zuzka.a1 13.04.08, 10:40 Macie jakieś swoje sposoby na maksymalne wykorzystanie czasu np nakładasz maseczkę i mając kilka minut do wykorzystania sprzątasz łazienkę? Ja często sprzątam pobieżnie łazienkę, kiedy dzieciaki siedzą w wannie i się bawią. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.evie.zoe Re: co robicie "w międzyczasie"? 13.04.08, 12:06 słyszałam o tej metodzie z maseczką - dla mnie rozmija się z celem. Zawsze piszą, żeby przy maseczce się relaksować i ma to sens, choćby dlatego, żeby nie ściągać nerwowo brwi, nie zaciskać mięsni twarzy, co robimy odruchowo. W międzyczasie to ja niestety robię bałagan, tzn. on sam się robi :- )))) Ale kiedy gotuję, to w międzyczasie sprzątam kuchnię (załadowuję zmywarkę, ścieram blaty), kiedy oglądam telewizję to prasuję, albo ceruję (w stopniu minimalnym oczywiście, małe dziurki w ciuchach dzieci), no i czytam w wannie (nie wiem, czy to się liczy ), nawet z maseczką na twarzy. Odpowiedz Link
kicia031 Re: co robicie "w międzyczasie"? 13.04.08, 18:24 w czasie kiedy Wscieklak sie kapie, ja zmywam makijaz i myje zeby. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: co robicie "w międzyczasie"? 13.04.08, 20:31 Witam, "W międzyczasie" idę do kompa i przeglądam ulubione foruma i się w ten sposób relaksuję Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link
molla7 Re: co robicie "w międzyczasie"? 13.04.08, 23:02 > "W międzyczasie" idę do kompa i przeglądam ulubione foruma i się w > ten sposób relaksuję dla mnie to tez najefektywniejszy sposób na wykorzystanie w miedzyczasie.. zastanawia mnie, że faceci nie stosuja takich prób załatania dziwnymi czynnosciami swojego dnia, robią naraz jedną rzecz i nie spinają się "co by tu jeszcze". mysle że to zdrowa strategia... Odpowiedz Link
dominika8 Re: co robicie "w międzyczasie"? 14.04.08, 08:06 jestem z tego gatunku, co nie może spokojnie usiedzieć. Jak mam maseczkę,to np segreguję ciuchy, lub co innego. Wiem, że się powinno relaksować, leżeć i rozmyślać, ale akurat ja bym tego nie wytrzymała. Dlatego chodzenie do kosmetyczki to dla mnie koszmar. Czasem mam ochotę się zerwać i wyjść. Prasuję oglądając coś w tv, inaczej bym nie tknęła ( nie znoszę prasować) Odpowiedz Link
loola_kr Re: co robicie "w międzyczasie"? 14.04.08, 13:45 Ja nakładam maseczkę jak jestem w wannie to w miedzyczasie mogę sobie pięty wyskrobać A jak dzieci się kąpią to zmywam makijaż i siadam do Forum )) Odpowiedz Link
agatha-christie Re: co robicie "w międzyczasie"? 16.04.08, 08:14 Jeszcze niedawno potrafiłam nałożyć sobie na pośladki oraz uda "maź" antycelulitową, okręcić sie folią, na to stare dresy a na nie z kolei ciepłe spodnie narciarskie (bo trzeba utrzymywać wysoką temperaturę ciała przez ok. godzinę), do tego maseczka na twarzy plus grube wałki "rzepy" na głowie, ale na tym nie koniec, bo dopiero tak odstawiona zaczynałam odkurzać. Ale to wszystko bez świadków. Na razie mam przerwę, bo skończyło mi się cudo antycel. (gdyby te preparaty działały, to myślę, że nie byłoby cellulitu na świecie). Uwielbiam robić kilka rzeczy jednocześnie, synchronicznie. Odpowiedz Link
magda.evie.zoe do agatha christie 16.04.08, 08:33 dzięki za poranną wizję rozweselającą ))) Odpowiedz Link
trusiaa Re: co robicie "w międzyczasie"? 16.04.08, 08:38 Agatho-Christie - )))))))))! Zazdroszczę Ci intymnych chwil tylko dla siebie, kiedy możesz zająć się swoja urodą od stóp do głów. Ja robię to w biegu, albo poźnym wieczorem, bo ile razy w ciągu dnia (zimą zwłaszcza) zapragnę choćby kapieli - zaraz jest natarczywy dzwonek do bramy i lecę, w ręczniku na głowie, żeby otwierać sąsiadce, listonoszowi, panu z gazowni itp. (Ciekawe, że gdy mam mnóstwo wolnego czasu, jestem "zrobiona", a dom wysprzątny - pies z kulawą łapą do mnie nie zajrzy). W międzyczasie: czytam (książki i prasę mam rozłożone strategicznie, w różnych pomieszczeniach), latam po internecie, gadam z matką przez telefon (po parę razy dziennie) zdarza mi się (ale pogoda musi być pod psem) półgodzinna drzemka. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: co robicie "w międzyczasie"? 16.04.08, 10:34 kiedyś po każdej gwałtownej wymianie słów lub problemach w pracy szłam do kosmetyczki i bykiem leżałam na kozetce - TO BYŁ RELAKS- czułam się dopieszczona . po latach - nie ma gwałtownej wymiany zdań , nie ma pracy , brak powodów do wyjścia do kosmetyczki , no , a zmarszczki w moim wieku -polubiłam je Odpowiedz Link
zdzisiowa Re: co robicie "w międzyczasie"? 16.04.08, 11:50 Czesto lubie moczyc nogi i wtedy przy okazji wypijam popoludniowa kawę,szydelkuje,oglądam tv i puszczam dymka.Wczoraj w miedzyczasie szukajac na balkonie ziemi do kwiatow wysprzątalam go i przetarlam okno,a ze byla pora kolacji(tak o 19 stej mnie naszlo na ten balkon),to w miedzyczasie nastawilam jajka na salatke i zrobilam spacer do piwnicy z rupieciami z balkonu.Na szczescie nie codziennie mam takie nieplanowane zrywy do porzadkow. Odpowiedz Link
dzambii Re: co robicie "w międzyczasie"? 16.04.08, 23:58 Ja maksymalnie wykorzystuję przerwy na reklamy. Wieszam pranie, zmywam po kolacji, biorę prysznic, nakładam maseczkę i relaksuję się do następnej reklamy, gotuję na jutro... Te reklamy trwają 15 min - w tym czasie można zadbac o dom lub o urode. Odpowiedz Link
agawa70 Re: co robicie "w międzyczasie"? 17.04.08, 00:35 O! To już wiem czemu one tak długo lecą Muszę zacząć to wkorzystywać Odpowiedz Link
katarzyna4511 Re: co robicie "w międzyczasie"? 17.04.08, 11:22 Jeszcze lepiej nie oglądać TV. Ile czasu można zyskać!! Odpowiedz Link