Gość: arek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:50 po jakim okresie czasu zdecydowaliscie sie na zareczyny - (nie z koniecznosci czy obowiazku - bo dziecko w drodze - tylko z milosci ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:58 po roku:) i juz 3 lata jestesmy zareczeni bo troszke za mlodzi na malzenstwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 19:10 Dokladnie w druga rocznice bycia razem....Cudowne przezycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: zaręczyny IP: 85.134.187.* 31.07.07, 20:58 nie ma znaczenia po jakim czasie, ważne jak mocno się kocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 21:20 Można wiedzieć jak konktretnie wygladały zareczyny ? robiliscie jakieś przyjecie ? czy tylko pierscionek na palec i po bólu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:00 tradycyjnie powinno byc tak ze chlopak wraz z rodzicami przychodzi do domu dziewczyny, nie mniej ja osobiscie wolalbym zareczyny sam na sam, ale coz tradycja rzecz swieta - poza tym rodzice by nam tego nie wybaczyli... wiec szykuje sie przyjecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: zaręczyny IP: *.profiline.pl 01.08.07, 09:10 Po 2 latach i drugie 2 lata jestesmy zareczeni juz. Zareczylismy sie sam na sam, a jak podejmiemy decyzje o ślubie to zrobimy oficjalne - z rodzicami. I to jest chyba najlepsze wyjscie i my mielismy pięęęękne zareczyny i rodzice beda zadowoleni bo beda w tym uczestniczyc. Oświadcz sie pięknie bo to naprawde cudowne przezycie dla dziewczyny:) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: zaręczyny IP: *.icm.edu.pl 01.08.07, 09:50 Po 4 latach ... zareczyny w styczniu tego roku a we wrzesniu rowniez tego roku slub :) I nie mielismy problemow ze znalezieniem sali itp ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:58 po roku znajomości, a po 9 miesiącach od zaręczym był ślub (te 9 miesięcy nie wynikało z wpadki :) ) I jesteśmy już 9 lat po slubie. A same zaręczyny bardzo tradycyjnie, kwiaty, pierścionek, uroczysta kolacja dla wszystkich. Pełne wzruszenie:) teraz jak o tym myslę to było to wszystko trochę śmieszne ale fajnie :). I był to czas aby poczynić wszelkie ustalenia co do slubu a wiadomo że troche tego było... ale to już inna histoia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świeżo zaręczona Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:06 Po 3 miesiącach, ale nie sugeruj się tym, kto po ilu miesiącach się zaręczył. Jeśli kochasz mocno, to to zrób i nie patrz na resztę! Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: zaręczyny IP: 83.2.142.* 01.08.07, 10:10 ja po 6 miesiącach:) nadal jesteśmy zaręczeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:30 my zareczamy sie 18sierpnia po ...6latach:Dmam nadzieje ze ten czas nauczyl nas bycia razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:55 a my planujemy na koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia, po 3,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:27 Na owe przyjecie zaprasza sie tylko rodziców czy rodzeństwo też ? Jak rozumie w czasie zareczyn uzgadnialiscie/podawaliscie date ślubu ? Szykuja mi sie owe zareczyny, jeszce nie wiem dokładnie kiedy ale napewno w najblizszym miesiacu (przed wyjazdem za granice). Taki ciche "tak" juz było i planujemy slub ale jeszcze nie wiemy kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: zaręczyny IP: *.icm.edu.pl 01.08.07, 12:46 Nikogo nie zapraszalismy. Zrobilismy to dla siebie a nie dla naszych rodzin. Pojechalismy w gory na weekend i stalo sie ... Date ustalilismy tak po prostu ze chcielibysmy latem, najlepiej w sierpniu ale potem zauwazylismy, ze czas bardzo szybko leci i sie do sierpnia nei wyrobimy wiec przelozylismy na wrzesien :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ananas Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:51 Po 3 latach. Najpierw oświadczyny w Paryżu, a przyjątko zaręczynowe u mnie w domu:)Było...śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ananas Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:55 Oj jak tam sobie chcecie. Rodzice muszą być na bank. A co do rodzeństwa można się dogadać. Żeby się spęd ludzi nie zrobił. A na tej kolacji trzeba o czymś rozmawiać. Proponuje poruszyć sprawę wesela. Ile gości, gdzie, kiedy? I już. później już jakoś idzie.:) POWODZENIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:37 Ja mam pytanie do kobiet. Ustalalyscie zareczyny razem z facetem, czy sam wszystko zaplanowal i byla to dla Was niespodzianka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy Re: zaręczyny IP: 212.87.232.* 01.08.07, 13:39 po 7 miesiacach... ale czas nie ma tu nic do rzeczy. Obie osoby powinny czuć, że to już TA chwila:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:04 ja juz jakis czas temu mialam pewnosc ze mezczyzna z ktorym jestem jest tym jedynym z ktorym chce byc do konca zycia, moj mezczyzna potrzebowal troszke wiecej czasu aby dosc do podobnych wnioskow, nie mniej jednak jakis czas pozniej juz wiedzial ze ma pewnosc i ze nie chce nikogo innego, inicjatywa zareczyn wyszla calkowicie od niego, jakis czas temu podczas gdy jego brat sie zareczal rozawialismy o naszych - zareczynach - oczywiscie teoretycznie - i powiedzialam ze jak bedzie gotowy, i bedzie mial pewnosc, ze to ze mna chce byc juz na zawsze, to zeby powiedzial, i razem wspolnie ustalimy jak to wszystko bedzie wygladalo, w ubieglym tygodniu postanowilismy wlasnie ze zareczyny sie odbeda... chlopak stwierdzil ze to juz najwyzsza pora bo jestesmy ze soba przeszlo 3,5 roku, jest nam ze soba dobrze, jestesmy szczesliwi i bardzo sie kochamy, ja nie mialam nic przeciwko bo to co mowil bylo calkowita prawda, puki co chlopak odklada pieniadze na pierscionek, tak wiec jeszcze troszke i zareczny beda przed nami, ustalislismy ze po zakupie pierscionka powiemy rodzicom, zrobimy "rodzinne" spotkanie u mnie i sie zareczymy, co prawda chlopak chcial oswiadczyc sie w zupelnej tajemnicy przede mna, rodzicami i zrobic mi tym samym ogromna niespodzianke, ale skoro juz sie wydalo co planuje postanowislimy ze bedzie tradycyjnie a nie z zaskoczenia, swoja droga chcialabym zobaczyc swoja mine i miny moich rodzicow jak by tak poprostu pewnego dnia chlopak wzial swoich rodzicow ubral sie odswietnie i przyszedl sie oswiadczyc... to mogloby byc ciekawe doswiadczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
naszewesele1 zaręczyny w kościele 01.08.07, 14:43 www.naszewesele.czest.pl/art.php?id=1165938060 Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: zaręczyny w kościele 01.08.07, 14:46 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=619 poczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisienka Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:04 moj mezczyzna oswiadczyl mi sie niecaly rok od poznania sie, czym bardzo mnie zaskoczyl. nie rozmawialismy o tym wczesniej i niczego nie ustalalismy. Byla to totalna niespodzianka i niesamowite wzruszenie. bylismy sami i dzieki temu oboje gleboko to przezywalismy, nie stresujac sie obecnoscia chocby rodzicow. nastepnie zrobilismy "spotkanie organizacyjne" z rodzicami. niecaly rok po zareczynach wzielismy slub :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: zaręczyny IP: 80.54.168.* 01.08.07, 18:14 A zaręczał się ktoś w publicznym miejscu, tak żeby wszyscy dookoła widzieli, czy raczej samotne spotkanie. Bo chcę , żeby to było wyjątkowo zorganizowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 19:05 kolega ktory jest z dziewczyna a chodza do tej samej klasy w liceum, powiedzial ze na studniowce sie oswiadczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miza Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:01 my po 2 latach, i 2 lata narzeczenstwa a slub dopiero w planach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: zaręczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:18 ja się ciągle decyduję i jakos zdecydować sie nie mogę pomimo że kocham tą moją kobietę:D, ale jakos tak poprostu sie zdecydowac nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rexxx Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:34 zastanow sie co by bylo jak byscie nie byli razem, jak by wyladalo twoje zycie bez niej, jakim bys byl czlowiekiem, pomysl co ona ci dala, jaka jest osoba, jak ci z nia jest, a pozniej pomysl ze nigdy wiecej mogloby tak nie byc... decyzja jest prosta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 heh:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:40 wiem że decyzja jest prosta, a właściwie to już gdzieś tam podświadomie juz ją podjąłem, tylko czekam...... sam nie wiem na co czekam, chyba na jakieś olśnienie, bo ona chyba juz ją podjęła tylko na mnie czeka:). Ale wiesz co to chyba jest taki męski lęk przed samą instytucją małużeństwa i tym co się po tym wszystkim wydaży..... ot cały problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: zaręczyny IP: *.man.czest.pl 02.08.07, 09:01 Heh. po jakiś 2 latach wybraliśmy się do zakopanego i stało się :) Trzy dni temu pobraliśmy się - RAJ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:10 >>Trzy dni temu pobraliśmy się - RAJ :) albo Ci ten "RAJ" poprzestawiał w głowie albo jakiś dziwny ślub mieliście .... w poniedziałek ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: zaręczyny IP: *.man.czest.pl 02.08.07, 11:12 heh fakt w sobote, rzeczywiscie mam w glowie skowronki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:41 nie bój nie bój już niedługo te skowronki ... skopiuj ten wątek i za 3 lata go przeczytaj i powiesz, że miałem rację otóż ... oczywiście życzę Wam szczęścia ale .... 1. nie wierz nigdy kobiecie i jak chcesz coś osiągnąć to wiedz, że możesz liczyć tylko na siebie 2. przyzwyczai się do innego sposobu określania tych samych spraw np "przecież ja nic złego nie zrobiłam" albo "zupełnie nie wiem o co Ci chodzi" a stosowanie taktyki typu "przecież się nie pytałeś to po co mówić" albo "nie okłamałam Cię bo nie pytałeś" lub "nie okłamałam Cię po prostu nic nie powiedziałam" to standard i wreszcie 3. Zawsze chodź z podniesioną głową powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: zaręczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:35 my sie zareczylismy po 4 latach, a od 2 jestesmy malzenstwem, i wcale nie jest tak jak pisze matematyk jest idealnie mimo problemow, i zmarwtien, ciagle bardzo sie kochamy i nic tego nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: zaręczyny IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.07, 23:43 po siedmiu burzliwych latach...:) Odpowiedz Link Zgłoś