pościel może farbować ścianę itp.
      Teraz mamy tradycyjną ramę ze stelażem i materacem, ale tym razem udało nam się znaleźć ramę, która miała satysfakcjonującą kombinację ceny, wyglądu i materiału, co nie zawsze się udaje a wtedy łóżko, którego wygląd zależy głównie od narzuty jest dobrym rozwiązaniem.
      • bebe.lapin Re: Lozko :) 20.03.12, 18:52
        Dzieki za opinie, a gwoli wyjasnienia: na to, co zalinkowalam, wkladzie sie osobno materac, to jest taki ekwiwalent ramy lozka+wkladanego stelaza. Minusem jest wlasnie to, ze poduszki beda spadac, chyba ze sie postawi zaraz przy scianie. Natomiast przy tradycyjnej ramie boje sie wlasnie tego, ze, jak mowicie, "bedzie skrzypiec w nieodpowiednich momentach" tongue_out albo sie najzwyczajniej rozjedzie, jesli bedzie za slabo skrecona....
        • johana75 Re: Lozko :) 21.03.12, 00:14
          My mamy lózko drewniane, ze spodem 3 strefowym i na to materac z pianki 5 strefowy, Skrzypi jak sie kładziemy spać ale w "nieodpowiednich momentach" nie skrzypi już ;p
          Wolę mieć podnoszony zagłówek i tą częśc pod nogami. Bardzo wygodnie jak sie odpoczywa w dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka