Dodaj do ulubionych

Nosidło dla roczniaka

05.06.13, 20:36
Dziewczyny,
potrzebuję czegoś wygodnego dla roczniaka. Najlepiej żeby można było nosić na biodrze i plecach. Chusta przestała się sprawdzać, zanim zawiąże młody dostaje szału, tak się kręci że ne daje rady. Jest raczej mały, waży ok 9.500. Chciałabym żeby nam posłużyło jeszcze z rok.
Obserwuj wątek
    • ellenai1 Re: Nosidło dla roczniaka 05.06.13, 21:03
      Manduca jest do 20 kg. Można kupić uzywane po tańszej cenie.
      Noszę 1,5 roczniaka spokojnie.
      • dorot10 Re: Nosidło dla roczniaka 05.06.13, 21:08
        Dzięki. Jakiś konkretny model? Jestem totalnie w tym temacie zielonasmile
        • ellenai1 Re: Nosidło dla roczniaka 05.06.13, 21:58
          Z tego co wiem, manduca ma tylko jeden model ,roznia sie tylko kolorami/wzorami smile
          www.manduca.pl/koloryicenymanduca1.html
          • szonik1 Re: Nosidło dla roczniaka 05.06.13, 22:06
            Bondolino. Można kupić używane. Ja mam i polecam.
    • ilianna Re: Nosidło dla roczniaka 05.06.13, 22:06
      manduca, tula, bondolino
      może być też nosidło meitai
    • ironia-losu11 Re: Nosidło dla roczniaka 05.06.13, 22:12
      Ani Bondolino, ani Tula nie nadają się do noszenia na biodrze, jak sobie życzy autorka wątku... Ale fakt faktem, że Tula jest genialnym nosidłem - i polecam i do noszenia z przodu, i na plecach smile
    • koala0405 Re: Nosidło dla roczniaka 07.06.13, 12:47
      A my mamy nosidło turystyczne dla takiego większego szkraba. Kupione w decathlon Quechua ma schowany daszek, który można szybko wyciągnąć no i sprawdził się przy wspinaniu na Baranią Górę. www.google.pl/search?q=noside%C5%82ko+quechua&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WbmxUeXhMNCf7Aaxj4HoBQ&ved=0CFAQsAQ&biw=1138&bih=527
      Z lżejszych fajne jest nosidło Polak bo ma nóżkę do postawienia i jest bardzo lekkie ale jakoś trudno dostępne na all.
    • rozalka81 Re: Nosidło dla roczniaka 07.06.13, 22:19
      Ja ogromnie polecam nosidło Womar ECO1: www.emaluch.com/allegro/zdjecia/womar/ECO/eco1_miniaturka.png.jpg (nosidła z napisem "zaffiro", inne tej firmy są bardziej jak wisiadła, zaffiro jest ergonomiczne, dziecko ma nóżki na żabkę tak jak być powinno, na biodrze też można nosić)
      Nadaje się do noszenia dziecka do 18 kg, nowe kosztowało mnie na allegro 215 zł, mięciutkie, wygodne, dziecko się nie poci. moje uwielbia nosidło, zasypia w nim szybko. Ja mimo problemów z kręgosłupem jestem w stanie nosić w nim mojego dziewięciomiesięczniaka nawet 2 godziny! Po co kupować używaną Manducę jak można nowe, tańsze?
      • mammajowa Re: Nosidło dla roczniaka 08.06.13, 12:50
        bo używana manduca jest do sprzedania z pocałowaniem ręki, tak by odzyskać dużą część kasy? ja mam nosidło ono (już niedostępne nowe z tego co wiem), jest bardzo wygodne, ergonomiczne. najdłużej służą chyba zwykłe meitaie - nie mają elementów plastikowych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka