Dodaj do ulubionych

Ulewanie ?

20.06.06, 09:03
Mój 4 tyg synek strasznie ulewa po jedzeniu, mimo ze odbija mu sie, karmię go
piersią, czy wasze dzieci tez tak mają i co na to robicie ???
Obserwuj wątek
    • katbut Re: Ulewanie ? 20.06.06, 10:10
      Niestety ulewanie to nasz problem do dziś (mój synek ma 5 m-cy) mimo, że też
      zawsze mu się odbija po jedzeniu. Teraz jest jeszcze gorzej, bo je już zupki z
      marchewką, która niekoniecznie schodzi w praniu... Czytałam, że powinno się
      bąbelka podnosić do odbicia również w trakcie jedzenia np. co 5 minut, ale nam
      się nie chce, zresztą mały płacze jak mu się przerywa jedzenie. Nie powinno się
      też dzidzisiem zbyt intensywnie ruszać, najlepiej położyć spokojnie na lekkim
      podwyższeniu a najbezpieczniejsza pozycja do snu to na boczku (nie zakrztusi
      się, pokarm nie wleci do ucha, co grozi bolesnym zapaleniem ucha), a słyszałam,
      że przy karmieniu piersią nie musi się odbić, nie ulewa się, nie powinno być
      alergii pokarmowej, a w naszym wypadku nic się nie sprawdziło ;-(
    • czagapelka Re: Ulewanie ? 20.06.06, 22:14
      Nasza Małgońka właśnie kończy 7 miesiąc i dopiero teraz kończą się "kłopoty" z
      ulewaniem. Ulewała nam od samego początku: ogromne ilości mleka niestrawionego,
      potem twarożku, a potem wody (czyli to, co już się strawiło). Pediatra zalecił
      leżakowanie na brzuszku zaraz po jedzeniu i powiedział, że może ulewać się do
      8-9 miesiąca, czyli do tego czasu mieliśmy się nie martwić. Nie było łatwo z tym
      "niemartwieniem", bo czasami mieliśmy wrażenie, że ulewała wszystko, co zjadła.
      • spik11 Re: Ulewanie ? 21.06.06, 11:47
        moja córka równierz ulewała w ten sam sposób , gdy przestałam jeść nabiał
        wszystko mineło
        • doris992 Re: Ulewanie ? 21.06.06, 22:45
          Nasza córcia też więcej ulewa jeśli mamusia zje więcej nabiału lub jajek, warto
          sprawdzić, odstaw nabiał, powinno pomóc.
    • askag2 Re: Ulewanie ? 23.06.06, 14:53
      u nas problem właśnie się skończył samoistnie - mały skończył 6 miesięcy; nic
      nie pomagało, a mały poprostu jest/był łakomczuszkiem i nie interesowało go nic
      prócz piersi; obecnie świat wydaje mu się bardzo ciekawy i nie chce tracić
      czasu na jedzenie i mniej je; z tego co wiem, to może pomóc smoczek - bo
      podobno dzieci potrzebę ssania zspokajają piersią i sie przejadają - stąd to
      ulewanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka