lucerka 18.04.07, 14:21 Czy ktos wie jaki jest tego odpowiednik w Niemczech? Frischkäse? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: netka Re: Serek homogenizowany IP: *.pools.arcor-ip.net 18.04.07, 14:33 körniger Frischkäse to chyba cos na ksztalt serka wiejskiego ( fabrycznego, z grudkami ), homogenizowany to raczej Quark. Ale do sernika lepiej uzyc Schichtkäse. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
alesko Re: Serek homogenizowany 18.04.07, 15:32 quark to quark a serek homogenizowany przypominaja mi te wszystkie deserki z galaretka, zapomnialam jakiej firmy kupuje, ale naprawde prawie jak serek hom tylko troche lzejsze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Alles Quark 18.04.07, 15:44 Wszystkie dotychczas wymienione sery to "Frischkäse". Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Serek homogenizowany 18.04.07, 21:36 Eeee ja chcialam pierogi leniwe zrobic a wy mi tu o serniku. Czyli z Frischkäse pierogi leniwe wyjda? (hm..to chyba pytanie nie na to forum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: Serek homogenizowany IP: *.pools.arcor-ip.net 18.04.07, 21:46 nie wyjda, jest tak " mokry" ze nie poradzisz sobie. Wez Schichtkäse lub Mascarpone ))))). I daj znac, co z tego wyszlo))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus wez Schichtksäse, jest najlepszy, mascacropne jest 18.04.07, 22:24 stanowczo za tlusty i jako przedstawicielka pewnej pierogowej rodziny (siec barow w pewnej metropolii) dodam - ciasto BEZ jajka! nie jest wtedy twarde wystarczy w miare ciepla woda, pare kropli oliwy badz innego tlusczu i sol a teraz czekam, co ja.nusz dopisze! słowo honoru, to nie ja: www.tradertool.it/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=862 Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus i zadnych uwag o pani tlumaczce i serku?? ! jestem 18.04.07, 23:01 rozczarowana ale moze ja.nusz jutro zasiadze i sie wypisze ze swoja osesja, bo na obsesje to za mlody ow ja.nusz jest! zarty slowne to twoja przyszlosc, myszko! Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re:cześć, ggigus 19.04.07, 00:06 a mąki ziemniaczanej alias krupczatki nie trzeba? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ooo, kto mnie wolal, czego chcial, slodki tiggeri 19.04.07, 00:10 ficku? errare humanum est co zreszta i ciebie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ta, w ordynarnosci swej jestes niezmienna, tiggeri 19.04.07, 00:18 ficku niektorzy ludzie tak maja co na to poradzic? zaraz zaczniesz pisac na moj temat, skoro na innych forach juz cie palce swedza nalezysz do choru, tiggerificku i umow sie z jeckim, ja.nuszem na probe wykonacie cos pozytecznego i bedzie po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: ordinus tuus 19.04.07, 00:30 po pierwsze, to zdaje się Ciebie cóś tam świerzbi, skoro docierają do mnie Twoje pozdrowienia z jakiegoś cosmoforum czy innego tam badziewia. po drugie, pleciesz. nie mam dzisiaj czasu, ale innym razem chętnie. papa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus skoro nie wiesz, o co chodzi, to nie pisz 19.04.07, 00:48 pa pa bo twoja wypowiedz nie zasluguje na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 homogenizowany to Speisequark, a co z niego 19.04.07, 04:47 wyjdzie, to nie wiem. Tutaj trochę wiedzy teoretycznej: www.cma.de/content/milch/milchfrischprodukte-frischkaeseprodukte.php Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: homogenizowany to Speisequark, a co z niego 19.04.07, 08:46 Tylko, ze Speisequark jest kwasny a serek homo slodki :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolubie Re: homogenizowany to Speisequark, a co z niego IP: 80.54.43.* 19.04.07, 16:08 Proponuję Speisequark mit Zucker, bo nic innego podobnego do serka homo w Niemczech nie znalazłam do sernika :), Schichtkaese też się nadaje Odpowiedz Link Zgłoś