draw_12 23.02.08, 20:30 Z wyliczeń "kalkulaturowych" termin to 2.11.2008. Mam już potwierdzenie Beta powyżej 600 ml/U. Czy są już inne listopadówki? Witajcie. Mam nadzieję na przeżycie tego "świętego" ale i trudnego czasu z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lala2214 Re: Listopad 2008 25.02.08, 10:06 Witaj!! Według kalkulatora wychodzi mi termin na ok.5 listopada ale może załapiemy sie na październik? Za którym razem Ci sie udało zajść w ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
jo81joanna Re: Listopad 2008 25.02.08, 11:27 A jak to obliczyłyście? Pytam, bo niedawno tez ujrzalam dwie grube kreseczki na tescie Pierwszy dzien osotaniej @ to 24,01, owu byla ok. 9,02. Odpowiedz Link Zgłoś
hexa24 Re: Listopad 2008 25.02.08, 12:58 witam! Dziewczyny kiedy testowalyscie? Mialam owu 13-14 luty, dzisiaj robila test o czulosci 25, i niestety negatywny. Ale ,ja w goracej wodzie kapana u sie zastanawiam czy go porostu nie za wczesnie zrobilam...choca pewnie za tydzien samo sie wszysko roziwarze,jak Q przyjdzie lub nie... Odpowiedz Link Zgłoś
draw_12 Re: Listopad 2008 25.02.08, 13:50 Ja też @ 25.01.08 a ow 9.02.08. Cieszę się że się odezwałyście. Myślałam, że sama bidulka będę miała "jesienne" dziecko. Dzień porodu najłatwiej (bo nie wiem czy najlepiej) wyliczyć z kalkulatora na jakieś stronie www (nawet na forum jest). Ja jestem przed wizytą u lekarza a kiedy Wy się wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
draw_12 Re: Listopad 2008 25.02.08, 13:52 Wyobraź sobie tzw złoty strzał. 45 dni po wyjęciu wkładki Mirena. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1009 Re: Listopad 2008 25.02.08, 14:21 Cześć wszystkim, ja miałam ostatnią @ 15 stycznia ale owulacja była późno ok 1,2 luty, z moich wyliczeń też termin na listopad, bardzo się cieszę bo to moja druga ciąża półtora roku po pierwszej i podobny termin.Pozdrawiam))) Odpowiedz Link Zgłoś
jo81joanna Re: Listopad 2008 25.02.08, 14:22 Ja do lekarza ide juz w tym tygodniu, a to dlatego, ze biore bromek i musze zapytac co dalej Kurcze fajny mas ztermin - 2,11 - to jest dzien urodzin mojego męża ) Odpowiedz Link Zgłoś
lala2214 Re: Listopad 2008 26.02.08, 07:34 Witam!! jo81joanna termin możesz obliczyć sobie z internetowego kalkulatora albo sama dodając 7 dni to terminu @ i odjąwszy trzy miesiące np. 5.01. + 7dni - 3 m-c = 12 październik .To taki przybliżony termin. hexa24 ja też miałam test o czułości 25 i zatestowałam wieczorkiem w 24dc i wtedy wyszła mi taka strasznie bladziuchna ta druga kreska, był tam praktycznie jej cień, drugi raz zatestowałam w niedziele rano tj. 26dc i wtedy pokazała sie wyraźnie, co prawda nie była tak bardzo ciemna jak kontrolna ale była - jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hexa24 Re: Listopad 2008 26.02.08, 08:38 to u mnie pewnie nic ,ale za pieknie zeby bylo prawdziwie w koncu pierwszy wlasciwie cs... w zasazdie nie mam zadnych objawowo po wiekszymi i bolesnymi piersiami... a wydaje mi sie ze test powinien wysjc miw ten poniedzialek na plus bo chodz do okres jeszcze tydzie to owu byla wczesnie hihi no ale nadzieje matka glupcow,ale...kadza matka woje dzieci kocha;P Odpowiedz Link Zgłoś
lala2214 Re: Listopad 2008 26.02.08, 08:57 Hexa głowa do góry. Może u Ciebie poprostu tak szybko nie wzrósł poziom hormonu który wykrywa test, nie które dziewczyny tak mają!!! Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
draw_12 Re: Listopad 2008 26.02.08, 09:06 Hexa zrób betę ok 29.02. Będziesz miała najbardziej wiarygodny wynik. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 26.02.08, 18:28 dziekie dziewczyny Pierwszy dzien cyklu mialam 2 lutego,owulacja 13-14 luty(wedlug testow) ...wyluzowalam i czekam mimo wszytsko z nadzieja na brak @ bo juz sie tak nastawilam na ten listopad ,ze nawet jak nic to bede wa mocno kibicowac. Nie zabardzo z ta beta sobie poradze ,mieszkam w niemczech i nie mam pojecia gdzie ,jak i co wytrzymam cierpliwosc wspaniala cnota;P ale zabijam mysli czym sie da Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 hexa=annam :) juz wyjasniam 26.02.08, 18:35 hihi jestem styczniowka 2006 i chcialam troche anonimowo udzielac sie jako starajaca;P... zeby potrzymac to w tajemnicy no ale wiedzialam ze dlugo mi sie nie uda Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: hexa=annam :) juz wyjasniam 26.02.08, 18:38 Witajcie Ja wczoraj zobaczyłam 2 kreseczki na teście. Ostatnia@ 1-luty, ovu 13-14 dc. Wczoraj w 25 dc wyszedł mi test ciążowy pozytywny i beta z krwi 44.8 Powtórze bete jeszcze pojutrze i być może dołącze do Was z terminem na 7 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: hexa=annam :) juz wyjasniam 26.02.08, 18:47 Hexa 24 ! A jak długie masz cykle? Zrób sobie koniecznie test ultra czuły .Ja mam dokładnie ten sam czas po ovu co Ty Robiłam i ultra czuły na którym, była wyraxna choć bledsza kreska od kontrolnej, a na pre tescie wyszła bledszaa niż na ultra. Ja zrobiłam 4 testy bo nie moge w to uwierzyć, 3 ultra czułe i to nie zporannego moczu tylko popołudniu a rano ten pre test o czułości 25 i myslę że może zrobiłaś za wcześnie.A może zrób badanie z krwi i bedziesz pewna, na to niejest za wcześnie. MOOOOOOOCNO trzymam za Ciebie kciuki. Ale by było super jakbyśmy miały ten sam termin Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 eh dostalam okres: 27.02.08, 12:34 (, ale chociaz tyle dobrego ze pare dni wczesniej bo to czekanie straszne, ale pol godziny przed jeszcze robilam test i ujemny. No nic probuje w marcu i trzymamza was mocno kciuki za latwe ciaze i bezbolesne porod Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: eh dostalam okres: 27.02.08, 12:37 Annam trzymam mocno kciuki za Ciebie. Który to cykl starań? Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: eh dostalam okres: 27.02.08, 12:47 staralismy sie wrzesien ,pazdzierniki,listopad pod konieiec listopada odpuscilismy i zaczelam brac tabletki w sumie , w grudniu i styczniu bralam pile,ale natura silniejsza i jednak wrocilismy do staran, miniony byl pierwszym po odstawioeniu tab. tereaz bedzie drugi Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: eh dostalam okres: 27.02.08, 13:13 Annam21 życzę Ci żeby wiosna za oknem pomogła Wam w owocnych starankach Odpowiedz Link Zgłoś
czyjuzmamusia Ja tez 2.11 -o ile... 27.02.08, 17:50 Heja, Ja właśnie sobie wyliczyłam kalkulatorem i też wyszedł 2.11... Ale nie jestem pewna, czy jestem w ciąży.. hihi.. Już zdarzały mi się spóźnienia o 6 dni.... To mówicie, że test już by zadziałał? Ja nawet trochę się boję to robić, bo nie wiem, czy lepiej by było żeby wyszedł pozytywny, czy negatywny... ;o) To było trochę szaleństwo walentynkowej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
jo81joanna Re: Ja tez 2.11 -o ile... 28.02.08, 07:59 Wczoraj odebralam bete. Potwierdzenie juz mam na 100 % - 5tc. W przyszlym tygodniu ide do gina pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczka_22 Re: Listopad 2008 29.06.08, 11:27 Witam ja robilam test 2 tyg temu i wyszła jedna czerwona krecha czyli negatyw, zrobilam dziś po raz kolejny tak jakos odruchowo cos mnie tknelo...i wyszła jedna czerwona a po chwili druga czerwona tylko ze ta druga czerwona co oznacza ciaze jest bledsza od tej drugiej ale widoczna mocno, zrobilam drugi test i wyszło to samo jedna mocna druga bledsza... robiłam testy rano czy to mzoe oznaczac ciaze? jesli jedna wchodzi mocna a druga ciazowa bledsza ? bo nie wiem czy mam sie pomalu zaczacc cieszyc czy poprostu cos z testami wyszło nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
2ig Re: Listopad 2008 01.09.08, 19:59 WITAM JA MAM TERMIN NA 28 LISTOPADA,JESZCZE JEST TROCHĘ CZASU,JESTEM NA ETAPIE SZYKOWANIA WYPRAWKI-CHYBA NIE ZA WCZEŚNIE CO?JAK MYŚLICIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
zieliza Re: Listopad 2008 02.09.08, 13:33 witam mnie Ciocia uszyła parę prześcieradełek z flaneli, są najmilsze.... a pozatym najprzyjemniejsze jest zbieranie wyprawki i wszystkich potrzebnych rzeczy dla dzieci i uważam że można zacząć w każdym terminie. Upały trochę przeszły więc jakoś tak i człowiek się lepiej czuje i ma na więcej rzeczy ochotę. Ja dzisiaj musiałam zjeść kaszkę z truskawkami pozdrawiam Izabela Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Listopad 2008 02.09.08, 18:57 Ja właśnie tez jestem wielką fanką flaneli A z tą kaszką to jest baaardzo dobry pomysł Ciekawe jak zareaguje mój żołądek po zjedzeniu zupy szpinakowej, pół kilo śliwek i zaraz kaszki ) Odpowiedz Link Zgłoś
dia-na1 Re: Listopad 2008 14.09.08, 19:58 Ja mam termin na 29 listopada i juz mysle jak to bedzie i powiem ze sie boje.a jak jest z wami?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: Listopad 2008 20.09.08, 19:39 Ja mam termin na 26.11 - wyprawka jest juz zbierana od kilku miesięcy przez babcię to jej pierwsza wnuczka - ma juz dwóch dorosłych wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 20.09.08, 22:31 dziś mi troche lepiej poszłam na "ciuchland" i kupiłam! a co? sukienke dżinsową na szelkach. 19,90! jest do kostek, więc dojdzie cena krawcowej (skrócenie przed kolanko), ale to góra 10zł! kupiłam też materiał na ściągacz (9,50) i przerobie spódnice sztruksową - każe obciąć poniżej zsuwaka i doszyć ściągacz i tak za 50zł będe mieć sukienke i spódnice. i jestem happy! Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 20.09.08, 22:33 aha.. i moja mała tak "ładuje" ostatnio, aż boli! ma kobietka siłe :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
martko87 Re: Listopad 2008 22.09.08, 15:06 ja mam termin na 22 listopada to moje pierwsze dziecko wiec lekko sie obawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
patataja Re: Listopad 2008 28.02.08, 09:23 Ja wyliczyłam termin na 01.11.2008. Czterem testom nie wierzyłam zrobiłam betę - wynik 884. W poniedziałek lecę do lekarza. Strasznie bolą piersi i czasami brzuch, innych dolegliwości brak. Aż mnie ściska że nie mogę jeszcze nikomu powiedzieć, ale postanowiliśmy zaczekać do trzeciego miesiąca PS To była nasza pierwsza świadoma próba ... i masz ci babo placek )))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1009 Re: Listopad 2008 28.02.08, 09:35 Haj, a ja dzisiaj mam wizytę i dokładnie będę wiedzieć czy mam termin na listopad,a tak poza tym to czuję się okropnie ,rano mam mdłości i trwają aż do popołudnia,wieczorem trochę lepiej, a u was jak samopoczucie,pochwalcie się.Pozdrawiam)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jo81joanna Re: Listopad 2008 28.02.08, 10:10 Ja czuje sie dobrze. Bola mnie nieco piersi, ale jakis tydzien temu bolaly mnie potwornie. Przy kazdym kroku czulam potezny bol! Moja beta wynosi prawie 3500 Wczoraj juz powiedzielismy najblizszym super uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Listopad 2008 28.02.08, 10:40 Witam wszystkie, mam termin na koniec października, ale pewnie urodzę w listopadzie, więc dołączam do Was. Co do samopoczucia to różnie, raz jest lepiej, a innym razem coś mnie kłuje, piersi bolą, chce mi się spac. Pocieszam sie, że z każdym dniem będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
czyjuzmamusia Jak to mozliwe, ze juz wiecie? 28.02.08, 10:44 Jejciu... alez ja jestem chyba opozniona.. ;o) Skoro macie terminy na listopad, to znaczy, ze dopiero wam mija termin @... I już niektóre po badaniach.... i to poważniejszych niż test ciążowy.... Gratuluję... Mnie troche boli brzuch, ale może to żołądek, i cały czys jednak wliczam możliwość, że to po prostu wiosenne opóźnienie.. szczęściary... W moim małym kraiku za granicą, to do lekarza pewnie będę miała termin za miesiąc, .. Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Jak to mozliwe, ze juz wiecie? 28.02.08, 13:14 Dolacze sie do waszego grona Ja mam termin chyba na listopad, jeszcze nie bylam u lekarza, musze dopiero jakiegos poszukac w Wawie Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: Listopad 2008 28.02.08, 15:50 Czesc, ja mam termin na 5 listopada 2008. Bylam juz u gina i ciaza jest na 100%. Bede miala drugie listopadziatko Pierwsza corka jest z listopada 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
asiak0976 Re: Listopad 2008 28.02.08, 21:48 witam-ja sobie wyliczylam termin na 3 listopada ale do gina ide dopiero we wtorek-mam juz w domku 7-mio letnia corcie i "Aniołka w niebie"-teraz po pieciu miesiacach staran nareszcie na tescie dwie sliczne kreseczki...strasznie sie ciesze-jak narazie czuje sie dobrze i oby tak dalej-pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko Asia Dominisia Aniołek 13.10.06. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Forum listopadowe-zapraszamy 02.03.08, 11:53 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50965 Odpowiedz Link Zgłoś
jadziunia5 Re: Listopad 2008 - patataja 15.04.08, 19:43 no ja mam termin grudniowy, ale to też była pierwsza świadoma próba! trochę się ździwiliśmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama co nowego? 17.04.08, 19:00 a co tu tak cicho? jak sie dziś czujemy? ja bombowo mam mdłosci, ale lekkie rano i wieczorem. musze przegryzać coś co 2 godziny, ale mam faze na jabłka - więc przegryzam. słodkie mi nie smakuje - co mnie bardzo cieszy nawet soki owocowe są ble. za to woda z cytryną, cytrynowa herbata - mniam. w pracy też fajnie, wiedzą najbliższe koleżanki i dobrze, bo wyręczają mnie np. gdy skończy mi się papier do drukarki to przynoszą mi pudełko najgorsze są momenty gdy koleżanki z pokoju jedzą śniadanie.. te zapachy! uff ja stoje w oknie i podziwiam pogode za tydzień kolejna wizyta i 1 USG - nie moge się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
rrrybkaaa Re: co nowego? 18.04.08, 08:37 Ja wizytę miałam wczoraj wieczorem. Maluch ma 5 cm i tak fikał, że ciężko było posłuchać serduszka A samopoczucie jak narazie (odpukać) świetne. Gdyby nie wczorajsza wizyta, to pewnie bym się martwiła, że skończyły się objawy Odpowiedz Link Zgłoś
synthia82 Re: Listopad 2008 02.03.08, 12:09 Czy są jakieś mamusie, których maleństwo zostało poczęte 22 lutego?? Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 02.03.08, 12:49 ciagle wam mocno kibicuje I zaczynam rozmyslac na marcowymi staraniami))) heh bede was gonic moze w tym miesiacu sie uda to kto wie moze jeszcze zdaze z tym listopadem;P Odpowiedz Link Zgłoś
dekagdynia Re: Listopad 2008 18.04.08, 11:02 Hej synthia82, No ja jestem chyba mamusią, której maleństwo zostało poczęte albo 22, albo 24 lutego. No pewnosci nie mam, która z tych dwóch obcji, ale, że ten weekend to wiem napewno, bo byłam w trakcie monitoringu cyklu i wiedziałam, że to ten czas...No i udało się :- ).Na kiedy lekarz wyliczył Ci termin porodu?ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 11 lutego, więc licząc od tej daty to koło 20- go któregoś listopada??? Odpowiedz Link Zgłoś
tycja78 Synthia:) moje maleństwo zostało poczete dokładnie 16.05.08, 16:21 w Dzień Mysli Braterskiej Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama po 1 usg 16.05.08, 17:08 ja dziś byłam na pierwszym USG, poszliśmy z mężem.. maleństwo jest bardzo ruchliwe, pokazało nam "piątke", głaskało się po buzi, a nawet otwierało buzie moje wyniki to: BPD 25mm, CRL 80mm, FL 14mm. no i lekarz pokazał ładną kość nosową. z tego co mówił wynika, że wszystko dobrze. najbardziej niesamowite jest to, że maleństwo już tam sobie żyje własnym życiem, rusza się, macha rączkami, przebiera nóżkami NIESAMOWITE! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re:Przyklejone:autor- eever - Listopad 2008 03.03.08, 18:04 listopad 2008 eever 02.03.08, 10:30 Odpowiedz hej dziewczyny! właśnie dowiedziałam się, że w listopadzie ponownie zostanę mamą zapraszam Was wszystkie listopadówki i nie tylko do odwiedzania naszego forum pozdrawiam, ever Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwiec Listopadówki !!! Fajnie !!! 02.05.08, 23:31 Witajcie wszystkie listopadówki!!!! Zapraszacie co prawda wszyskie mamusie listopadówki więc ja bez zaproszenia !!!! Dla odmiany pisze szczęśliwy tatuś.Dziś własnie (piatek 2 maja) nasza ukochana Julcia rozpoczeła 14 tydzień a ja wspólnie ze swą ukochaną jak zawsze na początku każdego dnia, kazdego nowego tygodnia życia naszej córci cieszymy się jak zdrowo rośnie i jest coraz piekniejsza.Co tydzień zmieniam sobie w telefonie zdjęcia płodu maleństwa, które ściągam z internetu.Mimo iż to są zdjęcia innych maleństw to i tak wyobrażam sobie ,że patrzę na moją małą księżniczkę.A Julcia nie tylko jest cały czas z mamusią w jej brzuszku ale i ze mną w telefonie w mojej wyobraźni i serduszku. Trzymajcie się cieplutko wszystkie mamusie!!!.Myślcie cały czas pozytywnie a napewno wszyscy w listopadzie będziemy cieszyć się narodzinami naszych wspaniałych pociech , które do nas dołączą i razem będziemy cieszyć się życiem. Pozdrowionka dla Was i waszych pociech (pomarańczek)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Listopad 2008 04.03.08, 17:42 witam serdecznie listopadówki, jeszcze kilka dni temu zaglądałam tu z ciekawości co się tu dzieję i marzyłam aby dołączyć do Waszego grona... no i stało się ))) wczoraj ujrzałam bladziutką drugą kreseczkę, jestem w siódmym niebie, termin przewiduję na 09.11.2008 wizyta u lekarza dopiero 20.03, ale może to i lepiej, bo teraz jeszcze nie było by widać za wiele na usg, a tak 6tc zobaczę może już serduszko mojego maleństwa pozdrawiam Was mocno Odpowiedz Link Zgłoś
aga1009 Re: Listopad 2008 05.03.08, 13:03 Haj,witam byłam u lekarza tydzień temu to był 6tc pęcherzyk ciążowy jest ale nie było słychać tętna, następna wizyta 13 marca mam nadzieję że będzie wszystko ok.Mam pytanie czy któraś z Was zaszła w ciąże i karmiła?Ja mam półtorarocznego malca który się domaga cyca a chciałabym go oduczyć może macie kilka rad jak to zrobić? Pozdrawiam))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
megann120 Re: Listopad 2008 12.03.08, 19:05 Ja karmiłam synka przez 19 miesięcy czyli do 8 miesiąca drugiej ciąży. Musiałam odstawić go dość brutalnie bo rozwarcie mialam za duże i wylądowalam na patologii. Potem po porodzie zdarzało mu sie popijać razem z siostrą. A córeczkę od 9 miesiąca odstawilam od nocnych karmień w 9 miesiącu (mąż do niej latał z butelką wody) i potem stopniowo zastępowałam karmienia posiłkami normalnymi. Nie wydaje mi sie zeby karmienie mialo wplyw na ciaze (zwlaszcza ze wtedy ssal moze dwa razy na dzien) ten problem z rozwarciem w pierwszej ciazy tez byl. Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
paulae Re: Listopad 2008 05.03.08, 14:28 Ja miałam ostatni okres 22.01, ale owulacja była dopiero 24 luty. A dzisiaj zrobiłam test i wyszła 2 bladziutka kreska. Jutro test powtórzę, ale tylko żeby mieć pewność i ujrzeć mocniejszą krechę. A według moich obliczeń to poród powinien być około połowy listopada (19-20). Tak więc witam w Waszym gronie Objawów jako takich nie mam, poza spóźniającą się @ i wrażliwymi piersiami, a właściwie brodawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jawn7 Re: Listopad 2008 06.03.08, 15:48 Witam! I ja dołączam do Was!Mam bliżniaczki z 18.listopada.2003r.Bardzo wyczekane,po długim i żmudnym leczeniu.Zawsze po cichu marzyłam aby zajść naturalnie w ciążę i tu niespodzianka.Zrobiliśmy to z mężem tylko raz bez zabezpieczenia i jestem w ciąży.Byłam u gina i widziałam na USG taką małą kuleczkę jak główka od szpilki.Wdg obliczeń to termin na 3 listopada.Bardzo się boję jak to teraz będzie z 3 dzieci,czy sobie poradzimy.Z dziewczynkami niedawno wróciłam ze szpitala,a męzowi wypadł dysk w kręgosłupie,więc nie mam za wiele czasu na odpoczynek bo wszystko na mojej głowie.Dodatkowo zabrałam córeczki z przedszkola,żeby odetchnęły od tych chorób,ale jestem dobrej myśli choć już depresja mnie dopada. Pozdrawiam wszystkie listopadowe mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
duna23 Re: Listopad 2008- jest ktoś z Sosnowca?? 29.03.08, 18:48 Witam wszyskich! Od ponad tygodnia jestem chyba w ciąży. Zrobiłam cztery testy, bo jakoś do końca nie wierzę. W poniedziałek idę do lekarza. Tak do końca nie wiem czy mam być szczęśliwa, czy płakać. Dodam że ciąża była zaskoczeniem. Termin mam na 29 listopada. Pozdrawiam wszystkich, zczególnie tych z Sosnowca, bo też tam mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: Listopad 2008- do duna23 01.04.08, 12:08 hej duna23 ja też mam za sobą kilka testów bo podświadomośc mówiła mi że jestem w ciąży a testy po kolei wychodziły coraz to inne od jakiejś takiej dziwnej kreski po słabo widoczną, aż wreszcie ta upragniona gruba różowa krecha(oczywiście dwie kreski ale mówię o tej ciążowej) Jestem w trakcie 3 miesiąca w oczekiwaniu na drugiego malucha. Mój obecny to urwisowaty trzylatek. Trzymam kciuki - ja mam termin na 1 listopada. Życzę dużo szczęścia i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_36 Re: Listopad 2008 07.03.08, 20:41 Witam. Monitoring to jednak super sprawa już w pierwszym miesiącu leczenia udało się. Są dwie kreski. Wg moich wyliczeń termin będzie na ok. 20 listopad. Oby się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
dekagdynia Re: Listopad 2008 18.04.08, 11:07 Ojej, to niesamowite.Ja tez jestem w ciaży po leczeniu, zaszłam w trakcie monitoringu, więc zadziałało, no i wedle wyliczeń termin porodu 20, 21 listopada? Odpowiedz Link Zgłoś
iwomar2 Re: Listopad 2008 10.03.08, 10:35 Witam Wszystkie Panie w/g kalkulatora z tej strony mój termin to 9 listopada. Myślę, zt to bedzie trochę później ) Mam już dwie córki 20 i 16 letnią. Czekam na pierwszą wizytę (w piątek) pozdrawiam przyszła mama Odpowiedz Link Zgłoś
paulae Re: Listopad 2008 10.03.08, 13:43 Wszystkie testy do dzisiaj są pozytywne, a dzisiaj ide na pierwszą wizyte Odpowiedz Link Zgłoś
martekj Re: Listopad 2008 10.03.08, 13:48 witam, chcialam sie dopisac niesmialo. Wg usg termin na 3.11 Jestem troche przestraszona (nawet bardzo) bo to moja trzecia ciaza, tzn mam 3,5 letnia corcie i Aniolka (poronilam we wrzesniu). A do tego wybinie mnie mdli, od rana do rana, bo i w nocy mdlosci mnie budza. W pierwszej ciazy to dopiero w 10 tyg tak mnie zaczelo meczyc, a teraz ledwo sie zacza 6 tydzien i juz jestem skonana. A trzeba rzyznac, ze ciaza juz z jednym dzieckiem to kompletnie "inna jakosc". Ale narazie jeszcze moja-moja z kibelkiem nie bylo wiec moze jakos damy rade Narazie na usg widzialam pechezyk i tyle nastepna wizyta po swietach i mam nadzieje, ze zobacze juz bijace serduszko i ze bedzie teraz ok. Pozdrawiam wszystkie mamy i dzidziusie!! Odpowiedz Link Zgłoś
panteerka81 Re: Listopad 2008 10.03.08, 15:23 To i ja się dopiszę Tygodniowe opóźnienie @ wydało mi się podejrzane. Podreptałam do apteki, zrobiłam teścik i ... jak byk dwie kreski. Mamy już prawie dwuletnią córcie (kwiecień 2006) a teraz wypadło nam na listopad (wg kalkulatorów ok 10) Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
anula3006 Re: Listopad 2008 28.03.08, 22:24 witaj Panteerko81 To mamy rówieśników Mam Jasia z 12.04.2006 a teraz termin na 29 (30) listopada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panteerka81 Re: Listopad 2008 06.05.08, 13:08 Witam i również pozdrawiam Skąd jesteście? My z Zawiercia. moje gg - gdybyś miała ochotę i czas pogadać- 10900166 Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwiec Re: Listopad 2008 06.05.08, 20:00 No takie podejście mi się podoba panteerka81 !!! Tego cytatu jeszcze nie słyszałem a bardzo mi sie podoba!!! Ja jestem z woj. łódzkiego!!! Ale.... nie jestem kobietą!!! A co u Ciebie słychać w brzuszku???? Odpowiedz Link Zgłoś
angelika1978 Re: Listopad 2008 10.03.08, 20:09 Cześć, Jestem w szóstym tygodniu, ciąża już potwierdzona na USG, nie mam żadnych objawów oprócz bolesnych piersi, termin - początek listopada!!!))) Siedzę na zwolnieniu i mam się niczym nie przejmować, więc jest super!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baskakolo Re: Listopad 2008 12.03.08, 02:58 angelika1978 napisała: > Cześć, > > Jestem w szóstym tygodniu, ciąża już potwierdzona na USG, nie mam żadnych > objawów oprócz bolesnych piersi, termin - początek listopada!!!))) > Siedzę na zwolnieniu i mam się niczym nie przejmować, więc jest super!!!Pozdraw > iam Ja tez jestem w szostym tygodniu w ciazy, termin mam na 2 listopada. moje objawy to bolace piersi i spanie moglabym spac cale 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
andztom Re: Listopad 2008 10.05.08, 15:47 Hej,też mama na imie Andżelina i mam termin na początek listopada,ale niestety pracuje a od czasu do czasu biorę jakieś zwolnienia.Pozdrawiam i bądzmy silne.... Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: Listopad 2008 11.03.08, 22:44 Witajcie. Tak bardzo chcialabym sie do was dopisac, ale chyba nie moge. Zrobilam juz 3 testy i nic nawet bladziutkiej kreseczki, choc czuje sie jak bym byla w ciazy bo bolo mnie sutki i brakuje mi powietrza. Dokladnie jak w pierwszej ciazy. Mam juz 7 letniego synka Aleksandra i 2 poronienia za soba. Nie chccialabym kolejnego((. A do tego dzis wieczorem pobolewa mnie brzuch zupelnie jak na okres. Co robic b na lekarza nie mam co liczyc bo mieszkam w Anglii, a tu nie dotykaja kobiety do 12 tygodnia. Uwazaja ze jak ma "poleciec" to niech leci, niz utrzymywac cos sztucznie skoro cialo odrzuca. W pierwszej ciazy i kolejnych testy tez wychodzily negatwne. Poczekam jeszcze. Pozdrwaiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
baskakolo Re: Listopad 2008 12.03.08, 03:01 Ja tez mam termin na 2 listopad 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
baskakolo Re: Listopad 2008 12.03.08, 03:04 baskakolo napisała: > Ja tez mam termin na 2 listopad 2008. Mam pytanie Czy boli was brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: Listopad 2008 12.03.08, 08:58 No witam dziewczyny niestety dzis pojawilo sie plamienie. Wczoraj bolal mnie brzuch i troche krzyz wiec raczej jest to normalny @ tylko opozniony(( Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 12.03.08, 12:33 WITAM DZIEWCZYNY I JA SIE DOLACZAM DO WAS OSTATNIA MIESIACZKE MIALAM 9 LUTEGO I PO ZROBIENIU TESTU JESTEM W CIAZY DZISIAJ BYLAM ROBIC BETA HCG I ZOBACZYMY WEDLUG MNIE DATA PORODU 16 LISTOPAD! POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE Odpowiedz Link Zgłoś
izabelam78 Re: Listopad 2008 12.03.08, 17:02 Witam Was wszystkie. Ja dzisiaj robiłam teścik- 2 kreseczki. Według wstępnych wyliczeń termin ok 15.11. Objawów praktycznie żadnych- biała wydzielina, bóle jak na @ więc myślałam że nic z tego w tym mscu nie wyszło, a tu proszę taka niespodzianka. W sobotę idę do gina. Mamy już 3,5 letnią córcię. W pierwszej ciąży już przed spodziewną @ strasznie bolały mnie piersi- tak spod pach i miałam takie ogólne przeczucie, a teraz praktycznie nic Pozdrawiam im Odpowiedz Link Zgłoś
megann120 Re: Listopad 2008 12.03.08, 19:10 Witam wszystkie bardzo serdecznie. Po trzech miesiącach staran się udało i termin mi wychodzi na 16 listopada czyli na moje urodziny )) Spiąca jestem nieslychanie, i brzuch ciągnie juz ponad tydzień ale poza tym jest ok. Zyczę wam wszystkim cudownych 9 miesięcy, spokojnych i bezmdłościowych. Meg Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 12.03.08, 22:33 DZIEWCZYNY ODEBRALAM WYNIK I BETA 1266 WEDLUG NORM TO 4 TYDZIEN WIEC MOJE OBLICZENIA SIE SPRAWDZAJA JAK NARAZIE. W PON IDE DO LEKARZA WIEC PEWNIE I USG BEDZIE ZOBACZYMY CZY WSZYSTKO OK POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 13.03.08, 20:39 Witam)) Dopisze się do Was Z kalkulatora termin wypada mi na 19 listopada mam nadzieję, że wszystko się uda i dotrwam do tego terminu Dzisiaj robiłam Beta i mam 533, a w poniedziałek było 107 Boli mnie trochę brzuch, mam lekkie mdłości i duże piersi Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: Listopad 2008 14.03.08, 14:30 ...witam, to i ja się dopiszę ...wg kalkulatora termin na 04.11...do lekarza idę za tydzień w piątek...ale robiłam dwa testy na beta hcg i z 10.03 wyszedł powyżej 5000, a z 13.03 50151, więc zaczynam wierzyć, że faktycznie się udało... ...a tak w ogóle w lutym się nie staraliśmy, przynajmniej ja, nie miałam kiedy o tym myśleć, zmieniłam pracę i byłam tak zagoniona, że seksik był miłym urozmaiceniem, a nie pilnowaniem jakie to dni...no i się udało, cieszymy się z mężem oboje, bo w lipcu ub. roku poroniłam, potem były 3 miesiące przerwy w staraniach, a od listopada staraliśmy się tylko ciągle nic z tego, w lutym ja odpuściłam i się udało...już się nie mogę doczekać 21-go...pierwszy dzień wiosny...hehe, zapowiada się radosny... Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 16.03.08, 08:34 Hallo!! co taka cisza?? Macie może już jakieś objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
benit14 Re: Listopad 2008 16.03.08, 13:04 Z kalkulatora wychodi,że 29.11 a licząc od daty poczęcia 23.11. Ale moze byc tez i grudzień. no i mam piękne, wyczekiwane mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia802 Re: Listopad 2008 16.03.08, 18:01 To ja też się dopisuję .Mam termin na 9.11. Byłam w 6tc na usg i było widać tylko pęcherzyk Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Listopad 2008 16.03.08, 18:16 a już mam problemy, ledwie mija 5tc,a ja plamie i krwawię nie dużo ale krawawię.... poza tym dużo leże i łykam leki zgodnie z zaleceniami dr pozadrwiam Was listopadówki i trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 17.03.08, 08:47 WITAM U MNIE NARAZIE OK OPROCZ PLAMIEN KTORE MIALAM PRZEZ 2 DNI JUTRO IDE DO LEKARKI I ZOBACZYMY! A OBJAWY NADAL SA BOLESNE PIERSI I MDLOSCI ALE DA SIE WYTRZYMAC! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
monikap1974 Re: Listopad 2008 17.03.08, 11:16 Witam wszystkie forumowiczki "wyliczone" na listopad. Jesli wszystko pojdzie dobrze to mam termin 30 listopada. Boje sie troszke bo dwa miesiace temu test wpadl pozytywnie a dwa dni pozniej dostalam okres. Tym razem testu jeszcze nie robilam choc dzisiaj to juz 26 dc. Narazie mam piersi wielkosci bomb atomowych), lekko spuchniete dlonie, lekki bol brzucha a spac moglabym 24 na 24. Nie wiem juz sama czy to wlasciwe objawy czy nie (moj synek ma juz prawie 7 lat i pierwszej ciazy tak dobrze nie pamietam). Zazdroszcze Wam wszystkim, ktore juz byly u ginekologa, na USG itd. Ja mieszkam w Szwecji a tu na pierwsza wizyte u poloznej mozna liczyc najwczesniej w 10 tc a na USG w 18 tc. Pozdrawiam Was wszystkie i prosze trzymajcie za mnie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 17.03.08, 12:02 WITAM CO DO TWOICH OBJAWOW TO JA TAK SAMO JESZCZE NIE WIEDZIALAM ZE JESTEM W CIAZY ALE MOGLABYM SPAC NA OKRAGLO TERAZ TROSZKE MI PRZESZLO JA TEZ JESZCZE NIE BYLAM U LEKARKI WIEM TYLKO Z TESTU I WYNIKOW BETA HCG ZE JESTEM W CIAZY DOPIERO JUTRO IDE I ZOBACZYMY CO BEDZIE. TEZ MAM OBAWY BO PRZED ZAJSCIEM MIALAM CYSTE NA JAJNIKU 4NA4 I NIEWIEM CO Z NIA BEDZIE W CIAZY? STRASZNIE SIE BOJE ALE JUTRO SIE DOWIEM WSZYSTKIEGO.TRZYMAM KIUKI ZA CIEBIE BEDZIE DOBRZE!A CO URESZTY DZIEWCZYN? JAK SIE CZUJECIE? Odpowiedz Link Zgłoś
olla-83 Re: Listopad 2008 17.03.08, 13:39 witam wszystkie listopadowki wyliczony termin mam na 23.11 test robilam w sobote wieczorem i byly 2 kreski a do lekarza ide po swietach chyba ze cos sie bedzie dzialo a jesli chodzi o objawy to cos mi mdlo ale moze to byc po dwoch pączkach ktore pochlonelam rano ) Odpowiedz Link Zgłoś
agi_78 Re: Listopad 2008 17.03.08, 14:07 Hey Ja też test robiłam w sobotę, i też termin wychodzi mi na 23.11 U mnie druga kreska na teście pyła bledsza, troszkę się boję, że mimo tych kresek nic z tego nie będzie. Staramy się od października, już zaczynałąm się martwić czy z nami wszystko ok. Jutro zrobię chyba betę, może wtedy się uspokoję. Do lekarza pewnie wizytę będę miała na początki kwietnia. Myślę, że nie ma co się spieszyć. Nie mam specjalnych objawów prócz powiększonego biustu, boli mnie trochę dół brzucha, i wcześnie się budzę jak nigdy. Ale to mi akurat nie przeszkadza hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate.muffin Re: Listopad 2008 17.03.08, 14:19 Witam wszystkie przyszle mamusie Ja od piatku zyje ze swiadomoscia, ze juz w listopadzie moge zostac po raz pierwszy mama. Na razie nie bylam jeszcze u lekarza, bo mieszkam w Anglii i tak jak ktoras z forumowiczek wspomniala wczesniej, tu nie traktuje sie ciazy powaznie przezd dwunastym tygodniem! Nawet nie wiecie jak zazdrosze tym z Was, ktore mieszkaja teraz w Polsce! Poczekam chyba jeszcze kilka tygodni, choc ciekawosc miesza sie z niepokojem i chcialabym juz wiedziec czy wszystko jest ok! Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i dbajcie o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 17.03.08, 18:59 witam! wychodzi na to że ja też jestem listopadówka - zaczełam 4 tydzień ostatnią @ miałam 02.02, wg kalkulatora najlepszy dzień na robienie dzidziusia to był 23.02.. no i pasuje (p.s. mam 35dniowy cykl) licząc wg podanego wyżej wzoru dzień @ + 7 - 3 m-ce wychodzi 9.11 robiłam dwa testy, najpierw była cieniutka kreseczka, potem grubsza.. umówiłam się do lekarza na 27 marca. aaaa no i mam piękne duże piersi! trochę obolałe ale co tam! jestem zachwycona.. moje średnie B zamieniło sie w C jest bosko.. mąż ciagle chce maluszka "dorabiać" troszkę się nie spodziewaliśy.. bo to był 23 dzień cyklu.. ale cieszymy się! będziemy mieć słodkie maleństwo. aha: kwas foliowy kupiłam z 1 testem, jem więcej owoców i wątróbke drobiową (mam tendencje do braku żelaza) ale myśle o kupnie witamin - jakie polecanie? powodzenia! pozdrawiam wszystkie mamuski! Odpowiedz Link Zgłoś
iwomar2 Re: Listopad 2008 17.03.08, 19:10 witam zaczełaś 4 tydzień od zapłodnienia a ciąży 7 ? Ja kupiłam sobie witaminy Prenatane Elite. Mamy podobny termin. Ja miałam ostatnią @ 4.02 (cykle 31-33 dniowe ) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 18.03.08, 09:23 BOZE DZIEWCZYNY ZNOWU ZACZELAM PLAMIC JUZ 3 RAZ MI SIE TO ZDARZA IDE DZISIAJ DO LEKARKI TAK SIE BOJE? TRZYMAJCIE KCIUKI Odpowiedz Link Zgłoś
monikap1974 Re: Listopad 2008 18.03.08, 10:04 Trzymaj sie! Mam nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy. Ja w czwartek bede sie pierwszy raz testowac (29 dc). Musze przyznac, ze czuje sie swietnie, troszke, troszke jeszcze pobolewa mnie brzuch no i oczywiscie biust mam conajmniej o jeden rozmiar wiekszy i boli. Pozdrawiam i TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agi_78 Re: Listopad 2008 18.03.08, 12:06 Mój M. tez najbardziej zadowolony z większego biustu Ja ogólnie dobrze się czuję, tylko pobolewa mnie dół brzucha. Jutro ide na bete. Cały czas nie mogę uwierzyć że nam się udało i cały czas mam lęki że zaraz dostanę @, co chwila biegam do łazineki i sprawdzam czy wszystko ok Czy @ czasem nie przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
monikap1974 Re: Listopad 2008 18.03.08, 12:21 Tez ciagle sie boje ze dostane @, ze to jednak nie to (tym bardziej ze dwa miesiace temu juz tak mialam, test pozytywny a nastepnego dnia krwawienie). Tez ciagle biegam do kibelka i sprawdzam, juz kolezanki z pracy zaczynaja sie o mnie martwic, ze moze zapalenie pecherza dostalam . Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 18.03.08, 12:52 JUZ WROCILAM TROSZKE USPOKOJONA ALE NADAL PELNA OBAW PECHERZYK PLODOWY MA 10 MM ALE STRUKTUR PLODU JESZCZE NIE WIDAC WEDLUG TYCH OBLICZEN TO 5 TYDZ DO KONTROLI MAM PRZYJSC ZA 3 TYG ZEBY ZOBACZYC CZY WSZYSTKO OK I CZY SERDUSZKO PRAWIDLOWO BIJE AJUTRO WIZYTA U GINEKOLOG BO DZISIAJ BYLO TYLKO USG.PLAMIENIA NARAZIE USTALY I MAM NADZIEJE ZE SIE JUZ NIE POWTORZA. A CO U WAS? Odpowiedz Link Zgłoś
baskakolo Re: Listopad 2008 19.03.08, 01:55 U mnie wszystko w porzadku. Czuje sie bardzo zmeczona.I juz rosne, przybylo mi jakis 1kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 ZNOWU GORZEJ! 19.03.08, 17:44 DZIEWCZYNY U MN IE FATALNIE DALEJ PLAMIENIA JESZCZE WIEKSZE I STRASZNIE BOLI MNIE BRZUCH BYLAM U LEKARKI I DOSTALAM DUPHASTON 2RAZY DZIENNIE JESTEM PRZERAZONA!NIEWIEM CO O TYM WSZYSTKIM MAM MYSLEC? Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: ZNOWU GORZEJ! 19.03.08, 19:15 A może idź na usg? Nie martw się na zapas. Masz nakaz leżenia plackiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: ZNOWU GORZEJ! 20.03.08, 07:25 WITAM BYLAM NA USG DZIEN WCZESNIEJ I TAM WSZYSTKO OK NARAZIE CHOC SERDUSZKA JESZCZE NIE SLYCHAC MAM KOLEJNE ZA 2 TYG ALE NADAL PLAMIE I NIEWIADOMO DLACZEGO TAK SIE DZIEJE! KAZALA MI LEKARKA ODPOCZYWAC I NIE KAPAC SIE W WANNIE TYLKO PRYSZNIC ZEBY NIE NAGRZEWAC MACICY NO I ZZYWAC LEKI. NAJGORSZE TO TO CZEKANIE?AZ 2 TYGODNIE Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 19.03.08, 19:16 ja miałam plamienia w terminie oczekiwanej @, myslałam, że poprostu powoli zaczyna się @.. ale nie, plamienie był małe i trwało 1 dzień teraz mam tylko wrażliwe piersi, a poza tym czuje się bardzo dobrze. generalnie stoje na nastowisku że ciąża to ne choroba - nie mam zamiaru ulegać sugestiom jestem pełna energii i chciałabym, żeby było tak jak najdłużej. moje koleżanki brykały do końca ciąży i przytyły w granicach 4-8kg, mam nadzieje że mi też się tak uda. oczywiście będę o siebie dbać - ale chce normalnie żyć i pracować no właśnie, nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja i mój M nie planowlaiśmy teraz bobaska tylko raczej na jesieni.. szczerze to jestem troche wystraszona ze względu na prace. a lubie swoja prace. pod koniec roku miałam prowadzić kilka dużych projektów.. a teraz staram się pomału dawać do zrozumienia, że nie będę zainteresowana kierowaniem nimi.. musiałam już powiedzieć jednej osobie, że jestem w ciąży żeby uzasadnić moje decyzje - a nawet nikt w rodzinie jeszcze nie wiem.. mam nadzieje że uda mi się tylko pracować w zespołach projektowych, rezygnując z kierowania nimi.. krótka przerwa na urlop macierzyński i będe mogła wrócić do pracy, a projekty trwają przecież ok 2 lat.. kurcze i tak właśnie wytłumaczyłam sobie, że w sumie to bardzo dobrze, że teraz jestem w ciąży.. lepiej jak ominie mnie rozruch projektu, a będe podczas prawdziwej realizacji. no chyba, że jak wyjdzie, że jestem w ciąży to mnie całkiem odsuną od tych projektów? no ale kim mnie zastąpią? eee będzie dobrze a jak u was z łączeniem pracy i ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: Listopad 2008 20.03.08, 10:03 Odpowiadając na twojego posta, moja praca obecnie mnie w ogóle nie interesuje.Ze względu , ze jest to moja 3 ciąża ( dwa poronienia) jestem od samego początku na zwolnieniu i lekach. NIe wiem czy coś z niej wyjdzie dlatego nie zapisuję się jeszcze na listopadówkach ( choć taki mam niby termin 20 listopad). Uważam, ze dziecko jest najważniejsze i teraz tylko na nim skupiam uwagę. Też w pracy zostawiłam wiele niedokończonych spraw, wspaniałą wycieczkę integracyjną za granicę w maju,na którą z pewnością nie pojadę... ale nie samą pracą człowiek żyje.Będę wdzięczna Bogu jeśli urodzę to maleństwo, które we mnie rośnie. Życzę wszystkim szczęśliwych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
sylhor Re: Listopad 2008 do alicja0000 11.06.08, 12:18 Ja też mam termin 20 listopada, ale również jestem po kilku poronieniach. Ostatnie w 19 t.c. m.in. z powodu niewydolności szyjki. Teraz jestem w 18 t.c. i mam już od 2 tygodni założony szew szyjowy więc z nadzieją patrzą w przyszłości i odliczam kolejne dni Trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: Listopad 2008 do sylhor 25.06.08, 23:40 I jak u Ciebie? Dzięki za kciuki U mnie na razie wszystko w porządku, szyjka ok, synek też. Ty z pewnością musisz leżeć, oszczędzaj się, będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
aurela_83 Re: Listopad 2008 08.07.08, 11:25 ja tez mam termin na 20 listopada, tez jest to moja 4 ciaza trzy poronienia, i jeden wczesny porod 7 miesiac niestety dzieciatko nie przezyło.Teraz tez mam obawy i jeste na lekach oprocz tego załozony mam szef Magdonalda tez bede dziekowac BOGU ja szczesliwie urodze moje malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 ciaza nie choraba ...jak sie ma troche szczescia.. 20.03.08, 12:43 jasne ciaza nie choroba ale osobiscienie lubie tego zdania. Dlugo walczylam o dziecko,przezylam 2 poronienia i jak mi kos mowil ze ciaza to nie chorba dstawlam bialej goraczki. Moja ciaza byla jak chorab,wiecej lezalam niz chodzila,kazdego dnia modlilam sie zeby bylo dobrze i zeby dziecko we mnie roslo cale i zdrowe... wiec naprawde... z reguly "ciaza to ne chorab" padaj z ust ludzi korzy mieli szanse przezyc ciaze bez kaplikacji,szybko i radosnie... i wcale nie mam namysli tylo lezenia hehe...w swietniej zdrowje ciazy mozna miec takie mdlosci i wymioty... ze ciaz ajak najbardziej dokucza bardziej niz choroba:/... a co do tycia. Ja przytalam 8 kg.Leakrz krzyczal ze malo (przed ciaza 56kg 164 c), wiec podejrzewam ze przytycie 4 to nic zdrowego Praca jesli ciaza przebega prawidlowa to nie ma najmniejszy problemow z praca Pozytywne nastawienie przedewszytskim Moja koleznka cala ciaza super sie czule,ani jednej ndlosci.§ razy na wczasach byli, plywla motorowka, itd,itd nie uprawiala tylko sportow ekstremalnych Odpowiedz Link Zgłoś
mamka74 Re: ciaza nie choraba ...jak sie ma troche szczes 20.03.08, 13:50 Witam.Zgadzam się z annam21 że dużo zależy jak rozwija się ciąża.Ja pierwszą ciążę również pracowałam i do tego jeszcze dojeżdżałam do pracy na dwie zmiany pekaesem.Ciąża zakończyła się w 42 tygodniu urodzeniem zdrowej córeczki.Niestety dwie następne nie miały szczęśliwego finiszu jedna zakończyła się obumarciem w 9 tygodniu a druga porodem martej córeczki w 36 tygodniu.Teraz jestem znowu w błogosławionym stanie i nie zamierzam narażać zdrowia swojego dziecka i już obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim i na lekach doustych jak również zastrzykach.Jeśli ktoś ma taką możliwość i szczęście że z maluszkiem wszystko w porządku i sama świetnie się czuje to gratuluję,Niestety bardzo duża część kobiet w obecnych czasach musi na siebie uważać będąc w ciąży dlatego trzymam za wszystkie kciuki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justix14 Re: Listopad 2008 13.04.08, 13:51 Witam wszytskie dziewczyny i Wasze berbecie! Mam datę na 26 listopad i to jest dla nas pierwsza ciąża, więc możliwość kontaktu z Wami jest nieoceniona. Też interesuje mnie kwestia pracy. Na razie nikomu jeszcze nie powiedziałam i mam plan nikomu jak najdłużej nie mówić, a potem mimo kaming ałtu pracować do samego końca. Pracę mam ciekawą, chodzę do niej z przyjmnością i nawet mam wrażenie, że mdłości są mniejsze gdy coś się dzieje, niż gdy jestem w domu. Z drugiej strony w zeszłym tygodniu lekko się przeziembiłam i byłam w trudnej sytuacji, bo musiałam odwołać stosunkowo ważną prezentację w powodów dla moich współpracowników niejasnych. No ale nic, jakoś przeszło i wszystko kręci się dalej. Jak na razie przyjmuję założenie, że będę pracować, chyba że pojawią się pierwsze zagrożenia, wtedy z żalem ale z troską o berbecia odpuszczę sobie. Jeśli chodzi o testy i ginka, to jestem już po pierwszym USG, na którym zarodek miał 0,5 cm i przed drugim na którym ma już być widać bicie serduszka. I w tym miejscu mam pytanie do doświadczonych mam: jakie badania powinien ginek zlecić, co należy sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
rrrybkaaa Re: Listopad 2008 13.04.08, 16:58 Witam! Ja miałam zleconą morfologię z płytkami, mocz (ogólna analiza), grupę krwi + przeciwciała, HBS (żółtaczka), WR (kiła), TSH (ale to tylko dlatego, że było podejrzenie), toksoplazmoza. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę. No i cytologia na wizycie. Gdyby było wszystko ok, to też pewnie chodziłabym do pracy. W domu czasami dostaję już świra (i nie chodzi o to, że się nudzę, tylko o to, że nawet na spacer nie bardzo mogę wyjść). Ale może się poprawi i wrócę. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
justix14 Re: Listopad 2008 13.04.08, 20:33 Dzięki rrrybkaaa! Jutro idę do ginka i mam nadziekę, że zaproponuje wszytskie te badania. A jak nie, to będę już miała listę z rękawa. Mam nadzieję, że Ci się poprawi i będziesz mogła spaceorwać do woli... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
surminka Re: Listopad 2008 19.06.08, 13:01 Hihi ja też mam termin na 26 listopada. Prowadzę sklep internetowy, mam ciążę pod specjalnym nadzorem na lekach. Nie wyobrażam sobie całkowicie nic nie robić Pani doktor na każdej wizycie wypisuje mi L4, ale wiecie jak to jest jak się prowadzi własny interes. Pracuję i leżę, a misio sobie siedzi w brzusiu i rośnie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Listopad 2008 20.03.08, 16:42 heja! ja mysle, ze jakos tak termin 15-20 listopada Jeszcze u lekarza nie bylam, mieszkam w Wielkiej Brytanii, jakas inna listopadowka moze tez??? Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 21.03.08, 09:49 Ja na razie mam swoją prace w nosie na szczęście kierowniczka mi powiedziała, że mogę być na zwolnieniu tyle ile będę potrzebowała, a praca nie zając i na mnie będzie czekać... mam nadzieję tylko, że myśli to co mówi i że jak wrócę po zwolnieniu to tak będzie Na zwolnieniu jestem bo mam bóle brzucha jak na @ i dostałam duphaston. Mam nadzieję, że będzie wszystko OK. Matko jak człowiek się nie stara o dzidzię to wydaję się to takie proste.. a jak przyjdzie co do czego... to sie okazuje, że to naprawdę wielkie szczęście urodzić dzidzię. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 pomozcie! 21.03.08, 13:55 MAM TAKIE PYTANIE PONIEWAZ MIALAM PLAMIENIA I NADAL MAM TO LEKARKA PRZEPISALA MI TEN DUPHASTON JAK WY GO BIERZECIE ILE RAZY NA DOBE? BO JA MAM 2 RAZY CZY TO NIE ZA MALO? PORADZCIE COS? BO JESTEM ZALAMANA CORAZ GORZEJ SIE CZUJE I NIC MI NIE PRZECHODZI!STRASZNIE SIE BOJE O DZIECKO! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Do mama1604 21.03.08, 14:16 Proszę wyłącz Caps Locka,bo pisanie w necie wielkimi literami oznacza krzyk i poza tym to źle sie czyta. Nie używaj Caps Locka Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: listopad 2008 21.03.08, 17:16 Mogę powoli do was dołączyć, choć sama nie wiem jak dalej potoczą się moje losy. Z moich wyliczeń moje drugie maleństwo urodzi się 23 listopada, u lekarza jeszcze nie byłam, wybieram się we wtorek. Na razie ciążę okresla mniej więcej prawidłowo przyrastająca beta i testy ciążowe. powodzenia kobitki, szczególnie te przerażone obrotem spraw, będzie dobrze musi być ) Trzymam kciuki za Was i za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: listopad 2008 22.03.08, 13:11 Patunia, czy Ty nie jesteś Mamą tak z okolic luty 2005?? jakoś tak kojarzę Twojego nicka pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego dla Ciebie i innych listopadówek Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: listopad 2008 23.03.08, 08:06 Mama1604 ja biorę go 2 razy dziennie, ale nie mam plamień. Ale lekarz mówił, że gdyby się coś działo to prawdopodobnie trzeba będzie zwiększyć dawkę, ale nie koniecznie... wiec- lekarz chyba wie co robi, skoro sam Ci dawki nie zwiększył, to znaczy, że tak ma być Trzymam kciuki za Ciebie)) Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: listopad 2008 23.03.08, 12:24 dzieki ingams zo odpowiedz niewiem jak to dalej ze mna bedzie bo nadaL jest bez zmian tak sie boje strasznie a nastepna wizyta dopiero 9 kwietnia no chyba ze sie jeszcze bardziej pogorszy to wczesniej.Trzymaj sie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Roksana 23.03.08, 18:54 Ja mojego Patryka urodziłam 11 stycznia 2005, więc początek roku, a być może się kiedyś czytałyśmy na forum )Ty również jesteś mamą z początku roku 2005? Również życzę udanych 9 miesięcy ) Zdrowych i pogodnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, oraz dużo łask Bożych na nadchodzące dni. Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Roksana 23.03.08, 19:07 tak Patunia, ja jestem mamą 2005 z 4 lutego, urodziłam wówczas córeczkę, a była to druga ciąża... teraz chyba wiem że i pierwsza strancona nas kiedyś "połączyła" .... teraz znów się musi udać!! Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Roksana 24.03.08, 07:21 Zawsze jak się dzieje coś to możesz jechać na pogotowie... Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 szpital 24.03.08, 15:02 Witam dziewczyny w nocy przezylam koszmar plamienia przerodzily sie w krwotok i odrazu z samego rano podjechalam do szpitala lekarz mnie zbadal oczywiscie nie wiadomo skad te plamienia i krwotoki z dzidzia wszystko ok widzialam po raz pierwszy serduszko dostalam duzo nowych lekow i mam lezec a jak bedzie sie cos znowu dzialo to odrazu do szpitala.A co u was jak sie czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: szpital 24.03.08, 20:53 ojej!! ale najważniejsze, że wszystko OK!! TRZYMAM ZA CIEBIE MOCNO KCIUKI!! Ja jutro mam wizytę... boję się trochę. Mam nadzieję, że będzie wszystko OK Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: listopad 2008 25.03.08, 08:31 a ja jutro mam 2 wizytę, u mnie niby plamienia ustały, choć dziś zauważyłam lekki brązowy śluz, no zobaczymy co powie dr. poza tym chcialabym wrócić do pracy, o ile pozwoli mi lekarz. och cięzki jest żywot w ciązy, nawet nie można się tak do końca cieszyć, bo pełno obaw w głowie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 [...] 25.03.08, 08:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monikap1974 Re: powodzenia dziewczyny 25.03.08, 09:29 Ale fajnie macie, ze mozecie pojsc do lekarza, zrobic USG. Ja robilam test w piatek (21/3), wyszedl pozytywny i jestem bardzo szczesliwa ale poniewaz mieszkam w Szwecji, wiec z lekarzem i USG musze jeszcze poczekac. Tu ciaza liczy sie wlasciwie od 12 tyg. Pierwsze USG w 18 tyg (. Pozdrawiam Was mocno i trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 prosze o odpowiedz 25.03.08, 19:04 ciekawe co ja tam napisalam takiego co zlamalo regulamin! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: prosze o odpowiedz 25.03.08, 19:10 Już napisałam wcześniej i prosiłam abyś NIE używała caps locka,bo używając go nagminnie łamiesz netykietę. No i naprawdę źle sie czyta taki tekst. A to było dla przypomnienia o tym))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: prosze o odpowiedz-Netykieta 25.03.08, 19:36 forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Odpowiedz Link Zgłoś
gosiagaska Re: listopad 2008 27.03.08, 10:11 Cześć. Dopisuję się na listopad. Termin wg lekarza to 3.11. Jest to moja pierwsza ciąża. Bardzio się cieszę, jestem szczęśliwa. Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 MAM II kreski:) 25.03.08, 20:15 druga blada hihi mowilam ze sie zapre z tym listopadem co prawda termin bedzie na poczateczk grudnia ale ze bedzie cc wiem ze bdzie listopad teraz tylko czekam do konca 3 miesiaca.. zeby przestac sie martwic.Juz biore duphaston zapbiegawczo bo jestem po 2 poroneniach prze dpierszym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta79 Re: pomozcie! 08.04.08, 10:08 Cześć, Jestem teraz chyba w 8 tygodniu ciąży (miałam nieregularne cykle, więc z usg to jakoś widać lepiej)i miałam plamienia, bardziej upławy brązowawe w 4 tygodniu. Ginekolog nie powiedziała mi w sumie co mi jest ale na wszelki wypadek dała zwolnienie na 2 tygodnie. Lekarka zapisała mi 2 dziennie luteinę 100 gr (2 tabletki) dopochwowo. Brałam tak przez jakieś 3 tygodnie, od tego tygodnia biorę 2 razy dziennie po jednej tabletce. Za 2 tygodnie mam przestać brać luteinę. Polecam luteinę bo to tez jest progesteron- tak jak w duphastonie, a jest dofinansowana i płaci się za opakowanie ok 4 zł, a za duphaston o ile pamiętam ok 35 zł. Co do plamienia, to czytałam w książce dla kobiet w ciąży, że często są plamienia właśnie na początku ciązy, gdy zarodek ulega zagnieżdżeniu w ścianie macicy. U mnie to przeszło po ok 3 dniach. Życzę zdrowia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megann120 Re: Listopad 2008 28.03.08, 19:08 Ja też mieszkam w UK a konkretnie w Glasgow. I termin mam na 16 listopada czyli bardzo podobnie do ciebie. Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
andztom Re: Listopad 2008 10.05.08, 15:43 Hej,ja też mieszkam w Wielkiej Brytanii,ale u lekarza tutaj już byłam i miałam pierwsze usg.Fajnie móc zobaczyć żywą istotkę w brzuszku.Mam termin na 7 listopada,ale to oczywiście może się zmienić.Napisz do mnie skąd dokładnie jesteś....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 25.03.08, 17:22 cześć koleżanki a jak przeżyłyście święta? my z mężem postanowiliśmy jeszcze nikomu nic nie mówić, bo to dopiero 5 tydz (wg mnie), a do lekarza ide dopiero w tym tygodniu. ale powiem wam, nie było lekko: 1. na rodzinnym zjeździe tematem nr 1 było która kuzynka jest w którym miesiącu ciąży - a normalnie epidemia jakaś u mnie w rodzinie no i wszystkie ciotki na mnie "a wy kiedy planujecie?" i to normalnie z takim politowaniem w oczach.. gdyby nie to, że jestem w ciąży pewnie bym się zdenerwowała, a tak.. powiedziałam, że na wszystko przyjdzie czas. mój mąż zresztą pięknie wybrnął, bo walnął przy stole, że ćwiczymy technike 2. jedzenie.. nie mam jeszcze żadnych mdłosci, ale jak skusiłam się raz na zupe gulaszową mojej mamy (pycha), to potem tak ż..m że mało nie zemdlałam! dobrze, że zdążyłam usiąść na podłodze w łazience. później już bardzo uważałam co jem: szyneczke domową, owoce, zero sałatek i innych wynalazków. najbardziej mi smakowały jajka z chrzanem 3. podróżowanie w tą i tamtą.. całą droge wcinałam landrynki miętowe bo mi było jakoś niewyraźnie pozdrawiam wszystkie, które po świętach są bardziej zmęczone niż przed Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Listopad 2008 26.03.08, 19:24 i jestem już po 2 wizycie u gina, moj szczęście ma dokłądnie 1cm i wiek ciązowy wg usg 7-8tygodni czyli zgodnie z ostatnią miesiączką. tylko palmię niestety i dlatego wszyscy łącznie z pracą o mojej ciązy wiedzą już od ponad 2 tygodni, bo jestem na L4. ale skoro trzeba, to trzeba... w listopadzie będziemy cieszyć się naszymi maleństwami Odpowiedz Link Zgłoś
anula3006 Re: Listopad 2008 26.03.08, 21:40 witam Również się dopisuję. Termin wg kalkulatora 30.11. Mam już Jasia - kwietniaka 2006 i bliźniaczki aniołki Julkę i Amelkę (** 08.2004). Test robiłam dziś a jutro idę do lekarza na pierwszą wizytę. A tak na marginesie dlaczego niektóre z Was pisały już o witaminach i wątróbce? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_j1 Re: Listopad 2008 26.03.08, 23:35 Witajcie Ja po wczorajszej wizycie u gina zapisuje się do zacnego grona termin 19.11.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: Listopad 2008 27.03.08, 11:07 witam wszystkich - moj termin 29.11. Jak ja Wam zazdroszcze, ze mialyscie juz USG - ja musze z tym poczekac do 12 tyg albo nawet do 20! Mieszkam w Angli i tutaj nie interesuja sie ciaza wczesniej Czy ktoras z Was ma klucie po prawej stronie? Strasznie sie tym denerwuje? Wogole wszystko przezywam jak niepowazna - moja pierwsza ciazka i strasnzie ja chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaszzz Re: Listopad 2008 27.03.08, 12:22 Moj termin to 18.11.2008 ale na wizyte u poloznej rowniez musze czekac do 12 tyg jak to w Anglii..to moja druga ciaza i zupelnie inna od pierwszej mam calodniowe mdlosci slabosci, piersi rozmiar wieksze i strasznie bolace, wielki apetyt i biegam wiecznie do lazienki,moglabym spac 24/24 ale i tak strasznie sie ciesze i boje zarazem.Pierwsza ciaza byla do polowy prowadzona w Polsce wiec wiedzialam od poczatku co sie dzieje..synek ma juz teraz ponad 3 latka i mowi ze bedzie starszym bratem))Czekam z niecierpliwoscia na 12 tydz.i pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie szczegolnie te mieszkajace na wyspach)) Odpowiedz Link Zgłoś
marlenamama Re: Listopad 2008 27.03.08, 19:12 I ja się doczekałam dwóch kreseczek. Z obliczeń, termin mam na 27.11. A w piątek za tydz. idę do lekarza. Miło mi że jestem tu z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 28.03.08, 09:14 Dziewczyny co tu u nas taka cisza jak sie czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 28.03.08, 17:41 ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie u lekarza. lekarka stwierdziła, że macica zdecydowanie powiększona - ciąża na 100%. dała mi skierowanie na badanie krwii, moczu itp, plus dodatkowe związane z tym, że mi i mojemu mężowi grozi konflikt serologiczny. oczywiście zrobiła też cytologie. z kompletem wyników mam się zgłosić na 4 tygodnie - chyba, że będzie się coś działo, albo pojawią się wymioty - mdłości moge mieć troche się zastanawiam, że nie dała mi skierowania na USG, ale może za wczesnie jest? to wg mnie 5 tydzień ciąży.. a jak się czuje? hmm dobrze. mam mdłości, ale wcinam mentosy i inne dropsy i daje rade. troche mało śpie w nocy, ale to podobno minie. aha.. męczą mnie.. wdęcia! straszne ale prawdziwe. ale to może przez ilości owoców jakie pochłaniam kupiłam też Prenatal Classic - witaminy z kwasem foliowym itp. Classic ma dużo żelaza, a ja mam tendencje do niedoborów. i ciągle się oswajam z myślą że będę mamą Pozdrawiam przyszłe mamy - powiedzcie jakie badania macie za sobą, czy robiłyście USG? i co pomaga na mdłości poza mentosami Odpowiedz Link Zgłoś
megann120 Re: Listopad 2008 28.03.08, 19:16 Ja sie czuje tak ze (Piiiiiiiiii) mdłości mam straszne 24/24 - nawet jak sie w środku nocy obudzę to też mi niedobrze. Tu mamo - zrobiłaś mi strasznego smaka na mentosy, zaraz chyba do sklepu pognam.... Piersi mnie nie bolą właściwie i nie powiekszyły sie, przynajmniej nie zauwazalnie. Wszystkie badania jeszcze przede mną bo to dopiero 7 tydzien a mieszkam w UK. Ale nawet mi to nie przeszkadza, i tak przesypiam ile się da wiec czas mi leci szybko. Pozdrawiam serdecznie wszystki listopadówki Meg Odpowiedz Link Zgłoś
anula3006 Re: Listopad 2008 28.03.08, 22:38 Byłam wczoraj u lekarza. Zrobił mi cytologię i powiedział, że najprawdopodobniej jest ciąża (macica powiększona i rozpulchniona) ale bardzo wczesna. Mam skierowanie na usg ale oczywiście na NFZ dopiero za 6 tygodni. Lekarz nie nalegał żebym robiła wcześniej prywatnie, powiedział, że to zależy ode mnie. Kolejną wizytę mam 10.04 i wtedy resztę badań. Zalecił tylko kwas foliowy oczywiście nie folik... i magnez. Nauczona doświadczeniem będę chodziła do dwóch lekarzy, 17.04 idę do drugiego. Co do dolegliwości to mam tylko tkliwe sutki, mam nadzieję że brak mdłości nie jest złym sygnałem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 28.03.08, 22:44 ja tez sie tym brakiem mdlosci przejmuje chociaz to dopiero 4t3d... ale choleracia wie.Naet nie pamietam jak to bylo 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 29.03.08, 10:09 Ja mam mdłości, ale pomaga mi ser biały. Najgorzej mam rano i wieczorem. W dzień też jest mi nie dobrze, ale rano i wieczorem najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 29.03.08, 10:36 robilam dzisiaj czwarty test, zwykly paskowy, chcialam sparawdzic czy krecha 2 bedzie grubsza od tej z poproednieg testu no i najpierw przezylam zawal,bo jej nie bylo prawie,ale przeczytalam na opakowanii ze trzeba 3 minuty czekac no i pojawila sie gruba tlusta krecha... eh,ja sie normalnie boje ciagle Odpowiedz Link Zgłoś
ewa745 Re: Listopad 2008 29.03.08, 13:16 WitamJa mam termin na 20Listopada.Trochę się boje bo ta ciąża to klasyczna wpadka,tzn ciesze się ale...w pażdzierniku urodziłam córeczkę przez cc(była to moja druga cesarka)i stąd te obawy.Narazie czuję się dobrze bez mdłości i inny dolegliwości ciążowych.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 29.03.08, 16:13 ewa.. ja cie rozumie jestesmy pół roku po ślubie (a razem ponad 6 lat - nie spieszyło nam się do ołtarza ) i też zaliczyliśmy klasyczną wpadke! faktem jest, że nigdy się nie zabezpieczaliśmy, powiedzmy, że żyliśmy z kalendarzykiem, i tyle lat byliśmy absolutnie spokojni.. a tu pół roku po ślubie i HOPSA! 23 dnia cyklu zrobiliśmy dzidziusia cóż, myślę, że ktoś na górze stwierdził, że już wystarczająco długo się migaliśmy pozdrawiam! będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa745 Re: Listopad 2008 29.03.08, 18:13 Hej!Ja się na tą ciąże bardzo ciesze tylko przeraża mnie krótki okres między cc (cesarskie cięcie)a zajściem w ciąże.Lekarz mówił że bezpiecznie po cc jest zajść w ciąże po roku a tu cztery miesiące dopiero minęły.Wiem jesteśmy z mężem dorosłymi ludzmi i odpowiadamy za swoje"poczynania" a jednak wpadka jest.Mam nadzieje że wszystko bedzie ze mnią i z dzidzią wporządku ,już nawet zwracam się do niego Stasiu bo tak chciałabym żeby miał na imię.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 20 30.03.08, 10:05 ewa,no bedzie mosiala gadac z lekarzem.bo 4 miesiace po cc o faktycnie b.krotki odstep czasu. ialam cc 2 lata temu i pamietam jak mi lekarz mowila,ze dochodzi sie do siebie 6 miesiecy .(nawet brzuszki chyba po 6 miesiacach dpiero mozna robci). Trzymamkciuki zeby bylo wszystko bezproblemowo pozdrawiam! ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewa745 Re: Listopad 2008 30.03.08, 14:00 Dziękuję annam21 za słowa pociechy.Wiem że będzie trudno nawet boje się troche iść do lekarza.Bałam się też reakcji rodziny na wieść o trzecim dziecku cóż męża rodzice się cieszą i nie widzą problemu.Natomiast moja mama zareagowała pytaniem czy my nie potrafimy się zabezpieczyć.Żadnej radości i teraz boję się komukolwiek powiedzieć o ciąży zewzgledu na komentarze.Bardzo dobrze się czuje nie mam żadnych dolegliwośći ciążowych( jak narazie) Pozdrawiam i czekam co przyniesie przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 31.03.08, 18:10 cześć! jak wy się dziś czujecie? bo mnie ta zmiana czasu kompletnie wytrąciła z równowagi. poza tym nic mi nie smakuje! ser ble, jogurt ble, banan ble, sok ble.. nawet herbata mi nie smakuje! ;-( i te zapachy!!! w sobote ugotowałam kapuśniak - i było oki, zjadłam, nawet mi smakowało, a po pół godziny stwierdziłam, że w całym mieszkaniu czuć kiszoną kapuste i zaraz umre! wietrzyłam, wietrzyłam.. założyłam gruby sweter i dalej wietrzyłam.. aż mąż kazał mi zamknąć okna ech no poprotu te zapachy mnie wykończą. nalałam sobie wody mineranej, no całkiem niezła.. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkaszzz Re: Listopad 2008 01.04.08, 00:10 Ja dzisiaj otworzylam swieza paczke mojej (niegdys)ulubionejkawy i myslalam ,ze umre od tego zapachu,mdli mnie 24/24 ciezkooo)) Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 01.04.08, 09:03 mnie też okropnie mdli, wczoraj zaliczyłam wizytę w kibelku po bananie, a dzisiaj rano przed śniadaniem. A do tego co godzinę jestem głodna, jak nie zjem to jest mi tak mega nie dobrze... ze szok, a jak zjem owoc to z kolej jeszcze gorzej i zostaje mi tylko kanapka z pomidorem i serem białym. Jak tak dalej pójdzie to ja za parę miesięcy będę wyglądać jak beka!!!! Zwłaszcza, że ja całe życie na owocach i warzywach... a tutaj tyle chleba Odpowiedz Link Zgłoś
cmikcmok Re: Listopad 2008 01.04.08, 09:09 Ja też sie dopisuje do listopada , według wyliczeń kalkulatora ze str internetowej termin mam na 17 listopada, dzisiaj jeszcze wybieram sie do lekarza żeby potwierdzić że to nie jest sen Odpowiedz Link Zgłoś
lala2214 Re: Listopad 2008 01.04.08, 09:59 Cześć Dziewczynki!! Mi już mdłości minęły, na szczęście były lekkie i bezwymiotne. Za to potrzebuje o wiele więcej snu, o godz.21 to ja już śpie jak aniołek i choćby sie waliło to ja śpie..... Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 02.04.08, 23:03 e ta, olej wszystkich. U nas tez krecili nosem na drugie dziecko.Nawet nie mowilam o staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Listopad 2008 01.04.08, 13:52 Witam. Ja test robilam w Wielka Sobote a pozniej jeszcze dwa inne i wszystkie pozytywne. Termin mam na koniec listopada a z objawow mam mdlosci. Gratuuuluje wszystkim zafasolkowanym i chcialabym sie do Was przylaczyc. Ja sie staralam prawie cztery lata o druga dzidzie i wreszcie sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 01.04.08, 17:38 lala2214 - w którym jestes tygodniu że mineły ci mdłości a termin masz na listopad? my się dopiero rozkręcamy! Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Listopad 2008 01.04.08, 21:44 tu_mama napisała: > lala2214 - w którym jestes tygodniu że mineły ci mdłości a termin > masz na listopad? my się dopiero rozkręcamy! No wlasnie. Szczesciara. Odpowiedz Link Zgłoś
anula3006 Re: Listopad 2008 01.04.08, 21:51 Ja marwiłam się brakiem mdłości ale krótko. Od wczoraj są rano, wieczorem, jak jestem głodna i po jedzeniu, super.... To moja trzecia ciąża i w każdej mam inaczej. A jak tam mdłości u Annam21? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_36 Re: Listopad 2008 02.04.08, 01:31 Dziewczyny jestem kompletnie załamana. Tydzień temu w środę w nocy miałam potężne krwawienie. Myślałam że znowu poroniłam. Ale lekarz stwierdził że to był krwiak ciąża jest nadal żywa ale odkleiła się kosmówka. Kazał leżeć plackiem. Potwornie się boję bo poprzednio też poroniłam w 8 tc. Mam wizytę dopiero w piątek, a już odchodzę od zmysłów czy dzidzia jeszcze żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
cmikcmok Re: Listopad 2008 02.04.08, 07:32 Hej, po wczorajszej wizycie u lekarza jestem spokojniejsza,dzidzia ma 7 tyg i 3 dni, widziałam bijące serduszko i wszystko ok. Z dolegliwości to ciagłe uczucie zmędzenia i przespałabym cały dzień ale niestety do pracy chodzic trzeba. Termin na 17 listopad. Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 02.04.08, 08:49 O widze ze masz ten sam termin co ja ja rowniez mam na 17 listopada! Ja dopiero ide do lekarza 9 kwietnia wiec musze poczekac jeszcze zeby zobaczyc swoja mala fasolke choc juz ja widzialam 2 razy ale to na samym poczatku i za wiele nie bylo widac juz nie moge sie doczekac! Co do mdlosci to podobnie mam jak dziewczyny sa straszne i choc to moja 3 ciaza to inna niz tamte.Tak mnie mdli i jak czegos odrazu nie zjem to pozniej juz koniec wszystko laduje w wc wiec jak tylko sie zaczynaja mdlosci musze cos przegrysc mam nadzieje ze to szybko minie bo nie dlugo to sie w drzwi nie zmieszcze!Dziewczyny a macie juz jakies badania robione?Pozdrawiam przyszle mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 02.04.08, 08:52 Beata bedzie dobrze zobaczysz nie denerwuj sie na zapas ja tez pare dni temu dokladnie w Swieta wyladowalam w szpitalu bo na poczatku tylko plamilam a w Swieta mialam w nocy krwotok. Obecnie jestem na duphastonie i wszystko minelo ale nadal musze lezec takze lez i bedzie dobrze. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
lala2214 Re: Listopad 2008 02.04.08, 09:34 Witajcie! Jestem w 10 tygodniu ciąży!!! Współczuje tym co mają bliski kontakt z wc ja na szczęście ani razu nie wymiotowałam tylko strasznie mnie mdliło. Jeszcze troche i Wam też miną te mdłości. A jak tam u Was z zachciankami??? Macie już jakieś konkretne??? Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: Listopad 2008 02.04.08, 13:38 U nas jutro kończymy 7 tygodni, od trzech dni mam mdłości, ale wczoraj wieczorem zaczęło się strasznie, dziś to samo, jest mi ciągle nie dobrze, nie mogę sobie znaleźć miejsca, właściwie na nic nie mam ochoty, z przymusu piję herbatkę z cytryną, cały czas chce mi się spać Wizyta dopiero we wtorek, na ostaniej 1,5 tygodnia temu był tylko maleńki pęcherzyk ciążowy, a termin mam na 28 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
monikap1974 Re: Listopad 2008 02.04.08, 15:13 Ja niestety musze sie z listopadowego forum wypisac 28/3 w drugim dniu szostego tygodnia nie dalo sie juz nic zrobic. Zaczelo sie od delikatnego plamienia rano , a okolo poludnia bylo juz po wszystkim. To juz drugi raz. Zastanawiam sie juz co mam robic. Pierwsza ciaze 7 lat temu przeszlam bez zadnego problemu, pracowalam prawie do samego konca, remontowalismy mieszkanie i wszystko bylo OK. Teraz staram sie oszczedzac, nie przemeczac sie i nic z tego nie wychodzi. Najgorsze jest to, ze czuje sie pozostawiona sama sobie. Tutaj (mieszkam w Szwecji) nikt sie takimi wczesnymi poronieniami nie interesuje. Jedyna odpowiedz jaka dostalam to, ze cos musialo byc nie tak i lepiej ze to stalo sie tak wczesnie a nie w 3 czy 4 miesiacu. Niesamowite pocieszenie W przyszlym tygodniu ide do prywatnego ginekologa. Moze on cos poradzi. Zycze Wam wszystkim duzo powodzenia i zeby wszystkie dzidzie donosily sie i urodzily cale i zdrowe. Trzymajcie sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 02.04.08, 16:17 Bardzo mi przykro! Mam nadzieje ze wszystko sie jakos ulozy! Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 02.04.08, 23:06 dziekuje z apamiec,ale mi si emilusio zrobilo;P nie mam dalej. am czasem wrazenie ze mnie mdli,aleto barzdie uczucie jak y mi jeszenie dopiero co zjedzone podchodzilo do gardla: (.Calkiem delikatnie nie wiem czy to od ciazy nawte...dalej sie martwie,ale coz ,tylko cierliowsc mi zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
moncik79 Re: Listopad 2008 02.04.08, 13:39 Witam, mam termin na 27 listopada, ale potwierdzę dopiero w piątek, bo mam wizytę u gin. Jak na razie żadnych dolegliwości, tylko piersi mi się powiększyły i bolą. To moja druga ciąża, mam córkę, która w styczniu skończyła 6 lat i szczerze mówiąc już zapomniałam jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Listopad 2008 02.04.08, 19:29 witajcie, a ja powolutku zaczynam 9tc bez żadnych plamień, wreszcie jakoś ustały po 2 ygodniach, ale nadal na duphastonie. jem jak oszalała, już 2 raz się dałam nabrać czekoladkom, po których mnie po prostu mdli i nic mi się nie chce. znów cały dzień przeleżałam, po tym jak zjadlam 8 czekoladek w przeciągu 10minut, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
katrin.1 Re: Listopad 2008 02.04.08, 20:16 Witajcie! Wyliczony termin mam na 27 listopada,ale zobaczymy.To jest druga ciąża.Mam prawie czteroletnią córeczkę,która wciąż prosi o braciszka albo "siostrzyczki".Samopoczucie mam niezłe,tylko ta senność cały dzień i zgaga-po wszystkim odbijanie oraz zawroty głowy.Wymiotów nie mam,przy poprzednij ciąży miałam wieczorne wymioty w 3 miesiącu.Zobaczymy jak będzie tym razem. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 02.04.08, 20:28 Mi doszła potworna zgaga!!! pomaga mi tylko ser biały i to na jakieś 2 godziny tylko Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 03.04.08, 15:57 no i mam problem od rana zero ciążowych objawów((( nie czuje w ogóle, że jestem w ciąży. Lekarz kazał mi przyjść do siebie((( Czuje, że stało się najgorsze co mogło sie stać(( Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 03.04.08, 15:59 odzywaj sie koneicznie!! Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: Listopad 2008 03.04.08, 17:11 Cześć dziewczyny, jak się czujecie, ja jakoś tak nieśmiało poklikuję tu z rzadka. Pisałam już troszkę wcześniej. Termin mam na 1 listopada, siedzę w domu na zwolnieniu jak na szpilkach bo osatnio lekarka stwierdziła zbyt twardą macicę, a w święta pojawiło się jakieś takie dziwne plamienie. Jak większość z was zajadam duphaston - i szczerze mówiąc mam go serdecznie dość. Mdłości również mnie dręćzą aczkolwiek teraz jakby trochę mniej. Do tego mam cystę na jajniku wielkości 4x4 cm. Mam już syncia 3 letniego z ciąży bliźniaczej, poza tym za mną również poronienie. Więc mimo ogromnej radości z tej ciąży wisi nade mna taki okropny strach. Dziewczyny mam pytanie - to moja w sumie druga ciąża (pierwsza zakończyła się w 5 tygodniu) - nie mieszczę się w normalne ciuchy - zakładam już te z poprzedniej ciąży - czyli ciążowe. Czy to normalne?? Przecież do 3 miesiąca nie powinno raczej nic być widać. A może to moja nadwaga?? A nieważne - oby z maluszkiem było wszystko ok. Pozdrawaim was wszystkie i myślę że będe się częściej do was odzywać. Z wami na pewno czas minie szybciej. Pozdrawiam was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Listopad 2008 03.04.08, 17:54 ja jestem 8 tc i już strasznie przytyłam, do wczoraj męczyła mnie straszna zgaga i próbowałam ja czymś zajeść... no i jak tak dalej pójdzie to będę jak balon Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Listopad 2008 03.04.08, 19:46 witaj Edyta, nie jesteś sama z problemem "ciuchowym", ja zostałam póki co o 1 parie spodni, może nie typowo ciążowych, ale większych w pasie i udach niż moje sprzed ciąży. kupiłam już sobie 2 spódniczki ciążowe i jestem z nich bardzo zadowolona, bo wreszcie nic nie ciśnie mnie w pasie i nie muszę odpinać guzika jak w "starych" jeansach tak więc nie martw się, aha io żeby nie było TY masz termin na 1.11, a ja 12.11 więc sporej różnicy nie ma pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Listopad 2008 03.04.08, 20:37 cześć mamuski! no ja też miałam pytać o brzuszki! niby nie widać, ale brzuch tak po pępkiem zrobił się "twardy", nie panuje nad nim nie moge wciągnąć czy coś jest tak nawet na czczo. też zostałam z jedną parą dżinsów troszku szerszą. ogólnie przerzucam się na spódnice! nie jem więcj niż zwykle i wg wagi domowej nie przytyłam. biore witaminy i jem owoce, więc nic mi nie będzie jak nie zjem kolacji. nie mam zachcianek a nad mdłosciami panuje - byle tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
mama1604 Re: Listopad 2008 04.04.08, 08:24 Czesc dziewczyny u mnie rowniez problem ze spodniami mam tylko jedna pare takich szerszych ale juz mnie cisna powoli wiec musze koniecznie wybrac sie na zakupy.Mdlosci troszke ustepuja i mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej.Dziewczyny mam takie pytanie czy macie jakies plany na wakacje wybieracie sie gdzies? Ja wlasnie niewiem co zrobic bo w grudniu zarezerwowalismy z mezem i synkiem wakacje do turcji na czerwiec i teraz strasznie sie boje czy powinnam leciec czy to nie zagrozi malenstwu no i takie upaly? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Listopad 2008 04.04.08, 08:40 no ja jak bym gdzies miala leciec jechac to wlasnie czerwiec lipiec sieprien(ale termin mam na koniec listopada) . " trymsetr jak najbardziej Oczywiscie pogadaj z zaufanym lekarzem co on mysli. napewno zwyklej wody tam nie pije ,uwazaj z eksperymantowaniem jedzenia,nie wychodzic na slonce wielkie. Duzp pic odpoczeniesze, odprezysz sie mi sie wydaje ze to tylko pomoze;P Odpowiedz Link Zgłoś
lala2214 Re: Listopad 2008 04.04.08, 09:26 Cześć Laski! Ja właśnie wczoraj byłam na zakupach i kupiłam sobie jedne takie fajne ciążówki. Jeśli chodzi o lot to nie ma przeciwskazań żebyś nie mogła. Tylko te upały mogą być niebezpieczne dla Ciebie. Najlepiej porozmawiaj ze swoim ginem co o tym myśli. Myśle że jeśli dobrze sie czujesz, nie będziesz sie wystawiać na słońce i pilnować by sie nie odwodnić to jak najbrdziej. Choć z drugiej strony nie wiadomo jak będziesz znosć to ciepło tym bardziej, że tam w cieniu też jest wysoka temp i żeby sie nie okazało że będzie to dla ciebie męczarnia a nie urlop i odpoczynek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: zapraszamy na listopad 2008! 04.04.08, 20:05 Hej dziewczyny - oj jaki dziś okropnie ciężki dzień. I ten cały dzięń w toalecie (siusianie rządzi moim życiem). przeleżałam cały dzień - oczywiście na tyle na ile pozwoli mi mój trzylatek. Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: Jestem załamana 05.04.08, 12:46 Dziewczyny mam dość - wszyscy robią coś za moimi plecami. Mówiłam w pracy że mam trudną sytuację, że następna wizyta u lekarza da jkikolwiek obraz mojego i dzidziusia stanu. Powiedziano - prosze się nie martwić, prosze odpoczywać, wszystko jest ok. (pracuję w szkole) Dzisiaj dowiedziałam że już ktoś za mnie pracuje, ot tak. Choć obiecano że zatrudnią po 15 kwietnia jak powiem co mówił lekarz. Jakiś kochany kolega/koleżanka o wszystkim dyskutuje z uczniami ( na mój temat) jestem zdruzgotana, zła i chce mi się ryczeć. Wszyscy tam wiedzą że pierwszą ciążę poroniłam, druga bliźniacza zakończyła się śmiercią jednego z synów, teraz jest różnie. Po co oni to robią?? Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Jestem załamana 06.04.08, 11:52 Byłam na pierwszym USG termin mam na 17 listopada serducho bije i skrzacik ma 11 mm. Nie wiem czy to nie mało, ale lekarz powiedział, że wszystkie jest idealnie, wiec mu wierze Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: Jestem załamana 07.04.08, 19:34 a ja mam podły humor, no może nie podły.. mdły, mdławy, mdłościowy :- ) nic mi nie smakuje, mogłabym nie jeść, wszystko jest ble. na szczęście nie wymiotuje. do tego odebrałam dziś wyniki krwii i 4 mam poza normą: leukocyty 11,5 (norma 4-10) hematokryt 34 (37-47) limfocyty 19,7 (20-50) granulocyty obojętnochłonne 78,4 (30-70) szukałam w necie interpretacji i dalej nic nie wiem.. leukocyty powyżej normy wskazują na ciąże, ale nie wiem co z resztą. wizyte u ginia mam za 2 tygodnie więc muszę poczekać na interpretacje. no właśnie, ginekolog - byłam na 1 wizycie "rozpoznawczej" u poleconej kobitki (prywatnie), fajna babka itd ale nie ma USG. i teraz nie wiem, czy zmieniać lekarza na takiego co sam robi USG, czy jak inne pacjentki tej pani chodzić na USG ze skierowaniem do szpitala (gdzie pracuje pani doktor)? co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: Jestem załamana 08.04.08, 10:10 Ja osobiście wolę jak u lekarza jest USG, bo wtedy na wizycie może od razu sprawdzić czy jest ok. Ale z drugiej strony jak znalazłaś fajnego lekarza, a usg masz mieć w szpitalu to chyba nie ma takiej potrzeby żeby ją mieniać. A co to badań to chyba nie ma się czym przejmować ja też mam taką morfologię na pograniczu... poniżej normy mam tylko RBC. Ale u mnie to jeszcze wczesna ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta79 Re: Jestem załamana 08.04.08, 10:16 To straszne jak ludzie potrafią się podle zachowywać, trzymaj się i nie załamuj, życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: Jestem załamana 08.04.08, 14:23 Hej dziewczyny, Hej niuta79 dzięki za ciepłe słowa. Z wami czas szybciej płynie. Ogólnie humor zaczyna mi sie poprawiać. A wczoraj byłam tak totalnie głodna - co mi wpadło w ręce jadłam - bałam się okropnej zgagi ale nawet mi nie dokuczyła tej nocki. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
rrrybkaaa Re: 09.04.08, 12:45 Witam! Ja mam termin z ostatniego usg na 02.11 (wg OM to u mnie niema co liczyć ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cmikcmok Re: 10.04.08, 13:22 Witam, Jak się czujecie?? Bo ja chyba jestem przewrazliwiona, mogłabym co tydzień latac do gina i robic usg by sprawdzić czy wszystko wporządku, brzuch mnie pobolewa czasem dosyc mocno ale nie ma żadnych krwawien i plamien wiec mam nadzieję że wszystko ok, wizytę u gina mam 6 maja, do tego czasu mam zrobic badania: mocz, morfologia, kreatynina, toksoplazmoza i cytomegalia. Odpowiedz Link Zgłoś
rrrybkaaa Re: 10.04.08, 14:18 Ja czuję się dobrze. Ale z tym przewrażliwieniem to prawda. Niby ok i po wizycie jestem spokojna, a później się zaczyna gdybanie i tak do następnej wizyty. U mnie są dość często (ostatnia 07.04 a następna za tydzień) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: 10.04.08, 19:32 A myślałam że jestem jedyna. Kurcze ja też nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. Teraz czekałam 3 tygodnie ale już we wtorek idę. Niestety ja obawiam się dlatego że ostatnio moja macica okazała się zbyt twarda i tylko odpoczynek mógł mi pomóc. odpoczywałam ale wieele spraw w trakcie tych trzech tygodni bardzo mnie zdenerwowało, każde kłucie lub pobolewanie brzucha kończy się moją histerią. Na szczęście jak już jedna z was napisałam nie ma żadnych plamień ani krwawień. Myślę dziewczyny że jak już poczujemy ruchy dziecka to wtedy nam to przejdzie..........................trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: 11.04.08, 08:31 Witam w klubie ja mam to samo parę dni po wizycie jest spoko, a potem siedzę i myślę, myślę... zwariować można na szczęście wizytę mam jutro Pewnie to myślenie jest spowodowane tym, że jestem na zwolnieniu i mam mnóstwo wolnego czasu na rozmyślania, ale do pracy jak lekarka mi przedłuży zwolnienie wybiorę się dopiero w maju... jakoś sobie nie wyobrażam, żeby z tymi objawami co mam teraz iść do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: 11.04.08, 11:27 Hi hi, ja mam to samo - siedzę w domu, nic nie widać, nic nie czuć, nic nie słychać tylko mi ciągle niedobrze - ale chyba nie chce mi się wracać do pracy, rozleniwiłam się przez te trzy tygodnie, bo już mnie tyle czasu trzyma... I już strasznie bym chciała żeby mi chociaż troszkę brzuszek urósł, bardziej bym "widziała" że jestem w ciąży ) A termin dopiero na 6 listopada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: bąbelki 11.04.08, 13:54 Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje - mam tak wielką ochotę na gazowane napoje, że aż się tego boję. Nawet nie wiem czy można takowe pić w ciąży. Nie piję Coli - bardziej mineralka gazowana - jak się napiję parę łyków tak mi jakoś wesoło i dobrze. Co wy o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_36 Re: bąbelki 11.04.08, 17:09 Nie przejmuj się, ja w pierwszej ciąży córcią musiałam wypić dziennie 2,3 cole aż mnie skręcało za to nie miałam ochoty na słodycze. Teraz jestem w 11 tc i znowu mam takie zachcianki wypijam kilka napoi dziennie nic innego mi nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: bąbelki 11.04.08, 17:44 Mi nawet bardzo miła pani doktor (internistka) poradziła, że cola bardzo pomaga na mdłości - byle zimna, z lodówki, z cytryną i pita małymi łyczkami, nie gwałtownie. I faktycznie trochę pomaga, ale bałam się jej pić więcej niż szklankę co kilka dni... A skoro mówisz, że to organizm się domaga, to tym lepiej )) Może i lepiej colę niż szampana )) Odpowiedz Link Zgłoś
draw_12 Re: bąbelki 11.04.08, 18:10 Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było. Szybko się ucieszyłam z informacji o dzidziusiu i szybko zaczęłam się martwić. W 6 tyg ostry krwotok (nie wiadomo skąd),duphaston itp, do dzisiaj 11 tyd krwawienie. Ale dzidzia ponoć żyje i rośnie. We mnie tylko lęk, że coś jest nie tak, że wada, że choroba. Leżę, mam L4 (jak mówi mój lekarz optymalizuję szanse) ale boję się strasznie. Pozdrawiam listopadówki. Odpowiedz Link Zgłoś
rrrybkaaa Re: bąbelki 11.04.08, 18:25 Będzie dobrze. Ja też od początku z problemami. W 5 tc niewielkie krwawienie, w 8 tc juz mocniejsze. Ale też wszystko ok jak narazie. Tylko wizyty często, co akurat mnie nie martwi. U mnie przyczyną okazało się przodujące łożysko, które pokrywa wewnętrzne ujście szyjki macicy. Też jestem na L4 i mam nadzieję, że się podniesie. Głowa do góry. Z tego co widziałam to mamy ten sam termin Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: :) 11.04.08, 22:41 Witajcie mnie tez dlugo nie bylo ale to z powodu ze mam straszne, mega wielkie mdlosci, juz powoli brak mi sil i tak juz trzecie tydzien, sama nie wiem jak to przezylam i nie mysle nawet co dalej, mnie troszke pomaga guma mietowa. Ja bylam na usg we wtorek, moje malenstwo ma prawie 1 cm i pieknie bije mu serduszko, termin nadal na 28 listopada, ale z ostatniej @ na 21 - taka rozbierznosc bo owu byla gdziesz okolo 21 dc. Najwazniejsze ze z malenstwem jest okey. Ja tez na zwolnieniu jestem do 6 maja i wtedy kolejna wizyta, ale potem mam nadzieje wrocic do pracy. Edytka wierze co przechodzisz sama pracuje w szkole, tylko ze ja trzymam dystans do wiekszosci grona pedagogicznego bo ludzie sa naprawde rozni, a jeszcze nie wyobrazam sobie aby mogli rozmwiac o moich problemach z moimi uczniami (pracuje w gimnazjum) to juz byl by szczyt wszystkiego. Badz dzielna Edyta, poprostu jak wrocisz do pracy bedziesz wiedziala kto jest Twoim najlepszym przyjacielem, sprzymierzencem, bo teraz masz obraz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: :) 12.04.08, 12:28 Hej Patunia79. Dzięki za dobre słowa. Njagorsze jest to że ja już wszystko o tych ludziach wiem. W poprzedniej bliźniaczej ciąży nie usłyszałam ani pół ciepłego słowa tylko wyrazy współczucia, że sobie nie poradzę, że przekichane tak od razu dwójka na raz. I tym podobne sensacje. Potem jak wrócilam do pracy (jeden synek zmarł) - traktowali mnie jak trędowatą, zero zainteresowania, zero rozmowy, nawet o mojego konradka nie pytali - nie wiem czego się bali i boją. Moje żyjące dziecko dla nich nie istnieje. W jednym czasie urodziło się 3 dzieci. I owszem o inne pytają czy już przedszkole, czy już mówią, siedzą, a mnie nie....................no bo po co. Ja też pracuję w gimnazjum. Na szczęście wiem że całą ciążę będe na L4 - natomiast moje zdanie o nich nie jest najlepsze i chyba już się nie zmieni. Ale nie chciałam tutaj wylewać żalow tylko pokazać że już wiem o nich wszystko. A ich rozmowy z uczniami, czy mięzy sobą o mnie.................no cóż w tak małej mieścince w której pracuję - musi być jakiś gorący temat. Pozdrawaim was wszsytkie - okropnie się dzisiaj czuję - ale to chyba przez pogodę i te szare chmury. Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: :) 13.04.08, 10:29 Byłam wczoraj na USG i Skrzat ma 2 cm... trochę zmienił mi się termin porodu z 17 listopada na 21. Ale p. doktor powiedziała, że poród w wyznaczonym terminie to zdarza się tylko w 4%)) Następne USG za 4 tyg.... jak ja wytrzymam do tego momentu a no i zwolnienie mam na 10 maja))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: :) 13.04.08, 20:33 jest coraz mniej rzeczy, które mogę jeść((( Mam coraz większe wymioty.... a miał być już koniec tego typu objawów Odpowiedz Link Zgłoś
rrrybkaaa Re: :) 15.04.08, 09:53 Dziewczyny, skąd jesteście? Może któraś z Was będzie rodzić w listopadzie w Częstochowie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: :) 15.04.08, 17:46 ja jestem z Milanówkai rodzić będę chyba w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
cmikcmok Re: :) 21.04.08, 14:38 Dziewczyny jesteście?? jak tam wasze samopoczucie? Wszystko w porządku?? Odezwijcie się po czuje się samotna tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: :) 21.04.08, 16:35 cześć dziewczyny! dopisuje się do dziewczyn z datą poczęcia 24 luty poszaleliśmy raz z mężem i proszę.. 23dc (34dniowe cykle). a samopoczucie.. dooooobre chociaż w piątek w pracy mało nie zemdlałam, ale posiedziałam z głową w dół i przeszło narazie, odpukać, wszystko dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta7705 Re: :) 21.04.08, 21:10 Cześćd ziewczyny, jestem po prenatalnym USG - bałam się okropnie ale wszystko jest ok. Dzieciątko wymiarowe jak z podręcznika dla ciężarnych, pod względem genetycznym też wszystko ok. Mój krasnalek ma 6 cm i czekam niecierpliwie na 1 listopada 2008. Pozdrawiam bardzo serdecznie - pan doktor bardzo miły i wlał w moje serce mnóstwo spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś