leszek801 05.08.05, 15:55 Witam Mam pytanko: Proszę o opinie na temat Opla Vectry z lat 96-99 mam zamiar kupić takie autko. Proszę o plusy i minusy tego modelu i czy warto czy może za te same pieniądze kupić coś innego. Dzięki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzyskowalczyk Re: Opel Vectra 1996-1999 05.08.05, 17:09 jak dla mnie największym plusem jest silniczek 2.5 V6, dzwięk tego silnika- poezja Odpowiedz Link Zgłoś
1adarek Re: Opel Vectra 1996-1999 06.08.05, 05:03 To ta poezja musi byc nienajwyzszych lotow, prawdziwa poezja zaczyna sie przy 8(slownie: osmiu) cylindrach ale niestety nie w Vectrze- np. Chevy350 small block-to silnik 350 to poj. w calach szesciennych ok 5.7l i tez GM Odpowiedz Link Zgłoś
primerasri Re: Opel Vectra 1996-1999 06.08.05, 22:35 Wygodne i trwale, koszty ew napraw niskie. Ale pamietaj - wazne, zeby rozrzad byl regularnie wymieniany (rolki, napinacz i pasek a nie tylko sam pasek). ABS w standardzie, wiekszosc miala dwie poduszki powietrzne i klimatyzacje. Drobne usterki - wyswietlcz daty godziny i radia, czasem jakis czujnik Silniki 1.6 / 1.8 i 2.0 OK - ekonomiczne i trwale, ale 2.5V6 drogi w utrzymaniu i niezbyt oszczedny. Ja bym unikal najbogatszych wersji (np 2.5 CDX) bo tam wiecej moze sie zepsuc no i czesci drozsze bo czesto tylko nowe i oryginalne. Podoba mi sie ksztalt vectry B, czytelna deska rozdzielcza, wygodne fotele itd. Prowadzi sie bardzo przyjemnie. Sam jezdze sluzbowka ale na wyjazdy poza kraj ze wzgledu na ograniczenia ubezpieczenia sluzbowego mam wieksze auto - nissan primera P11 ('97-'2001)- komfort podobny, niezawodnosc moze odrobine lepsza ale deska rozdzielcza nieladna, auto bez polotu a w polskich warunkach jeszcze by bylo duzo drozsze w eksploatacji (serwis, czesci oryginalne itp). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś