foolproof 04.12.07, 21:37 Kupiona nowa wypasiona Panda (klima, ABS, EBD, ITD) zaopatrzona jest w dojazdowe koło zapasowe. Wiem o tym tyle ile jest w instrukcji obsługi, a co trzeba wiedzieć więcej (przepisy itp)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzyku_bzyku Re: Koło dojazdowe 05.12.07, 02:03 nie wolno przekraczac 80km/h kolo jest wezsze i o mniejszej srednicy niz "normalne" popmuje sie je do wiekszego cisnienia jest w kolorze zoltym ( chyba - dawno go nie ogladalem ) nie da sie na niego zalozyc kolpaka, zeby nie zakrywac "koloru" - musi byc widac ze to dojazdowka nie wiem czy to reguluja jakies normy Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: Koło dojazdowe 05.12.07, 13:32 Nie ma zadnych przepisow wychodzacych poza ograniczenia podane w instrukcji. Ale tych nalezy sie trzymac. MfG C. While a stretto diminution is an obvious solution Odpowiedz Link Zgłoś
femmen4 Re: Koło dojazdowe 05.12.07, 15:32 jadąc na tym mniejszym kole trzeba być bardziej ostrożnym, jechać wolniej.poza tym należy je możliwie jak najszybciej wymienic na normalne gdyb to jest tylko taka ''dojazdówka'' Odpowiedz Link Zgłoś
foolproof Re: Koło dojazdowe 05.12.07, 19:02 Dzięki. Ponieważ od kiedy mam opony bezdętkowe nie miałem tzw. gumy w drodze, więc będe jeżdził spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś