swinka-morska 18.01.10, 17:28 Czy któraś z Was używała go do podawania dziecku mleka albo innych płynów? Jak nauczyć 6-miesięczniaka obsługi tego kubeczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niebioska Re: kubeczek Medeli 18.01.10, 18:26 powoli i cierpliwie :). ja zaczęłam młodemu podawać w tym wodę jak miał mniej więcej właśnie 6 m-cy. wodę dostaje tylko raz dziennie właśnie po to, żeby się uczyć. teraz ma 8,5 miesiąca: stopniowo coraz mniej rozlewa, a więcej się krztusi ;). Odpowiedz Link Zgłoś
myrtille Re: kubeczek Medeli 18.01.10, 21:20 My też używałyśmy tego kubeczka, ale troszkę później koło 8 miesięcy może? Potem pięknie piła z kubeczka, szklanki. Nigdy w życiu nie używałam butelki, niekapków, bidonów i innych wynalazków. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: kubeczek Medeli 18.01.10, 22:44 tak. Zarowno przy pierwszym dziecku, jak i teraz. Teraz ma prawie 3 lata i nigdy nie umiala pic z niekapkow, ale bez problemu zalapala picie z "doroslych" kubkow czy szklanek. Synek karmiony jest kubeczkiem Medela od 2 doby zycia. Dzis ma 2,5 miesiaca i radzi sobie swietnie z piciem z kubeczka. Cierpliwosc, spokoj - to na pewno sie przyda. Wlewaj odrobine na dno i bacznie obserwujac nie zabraniaj, by dziecko samo probowalo pic. Niebawem sie zdziwisz, ze dziecko umie pic z kubka. Odpowiedz Link Zgłoś