agatekb1 07.02.06, 00:02 zastanawiam sie nad kupnem chusty. znam wszyskie zalety- artykuly i reklamy... ale jak jest naprawde??? jakie macie doswiadczenia? warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guruburu Re: chusta 07.02.06, 09:57 pewnie najpierw powinnaś sobie odpowiedzieć na parę pytań: 1. jaki typ chusty? Bo w Polsce mianem chusty określa się kilka różnych nosideł miekkich. 2. Do czego chcesz jej używać? 3. Ja mam chustę typu - 'długi kawałek bawełny", jak na mój rzomiar to jest to 4,6 m. Taką chustę można wiązać na wiele sposób i ja nie narzekam. Wózka nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: chusta 07.02.06, 12:36 ad. 3 takie szalowe chusty firmy Hoppediz sprowadzam do Polski ja.Taka chusta jest najbardziej wszechstronna, rozmiar podany przez guruburu to długość przeciętna, odpowiednia dla osoby średniej tuszy o ok. 175cm wzrostu, są też chusty krótkie, do niektórych wiązań oraz chusty dłuższe, dla wyższych i postawniejszych osób. Pewną niedogodnością przy takich chustach jest na poczatku sposób wiązania. Do chust Hoppediz dołączona jest jest obszerna instrukcja z wieloma propozycjami wiązań, odpowiednich do wieku i wagi dziecka, tak więc nie ma czego się bać. Zresztą, firma Hoppediz dba o satysfakcję klienta i wobec tego dajemy gwarancję satysfakcji, czyli 30 dni na przetestowanie. Ceny są wyższe niż chust dostępnych na polskim rynku, ale należy pamiętać, że w takiej chuście można nosić dziecko, jak długo ono i osoba nosząca będą chciały Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: chusta 07.02.06, 11:49 jak dla mnie warto: 1. Stas uwielbia w niej siedziec, jest przy mnie i ma duze pole do obserwacji 2. swietnie w chuscie zasypia 3. ja moge miec dziecko przy sobie ( gdy np nie chce sam sie bawic lub ma gorszy humor) a jednoczesnie moge prawie wszystko robic rekoma (oprocz zmywania i prasowania) 4. jest bardzo wygodna dla Ciebie i dziecka 5. jesli kupic najzwyczajniejsza ( www.chusta.pl) to zaplacisz grosze - ja wlaswnie taka mam i w zupelnosci mi wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: chusta 07.02.06, 13:07 Hmmm... A czy ja pisałam, ze używam Hoppediza? Nie. Tego typu chust szali jest masa - z niemieckich choćby Didimos, Hoppediz, Storchenwiege, Girasol, austriacka easycare. Z innych jeszcze popularnych choćby Ellaroo i jeszcze i jeszcze... Hoppediz jest rzeczywiscie jedną z cenowo bardziej dostępnych, ale nie końiecznie super dostępny jak na polską kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: chusta 07.02.06, 13:12 a czy ja pisałam, że używasz Hoppediza ? Pewnie, ze jest cała masa chust na niepolskich rynkach, Bebina, Didimos, Lotties etc. Na polską kieszeń to mało co jest dostępne . Jak tłumaczyłam stronę Hoppediz i wynurzenia właścicielki, która nie chciała "drogich" chust i sama rozejrzała się za ich produkcją, to mnie lekki śmiech ogarnął. Ale cóż, u nas wszystko jest droższe, choćby z tej przyczyny, że mamy vat 22% a np. w Niemczech jest 19%... Odpowiedz Link Zgłoś
pl35 Re: chusta 07.02.06, 13:16 Kupiłam na www.chusta.pl i jestem zadowolona. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
asia710 Re: chusta 07.02.06, 23:58 ja dodam strone www.mamankangourou.com tu mozesz zobaczyc jak nosic dziecko w takim szalu-chuscie, jak ja wiazac. Ja mam wlasnie taka i jak do tej pory chusta byla najcelniejszym zakupem dla naszego malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
saphaya Re: a od kiedy zaczęlyście używac? 08.02.06, 17:25 A czy w moim przypadku ma to sens, chciałabym taką chustę na wiosenne spacery, ale Mała wtedy będzie miała 8-9 miesięcy i nigdy nie była noszona, lulana itd. (w sensie że nie mogłam nic zrobić bo się nie dała zostawić sama...żeby zaraz nie było postów ulubionych: jak to chcesz powiedzieć że NIGDY nie nosiłaś swojego dziecka)Zastanawiam się czy maleństwo musi się przyzwyczajać do chusty i czy 9miesięczne nie jest już za duże? Wydaje mi się to super sprawa taka chusta, ale w reklamach występują głównie maleństwa najczęściej w trakcie karmienia i nie wiem czy sie nie spóźniłam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: a od kiedy zaczęlyście używac? 08.02.06, 18:36 niestety jest tylko jeden sposób, by się przekonać: pożyczyć chustę od znajomej. NIe wiem, jak u konkurencji, ale ja daję też możliwość zwrotu zakupionej u mnie chusty w ciągu 30 dni, jeśli po wypróbowaniu chusta nie pryzpadła mimo wszystko do gustu. Nigdy nie wiadomo, co się dziecku spodoba i na jak długo Odpowiedz Link Zgłoś