07.02.06, 00:02
zastanawiam sie nad kupnem chusty. znam wszyskie zalety- artykuly i reklamy...
ale jak jest naprawde??? jakie macie doswiadczenia? warto?
Obserwuj wątek
    • guruburu Re: chusta 07.02.06, 09:57
      pewnie najpierw powinnaś sobie odpowiedzieć na parę pytań:
      1. jaki typ chusty? Bo w Polsce mianem chusty określa się kilka różnych nosideł
      miekkich.
      2. Do czego chcesz jej używać?
      3. Ja mam chustę typu - 'długi kawałek bawełny", jak na mój rzomiar to jest to
      4,6 m. Taką chustę można wiązać na wiele sposób i ja nie narzekam. Wózka nie
      używam.
      • alpepe Re: chusta 07.02.06, 12:36
        ad. 3 takie szalowe chusty firmy Hoppediz sprowadzam do Polski ja.Taka chusta
        jest najbardziej wszechstronna, rozmiar podany przez guruburu to długość
        przeciętna, odpowiednia dla osoby średniej tuszy o ok. 175cm wzrostu, są też
        chusty krótkie, do niektórych wiązań oraz chusty dłuższe, dla wyższych i
        postawniejszych osób. Pewną niedogodnością przy takich chustach jest na poczatku
        sposób wiązania. Do chust Hoppediz dołączona jest jest obszerna instrukcja z
        wieloma propozycjami wiązań, odpowiednich do wieku i wagi dziecka, tak więc nie
        ma czego się bać. Zresztą, firma Hoppediz dba o satysfakcję klienta i wobec tego
        dajemy gwarancję satysfakcji, czyli 30 dni na przetestowanie. Ceny są wyższe niż
        chust dostępnych na polskim rynku, ale należy pamiętać, że w takiej chuście
        można nosić dziecko, jak długo ono i osoba nosząca będą chciały smile
    • igulinda Re: chusta 07.02.06, 11:49
      jak dla mnie warto:
      1. Stas uwielbia w niej siedziec, jest przy mnie i ma duze pole do obserwacji
      2. swietnie w chuscie zasypia
      3. ja moge miec dziecko przy sobie ( gdy np nie chce sam sie bawic lub ma
      gorszy humor) a jednoczesnie moge prawie wszystko robic rekoma (oprocz zmywania
      i prasowania)
      4. jest bardzo wygodna dla Ciebie i dziecka
      5. jesli kupic najzwyczajniejsza ( www.chusta.pl) to zaplacisz grosze - ja
      wlaswnie taka mam i w zupelnosci mi wystarcza
    • guruburu Re: chusta 07.02.06, 13:07
      Hmmm... A czy ja pisałam, ze używam Hoppediza? wink
      Nie. Tego typu chust szali jest masa - z niemieckich choćby Didimos, Hoppediz,
      Storchenwiege, Girasol, austriacka easycare. Z innych jeszcze popularnych
      choćby Ellaroo i jeszcze i jeszcze...
      Hoppediz jest rzeczywiscie jedną z cenowo bardziej dostępnych, ale nie
      końiecznie super dostępny jak na polską kieszeń.
      • alpepe Re: chusta 07.02.06, 13:12
        a czy ja pisałam, że używasz Hoppediza smile? Pewnie, ze jest cała masa chust na
        niepolskich rynkach, Bebina, Didimos, Lotties etc. Na polską kieszeń to mało co
        jest dostępne smile. Jak tłumaczyłam stronę Hoppediz i wynurzenia właścicielki,
        która nie chciała "drogich" chust i sama rozejrzała się za ich produkcją, to
        mnie lekki śmiech ogarnął. Ale cóż, u nas wszystko jest droższe, choćby z tej
        przyczyny, że mamy vat 22% a np. w Niemczech jest 19%...
        • alpepe Re: chusta 07.02.06, 13:32
          w Niemczech jest 16%, sorry, za literówkę.
    • pl35 Re: chusta 07.02.06, 13:16
      Kupiłam na www.chusta.pl i jestem zadowolona. Polecam
    • asia710 Re: chusta 07.02.06, 23:58
      ja dodam strone www.mamankangourou.com tu mozesz zobaczyc jak nosic dziecko w
      takim szalu-chuscie, jak ja wiazac. Ja mam wlasnie taka i jak do tej pory
      chusta byla najcelniejszym zakupem dla naszego malenstwa
    • saphaya Re: a od kiedy zaczęlyście używac? 08.02.06, 17:25
      A czy w moim przypadku ma to sens, chciałabym taką chustę na wiosenne spacery,
      ale Mała wtedy będzie miała 8-9 miesięcy i nigdy nie była noszona, lulana itd.
      (w sensie że nie mogłam nic zrobić bo się nie dała zostawić sama...żeby zaraz
      nie było postów ulubionych: jak to chcesz powiedzieć że NIGDY nie nosiłaś
      swojego dziecka)Zastanawiam się czy maleństwo musi się przyzwyczajać do chusty
      i czy 9miesięczne nie jest już za duże? Wydaje mi się to super sprawa taka
      chusta, ale w reklamach występują głównie maleństwa najczęściej w trakcie
      karmienia i nie wiem czy sie nie spóźniłam. Pozdrawiam.
      • alpepe Re: a od kiedy zaczęlyście używac? 08.02.06, 18:36
        niestety jest tylko jeden sposób, by się przekonać: pożyczyć chustę od znajomej.
        NIe wiem, jak u konkurencji, ale ja daję też możliwość zwrotu zakupionej u mnie
        chusty w ciągu 30 dni, jeśli po wypróbowaniu chusta nie pryzpadła mimo wszystko
        do gustu. Nigdy nie wiadomo, co się dziecku spodoba i na jak długo sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka