Dodaj do ulubionych

Telefon dla seniora z funkcją mms ?

04.03.13, 11:59
Macie może doświadczenie ? Chodzi o to by był w miarę prosty w obsłudze i miał możliwość odbierania mmsów wink z wnukami ? Poradźcie coś
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 04.03.13, 17:41
      Smartfon. Senior niekoniecznie musi być idiotą.
      • zla_wiedzma Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 05.03.13, 09:48
        kol.3 napisała:

> Smartfon. Senior niekoniecznie musi być idiotą.

Oj zdziwiłabyś się ilu idiotów ma smartfony wink
    • klikon55 Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 04.03.13, 19:15
      Zobacz na stronie T-mobile Emporię z klapką, jest krótka prezentacja telefonu. Kupiłam taki dla seniora, zaznaczam że to nie jest pierwszy jego telefon, jest doświadczonym użytkownikiem. No, ale wiek robi swoje. Jak do tej pory nie widzę wad. Seniorom wiele funkcji jest niepotrzebne np, radio, dostęp do internetu /korzysta i to bardzo chętnie i sprawnie w domu/. Nie ma wyboru w telefonach z klapką, a jest ona dla seniorów praktyczna, bo nie muszą pamiętać o blokadzie klawiszy. Ze względu na zesztywniałe stawy odradzam smartfona i wszystkie dotykowe.
      • zla_wiedzma Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 05.03.13, 09:53
        Właśnie emporia z klapką "rzuciła mi się w oczy" wink
        Mama nie chce dotykowego. Chce jedynie móc odbierać smsy, mmsy i wykonywać połączenia. Nie potrzebne jej radia, mp3 o i innych aplikacjach nie wspomnę. Dobrze widzi i słyszy wink dlatego nie koniecznie muszą byc klawisze wielkości bochenka chleba. Tak sobie myślę że może jakiś rozsuwany telefon, byłby też dobrym rozwiązaniem i nie musi być on typowo dla seniora bo te z tego co przeglądam są specyficzne.
        • anu_anu Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 05.03.13, 10:58
          Rozsuwane telefonu są fajne bo poprzez zasuniecie się je automatycznie blokuje.
          Natomiast smartfony mają większe ekrany - co przy oglądaniu zdjęć ma spore znaczenie.
          Zdjęcie na małym wyświetlaczu i na dodatek z kiepską rozdzielczością - to tylko na reklamach dobrze wyglądają, w praktyce to szkoda forsy na wysyłanie.
          Nie lepiej na kompie zdjęcia oglądać?
        • klikon55 Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 05.03.13, 19:09
          Masz rację jest to taki trochę przaśny telefon, ale niestety nie ma wyboru. Jest samsung z klapką - obawiam się o zasięg, mamy kiepskie doświadczenia. Nokia rozsuwana - ekran dotykowy. Była jeszcze niedawno Motorola z klapką, ale już nie ma i prawdopodobnie nie będzie. Nikt nie narzucał mojemu seniorowi ograniczeń funkcji aparatu, takie były życzenia wynikające z długoletniego już użytkowania komórek. Z seniorką radzę iść osobiście do sklepu czy salonu i pokazać aparaty na żywo jaki jest wybór, wtedy sama podejmie decyzję. Powodzenia.
    • anu_anu Re: Telefon dla seniora z funkcją mms ? 05.03.13, 09:10
      A seniorzy w jakim wieku? I z jakim nastawieniem do nowości? Bo to bywa różnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka