lianis
13.09.10, 22:12
Mam maly problem z karmieniem, w zasadzie narastajacy. Dziecko mi bojkotuje piers, w nocy je ladnie 2 razy, na wieczor w zasadzie tez po kapieli i calym stalym rytuale, gasimy swiatlo, on jest juz wyciszony i nie ma problemu, nawet pierwsze poranne nie jest najgorsze, bo takie jeszcze chyba nie do konca przytomne, ale potem juz koniec, bardzo chetnie je pokarmy stale, czyli obiadek (okolo 13), bo w sumie innych nie dostaje, a z piersi pociagnie dwa/trzy razy (tyle razy przelyka) i puszcza piers, nie jest juz wiecej nia zainteresowany, jakbym sie nie nakombinowala to pyszczka nie otworzy ale jest glodny. Wg mnie problemem jest jego refluks, zrobil sie bardzo ruchliwy, wygina sie, prezy, napina, przekreca, obraca i niestety chlusta z niego po mleku (po obiadku nie ulewa wcale), nawet jesli pojdzie spac po zjedzeniu mleka i obudzi sie godz/poltorej pozniej to pokreci sie chwilke i ulewa, tyle ze wtedy juz nie mlekiem a twarozkiem. Kazde takie chlustanie jest dla niego bardzo nieprzyjemne, wzdraga go, widac ze mu bardzo zle, kwasem strasznie smierdzi i boli go przelyk (jeszcze zanim zaczal brac leki, mial przepalony i krwawil z przelyku) W sumie to nie wiem juz czym go karmic w dzien, ale z tym akurat wybieramy sie do lekarza i zobaczymy co doradzi, problemem jest moja jedna piers, do tej pory pomiedzy obiadkiem o 13 a kolacja o 20 byly jeszcze dwa cycania, teraz pomimo mojego proponowania piersi co chwilke, mlody pociagnie raz i koniec, no i dzis wymacalam stwardnienie w piersi lewej od gory, goraczki brak. Na wieczorne karmienie wymolestowalam dziecko maxymalnie zmieniajac mu pozycje karmieniowe na wszystkie mozliwe, piers oproznil ladnie wszedzie oprocz gory, umeczylam go i siebie strasznie i juz na koniec nie chcial wogole ssac tylko spac, a ja zostalam z problemem, nastepne karmienie pomiedzy 2 a 3 ale nie oproznia wtedy piersi do konca, wiec skoro glodny na wieczor tego nie zrobil to obawiam sie ze w nocy wogole nie mam na co liczyc. Co robic? laktator mam medele swing i tez nie pomoglo :(