Dodaj do ulubionych

ZFFŚS i propozycja Benefit System

28.03.11, 20:31
Co myślicie o tej propozycji którą dziś w mailingu otrzymaliśmy? Ciekawa jestem ile wejsciowek do kina jest w tej karcie Multibilet? Przypomnijcie ile kasy sie nalezy na jednego pracownika jesliby mieli nam wyplacic to gotowka jak rok temu (jakiego rzedu sa to pieniadze- 200, 400zł ??? )
Obserwuj wątek
    • pexica Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 29.03.11, 18:50
      W ZESZLYM ROKU DLA OSOB KTORE MIALY DOFINANSOWANIE DO WYPOCZYNKU 550 ZL CZYLI CALKIEM SPORO , POMYSL TERAZNIEJSZY BEZNADZIEJNY SZCZEGOLNIE DLA PRACOWNIKOW Z MNIEJSZYCH MIAST CIEKAWE KTO NA TYM INTERES UKRECI ????
    • luigi_l Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 29.03.11, 19:09
      bardzo dobry pomysł
      bo niby dlaczego macie dostawać moje pieniadze jak dotychczas, jestem singlem i nigdy nie łapałem sie w te progi zeby dostać dofinasowanie itd.
      • bank_pekaes Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 29.03.11, 19:24
        a jak ktos nie korzystał z dofinansowania to nic sie nie należało chyba. W tym miejscu zgodze sie z przedmówcą że dla singli jest to lepsze rozwiazanie niz nie dostac nic. To głosowanie i tak niewiele da bo wiekszosc osob w banku woli dostac klikaset złotych niz karte z której i tak niewiele skorzystaja bo albo sa z mniejszych mijscowosci albo i tak nie chodza na silownie czy do kina
        • fajnybank Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 30.03.11, 18:43
          Jak ktoś nie korzystał z dofinansowania, to też otrzymał pieniążki, tylo odpowiednio mniejsze.
          Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale było to 400 lub 450 zł, proszę o weryfikację kwoty jeśli ktoś pamięta.
          Problem będą miały osoby z małych miejscowości , jak już wcześniej to było napisane, podobno w dużych też są różnego rodzaju problemy, więc nie wygląda to tak różowo jak się to przedstawia.Karta będzie imienna za okazaniem dowodu osobistego, więc już nikt inny nie skorzysta, chociażby syn, córka pracownika.
          W mojej ocenie ten kto chce kartę powinien ją otrzymać a kto nie chce to kasę-równowartość karty.Ale napewno pracodawca na to nie pójdzie, ze względów finansowych i logistycznych.
          • piotrucha1910 Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 01.04.11, 21:11
            Tak jest w wielu polskich firmach (np. PKP Energetyka, PKP Informatyka, ING, Sygma Banque, PKOBP, i innych korzystajacych z Benefit Systems), kto chce ten wykupuje karte Multisport, a kto nie chce, to jej nie wykupuje. Karte zamawia sie na pelne okresy kwartalne. W kwartale rozliczeniowym moge wykupic karte na 3 miesiace, dwa ostatnie lub na ostatni w kwartale. Wazne jest tylko aby w kwartale srednio korzystala podobna minimalna liczba osób, gdyz od tego zalezy, wielkosc ewentualnej doplaty[racownika do programu. Zaklad pracy na podstawie liczby zgloszonych oraz wielkosci srodkow przeznaczonych na obsluge programu, moze wynegocjowac aby pracownik mial karte gratis, czy tez doplacal 10 PLN, 20 PLN itd. Wszystko zalezy od tego ile osob bedzie korzystac i ile firma przeznaczy dla Multisport.
      • piotrucha1910 Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 01.04.11, 20:58
        Ja uwazam, ze program Benefit jest wart swieczki. Nawet jesli dostaniesz tą kase na działalnośc kulturalno-oswiatowa, to kupisz sobie najwyzej za ta kase karnet na plywalnie w jednym konkretnym osrodku. A tutaj ?
        Przystepujesz do programu Benefit i masz do dyspozycji cała game osrodkow sportowo-rekreacyjnych w calym kraju, idziesz i ... mozesz siedziec nawet caly dzien na besenie, silowni, saunie, mozesz uczestniczyc w zajeciach fitness, renomowanym kursie tańca, zajeciach karate, krav-maga i wiele innych. Tego nie zagwarantuje ci zaden karnet do orodka sportu i rekreacji.
        • ix-on Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 02.04.11, 21:16

piotrucha1910 napisał:

> Ja uwazam, ze program Benefit jest wart swieczki. Nawet jesli dostaniesz tą kas
          > e na działalnośc kulturalno-oswiatowa, to kupisz sobie najwyzej za ta kase karn
          > et na plywalnie w jednym konkretnym osrodku. A tutaj ?
          > Przystepujesz do programu Benefit i masz do dyspozycji cała game osrodkow sport
          > owo-rekreacyjnych w calym kraju, idziesz i ... mozesz siedziec nawet caly dzien
          > na besenie, silowni, saunie, mozesz uczestniczyc w zajeciach fitness, renomowa
          > nym kursie tańca, zajeciach karate, krav-maga i wiele innych. Tego nie zagwaran
          > tuje ci zaden karnet do orodka sportu i rekreacji.

Mnie interesują moje pieniądze,a nikt na siłę nie będzie mnie uszczęśliwiać!!!
          Jeżeli to przejdzie,ja tej karty nie przyjmę!
          A jak Tobie pasuje to wykup sobie karnet i odczep się od prostaczków z prowincji!
    • ix-on Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 30.03.11, 19:37
      Kasę dawać,a nie jakieś g...o,gdzie kto będzie jeździł na jakie siłownie,jak cały dzień tyram na makaronów.
      • wyrobnik1.2 Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 30.03.11, 21:46
        szlak mnie trafia jak najlepszy pracodawca roku q...wa wylicza ponadprzeciętne wynagrodzenia pracowników czyli zarabiamy super.Tylko kombinują aby jak najwięcej wycisnąć z klienta i pracownika za marną jałmużnę i to się nazywa NALEPSZY PRACODAWCA
        • ak217 Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 30.03.11, 23:03
          wszysto po to aby odwrócic uwgę od ważnych spraw
      • piotrucha1910 Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 01.04.11, 21:14
        Ot, prostolinijne podejscie, i prosta wypowiedz pewnie jakiegoś prostaczka z prowincji
    • bleser Re: ZFFŚS i propozycja Benefit System 03.04.11, 00:11
      Ja osobiście uważam, że gra jest jak najbardziej warta świeczki. Nawet, jeśli pracodawca nie będzie nic dokładał do karta, a kasa pójdzie na jednorazową wypłatę to przy ilości zamówień idącej w tysiące cena będzie dużo bardziej dostępna, niż np. standardowe 150pln.

Bierzcie udział w sondzie - po to byłasmile

bank_pekaes napisała:

> Co myślicie o tej propozycji którą dziś w mailingu otrzymaliśmy? Ciekawa jestem
      > ile wejsciowek do kina jest w tej karcie Multibilet? Przypomnijcie ile kasy si
      > e nalezy na jednego pracownika jesliby mieli nam wyplacic to gotowka jak rok te
      > mu (jakiego rzedu sa to pieniadze- 200, 400zł ??? )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka