Dodaj do ulubionych

Proszę o rady dla młodego taty

27.06.05, 20:44
Witam,
Mam kilka pytań do doświadczonyh rodziców:
1)Moja 2,5 miesięczna córeczka ciągle się ślini ( wręcz pieni) czy to
normalne?
2) Jak długo powinno spać dziecko w tym wieku?
Pozdawiam Tata Dagmary
Obserwuj wątek
    • motylwodny Re: Proszę o rady dla młodego taty 27.06.05, 20:54
      ślini się? całkiem normalne, będzie sie sliniła canajmniej do roku, aż ząbki
      jej wyjdą
      Jak długo powinno spać? jest to bardzo indywidualna sprawa, ale średnio myślę
      że przynajmniej 5, 6 godzin bez przerwy w nocy i kilka drzemek w dzień (tzn. ze
      3 razy po 3 godziny)
      Mój właśnie tak sypiał: koło 6 godzinek nieprzerwanie w nocy i potem takie 3
      trzygodzinne drzemki w dzień. koło 15 godzin spokoju.
    • triss_merigold6 Re: Proszę o rady dla młodego taty 27.06.05, 20:56
      Normalne, że się ślini.
      Ze snem różnie bywa to od dziecka zależy. Moje przesypiało niemal całą noc (z
      krotką pobudką ok.3-4 rano), kolejna pobudka ok.7 rano, w ciągu dnia były ze 3
      drzemki (różnie od godziny do dwóch).
      • milka73 Re: Proszę o rady dla młodego taty 27.06.05, 23:30
        Dziewczyny juz pisały, że ślinienie jest normalne a co do spania to w sumie ok.
        14 - 16 godz. na dobę.
        Pozdrawiam
    • nataliamackowiak Re: Proszę o rady dla młodego taty 28.06.05, 06:54
      Witaj!
      1.Slinienie-własnie w tym wieku następuje taki moment, że dziecko zaczyna sie
      mocno ślinić, to normalne. Może to tez czasem zwiastowac ząbkowanie, ale
      pierwszy ząbek może się pojawic np. szybko na 3 miesiące-u nas tak było-a może
      po paru miesiącach od tego ślinienia.
      2.Dziecko w wieku 2,5 miesiąca może spac różnie, to jest sprawa indywidualna
      każdego malucha. Moja Oliwka spała chyba wtedy 2 razy , w sumie z 3 godzinki.
      Lepiej dłużej w dzień nie "pozwalac" spać, żeby w nocy ładnie spało dziecko.
      Moja Oliwka jak miała ok. 2 mies. to w nocy spała już bez przerwy od 19 do 4-
      5 , dostała pierś i spała do 7 rano. super .
      Nataliasmile
      • karina126 Re: Proszę o rady dla młodego taty 28.06.05, 08:56
        Hej
        Absolutnie nie bróbuj dziecku przerywać spania w dzień (jak to zasugerowała
        Natalia)Sen w pierwszym okresie zycia jest jednym z ważniejszych potrzeb
        dziecka, potrzebnym do prawidłowego rozwoj.
        Chocby nawet miało sie budzic w nocy co godzine, jesli chce spac w dzien 5
        godzin niech spi.
    • jagoda051 Re: Proszę o rady dla młodego taty 29.06.05, 12:59
      Niech śpi ile chce. I nie rób tak że nie dajesz jej spać w dzień żeby spała w
      nocy! Bo dziecko nie wyspane i zmęczone ma problemy z zaśnięciem na noc. Moja
      skończyła 3 miesiące i potrafi przespać 20 godzin na 24. Pediatra powiedziała
      że bardzo dobrze się rozwija i niech sobie śpi ile chce.
      • nataliamackowiak Re: Proszę o rady dla młodego taty 29.06.05, 17:28
        Nieprawda, dziecku 2,5 mies. można juz ograniczac sen w dzień, tak, aby nocki
        były lepiej przespane. Polecam książkę tracy hogg, "Język niemowląt".
        Natalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka