Dodaj do ulubionych

rysy na lakierze

IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 09:32
Proszę o doradzenie mi jak najlepiej i czym zlikwidować zadrapania na
lakierze samochodu, którym otarłam się o betonowy murek. Nie są bardzo
głębokie, ale niestety widoczne.
Z góry dziękuję.

Obserwuj wątek
    • adam.grabalowski Re: rysy na lakierze 02.10.02, 19:55
      Są specjalne specyfiki, które pozwalają zabezpieczyć i zamaskować zarysowania
      (jeśli są to rzeczywiście zarysowania a nie zdarcie do blachy połączone z
      wgnieceniem) w prosty sposób. Dobiera się nawet dokładnie kolor pod barwę
      nadwozia. Zdania na temat ich skuteczności są niestety podzielone. Jedna
      spełaniają swoją funkcję tylko do pierwszego mycia inne wytrzymują dłużej. Tak
      czy inaczej warto, aby sprawę skonsultował jakiś lakiernik.
    • Gość: Franek Re: rysy na lakierze IP: 10.10.70.* 08.10.02, 15:38
      Miałem podobny przypadek. �Fachowcy� twierdzili że trzeba polakierować cały błotnik. Ale na szczęście trafiłem do
      odpowiedniego sklepu z farbami samochodowymi. Gość obejrzał błotnik, który był cały w białych rysach i sprzadał mi
      jakąś białą pastę do polerowania za 16 zł. Okazuje się że wszystkie lakiery zabezpieczone są warstwą
      bezbarwnego lakieru, pod którym jest właściwy lakier kolorowy. Większość zadrapań narusza tylko tą bezbarwną
      warstwę, co wygląda bardzo grożnie, bo przypomina zdarcie do gołej blachy. Można to jednak wypolerować. Nie
      musiałem jechać do lakiernika i teraz wiem że zadrapania na lakierze można zlikwidować. Jeszcze raz powtarzam:
      pasta do polerowania była biała a nie w kolorze lakieru. Myślę że podobny efekt można uzyskać p[olerując
      uszkodzone miejsce pastą do zębów nałożoną na gąbkę. Nie próbowałem bo mam tę pastę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka