Dodaj do ulubionych

Apteka samoobsługowa

31.01.15, 20:33
Już którys raz widzę że otwiera się apteka wyglądająca jak supermarket. Regały, alejki jak w Tesco. Ja rozumiem że większość "leków" to te bez recepty, różniące się kolorem opakowania, ale czy to nie przesada? Czy to dobry pomysł pozwalac laikom wybierać, przebierać, kupowac na zapas jak w warzywniaku? Chyba jednak ktos powinien nad tym panować, doradzać, odradzać?
Obserwuj wątek
    • tmk123 Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:38
      Jak dla mnie najlepszy. Mogę sobie sprawdzić skład i cenę. w aptekach wiadomo chcą sprzedać najdroższe, a za plecami czesto kolejka i nie ma jak powybrzydzać
    • go-jab Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:42
      W hameryce tylko takie sa smile
    • przeciwcialo Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:43
      samoobslugowa część to kosmetyki, artykuły higieniczne, zioła itp. Reszta przy ladzie.
    • marzeka1 Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:47
      U mnie jest taka apteka od lat- lubię, bo oprócz leków są także kosmetyki, zioła itd.
      Za to niedawno byłam w Białymstoku i tam zaskoczyło mnie to, że takich aptek samoobsługowych jest dużo.
      • nickbezznaczenia Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:53
        Ale nie rozumiem. Przeszkadza ci to,czy o co chodzi?

marzeka1 napisała[...] byłam w Białymstoku i tam zaskoczyło mnie to, że takich aptek samoobsługowych jest dużo.
        • marzeka1 Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:55
          Nie, podoba się, bo jest naprawdę duuuży wybór także jeśli chodzi o zioła, kosmetyki; z używaniem leków nie przesadzam, nie biorę, jak nie muszę.
          • nickbezznaczenia Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:58
            Aha.
    • eve-lynn Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:50
      "U mnie" tez tylko takie - płaci sie w kasie. Do "okienka"' bierze sie numerek i idZie tylko jak ma sie receptę, ale po aptece kręci sie zazwyczaj 2 techników można sie spytać - oni tez zaczepiają i doradzają i przy kasie zawsze pytają czy zna sie ten lek, dla kogo to - może dla dziecka to dawkowanie inne i może warto lekarza spytać - zawsze pare słów o leku powiedzą.
    • nickbezznaczenia Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:55
      Bardzo dobry pomysł, bo byle drobiazg nie musisz stać w kolejce.Co więcej, możesz dokładnie wybrać to, co ci najbardziej odpowiada.
    • agrypina6 Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 20:57
      Bardzo lubię takie apteki. Jestem dorosła i nikt mi nie musi mówić, jakie leki mam brać, no na pewno nie pani w aptece, jak już to lekarz.
    • kalina_lin Re: Apteka samoobsługowa 31.01.15, 21:57
      Bardzo lubię takie rozwiązanie. Przynajmniej mogę sama dowolnie długo porównywać składy i ceny produktów.
    • murwa.kac Re: Apteka samoobsługowa 01.02.15, 08:21
      a co za roznica czy kupie na zapas 5 opakowan ibuprofenu w jednej czy pieciu aptekach?
    • maggi9 Re: Apteka samoobsługowa 01.02.15, 11:30
      No przecież w SuperPharm jest tak. Nie jest to żadna nowość. Jak ktoś jest debilem faszerującym się kolorowymi pastylkami to samoobsługa czy nie - nic mu nie przeszkodzi. A jak ktoś jest normalny to jest to ułatwienie. Ja w ogóle nie lubię sklepów nie samoobsługowych bo nie lubię wybierać i przebierać przy kimś. Tak mogę wybrać sama a w razie potrzeby zapytać farmaceutę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka