Dodaj do ulubionych

Szminka Inglota

19.09.23, 11:29
Używałyście kiedyś szminek Inglota? Bardzo spodobał mi się kolor Slim Gel Inglot, czaję się do kupna ( ok. 50 zł)- może używałyście i możecie podzielić się wrażeniami?
Chodzi o tę na zdjęciu.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Szminka Inglota 19.09.23, 12:10
      Używałam, jakiś czas temu, ale takiej w normalnym rozmiarze, nie tej ołówkowej. Ani specjalnie dobra ani zła była. Przeciętna.
    • armamagedon Re: Szminka Inglota 19.09.23, 13:28
      Mam dokładnie tę, lubię szminki małe i typu slim, natomiast co do właściwości i konsystencji to to jest zwykła szminka „starego” typu, czyli nie zastyga, nie utrzymuje się długo - jesz lub gadasz, to zjadasz. Nie wysusza, tłuściutka, można zostawiać odcisk, dobrze napigmentowana.
      Już takich unikam, chyba ze maja naturalny skład, czyli masła roślinne i barwnik, nie chce mi się zjadać tego, czego składu nie mam siły nawet doczytać do końca wink
      • bajadera34 Re: Szminka Inglota 19.09.23, 15:40
        O, dzięki mnie się w zasadzie ściera każda szminka, ale doradziłabyś jej kupno czy raczej nie?
        • suki-z-godzin Re: Szminka Inglota 19.09.23, 15:44
          bajadera34 napisała:

> O, dzięki mnie się w zasadzie ściera każda szminka

jeśli to problem, to polecam wypróbować tą linię
          www.cocolita.pl/szminki/maybelline-super-stay-matte-ink-matowa-pomadka-w-plynie-20-pioneer
          dostępne są w hebe. są moim gejmczendżerem.
          • bajadera34 Re: Szminka Inglota 19.09.23, 16:11
            suki-z-godzin napisała:

> bajadera34 napisała:
            >
            > > O, dzięki mnie się w zasadzie ściera każda szminka
            >
            >
            > jeśli to problem, to polecam wypróbować tą linię
            > www.cocolita.pl/szminki/maybelline-super-stay-matte-ink-matowa-pomadka-w-plynie-20-pioneer
            > dostępne są w hebe. są moim gejmczendżerem.
            >
            >
            Dziękuję, ale nie ściągają ust? Kiedyś też sobie zafundowałam coś matowego na usta, koszmar- tak ściągało toto usta, że aż bolały.
            • suki-z-godzin Re: Szminka Inglota 19.09.23, 19:39
              kurczę, nie wiem, chyba nie, niczego takiego nie zaobserwowałam. ja czuję jedynie lakier na paznokciach, ale szminki na ustach nie.
        • armamagedon Re: Szminka Inglota 19.09.23, 17:18
          Jeśli podoba Ci się kolor i efekt szminki wyczuwalnej na ustach, to bierz, zwłaszcza na jesień.
          Jeśli lubisz miec kolor i nie czuć niczego na ustach, albo moc rozetrzeć kontury dla bardziej naturalnego efektu, to lepiej sprawdzają się bardziej pudrowe wykończenia, chyba najlepsza relacja jakość-cena to golden rosę my matt lip ink, równie przyjemna jak maty charlotte tilbury , podobna do bourjois velvette.
        • aqua48 Re: Szminka Inglota 20.09.23, 17:27
          bajadera34 napisała:

> mnie się w zasadzie ściera każda szminka, ale doradziłabyś jej kupno
          > czy raczej nie?

W takim razie warto dopłacić i kupić szminkę z MAC. One są trwałe, a kolory też mają piękne..
    • black_magic_women Re: Szminka Inglota 20.09.23, 15:49
      Kolor a la słynna "pillow talk".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka