martajotka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 19.12.06, 16:40 hej, melduję się na koniec dnia. Misia! dbaj o siebie. Aba! nie przejmuj się tym co na forum. Rób te badania tak jak Ci Twoja ginka przykazała- wszak to ona później będzie interpretowac te wyniki. Ja się właśnie dowiedziałam, że koleżanka która się leczyła na PCO zaszła w ciążę. Kolejny pozytywny przykład. Aagniesia! I TY w to uwierz! A może jednak powiedz choć najbliższym o Waszych kłopotach- naprawdę będzie Ci lżej! Ja też się trochę na zapas przejmuję "życzliwymi życzeniami" na Święta. Ale trzeba wierzyć, że najbliżsi nie chcą sprawić przykrości. A o co chodzi z Ewacią? Ja też nei zauważyłam żadnego jej postu... Doczytałam się dzisiaj, że nawet wielu lerkarzy poleca mieszanki ziołowe do picia na pobudznei pracy jajników i inne takie. Wypisałam sobie co i jak i zaraz idę kupić. Miłego wieczoru m Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 19.12.06, 18:37 Dobry Wieczor. No ja sie oszczedzam jak tylko moge. Nie martwcie sie damy rade. "Co nas nie zabije to nas tylko wzmocni " Fajnie ze zdjecia do Was doszły. Mycha a moze juz cos brzusia widac ? Moze jakas fotke zrobisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: i ja witam środowo 20.12.06, 09:58 wciąż zakaszlona i zakichana ale w robocie muszę być wrrrrrrrrrrrr Martunia napisz mi cos wiecej jeśli wiesz coś wiecej o tej kumpeli, po czym im się udało buziaki dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: i ja witam środowo 20.12.06, 13:02 cześć, Święta już za pasem wczoraj pomagałam sąsiadce lukrować i dekorować pierniki. Milutko! Aagniesia! w tej chwili nie znam żadnych szczegółów zajścia w ciążę tej koleżanki z PCO. To głównie żona kolegi więc nie mam z nią tak mbliskich kontaktów by o wszytsko wypytywać, poza tym mieszkają daleko od POznania i widujemy się śrdenio raz na rok. Ale jak tylko czegoś się dowiem to dam Ci znać. W każdym razie do poczęcia na pewno doszło droga naturalną! wczoraj sobie kupiłam tę mieszanke ziółek na "rozruszanie" jajników. Zabawne, bo żadne z tych ziół pojedynczo nie jest na układ płciowy, no ale może wszytskie wspólnie? Wczoraj wieczorem juz sobie zaparzyłam 1. porcję pa m Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: i ja witam środowo 20.12.06, 13:30 witam Marta a te ziółka to mieszanki z bociana?? Tam mozna doczytac sie ze pomogły wielu dziewczynom czego i tobie zycze U mnie pogoda wstretna szaro smutno i ciemno Pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka do Adrastei 20.12.06, 14:08 tak, te ziółka z bociana, chociaż one się pojawiają też na innych forach i wątkach. Założyłam, że mi nie zaszkodzą, a na pewno to lepsze niż chemia. pzd m Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Dakota co u ciebie???????? 20.12.06, 13:31 Nie piszesz nic nie odzywasz sie naskrob cos w wolnej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Dakota co u ciebie???????? 20.12.06, 14:52 U Dakotki wszystko oki Ja teraz z nia mam ciagly kontakt co chwilke o cos tam pytam moja starsza kolezanke lutowke Fajna kobitka i brzusie mamy podobne hehe ! A moje dziecko dzis mialo "chyba" 1 raz czkwake...jejciu jak ja sie wystraszylam najpierw nie wiedzialam co sie dzieje. Wiercilo sie tak mocno i do tego po prawej stronie takie pukanie co 2 sekundy. Walsnie pytam Dakotki co to moglo byc. Bo ktos mi mowil ze czkawka boli a mnie nie bolalo ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Agnieszki z-d :) 20.12.06, 14:57 Aguś jak to sie stało ze na naszej liscie nie ma Twojej spodziewanej daty porodu ??? Prosze mi tu zaraz podac A ja dzis odnajduje laseczki co na liscie nie ma ich dat porodu...to mam zadanie brakuje mi od : rene, niuta, an76, rybka303, eva1981,czarna.porzeczka,lami no i Agusi z-d Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Do Agnieszki z-d :) 20.12.06, 15:11 Wynalazlam pare na kwietniowkach pisze ze Agusia ma termin na 20.04.07 Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista :) 20.12.06, 15:13 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech rena78 - Renata - w ciąży term.(04.01.2007) ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(20.04.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Lista :) 20.12.06, 16:05 Hejka Misiu mój termin porodu to przez lekarzy obliczony na 20.04, ale ja sobie wyliczyłam na 1.05 - pewnie wyjdzie coś pomiędzy)) Ale na listę proszę wstaw 1.05 - na tą datę mam też ustawiony suwaczek. Sorry, że nie pisałam prawie tydzień, ale... Miałam bardzo ciężkie dni ostatnio. Pamiętacie jak pisałam o Babci mojego Męża - która miała raka, a mogli ją wcześniej zdiagnozować i może lepiej leczyć, tylko olali jak mówiła, że ją coś wątroba boli?? No więc ta Babcia w minioną sobotę niestety zmarła;-((( Wczoraj był pogrzeb. Strasznie się spłakałam a i tak nie pojechałam na cmentarz, byłam tylko na Mszy Św. Smutne będą te Święta. Musiałam przełożyć z wczoraj USG połówkowe - idę na 28 grudnia. Zobaczymy co się okaże. Cóż.... tak bywa. Jedno życie się kończy, a następne dopiero rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 No to zmieniamy Agusi date (LISTA) 20.12.06, 17:46 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikowki ktore juz doczekały sie swoich pociech !!!! mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - córeczka Martusia 11.10.2004 i syn Marcinek 12.10.2006 demika - Dominika - Warszawa - syn Igor 3.08.2004 i córeczka Ola 28.10.2006 kordula3 – Dorota - syn Kamilek 02.04.2004 i córeczka Kinga 26.10.2006 Folikówki , które oczekują swoich pociech rena78 - Renata - w ciąży term.(04.01.2007) ememik – Magda – Warszawa - w ciąży term.(09.01.2007) monjan – Monika - Lublin - w ciąży term.(20.01.2007) szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w ciąży term.(11.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) dziubasek_ona - w ciąży term. (25.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży -wiemy tylko ze jest marcówka ale term ??? niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży term.(11.04.2007) rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży term.(01.05.07) alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży term.(04.04.2007) breili - Daria - Niemcy - w ciąży term.(ok 07.05.2007) czarna.porzeczka - w ciąży mycha.76 - Monika - Warszawa - w ciąży term.(27.05.2007) lamia1978 - w ciąży ciotka.aka - Iwona - Bydgoszcz - w ciąży term.(30.05.07/1.06.2007) Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub aba1122 - Joanna - Warszawa - w trakcie starań - córka Ola 06.01.1998 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica - w trakcie starań agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań :) amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań (wrzesień 2005)- plemniczki lecą ale nie umią dolecieć <lol2> :) siostra Amoni jest w ciąży :) term 14.05.2007 zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) :) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) :) ewacia - Ewa - w trakcie starań (luty 2005) :) bosminka - starania zaczna sie w listopadzie albo w grudniu :) meg262 - Gosia - Zielona Góra - w trakcie starań (wrzesień) :) kate-kate1 - Kasia - Gdańsk - w trakcie starań (styczeń) :) mika817 - Renia - Kraków - w trakcie starań (listopad) :) marinas - Aldona - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) :) takbardzochce - Ania - Łódź - w trakcie starań (październik) :) paula343 - Paulina - Częstochowa - w trakcie starań (listopad) :) Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa moja choinka od wczoraj ustrojona :) 21.12.06, 09:22 Ale śliczna.... no i oczywiście najładniejsza jak świeci w ciemnościach Ja wczoraj dopiero miałam czas żeby polukrować resztę pierników Mąż pojechał na kosza a ja siedziałam w pokoju przed TV i sobie malowałam choinki, uśmieszki i inne bzdety na tych ciachach Wczoraj mąż poprosił mnie żebym z nim pojechała przynajmniej po świętach do jego rodziców na 2 dni, bo oni na nas czekają na święta, więc przynajmniej po świętach chciałby ich odwiedzić. No i chyba pojedziemy w piątek po świętach i wrócimy dzień przed sylwestrem Poza tym u mnie dziś tempka lekko w górę ale na 100% nie świadczy to o owu. Moja siostra była przedwczoraj na usg i coś czuję że to będzie córeczka bo taka wstydliwa, że zakryła wszystko co ma żeby tylko jej nago nie zobaczył lekarz z mamą <hahaha> Tak więc 20 tc a my nadal nie wiemy kogo nam przybędzie No i z nowości to tyle że zamykam sklepik i jak tylko maluszek się urodzi to chyba co drugi dzień będę u siosry Ona się cieszy bo będzie musiała raz na jakiś czas wpaść do pracy więc ja będę z dziubaskiem maluśkim <jupi> Dziewczyny już nie mogę się doczekać tej kruszynki !!!!!!! pozdrawiam i gdyby tak już którejś z Was nie było jutro i w sobotę na forum to życzę wszystkim ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT. Reszta życzeń noworocznych będzie za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: na te święta 21.12.06, 09:34 dziewczynki ja do stycznia odpoczywam więc pewnie nie zajrzę tu do was ZYCZĘ WAM ŚWIĄT PEŁNYCH MIŁOŚCI I CIEPŁA, SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBLIŻSZYCH Z MOCĄ PREZETÓW OD MIKOŁAJA WRAZ Z TYM JEDNYM TAK MOCNO OCZEKIWANYM I ABY W NOWYM ROKU W NASZYCH SERCACH GOŚCIŁA TYLKO MIŁOŚĆ A POD SERDUSZKAMI ... TO JUŻ WIECIE SAME CO NO I SZAŁOWEJ ZABAWY W SYLWESTRA ))))))))))))))))))))) Martunia dzięki mimo wszystko Amoniu hmmm a ja chora i nawet jeszcze nie próbowałam robić tych pierniczków chyba nic nie upiekę - kaszel mnie męczy - a ja jeszcze na dodatek w robocie na drugi raz idę do lekarza i biorę zwolnienie bo tu empatii nie uświdaczę jeszcze raz wszystkiego dobrego !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: na te święta 21.12.06, 10:09 nic nie szkodzi zrobisz sobie za rok ja też tak odkładałam z roku na rok haha Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa czwartek 21.12.06, 10:15 Witam swiatecznie Dziekuje amoni i agniesi za zyczenia No dzis ubieram choinke sprzatam i bede juz miała swiatecznie w domku A teraz trzeba tylko wysiedziec w pracy do 15,30 ehh to nie lada trudne zadanie Milego dnia wszystkim życze Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 a ja juz dziś zaczynam świętować :) 21.12.06, 11:12 Mieszkanko posprzątane. Prezenty kupione i zapakowane. A dzisiaj mamy "paczkową wigilie"-przychodza nasi przyjaciele każdy cos przynosi i już dzisiaj przetestujemy potrawy wigilijne. W sobote wigilja u teściów a w niedziele u moich rodziców. Także Święta zapowiadają się w tym roku dłuzsze niż w zeszłym. A wszystkim folikówka zycze: Wesołych Świąt! Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem, Z gościem, co niesie szczęście! Czeka nań przecież miejsce. Wesołych Świąt! A w Święta, Niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe Niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych Świąt! A z Gwiazdką! - Pod świeczek łuną jasną Życzcie sobie - najwięcej: Zwykłego, ludzkiego szczęścia no i oczywiście tym nie zaciążonym malutkiej "fasolki" pod serduszkiem!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 21.12.06, 11:24 Dziekuję za piękne życzenia! Ja pewno jeszcze jutro napisze więc teraz życzyć Wam nic nie będę poczekam do jutra amoniu może się zapatrzysz na dzidziusia swojej siostry zapomnisz na moment o swoich problemach i bach zaskoczysz...czego Ci z całego serca życzę ja też już mam wszystko kupione, jutro mam wolne posprzatam tylko i już odpoczywam pozdrowionka p.s amoniu czy ty badałaś progesteron? jesli tak to napisz mi w którym dniu cyklu? masz chyba tak jak ja cykle 32 dn ? mi gin kazał badać ok 22 dc ale gdzie słyszałam że bada się 7 dn po owu więc to na pewno u mnie nie będzie 22dc! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 21.12.06, 11:39 Ja brałam w lipcu luteinę i lekarz bez względu na wszystko kazał brać od 16 dc nie wiem ile dni bo już nie pamiętam. Teraz moje cykle jeszcze bardziej oszalały bo ostatnio miałam 35 dni Ale owulka jest więc nie ma źle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka życzenia... 21.12.06, 11:46 Kochane Folikówki. Pewnie część z Was już dziś ostatni raz zasiądzie do swojego komputera, dlatego już teraz chciałabym życzyć Wam wszystkiego co najpiękniejsze i co niesie szczęście. Wspaniałych, rodzinnych Świąt w atmosferze miłości, ciepła i uśmiechu. Niech zapach choinki, pierniczków i pomarańczy przyniesie zmartwionym chwile spokoju i wiary w to co wydaje się niemożliwe, zmęczonym odpoczynek, wszystkim nam dużo zdrowia i wytrwałości. A w Nowym Roku spełnienia marzeń i realizacji wszystkich planów - zawodowych i "domowych" Tym, których czeka daleka droga do swoich bliskich spokojnej podróży. Pozdrawiam, wszystkiego dobrego. ciotka. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Życzonka do Wszystkich Folikówek :) 21.12.06, 12:09 Już dziś złoże, bo moze któras wyjezdza i nie bedzie miala okazji przeczytac Radosnych Świąt Bożego Narodzenia, rychłego spełnienia każdego marzenia, ciepła, WIARY i życzliwości życzę Wam łącząc wyrazy miłości. Dziewczyny Wesołych i spokojnych Świąt oraz sterty miłych prezentów pod choinką Życzy Angelika, Janusz wraz z maleństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Życzonka do Wszystkich Folikówek :) 21.12.06, 12:22 i ja Wam skladam najlepsze zycznia folikowki! szczescia i milosci oraz zrodzonych z niej dzieci!! buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Moje zyczenia 21.12.06, 12:23 Ja tez składam wam dzis zyczenia WSzystkiego dobrego, zdrowych, miłych świąt bez pośpiechu bez nerwów, pełnych miłości i zrozumienia w gronie najbliższych nam osób. Niech wszystkie troski i smutki znikną z naszego życia, a wszystkie trudne sprawy niech ulegną pozytywnemu rozwiązaniu. Wielu trafionych prezentów i uśmiechu tego najszczerszego płynacego z głebi serca. Oczywiście spełnienia marzeń a najbardziej tego jednego jedynego daru nowego zycia. Zyczy Ania Adrasteaa Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Moje zyczenia 21.12.06, 18:47 Witajcie kochane) I ja wpadłam złożyć Wam wszystkim świąteczne życzonka: DUŻO ŚNIEGU, SMACZNEJ RYBKI, LEKKIEJ I NIEGROŹNEJ CHRYPKI, UŚMIECHU OD UCHA DO UCHA I POGODY DUCHA W NADCHODZĄCE ŚWIĘTA I NA NOWY ROK Wszystkim "zaciążonym" szybkiego i lekkiego porodu,wszystkim starającym się jak najszybszego ujrzenia dwóch tłustych krech!!! Zyczy Wam Agnieszka-dakota wraz z rodzinką) Ja też już mam domek przygotowany na Święta-choinki ubrane od poniedziałku,posprzątane,prezenty kupione.W sobotę jedziemy do teściowej,będziemy tam na Wigilię a w II dzień Świąt do moich rodziców na obiadek.Tak więc ogólnie wyżerka poza domem) Dziś byłam podglądać Szymka-waży już ok.2 kg a z pomiarów kości udowej wychodzi że albo jest 2 tyg.starszy albo będzie miał dłuuugie nogi)Tak wię może załapię się z porodem na styczeń-pożyjemy,zobaczymy. Trzymajcie się cieplutko,do "usłyszenia" po Świętach) Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Moje Życzenia Świąteczne 22.12.06, 13:31 Kochane, chciałam i ja życzyć Wam Zdrowych , Szczęśliwych i przede wszystkim Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia abyście z usmiechami na twarzach spędziły ten wspaniały czas i aby w Nowym Roku pospełniały się wszystkie Wasze marzenia nawet te najbardziej nierealne! Aba p.s marta dziękuję za kartkę! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Życzenia :) 22.12.06, 13:36 KOchane Folikówki i ja życzę Wam bardzo ciepłych, rodzinnych Świąt pod pachnącą choinką, z kolędową nutą! A przede wszytskim najgorętsze życzenia by w następnym toku, przy wigilijnym stole każdej znał zasiadł dodatkowo, najczulej wyczekiwany maleńki gość! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa moja Sabinka będzie mieć drugiego synusia :) 22.12.06, 14:26 właśnie pisała do mnie smsa prosto po usg i jednak wyszedł im znowu synuś dzidziuś jest zdrowy i wszystko oki, tak więc w maju urodzi się chyba Maksymilian (podkradli nam imię). Ma też fotki i film z usg 3D Ale się cieszę !!!!!!!!!!!!!!! Jestem lekko oszołomiona a moja mama w szoku bo czekała na pierwszą wnuczkę a tu jednak czwarty wnuk Ale cieszymy się że jest zdrowy bo to najważniejsze!!!! <jupi> Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Życzenia :) 22.12.06, 17:26 Ja również składam Wam najserdeczniejsze życzenia świąteczne.Oby Nowonarodzony pobłogosławił nam swoja maleńka rączką, byśmy już za rok miały przy swoim boku ukochane i wyczekane dzieciątka. Wesołych, pogodnych,rodzinnych świąt Bożego Narodzenia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 22.12.06, 18:56 Witajcie u mnie jakos leci. Wlasnie napisala mi kolezanka z liceum ze jest w ciazy i ma termin na lipiec. Hmm dziwnie mi jakos bo ona ciagle pali i nawet cos gorzej (tak bylo w liceum) i nie sadze zeby zmadrzala ! Wyszłedł jej HBS dodatni ;/ A ten jej chlopak w wojsku łolaboga. Oby sobie jakos poradziła. Oczywiscie dzidzi nie planowane ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
elka_78 Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 30.12.06, 09:52 Cześć Folikówki! Rok temu zaczynałąm wpisy na tym wątku razem z MamusiąMartusi. Nie mogłam się doczekać, kiedy i ja będę mogła się pochwalić, że czekam na swoją Kruszynkę. A dzisiaj to już 6 tydzień. Na każdego przyjdzie czas - czasami potrzeba trochę więcej cierpliwości. Dziękuję, że jesteście. Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.12.06, 09:57 No i mam wynki badań! intuicja mnie nie zawiodła bo są złe! mogłabym się starać do usranej śmieci! Tsh 2,626 Ft3 prawie pod górną granicą normy czyli to nie sprzyja szybkiemu zaciążaniu i dodatkowo FSH 17 czyli złe( za dużo), poczytałam na Bocianie i już wiem że bez stymulacji się nie obejdzie!Reszta badań super aż niewiadomo skąd takie wysokie FSH? podobno TSH może mieć na nie wpływ czeka mnie więc wizyta również u endokrynologa Boże ja się cieszę że zaufałam swoim podszeptom , ciągle mi mówiły że coś będzie nie dobrze a tak czekałabym i czekała wpędzając się tylko w lata! Teraz biegiem do lekarza w następnym cyklu muszę powtórzyć te badania (FSH)dla pewnoście i lece na monitoring pooglądać owu-poczytałam na Bocianie że dużo dziewczyn pomimo tego FSH ma warościowe jajeczka i widać top dopiero na USG Także niestety regularny cykl,prawidłowe testy owu , sluz,pobolewania podbrzusza o niczym niestety nie swiadczą, matko!!!! moja rezerwa jajnikowa powoli się kończy!wynik od 20 wzwyż świadczy o zbliżającej się menopauzie! załamka! jak poczytałam na Bocianie to dziewczyny 25 lat i nie wiele więcej mają przedwczesne menopauzy i FSH powyżej 100 , skąd to się bieże? co wy=pływa na takie wyniszczanie naszych organizmów? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 23.12.06, 12:07 nie strasz mnie bo ja już skończyłam 25 lat Nic sie nei denerwuj, przynajmniej wiesz na czym stoisz. Ja odkąd wiem co jest nie tak to jakoś mi lżej na sercu... powoli będę zmykać do domku, bo jeszcze chcemy na cmentarz wskoczyć a potem do szwagra z prezentem bo dziś ma urodziny No to jeszcze raz wesołych świąt kobietki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Życzenia Świateczne :) 24.12.06, 08:55 W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany życzę wam zdrowia, życzę miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi. *** WESOŁYCH ŚWIĄT *** Flikówkom, które się starają..... szybkiego ujrzenia II kreseczek, zaciążownym.... zdrówka dla nich i dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Wigilia :) 24.12.06, 20:25 Oj dziewczyny ale sie objadłam, ledwo sie ruszam. Prezenciki super Buziaczki, odpoczywajcie w gronie rodzinnym ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Krokodylka 25.12.06, 13:25 Kasiu i jak tam rodzice i tesciowie zareagowali, pewno radosc byla na calego ? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 25.12.06, 19:04 Kochane Folikówki W ten piękny Dzień Narodzenia Naszego Pana pragnę Wam życzyć przede wszystkim zdrowia - ono jest najważniejsze - oraz mnóstwa szczęścia, pomyślności w życiu - zarówno osobistym jak też zawodowym, wielu powodów do radości a jak najmniej powodów do smutku. Życzę Wam także aby w te Święta w Waszych sercach zagościł spokój a Waszych rodzinach miłość. No i oczywiście pięknych słodkich bobasków Świąteczna obżarta buźka Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa I po świetach 27.12.06, 09:17 Witam srodowo z pracy, pewnie część z was obija sie w domku na urlopikach poświątecznych U mnie dzis przymroziło niby tylko -3, a auto tak mi zamarzło ze nie mogłam obskrobać Jak tam kreacje sylwestrowe juz przyszykowane, gdzie sie wybieracie. My z małżem siedzimy w domu przed tv Milego dnia zyczę Dieta ach dzieta koniec z hurtem czas na detal Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: I po świetach 27.12.06, 09:38 hej, ja też dziś w pracy. Ale przyszłam sobie trochę później i nie zamierzam się przepracowywać. Święta były milutkie, rodzinne i dostałam śliczne prezenty. Z mężulem też było świątecznie... hihihi... o mało się na wigilię nie spóźniliśmy... m Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: I po świetach / och Martusia :) 27.12.06, 10:05 Haha Martusia Ty zboczku widze ze w Wigilie nie pozałowaliscie sobie A ja objedzona-nie zalowalam sobie, dzis jestem w 7 niebie ze juz po swietach ze nie musze siedziec przy stole w spodniach ktore znienawidzilam przez te 3 dni gumka wrzynala mi sie w brzuchola. No a przeciez nie moglam sie przebrac w dresik w ktorym mi najwygodniej bo nie wypadalo. Brzusio mi urosl dosc tak zaczely sie problemy z kapaniem, dopieciem kurtki. I o bezsennosc masakra to jest gorsze od wymiotow. A bobas to w nocy najlepiej mi daje popalic. Do term porodu pozostalo mi 48 dni, mam nadzieje ze bedzie porodzic wczesniej zebym tyle czekac nie musiala juz styczniowki sie sypia i nawet jedna LUTOWKA juz urodzila !!!! Teraz do Sylwka siedze juz w domku i odpoczywam nigdzie nie ide. Sylwek tez w domku. Czekam jzu az bedzie ten 2007 i moge rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 i po świętach 27.12.06, 10:07 Hej dziewczyny i ja się melduje jakoś przesiedziałam te święta a raczej przepiłam żeby nie mysleć o swoim złym wyniku! szlag mnie trafia bo nie dość że konflikt to jeszcze to mi potrzebne!na szczęscie poczytałam Bociana i nie mam takiego najgorszego tego wyniku są dziewczyny które zachodzą w ciąze z zduużo gorszym! tylko po co mi znów dodatkowy problem? na pewno muszę powtórzyć na początku cyklu to FSH bo dziewczyny piszą że jest dużo jednorazowych skoków(teraz ze trzy cztery m-ce musze go robić i patrzeć co i jak) no i Probesteron za tydzień po nim chyba będzie widać czy była OWU? no i lece do gina , nie mam na co czekać szkoda każdego m-ca, z tego co poczytałam bez leczenia jest tylko gorzej! a w ogóle jest mi zle i nie wiem czy w razie potwierdzenia złych wyników znajde w sobie tyle siły żeby walczyć? Boże jeszcze teraz Sylwester! idziemy na prawdziwy Bal taki z orkiestrą , długimi sukniami, maskami,wodzirejem(bal sportowców)a jak sobie o nim pomyslę to zupełnie nie mam ochoty! iść i szczerzyć się do wszystkich jak mi się chce płakać! Jestem dobita na maxa! Dobrze ze czas leczy rany to pewno niedługo się pozbieram. aba Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Ani (Aba1122) 27.12.06, 10:23 Aniu wszystko bedzie dobrze w koncu musi byc. Z Toba napewno jest wszystko ok !!! masz juz przeciez coreczke Oleńke taka Kochaniutka !!! Dacie rade. Usciski i przytulance od Misiulki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 27.12.06, 10:34 misiu pomyliło Ci się mam na imię Asia, ale nic się nie stało Wiesz ten wynik ma prawo być gorszy (FSH świadczy o kondycji jajników)ale pocieszam się że pomimo tego mi się uda! na Bocianie piszą że wiele kobiet 30- letnich ma wysoki FSH i zachodzi w ciąze nawet nie wiedząc o ty bo naturalne jest że organizm się starzeje, może np pracować gorzej jeden jajnik i wtedy też FSH szaleje- generalnie zle jest jak jest wynik powyżej 20 (trzeba indukować owu) ja mam 17, zobaczymy jaki będzie jak zrobie prawidłowo w 1-2dc robiąc tamten nie miała już praktycznie @ no i ratuje mnie reszta hormonów- wyniki książkowe! Musze mieć nadzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 27.12.06, 12:29 Asia! nadzieję trzeba mieć! nie martw się na zapas. Wiadomo nie od dziś, że ciąże są ze złymi wynikami. Grunt to pozytywne myślenie. Sama to sobie powtarzam jak mantrę. Ja piję sobie teraz moje ziółka i nie wiem czy praktycznie, ale na pewno pomaga mi to na psychę. Misiu! proszę bez wyzwisk. To chyba dobrze, że Święta mieliśmy milusie przytulankowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa u nas też <lol> 27.12.06, 14:44 ja dziś lekka dieta bo w wigilię i pierwszy dzień świąt przesadziłąm... Na sylwestra idziemy jak co roku do siostry bo ma duże mieszkanko i sobie razem posiedzimy A co do przytulanek w święta to jestem ZA u nas też było wesoło i milusio PS. Kupiliśmy tego play'a z durexa bo kumpela mi opowiadała że niezły lot i Wiecie co??? POLECAM!!!!! Kurcze drogie trochę jest ale warto... <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 27.12.06, 14:50 To wy przytulance w swieta uprawialyście a ja cholera nic bo u rodziców byłam i jakoś tak niestety..... Ale Amonia poszalałas Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 ledwie żywa 28.12.06, 14:00 Witam dziewczynki!!! Ja dzisiaj ledwie żyję!! Wczoraj mój M poczuł sie źle-bolała go głowa więc kochana żoncia dała mu coś na ból i zrobiła herbatkę. M usnął ale nagle się obudził i poleciała do wc. Wymiotom nie było końca. Zadzwoniłam do znajomej lekarki i po konsultacji telefonicznej zaaplikowałam leki. Jednak było coraz gorzej. Przyjechali moi teściowie na pomoc. Wymioty ustały zaczęła się biegunka i gorączka. No to znowu tel do lekarza. Teść pojechał do apteki po leki. M dostał leki troszkę sie ulżyło. Ale od 1 w nocy cały czas wymioty i biegunka. Co 2 godziny trzeba było podawać leki ale i tak nie spałam bo bidulek co chwile zrywał się do wc. Nad ranem około 6 wszystko się uspokoiło a raczej zatrzymało. Teraz M leży w domu i nabiera sił bo jutro niestety ma słuzbę. A najlepsze jest to ze mój tata też nie dał mamię pospać bo też się pochorował. Ach my kobitki to mamy z tymi mężulkami Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: ledwie żywa 28.12.06, 14:35 Oj Paula niech tam maz sie trzymie. To go spotkalo moze to jakies zatrucie? A Ty dobra zoneczka jestes, jak moj sie zle czuje to ja tez przy nim zawsze czuwam. Duzo zdrowka do M. Trzymajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Czwartek 28.12.06, 09:30 Witam czwartkowo przed sylwestrowo, jeszcze tylko jutro do pracy i trzy dni wolnego pogoda u mnie nieciekawa pochmurno zimno ogolnie nieprzyjemnie i na dodatek w pracy trzeba siedziec Dzis tesciowa zaprosila nas na obiad ciekawe co " dobrego" bedzie Miłego dnia wszystkim babeczką zycze Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Oj coś krucho z wąteczkiem 28.12.06, 09:31 No coż... Na poczatku buziakuje te wszystkie folikowki ktore nic nie pisza na wateczku...chyba im sie znudzil. Albo sie ukrywacie <podejrzenie> tak tak Misiulka tak to sobie tlumacz U mnie wszystko ok. Dobrze sie czuje odliczam dni do konca , dni do wizyty u ginki. Mam fajna kolezanke na lutowkach Niunke ona ma termin na 24 lutego ale chyba dzidzia bedzie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Oj coś krucho z wąteczkiem 28.12.06, 13:47 no wygląda na to że tylko Ania i ja w pracy a Misia na domowym posterunku wątku. Reszta Folikówek wypoczywa. I dobrze. Wypoczynek się przyda a dziewczyny wrócą na wątek z nowym zapasem sił. Ja jutro wyjeżdżam- jak pisałam- w Bory Tucholskie, po drodze odwiedzając przyjaciół w Toruniu. Ojciec koleżanki jest świetnym ginekologiem więc może sobie chociaż teoretycznie pogadam z nim o moich problemach. Póki co ziółka piję a od dwóch dni "czuję" jajniki. czyżby owu? Myszka mi SMSowała że odwiedza rodzinkę w różnych częściach kraju. pa marta Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 A Myszunia nasza gdzie??? 28.12.06, 09:39 Nie pisze nic o swojej ISKIERCE Chyba dzis zaczne na Was krzyczec Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 28.12.06, 14:40 Hej dziewczynki Ja jakoś przebimbałam święta, teraz szykujemy sie do Sylwestra , na którego w ogóle nie mam ochoty! Troszkę lepsze mam nastawienie mam nadzieję że mnie te następne wyniki nie zdołują! Aha i zapisałam się już do endokrynologa-ginekologa bo wiem już na 100% że z takim TSH jest trudniej zajśc w ciąże Już bym chciała żeby ten rok się skończył mam dosyć tych ciągłych chorób teraz mój M znów przeziębiony a wiadomo jak facet zachoruje to koniec świata! Marta a jakie i na co Ty te ziółka pijesz? Bo rozumiem że coś na jajniki? może i ja bym sobie je zakupiła? może pomogą na moje ? Pozdrawiam Was aba Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Kolejny wąteczek Folikowych babeczek :) 28.12.06, 22:25 Witajcie))Masz racje, Misiu,coś nasz wąteczek podupadł(( Ja dziś cały dzień sprawdzałam testy próbne gimnazjalistów-mam totalnie dość.Na jutro zostało mi jeszcze 7 prac, także końcówka!! Po świętach jestem roleniwiona i przejedzona) U mnie 28 dc-piersi tak mnie bolą jak nigdy, nawet piżama mnie uraża.Poza tym boli brzuch, pewnie na @.Dzis w nocy aż się popłakałam;miałam wrażenie, że przyszła. Powoli zaczyna mi to wszystko rujnować psychikę, niestety. Boje sie co to będzie dalej. Paula-zdrówka dla męża. Marta-ja tez moze bym z tymi ziółkami spróbowała))?? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Końcówka starego roku 29.12.06, 08:20 Witam ostatni raz w starym roku, oby ten nowy był dla nas lepszy Zycze wszystkim miłego dnia i udanej zabawy sylwestrowej spedzonej tak jak lubicie ( przed tv, w łóżeczku, na mieście, na balu i gdzie tam jeszcze) Papa do zobaczenia w nowym roku, ale moze cos jeszcze naskrobie dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Końcówka starego roku 29.12.06, 09:03 Hello Kobitki Ja czytam, czytam, ale jakoś nie piszę... W sumie nie wiem czemu No - ale teraz mam o czym - wczoraj w końcu odbyło się moje USG połówkowe. Wszystko w porządku, Dzidzik zdrowy, prawidłowo się rozwija. No i kawał Dzidzika mamy - aż 611 gram!!! (norma dla 23 tc to około 450 gram). Pewnie to od tych moich ostatnio ukochanych kanapek ze smalczykiem)) A płci nam nasze Dziecię nie ujawniło. Ale nic to - grunt, że zdrowe. Ha - moja Mama, która pracuje w tym szpitalu, do któego chodzę do przychodni akurat miała dyżur, więc ją zawołałam i zobaczyła swojego Wnuka. Hihi. Początkowo była jakaś oporna, ale jak zobaczyła na USG jak sobie Dzidzik ziewa to aż się wzruszyła. Chyba jest jedną z niewielu Babć, które swoje Wnuczę oglądały jeszcze na USG)) No i według pomiarów z USG to obliczony przeze mnie, a nie według ostatniej miesiączki, termin porodu jest bardziej poprawny. Muszę koniecznie powiedzieć swojej Gince, żeby wzięła na to poprawkę. Nie chcę, żeby mnie wzięli na wywołanie bo minął termin z OM, podczas, gdy Dzidzik po prostu będzie miał jeszcze czas (a róznica jest aż 10 dni - bo mam późno owu - dopiero 21/24 dc i krótką fazę lutealną - tylko 11/12 dni)... No i mamy już łóżeczko i materacyk i jeden komplecik pościeli i prześcieradełko i już 3 kocyki)) I jeden komplecik ubranek. Ułożyłam te ubranka w szafce na półkach... Jak one słodziszkowo wyglądają... Aż się rozczuliłam A łóżeczka nie składamy - powiedziałam Mężykowi, że to będzie jego zadanie jak ja pójdę do szpitala. Potem wrócę - a tu kącik Maleństwa będzie przez Niego przygotowany AgnieszkaMonika - 3mam kciuki bardzo za nie@. A Wam wszystkim życzę szampańskiej zabawy sylwestrowej, udanego Nowego Roku, aby dopisał Wam szczęściem, miłością, zdrowiem no i oczywiście "wysypem" Małych Cudów)) No i wiadomo - aby pieniążków też nie brakowało... Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Końcówka starego roku 29.12.06, 10:03 a u mnie po owu... wg mnie była 2 dni temu... Nie nastawiam się na zafasolkowanie bo potem jak nie wychodzi to bardziej boli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Końcówka starego roku 29.12.06, 10:12 Witam Was dzis ledwo zywa ale szczesliwa hahaaa ale sie zrymowalo Od 3 w nocy nie spie, najpierw bolal mnie zabek, a potem moja ulubiona bezsennosc. Zyc nie umierac. Teraz obiadek gotuje, a nastepnie ide do kolezanki odebrac karuzele do lozeczka ona ma coreczke i dostala taka karuzele, juz jej nie uzywa bo mala za duza a wiec mi pozyczy huraa. Slyszalyscie wczoraj o tym "becikowym" w Niemczech...rece mi opadły. Polskim kobieta chca zabrac a tym co maja dac ...masakra. Jedna wielka niesprawiedliwosc. A oni przeciez 3 razy tyle zarabiaja co my !!! wiem cos o tym bo mam tam rodzine i zaraz dzwonili...moja kuzynka ma kasy ze dupe moze nimi podcierac a jeszcze dostanie !!! No ok ale nie nerwuj sie Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Końcówka starego roku 29.12.06, 11:01 Misia nie denerwuj sie bo dzidziusiowi zaszkodzisz,ale w przypadku tego becikowego to sprawdza się powiedzenie że "biednemu zawsze wiatr w oczy". Co do mojej owu to już zgłupiałam. Według poprzednich obserwacji powinna wypaść 31 grudnia. A mnie sie wydaje ze juz była i to 12 dc tak przynajmniej wskazywały "wszystkie znaki na niebie" a od dzisiaj jakby znowu te obiawy się powtarzały i moze faktycznie bedzie 31dc. Czyżby los dał mi 2 szanse?! wiem ze to mało prawdopodobne... Dziękuje za zyczenia dla mojego męża-już lepiej się czuje Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Końcówka starego roku do Pauli343 29.12.06, 11:33 Paula - tymi "podwojonymi" znakami na owu się nie przejmuj tylko działaj. Ja też miałam tak, że niby śluz mi wskazywał owu około 15-17 dc, a potem jakby drugą - 21-24 dc, ale dopiero przy mierzeniu tempki + badanie sluzu + badanie szyjki wyszło mi, że te pierwsze znaki, to po prostu na początek dni płodnych, a owu "z prawdziwego zdarzenia" jest faktycznie między 21 a 24 dc (w zalezności od cyklu). A cykle miałam 33-35 dniowe. Więc nie licz i nie główkuj zbytnio, tylko bierz chłopa "w obroty" i działajcie. Dla pewności przesyłam troszkę fluidków~~~~~~~~~~~~ (mogą być lekko przeterminowane bo to już koniec 5-go miesiąca ciąży, ale takie z serca chyba się liczą) Powodzenia i pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Końcówka starego roku do Pauli343 29.12.06, 11:51 dziękuje Ci Agnieszko z całego serca, wierze ze Twoje fluidki jednak nie są przeterminowane. A jak meżuś wróci jutro rano z służby-jest strażakiem- to wezme go w obroty tymbardziej ze się za nim steskniłam bo przez 2 dni miał straszna grypę żołądkową i spał w innym pokoju zeby nie zarazć mnie. A co do cylki to mam podobnie 33-34 i wdług obserwacji usg u gin to owu powinna być 31 grudnia. Jakby sie udało to nasi rodzice mieli by niezły prezent na dzień dziadka i babci ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Do Misi i Dakoty... 29.12.06, 12:39 Za szybko enter sorry A Wy nie miałyście teraz jakoś USG?? Bo chyba tuż po 30 tygodniu ciąży się robi standardowo USG.. Hmmm?? Czy może miałyście, ale się nie chwalicie albo ja cosik przegapiłam... Dajcie znać co i jak. Ile mają Wasze Dzieciaczki, ile ważą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Agusi :) 29.12.06, 15:30 Hejka, ja wizyte mam 8 stycznia to sie conieco dowiem to zaraz Wam napisze, kurcze ciekawa jestem czy ta szyjka dalej sie kurczy czy staneła. Jakos wizja szpitala mnie przeraza. Jak masz czas to niekiedy mozesz zajrzec na Lutowki tam wiecej piszemy, nasze bobasy powinny juz miec 2 kg moze i wiecej...zalezy. Razem z Dakotka konczymy 34 tydzien tu jest jej maluszek z USG fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,45367697,53301460.html Pozdrawiam, poglaskaj brzusia od mojego brzusia Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Do Agusi :) 29.12.06, 17:59 Hejka!! Jak tam nastroje poświąteczne??Obżarłyście się tak jak ja??Ale u mnie to dość dziwna sprawa-wchodzę na wagę tuż po Świętach licząc się z jakąś kolosalną zmianą a tu niespodzianka!0,5 kg na minusie!Normalnie w szoku byłam!Może to wina przedświątecznego zabiegania-pracowałam do soboty,potem całe Święta kursowaliśmy po rodzince. A co do usg to miałam nawet 2 w niedużym odstępie czasu-w 30 tc(zdjęcie Szymka podała Ci Misia w linku)i kolejne w 33 tc na sprzęcie super klasy bo mojej gince nie podobało się coś z serduszkiem małego i skierowała mnie na takie specjalistyczne z badaniem przepływu krwii,wszystkimi pomiarami,itd.Wydruków mam 2 strony A4 ale nie będę Was tu zanudzać-najważniejsze że z serduszkiem jednak wszystko ok a te jej podejrzenia to prawdopodobnie wina nieco juz starego aparatu usg który ma u siebie.Ale stracha nam napędziła.Wiemy już na 100% że to facet-tak pięknie rozłożył klejnoty że nie było żadnych wątpliwości)Generalnie jest "średniaczkiem" czyli wszystkie pomiary pośrodku normy,waga pomiędzy 1900 a 2040 g-zależy w jakiej skali podawał.Tak więc nie pozostaje mi już nic innego jak odliczać dni do TEGO dnia)Pomału kończę kompletowanie wyprawki,na styczeń zostawiłam sobie ostatnie zakupy.No to chyba tyle u mnie,sorki że sie tak rozpisałam!! Całuski dla wszystkich,papa!! Odpowiedz Link Zgłoś