karnakon 22.06.04, 18:39 Witam, czy ktoś robił kurs pilota wycieczek zagranicznych i mógłby podzielić się informacją, gdzie takie kursy odbywają się w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lenka Re: pilot wycieczek IP: *.getit.pl 24.06.04, 11:56 ja robiłam taki kurs w Guide Service, to chyba dosyć popularne miejsce (na Nowym Swiecie), już dość dawno (5 lat temu) kurs był fajny, szczególnie facet z geografii Polski, naprawdę dużo się nauczyłam, facet miał nieprzeciętną wiedzę o takich ukrytych ciekawostkach niektóre rzeczy były absurdalne, np. kobieta opowiadała przed dwie godziny o Hiszpanii czy też Tunezji, a to dla przyszłych pilotów kraje bardzo egzotyczne nie są :-) ale ogólnie było spoko przy okazji przemyśl, czy zależy Ci na frajdzie (w takim razie polecam taki kurs) czy na pracy, bo jak na pracy, to raczej zapomnij - pilotów jest duża "nadpodaż" pozdro - na razie nieczynna zawodowo, bo robię inne rzeczy, ale wciąż mile wspominająca ten zawód - pilotka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karnakon Re: pilot wycieczek 24.06.04, 15:10 Ze jest nadpodaz, to ja wiem:) ale straszszsznie mnei to interesuje i chcialaby m jednak zrobic taki kurs. wielkie dzieki za info!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: pilot wycieczek IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 25.06.04, 21:22 W Warszawie takie kursy organizuje też Triada, Furnel Travel, Orion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: pilot wycieczek IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 25.06.04, 21:25 ...i oczywiscie PTTK Odpowiedz Link Zgłoś