aga29krakow 13.06.08, 11:50 hej.Czy dajecie swoim dziecim kubusie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: soczki kubusie 13.06.08, 11:56 Tak, mój syn pije je codziennie. A czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
manna_poranna Re: soczki kubusie 13.06.08, 12:06 nie, Młoda nie lubi, za to ja sobie daję ) Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: soczki kubusie 13.06.08, 12:28 tak, okolo 3 razy w tygodniu malego kubusia. rozcienczonego z woda. corka ma 17 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
mgoralska2 Re: soczki kubusie 13.06.08, 12:40 tak pije. Następne rewelacje, tym razem nt "Kubusia"? Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19-84 Moja pije Leonki 13.06.08, 12:58 bo polecane przez instytut matki i dizecka. Ale co z tego jak wyczytałam wczoraj na forum "zdrowie dziecka" chyba, że jak się dobrze zapłaci to nakleją znaczek na czymkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola IMiD 13.06.08, 13:07 > bo polecane przez instytut matki i dizecka. Ale co z tego jak > wyczytałam wczoraj na forum "zdrowie dziecka" chyba, że jak się > dobrze zapłaci to nakleją znaczek na czymkolwiek To prawda, czytałam o tym w "Polityce". IMiD nie ma własnego laboratorium. Przyznawanie znaczka wygląda w ten sposób, że dana firma wysyła dokumentację, oni ją sprawdzają, a jak jest w porządku, to przyznają znaczek. A w tej dokumentacji może być wszystko. Oni zatwierdzili nawet jakieś parówki od I roku życia, bo Morliny w swoim własnym laboratorium zrobiły ekspertyzę, która wykazała, że można, i potem taką dokumentację im przedstawiła. Podanie o ów znaczek popiera się sporymi pieniędzmi, są to sumy rzędu kilkaset tysięcy złotych. W artykule pisali, że trudniej uzyskać znaczek od Centrum Zdrowia Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga29krakow soczki kubusie 13.06.08, 14:52 ja też daje dzieciom tylko rozcieńczam z wodą bo słodkie są okropnie..dzięki z wypowiedzi,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: soczki kubusie 13.06.08, 15:43 mój nie lubi , strasznie słodkie, trochę lepsze smakowo są Pysio Odpowiedz Link Zgłoś
puella1983 Re: IMiD 30.06.08, 20:26 kurcze to jak teraz wybierać wodę do picia? my pijemy tylko wody z atestami, bo słyszałam,że dla maluchów nie nadają sie wody wysokozmienralizowane, ponieważ obciążaja niedojrzałe jeszcze nerki naszych pociech...w sumie to mam już sprawdzonych parę marek i nie zauważyłam by cos sie złego działo, wiec chyba po prostu zostanę przy tym co pijemy. jedynie do żywca sie zraziłam, bo było trochę szumu z tymi bakteriami i jakosnie mam odwagi sięgnac. a Wy jakie wody dajecie swoim maluchom? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: soczki kubusie 13.06.08, 18:14 nie daje dzieciom takich swinstw, jak chce zeby jadly owoce, to kupuje im swieze. do picia maja wode, my tez. Odpowiedz Link Zgłoś
wiwinek Re: soczki kubusie 13.06.08, 22:13 Nie, bo za gęste i za słodkie. Z przecierowych daję tylko bobofruty Odpowiedz Link Zgłoś
lavinia6 Re: soczki kubusie 14.06.08, 10:17 ja też bobofruty daję, a czytałam gdzieś,że można robić na bobofrutach pyszne kisielki, tylko nie doczytałam przepisu i teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
clapton1985 przespis na kisiel ;o) 20.06.08, 07:48 www.osesek.pl/deserki-galaretki-budynie-kisielki-lody/kisiel-z-bobo-fruta-po-6-miesiacu.html Odpowiedz Link Zgłoś
lilipop Re: soczki kubusie 14.06.08, 17:50 leony sa fajne bo nie dosladzane. Sam sok, ewentualnie w wersji z miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
prezzzes Re: soczki kubusie 14.06.08, 17:56 Cóż powiedzieć, moja 3-letnia córeczka właściwie nie bierze do ust nic innego z mokrych rzeczy niż Kubusie. Nie zauważyłem żadnych negatywnych reakcji organizmu, więc niech pije na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: soczki kubusie 14.06.08, 19:09 Ja zauważyłam pozytywne Mały był bardzo blady, parę osób niezależnie od siebie zwróciło na to uwagę. Od kiedy regularnie zaczęlismy mu podawać kubusie, cera wyglądała ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: soczki kubusie 14.06.08, 19:45 Nie,pluje nimi na odleglosc. Dostaje Tymbarki i jest zadowolony,za pomarancze dalby sie pokroic Odpowiedz Link Zgłoś
sonia30live Re: soczki kubusie 19.06.08, 13:45 Moj też pluł, to zaczęłam podawać mu wodę truskawkową z butelki z niekapkiem i samą wodę też, je dużo owoców to nie martwię się o to, ze soczki wypluwa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdunia83 Re: soczki kubusie 19.06.08, 15:51 moje dziecko za malutkie na kubusie - ma 9 miesiecy i pije na razie bobo fruty. kubusia podam jak zostanie przedszkolakiem Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-zosia Re: soczki kubusie 19.06.08, 22:16 u nas prym wiodą bobo fruty przecierowe. też mi sie wydaje, że kubusie dla starszych dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: soczki kubusie 19.06.08, 22:28 dziadkowie czasami kupują. Córka (8 lat..) od biedy wypije. Ale sama nigdy sie o niego nie upomni Ja do ust nie biorę. Ulepek Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: soczki kubusie 20.06.08, 16:58 nie pija bo za słodkie! Lubi i chętnie pija wodę więc na siłę mu nie daję Kubusiów tylko dlatego, że je reklamują. Odpowiedz Link Zgłoś
puella1983 Re: soczki kubusie 30.06.08, 20:21 ja daję kubusie,ale wziełam sie na sposób i rozcieńczam je pół na pół z wodą źródlaną. najlepiej taką z atestem specjalnie dla dzieci.po samych kubusiach moja mała nie chciala potem jeśc obiadku , bo zwyczajnie była najedzona soczkiem.mam nadzieję,ze z czasem uda nam sie przejśc na samą wodę źródlaną. Odpowiedz Link Zgłoś