Dodaj do ulubionych

Bez kaszek!

06.08.06, 09:26
Mam problem tego typu.Otóż mój pół roczny synek za nic nie chce jeś kaszek ani pić mleka.Jak widzi biała papke to w pada w amok i wypluwa to co uda mi sie wcisnac.Więc jada w niewielkich ilościach np.ziemniaki z delikatnym sosem tzn to co ja jem na obiad.Nie znosi papek miksowanych,je zupy normlne tylkmo rozdziubane widelcem.Nie ma ząbków jeszcze.Niby ja tez nie jadłam papek ani mleka jak bylam w jego wieku ale chce go posłac do żłobka i nie wiem co on bedzoie jadł.Wspomne że karmie piersią. JAk nauczyć synka jesc kaszki.Poradzcie jak macie pomysły lub sprawdzone sposoby.
dzieki
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Bez kaszek! 06.08.06, 17:31
      nie wiem, też karmiłam piersią i kaszek nigdy nawet nie próbowałam podawać, od
      razu zupki.
      • shine70 Re: Bez kaszek! 07.08.06, 00:29
        Witaj! Moja Mała skończone 10 miesięcy tez nie je kaszek ani nic papkowatego -
        tak jak Twoj synek.Wyjatek stanowią owoce ze słoiczka. I tez nie pije mleka
        modyfikowanego. Karmie piersią.Efektem tego wczesniej wprowadziłam gluten.
        teraz na kolacje je chlebek z masełkiem i twarożek lub wędlinka.Chyba musisz
        sie z tym pogodzić - nasze dzieci tak mają!Moja za nic w swiecie nie tknęła
        papek słoiczkowych. Obiadki jadła rozdziubane widelcem lub te bardziej dorosłe
        z drobinkami ryżu czy marchewki. Uwielbia obiadki Hippa - młode jarzynki z
        indykiem. Nie martw się- ten typ tak ma smile
        Pozdr,
        M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka