iza3108 20.06.06, 09:03 Mój 4 tyg synek strasznie ulewa po jedzeniu, mimo ze odbija mu sie, karmię go piersią, czy wasze dzieci tez tak mają i co na to robicie ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katbut Re: Ulewanie ? 20.06.06, 10:10 Niestety ulewanie to nasz problem do dziś (mój synek ma 5 m-cy) mimo, że też zawsze mu się odbija po jedzeniu. Teraz jest jeszcze gorzej, bo je już zupki z marchewką, która niekoniecznie schodzi w praniu... Czytałam, że powinno się bąbelka podnosić do odbicia również w trakcie jedzenia np. co 5 minut, ale nam się nie chce, zresztą mały płacze jak mu się przerywa jedzenie. Nie powinno się też dzidzisiem zbyt intensywnie ruszać, najlepiej położyć spokojnie na lekkim podwyższeniu a najbezpieczniejsza pozycja do snu to na boczku (nie zakrztusi się, pokarm nie wleci do ucha, co grozi bolesnym zapaleniem ucha), a słyszałam, że przy karmieniu piersią nie musi się odbić, nie ulewa się, nie powinno być alergii pokarmowej, a w naszym wypadku nic się nie sprawdziło ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
czagapelka Re: Ulewanie ? 20.06.06, 22:14 Nasza Małgońka właśnie kończy 7 miesiąc i dopiero teraz kończą się "kłopoty" z ulewaniem. Ulewała nam od samego początku: ogromne ilości mleka niestrawionego, potem twarożku, a potem wody (czyli to, co już się strawiło). Pediatra zalecił leżakowanie na brzuszku zaraz po jedzeniu i powiedział, że może ulewać się do 8-9 miesiąca, czyli do tego czasu mieliśmy się nie martwić. Nie było łatwo z tym "niemartwieniem", bo czasami mieliśmy wrażenie, że ulewała wszystko, co zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś
spik11 Re: Ulewanie ? 21.06.06, 11:47 moja córka równierz ulewała w ten sam sposób , gdy przestałam jeść nabiał wszystko mineło Odpowiedz Link Zgłoś
doris992 Re: Ulewanie ? 21.06.06, 22:45 Nasza córcia też więcej ulewa jeśli mamusia zje więcej nabiału lub jajek, warto sprawdzić, odstaw nabiał, powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
askag2 Re: Ulewanie ? 23.06.06, 14:53 u nas problem właśnie się skończył samoistnie - mały skończył 6 miesięcy; nic nie pomagało, a mały poprostu jest/był łakomczuszkiem i nie interesowało go nic prócz piersi; obecnie świat wydaje mu się bardzo ciekawy i nie chce tracić czasu na jedzenie i mniej je; z tego co wiem, to może pomóc smoczek - bo podobno dzieci potrzebę ssania zspokajają piersią i sie przejadają - stąd to ulewanie Odpowiedz Link Zgłoś