Dodaj do ulubionych

łożysko przodujące

19.06.06, 13:53
Przeczytalam juz kilka watkow o tym temacie na forum.W 17 tyg,gin stwirdzil u
mnie lozysko przodujace,teraz jestem w 24 tygodniu,lozysko nadal calkowicie
zachodzi na ujscie.Mam caly czas lezec,nie dziwgac,itp.Na poczatku lipca
nastpne usg i dowiem sie czy podnioslo sie czy nie.Powiedzcie mi czy w
przypadku lozyska przodujacego zawsze dochodzi do porodu przedwczesnego czy
istnieje mozliwosc donoszenia ciazy do konca.

Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • dragica Re: łożysko przodujące 19.06.06, 15:53
      a dlaczego myslisz, ze musi byc porod przedwczesny?lozysko moze sie jeszcze
      przesunac. a jesli bedzie przodujace-bedziesz miec cc. i naprawde powinnas jak
      najwiexej lezec.
    • dodkowska Re: łożysko przodujące 19.06.06, 16:02
      raczej z tego co słyszałam w wiekszosci przypadkach ale musisz wiedziec ze
      niedaca ci rogzis sn tylko i wyłacznie CC
    • kasia.jankowska Re: łożysko przodujące 19.06.06, 16:05
      dzieki za odpwiedz.
      zapytalam o to poniewaz,przy kazdej wizycie u gina mam po kilka razy zadawane
      pytanie czy nie bylo zadnych plamien.Mam mentlik w glowie.Bo gdzies czytalam,ze
      im pozniejsza ciaza,tym wieksze prawdopodbienstwo wystapienia krwawien.
      Mam jeszce jedno pytanie.Czy sa jakies symptomy mowiace,ze w przypadku lozyska
      przodujacego cos zaczu=yna sie dziac?Krwaienie jest oczywiste,ale jakies inne
      oznaki?
      • dragica Re: łożysko przodujące 19.06.06, 16:27
        USG pokaze polozenie lozyska.ale-naprawde nie powinnas sie bac porodu
        przedwczesnego...jelsi dojdzie do przedwczesnych skurczy-dostaniesz fenoterol,
        albo poleyzsy na patologii.
    • dragica Re: blad-fenoterol a placenta previa 19.06.06, 16:31
      przypomnialam sobie, ze na ulotce fenoterolu pisze, ze placenta previa jest
      przecuwskazaniem do stosowania.tak pisze.
      • kasia1jar1 witam 19.06.06, 22:28
        Hej Kasiu mam ten sam problem jestem w 23 tygodniu nie wolno mi współżyć ,
        dzwigać,odbywać długich podrózy samochodem kąpać sie w wanie , siedzieć na
        słońcu, zalecenie to leżeć maxymalnie dużo. Z tego co wiem w większości
        przypadków łozysko przesówa sie wraz ze wzrostem ciązy dopiero ok 36 tyg można
        mówić o łożysku przodujacym i dopiero wtedy podejmowana jest decyzja o CC.
        Krwawień chyba raczej ne da sie przewidziec z tak umiejscowionym łożykiem nie
        strasząc moze sie to zdarzyć w każdej chwili( nie mylić łożyska przodujacego z
        łozyskiem przodujacym centralnie to całkiem co innego) . Ja w dniu w którym
        dostałam krwawienia nie miałam na nic siły musiałam się do wszystkiego zmuszać
        teraz myśle że mój organizm sygnalizował mi ze cos jest nie tak a ja tego
        najnormalniej nie zauważyłam. Mam nadzieje że nam obu wszystko dobrze pójdzie w
        góre nie denerwuj sie nie stresuj łykaj 3 razy dziennie Nospe i ja łykam
        laktomag dodatkowo, dużo wyppoczywaj jeżeli masz możliwośc , oszczedzaj sie i
        myśl pozytywnie
        Pa Też Kasia mama Lenki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka