doogi 14.02.06, 21:13 spodziewa ktoś się dziecka? jeśli tak to może myśleliście nad imieniem! jeszcze nie znam płci mojej pociechy (chciałbym córkę:)) kto ma jakieś fajne nie pospolite imię to prosze pisać ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: IMIĘ DLA DZIECKA 14.02.06, 21:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=32518592&a=32518592 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=520&w=19069207&a=19069207 Odpowiedz Link Zgłoś
doogi Re: IMIĘ DLA DZIECKA 14.02.06, 21:50 no patrz:) ale to już przejrzałem i nawet w dziale DZIECKO też szukałem i jedyne które mi się spodobało to LENA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelia1985 Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:41 Lenaka, Milenka, Hania, Oliwka, Emilka, Elizka i Maja Michal, Jakub takie sa moje typy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 04:42 Ja mam fajne - Kalina :) A dla swoich dzieci planuję imiona: Antonii, Szymon, Zofia. Strasznie lubię też imię Andrzej... Odpowiedz Link Zgłoś
jaszalona Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 05:55 dziewczynka: Aurelia, Amelia chłopiec:Błażej, Filip, Grzegorz... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia1988 Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 11:37 ja uwazam ze Franek jest cudownym imieniem ak samo jak Bartek i michał a dla dziewczynki imie to Zuzia, Marzenka albo Julka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:30 if she - Eutanazja, if he - Pancerfaust. Odpowiedz Link Zgłoś
aniav244 Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 10:45 moja córcia ma imiona Nina Konstancja:-) bardzo pięknie i niepospolicie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satkaaa Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:06 polecam Apolonia.a dla kolesia Oktawianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jess Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:45 Zuzia , Mikaela <skrot-Mika:)>,Kubuś,Gracjan Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 10:54 Mikaela? Boże.. a co to za dziwoląg? wyglada równie smiesznie i pokracznie jak Nikol... żenada.. serialowe brazylijskie imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:12 A moze Gwałcimira?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMMMMMMM Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:18 A może Gwałcimira?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Pancerfaust!! IP: *.ip.fastwebnet.it 21.02.06, 14:23 miejmy nadzieje, ze to syn hahahahahahahahhaahhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 naprawde nie masz weny tworczej, zeby samej 15.02.06, 10:48 wymyslic imie dla pociechy? Litosci.....zal mi cie. Odpowiedz Link Zgłoś
doogi Re: naprawde nie masz weny tworczej, zeby samej 15.02.06, 13:39 a mi żal tego że jestes kims kto nie ma swojego zdania ! i lubi tylko wszystkim psuc humor! nie wpisuj tu swojego komentarza wiecej bo nic on do rozmowy nie wnosi! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: naprawde nie masz weny tworczej, zeby samej 16.02.06, 17:33 na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie mam wlasnego zdania? nie ty mi mowic bedziesz gdzie i co mam pisac, zaloz prywatne forum to bedziesz sobie selekcjonowac interlokutorow. Odpowiedz Link Zgłoś
kanassa Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 11:43 najpopularniejsze imie dla dziecka zenskie to julia a meskie to jakub,kacper Odpowiedz Link Zgłoś
doogi Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 13:38 kiedyś miałem fajną sytuacje jak poznałem koleżanki mojej dziewczyny, rozmowa przebiegła tak: - czesc, jestem Kalina, Kalina przez L -czesc ja jestem Artur, Artur przez R :) to ze wzgledu ze wkurzali ją tym że mylili ją zawsze z KaRiną! Odpowiedz Link Zgłoś
luana4 Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 13:53 Wez do reki kalendarz i szukaj! Zawsze miej na uwadze brzmienie Twojego (dziecka) nazwiska, zeby nie wyszlo np. Konstancja Kozak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anitchen Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:26 Tylko nie te wszystkie Julie, Natalie, Kubusie, Oliwie, itd... mam zwyczaj czytywac w dzienniku rubryczkę urodzeń, no i z przykrością stwierdzam, że co drugie dziecko ma tak na imię. Panuje jakas straszna moda, której wynikiem będzie to, że za parę lat w szkolnej klasie dziecko będzie mieć conajmniej pięcioro imienników. A moją córeczkę prawdopodobnie nazwę Mia Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:42 Ja tez uważam, ze Marianna jest fajne. Poza tym bardzo rzadko spotykane obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggg Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:39 Dla dziewczynki podobaja mi sie: Basia, Marianna, Lena, Gabrysia, Maja Dla chlopca jakos trudniej...moze Piotr, Krzysztof, Adam, Daniel, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buel Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:56 Nina, Matylda, Filip, Franek,Igor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Mai Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.bie.lama.net.pl 15.02.06, 14:57 Moja córeczka ma na imię Maja Kinga i te imiona mi się najbardziej podobają.Ładne są jeszcze Emilia,Amelia,Nina,Lena.A dla chłopca Bartek,Dorian,Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sateliaaaa Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.int.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:07 apolonia i actawian,nie ma innych opcji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anitchen Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:36 Apolonia rzeczywiście bardzo ładne. Mi podoba się jeszcze Kiara, Zygmunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:40 puszek- mój pies się tak nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
kupeczka666 Re: IMIĘ DLA DZIECKA 15.02.06, 22:21 Rozagunda, Amelia (Mia), Sheherezada, Clariss, albo Paris ostatnio modne. _________________________________________________________ Blondynki bawią się lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sheheheherezada lo Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:58 Sheherezada, ja pier..le, szcególnie fajne jest to hehe występujące po S, o jaaacie, rotfl poprostu, bym matce łeb urwała gdyby tylko pomyslała zeby mi dac tak na imie Odpowiedz Link Zgłoś
edurbi Re: IMIĘ DLA DZIECKA 16.02.06, 15:50 ja niedawno urodziłam Emilkę, skonczyła roczek i jest bardzo roskoszna. Mam też starszego Filipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buel Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:55 jeszcze Klara i Karinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 19:26 Moje propozycje:nina,lena,oliwia,amelia,anastazja,wiktoria,zoja,maja,mikolaj,blazej,o laf,oskar,filip, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysiaczek Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:37 Wiktoria i Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:11 Ja bym wybrała jakieś polskie imię np Małgosia. Zauważyłam, że pełno tu imion obco brzmiących. Należy pamiętać, że jak dziecko ma długie nazwisko to należy dać krótkie imię a jak krótkie nazwisko to odwrotnie. Gdzieś o tym czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 13:18 www.skarbczyk.com/index.php?mid=l&l=a&n%5B%5D=33 www.imiona.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.02.06, 00:45 Tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
irmina.szumilas Re: IMIĘ DLA DZIECKA 19.02.06, 01:50 inessa, irmina, nadia, filip, franek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fionkaa Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:21 A moja córeczka będzie się nazywała Amelia (Amelka) a synek Franek, Błażej albo Igor... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: IMIĘ DLA DZIECKA 19.02.06, 05:23 dla mnie pytanie na forum o imie dla wlasnego dziecka zabrzmialo jak dowcip bo co powiesz jak ci zaproponuje Santiago lub Borys ? To sa imiona , ktorymi nazwe nastepne zwierze i lacza sie z czyms w moim zyciu a nawet nie moim ale byla sytuacja , w ktorej takie imie wycisnelo na mnie cos . Dziwie sie , ze nie masz wlasnych pomyslow , wspomnien ulubionych postaci i jak potem wytlumaczysz wybor imienia wlasnemu dziecku ? Moge powiedziec , ze historia mojego imienia jest i ma pochodzenie co matka mi wytlumaczyla i ciesze sie z jej wyboru . A co powiesz wlasnemu dziecku ? Imie z forum na luzie ? Pomysl troche i sie zastanow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doogi Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:38 skoro chcesz wiedziec co powiem jesli zaproponujesz mi te imiona to Ci powiem! ze to Ty doczepiasz sie do szczegolow, ja mam swoje imie wybrane i ciekawilo mnie czy inni ludzie (ktorych aż dziw jest 95% pozytywnie nastawionych) maja taki sam pomysl na imie jak ja, bo nie interesuje mnie typowe imie ktore ma milion osob! i musze tez Ci powiedziec ze moje wlasne imie ktore dali mi rodzice mi odpowiada, i nie musze znac mechanizmow jego wyboru bo takie mam i juz! ale szanuje twoja wypowiedz, chociaz nie chcialbym widziec wiecej takich odpowiedzi! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby baby:) Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.02.06, 09:54 Chwilowo nie planuje dziecka ale tez sie zastanawialam nad imionami.Nie chce by byly one oklepane co nie znaczy ze nie podobaja mi sie polskie imiona. Coreczce wybiore jedno z imion: Oliwia,Kasandra,Liliana,Lamilia,Kornelia (skrot:Nelka) i jeszcze jedno z ktorego sie duzo osob dziwi a mnie sie ono bardzo podoba,to Anatola,w skrocie Tosia:) Synek bedzie mial na imie:Szymon,Patryk,Krystian,lub Cyprian. Zycze zdrowego,slicznego bobaska i wielkiej radosci z narodzin pociechy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krushynka Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.lodz.msk.pl 19.02.06, 13:28 Malwina Arkadiusz, Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
galmour Re: IMIĘ DLA DZIECKA 19.02.06, 15:43 nietypowe chcesz? dla dziewczynki w takim razie proponuje ITA :) dla chlopca zas MAKSYMILIAN lub JACEK. pozdro napisz jakie w koncu wybralas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:35 a moze Indiana:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: IMIĘ DLA DZIECKA 19.02.06, 22:39 Gość portalu: ada napisał(a): > a moze Indiana:) no jasne.. moze "indiana jones".. albo meksyk... albo detroit... ludzie, czy wy juz nie znacie POLSKICH imion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buel Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:18 antonina [antosia] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.n.a.1986 Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.chello.pl 20.02.06, 17:45 jesli to bedzie on: Maksymilian . KRzysztof :)) jesli ona : Agata, Klaudia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anitchen Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:26 Lilianna, Lidia- są bardzo śliczne i kobiece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IMIĘ DLA DZIECKA IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 22.02.06, 11:58 Ewelinka lub Kacper ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba + dagmara imię IP: 213.17.202.* 22.02.06, 12:00 Dagmara bądź jesli chlopak to Jakub Odpowiedz Link Zgłoś