Dodaj do ulubionych

wypierdki emigracyjne

25.08.02, 17:46
Juz nie daje sie czytac waszych wypocin,dlaczego w Polsce dzieci musza miec
legitymacje aby mogly korzystac ze znizek,dlaczego LOT nie chce was zabrac na
poklad ,dlaczego nie chcecie wracac, dlaczego chcecie wykitowac za
granica,dlaczego polacy najezdzaja Szwecje,i tak mozna bez konca
dlaczego,dlaczego.Postaram sie udzielic wam kilku wyjasnien cmoki nie
douczone.Wracac nie macie do czego golasy w kraju nie daja kredytow wszysto
mozna kupic tylko za gotowizne a wy jej nie macie w dupe mozecie schowac
swoje karty, tam gdzie wegetujecie wystarczy zeby golas pracowal to bank da
domek na kredyt i to dlatego nie wracacie obludnicy.Macie ogromne pretensje o
polskie przepisy a nie przeszkadza wam obowiazek uzyskania permitu na wymiane
okien czy innych bzdur albo to ze placicie za deszczowke ktora leje na was
zgory to jest cacy.Najgorszy prostak powinien szanowac miejscowe przepisy w
polsce tez. A teraz do tych co jest im obojetne gdzie ich pochowaja
powiedzcie gdzie ,to przyjade z Azorem i n-ra na wasze zwloki.A jeszcze kilka
slow do tych ktorzy traktuja to forum jako okazje do wypisywania k....,
h... zycze wam zeby to wypisali wam na nagrobkach .
Obserwuj wątek
    • Gość: Don2 Re: wypierdki emigracyjne IP: *.uc.nombres.ttd.es 25.08.02, 17:51

O wielki medrcu i znakomity znawco dusz ludzkich.slowa twe natchnely mnie do
      odpisania ci krotko i w stylu wypierdkow emigracyjnych : skocz ty nam wszystkim
      na siodmy kant dupy !
      • 0nly Re: wypierdki emigracyjne 25.08.02, 17:59
        zalozylam niedawno taki watek pt; Pick&Pay....
        moze tam sie zorientujesz czemu banki w polsce nie chca dawac kredytow miedzy
        innymi.....
      • Gość: Renka Re: las_vegas IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 25.08.02, 18:01
        Mocny post. Chyba cos przegrales w sobote.Golnij sobie heinekena i od razu ci
        przejdzie. Rozejrzyj sie wokol.Z usmiechem smile
        Pociesz sie, ze inni maja przechlapane na dlugo i nie moga sie bronic.
    • aniutek Re: wypierdki emigracyjne 25.08.02, 18:05
      Kolego Vegas- a tak poza tym to wszystko OK?
    • Gość: marcee Re:ja sie doczepie do Only IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 18:21
      i dlazcegoz te nieszczesne banki w polsce nie chca dawac kredytow????

bo polacy kradna jakies syfiaste sznikersy????

Nie chce sie wymadrzac bo mnie Tajemniczy Pan Jonder zrypal tu na ament ale
      rzeczywistosc jest w polsce ciut inna.
      Banki sa od tego zeby dawac kredyt, robia to dosyc chetnie. Ja mowie nie o
      wielkich pzrekretach bankowych jak to weszy wszedzie Pan Jonder (on bywaly w
      polsce wiec wie lepiej , co wyczyta u Urbana zreszta) -lecz mowie o zwyklych
      procedurach dla maluczkich. W koncu tacy tutaj sa chyba an tym forum, nie?

Jak sie w polsce ma zabezpieczenie kwoty kredytu i odsetek to sie dostanie
      kazden kredyt. A anjlepiej im wieksza kwota kredytu ....

I cala tajemnica Pani Only to jest taka wlasnie...a poza tym sp..jcie od nas z
      tymi sznikersami!!!!! Mam nadzieje ze zaden bank nie sfinansuje tego badziewia
      zeby nas w polsce tuzcyc tym syfem waszym. My jadamy salatki w pzrerwach na
      szczescie.
      • las_vegas Re:ja sie doczepie do Only 25.08.02, 18:31
        Popieram ,teza ze w polska to kraj zlodzieji da sie latwo obalic poprostu czesc
        zostala a czesc wyjechala
        • Gość: marcee Re:rozrzedzilo nas? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 18:34
        • Gość: XYZ Polskie Banki IP: *.enter.net 25.08.02, 18:35
          Jak sie nie ma 10% dla dyrektora od kredytu to sie nie ma kredytu,proste i
          prawdziwe ooooooooooooooooooooooooo sorki ponoc na dzien dzisiejszy 20%
          przepraszam za pomylke
      • 0nly Re:ja sie doczepie do Only 25.08.02, 18:54
        po pierwsze kolezanko, to ze w polsce jest tak we faktycznie nie potrafia
        szanowac czyjes wlasnosci, to jest prawda.....to samo jesli chodzi o snikersy,
        tak samo o rowery, samochody itp....i w tym momencie pojawia sie problem
        zaufania......takze jesli chodzi o kredyty w bankach.....

Co do przekretow to nie czytuje Urbana, a o przekretach wiem z sytuacji z zycia
        wzietych, tu cie pociesze, nie tylko robionych przez polakow.....
        >
        > I cala tajemnica Pani Only to jest taka wlasnie...a poza tym sp..jcie od nas
        z
        > tymi sznikersami!!!!! Mam nadzieje ze zaden bank nie sfinansuje tego
        badziewia
        >
        > zeby nas w polsce tuzcyc tym syfem waszym. My jadamy salatki w pzrerwach na
        > szczescie.

po drugie to niech sie kolezanka tak nie unosi, niech zatka buzie salatka
        (dobrze ze wspiera polskie rolnictwo), i sobie uswiadomi ze snickersy w polsce
        juz sa, tak samo jak inne badziewie.....
        po trzecie nie ja to sprowadzalam i nie zamierzam z tym, tu uzyje calego slowa,
        spierdalac......
        a po nastepne, to moze faktycznie, niech spierdalaja wszystkie zachodnie firmy
        z polski, zostanmy przy produkcji calkowicie krajowej, i strajkow jak w stoczni
        szczecinskiej.....

• Gość: burak Re: wypierdki emigracyjne IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 18:44
      masz racje Vegas
      ale skoro takis Polak to powinnes zmienic nick na np.Patriota
      Vegas brzmi nie po polsku.
      Co do kredytu to trzeba go dostac
      a w Polsce malo kto sie kwalifikuje.
      Europa jest cala do tyl pod wzgledem dostepu ludzi do kredytu
      tak ze Polska nie jest osamotniona.
      Powiedzmy sobie szczerze Vegas gdybys ty mial moj kredyt
      to przegralbys go w kasynie
      i pozniej placil gotowka,prawda?
      Wiesz co?mam wiecej dlugow niz wlosow na glowie
      a jeszcze mam bujna czupryne ktora wzbudza zainteresowanie fryzjerek.
      I wiesz co?Olewam to.Pije i zyje za gotowke.Reszta na kredyt.
      Polakom nie daja kredytow bo by je przepili i przezarli.
      • Gość: marcee Re: panie Burak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:02
        watpie bo banki sprawdzaja tzw wykozrystanie kredytu czyli zgodnie z umowa
        miedzy stronami...przezarcie tego wykluczone bez konsekwencji prawnych jak
        wypowiedzenie umowy i natychmiastowy zwrot kwoty do banku

Obudz sie Pan panie Burak bo spisz od 20 lat w kwestiach polskich
    • 0nly Re: kredyt.... 25.08.02, 19:00
      to co kurna, cale zycie mam mieszkac w namiocie za przeproszniem albo u rodziny
      pod bokiem zeby na starosc zakupic sobie domek za zaoszczdzane pieniazki przez
      cale zycie, po to tylko zaby jakis moj potomek mogl miec chate, bo rzecz jasna
      jak juz sie go dorobie to wykorkuje???????

• Gość: marcee Re: Panie XYZ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:07
        Pan Jonder by Panu wystawil teraz laurke. Mysli PAn w jego strone.

Owszem takie zrezcy sie zdarzaja ale jest to dosyc krotkie, media potem
        informuja ze jakis dyrektor poszedl za kratki. Zreszta nie bylo tego w Polsce
        wiele. Nie jest to nagminne i nie odbywa sie tak w codziennosci jak Pan
        sugeruje. Raczej zorganizowany pzrewal z 1 klientem na wielka skale , a potem
        wiezienie....swoja droga co to za kretyni sa tymi dyrektorami...zeby nie
        wiedziec ze to sie rypnie wzcesniej czy pozniej...
        • ro-bert Re: Panie XYZ 25.08.02, 19:15
          Gość portalu: marcee napisał(a):

... Raczej zorganizowany pzrewal z 1 klientem na wielka skale , a potem
          > wiezienie....swoja droga co to za kretyni sa tymi dyrektorami...zeby nie
          > wiedziec ze to sie rypnie wzcesniej czy pozniej...

Marcycha, Ty jestes naprawde taka naiwna czy tylko udajesz?
          • Gość: marycha Re: Panie ro-bert IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:20
            mozna prosic jasniej bo nie nadazam za Panska argumentacja ?
            • ro-bert Re: Panie ro-bert 25.08.02, 19:27
              Gość portalu: marycha napisał(a):

> mozna prosic jasniej bo nie nadazam za Panska argumentacja ?

No tutaj to juz chyba potrzebujesz czegos wiecej jak pomocy jakiegos wypierdka
              emigracyjnego.

PS
              Ty nie tylko, ze piszesz za szybko to i chyba czytasz tylko na piatym biegu.
              MarCycha!(mialo byc pieszczotliwie)
        • Gość: XYZ Fakty IP: *.enter.net 25.08.02, 19:18
          Zawsze moje wypowiedzi dotycza faktow a nie jak wiekszosci srele morele a poza
          tym nie pracuje na laurki.Nie chce mi sie rozpisywac na temat polskich bankow
          ich dyrektorow prezesow,prawidlowosci dzialania jest niedziela!!!

A poza tym co to da chyba tak dla relaksu i ogolnej wiadomosci dla innych
          TYLKO ze tutaj kazdy jest wykladnikiem GLOSZENIA WYLACZNEJ PRAWDY po co sie
          wypowiadac chyba tylko po to zeby byc oplutym

Ps.Pozdrawiam laseczke z Krakowa /miasto o najbardziej beszczelnych
          biznesmenach jakich znam/ super miasto z duza iloscia super LASEK
          • Gość: marcee Re: Pan XYZ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:36
            Ja rowniez PAna pozdrawiam. Prosilam aby Panu pzrekazano osobiscie moje
            pozdrowienia poprzez Pania Aniutek i Pana Zibiego ...mam nadzieje ze spelnia
            moja prosbe.

MOja prawda ne jest wylazcna. Daze do consensusu...taki mam kaprys...bo jestem
            kaprysna
      • Gość: marcee Re: Pani Only IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:17
        Nie zamiezram zatykac geby ...

cos nie tak ze zamierzamy w Polsce kupowac polska zywnosc??? duza zcesc
        spolezcenstwa jest tego bardzo swiadoma. Triumfy swieca Polskie firmy spozywcze
        wezmy takie pzretworstwo mlezcne, Danon i Bakoma nie sa tak chetnie kupowane
        juz jak nasze rodzime firmy np Ostrowia i inne znakomite zreszta. I o to chodzi
        wlasnie !!!! O to chodzi Pani Only. Wlasnie jestesmy cholernie potzrebni
        coponiektorym jako rynek zbytu tylko ze nie bedzie juz tak prosto bo
        spolezcenstwo polskie jest coraz bardziej swiadome tego co kupuje a
        Szzzzzznikersy nie schodza , swoaj droga jeden glupek Klaudiusz (slazak
        pzrybyly z niemiec) w programie Big Brother usilowal reklamowac Sznikersy
        mowiac SZ zamiast S ...niewiele im to pomoglo...jemu tez...krotkotrwala
        obustronna popularnosc...
        • ro-bert Re: Pani Only 25.08.02, 19:24

....Wlasnie jestesmy cholernie potzrebni
          > coponiektorym jako rynek zbytu tylko ze nie bedzie juz tak prosto bo
          > spolezcenstwo polskie jest coraz bardziej swiadome tego co kupuje a
          > Szzzzzznikersy nie schodza , swoaj droga jeden glupek Klaudiusz (slazak
          > pzrybyly z niemiec) w programie Big Brother usilowal reklamowac Sznikersy
          > mowiac SZ zamiast S ...niewiele im to pomoglo...jemu tez...krotkotrwala
          > obustronna popularnosc...

100% racja! Nie bedzie juz tak latwo z rynkiem zbytu... spoleczenstwo coraz
          bardziej swiadome... Tragedia! Reszta swiata pojdzie chyba z torbami!

Aha! Jeszcze jedno. Wiesz moze przez przypadek kto wyprodukowal "Big Brother"?
          • 0nly Re: Pani Only 25.08.02, 19:39
            kolezanka nie wie bo rzecz jasna nie ogladala, bo zadowala sie programem 1 i 2
            TVP, reklam nie oglada, i wlacza tylko na polskie seriale i na wiadomosci......
            • Gość: marcee Re: wole radio IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:56
          • Gość: gruszka Re: Pani Only IP: *.polcard.com.pl 27.08.02, 12:24
            ro-bert napisał:

> Gość portalu: marcee napisał(a):
            >
            > ....Wlasnie jestesmy cholernie potzrebni
            > > coponiektorym jako rynek zbytu tylko ze nie bedzie juz tak prosto bo
            > > spolezcenstwo polskie jest coraz bardziej swiadome tego co kupuje a
            > > Szzzzzznikersy nie schodza , swoaj droga jeden glupek Klaudiusz (slazak
            > > pzrybyly z niemiec) w programie Big Brother usilowal reklamowac Sznikersy
            > > mowiac SZ zamiast S ...niewiele im to pomoglo...jemu tez...krotkotrwala
            > > obustronna popularnosc...
            >
            > 100% racja! Nie bedzie juz tak latwo z rynkiem zbytu... spoleczenstwo coraz
            > bardziej swiadome... Tragedia! Reszta swiata pojdzie chyba z torbami!
            >
            > Aha! Jeszcze jedno. Wiesz moze przez przypadek kto wyprodukowal "Big Brother"?

Holendrzy - "Endemol neovision"
            Ale większość osób oglądajacych ten program i jego nastepców maja wykształcenie
            od sredniego w dół . Z resztą jesli się weźmie dane na temat wykształcenia
            społeczeństwa polskiego to się nie ma co dziwić że teaki program cieszy się tak
            dużą oglądalnością

Tak na marginesie reklamy w telewizji które ostatnio widziałem i te
            wyprodukowane w polsce i te zagraniczne z polskim dubingiem są po prostu dla
            ludzi z ukończona szkołą podstawową
        • Gość: xyz Re: Pani Only IP: *.enter.net 25.08.02, 19:31
          W Szwajcarii wszystkie produkty krajowe sa oflagowane i tubylcy kupuja je
          wylacznie pomimo iz sa drozsze od niemieckich czy holenderskich,ale u nas moze
          to nastapi za 100 lat znajac dziwna przekornosc Polakow.

To taki narod co sra we wlasne gniazdo!!!

Ogladajac polska telewizje licze ile jest dobrych wiadomosci I co szok nie ma
          zadnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzieci nie chca jechac do Polski slyszac o tym wszystkim.

Ale dzwoni do nich siostrzenica i mowi ze ich nie odwiedzi bo w Polsce mowia
          ze w USA jest strasznie niebespiecznie.
          Jak widac kazdy ma swoja racje.

Tak sie reklamuje Polska Zbrodnie napady kradzieze.opluwanie Papieza przez
          Urbana i innych ORGIE SLD u Urbana ogolny syf.

Pytam sie gdzie sa informacje pozytywne o imprezach sportowych dzieci i
          mlodziezy o ich sukcesach za granica gdzie sie podzialy wszystkie pozytywne
          wiadomosci.
          Strach pomyslec iz moze one po prostu nie istnieja.

Czy mamy byc zadowolenii z wypowiedzi dzieci;TATO JAK TO DOBRZE ZE WYWIOZLES
          NAS Z TEGO DZIKIEGO KRAJU;Mysle ze chyba nie chcialo by sie slyszec same
          pozytywy o Polsce
        • 0nly Re: Pani Only 25.08.02, 19:37
          oj, Danon pewnie wkrotce zbankrutuje....
          i Bakoma rowniez.....

a czego to kolezanka tak calosciowo sie wyraza: zamierzamy?????
          niech sie kolezanka za siebie wypowie, bo gadanie za innych w celu dodania
          sobie otuchy to cos mi tu nie pasi jakby.......przynajmniej za mnie niech nie
          gada, bo ja jakos wlasnie ze Danona preferuje i moge go zrec ile wlezie i to
          wlasnie w polsce......nie wiem czy kolezanka sie orientuje ale danon nie zwozi
          chyba za bardzo swoich produktow z zagranicy tylko opiera sie na polskich
          produktach jakos......dla przykladu jak kolezanka trafi kiedys do sklepu
          spozywczego to niech nosek zatka jaj jej smierdzi Danon i niech spojrzy na
          kefir Danona: do tej pory widnieje na niej typowa zielona krowa, taki znaczek
          ktory kiedys bardzo dawno temu tez widnial na produktach mlecznych......jeszcze
          zanim Danona ktokolwiek znal w Polsce.....
          ale czkolade kupuje wedla, bo ta mi najbardziej smakuje, w sensie gorzka.....

co do klaudjusza z BB to niech sobie kolezanka przypomni co innego:
          nie slazak przybyly z niemiec, tylko slazak ktory wyjechal z polski do niemiec,
          ZA CHLEBEM, i bardzo chetnie wrocil.....

a co do popularnosci to chyba kolezanka sama jej tu szuka na forum, bo nie wiem
          czego jeszcze kolezanka tu szuka......
          • Gość: marcee Re: Pani Only IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:48
            Oczywiscie szukam tutaj meza aby sie pzreflancowac (????? cytat z Pana jonder )
            za granice- to chyba jasne dla kolezanki Only. Po cholere inaczej bym tu
            byla????

Pytanie sie ansuwa co do Danona takie: co robia z zyskami ???? jaka ich czesc
            jest transferowana za granice aby sluzyc wam a nie nam....to jest sprawa
            zasadnizca a nie jakich on produktow uzywa, to ze polskich to b, dobrze akurat,
            pzrynajmniej tek sie reklamuje bo inazcej by mial fige a nie zyski....

• 0nly Re: Pani Only 25.08.02, 20:00
              jakie kurna NAM???? jakie NAM??????
              czy mi danon cos daje??????

i jakie WAM kurna zabiera, jakie WAM???????

to ci powiem kolezanko cos:
              otoz w firmie zagranicznej w ktorej ostatnio pracowalam urzad skarbowy zajal
              konto za niby popelnienie jakiegos bledu w ksiegowaniach......kwote stanowiaca
              ogromna czesc majatku jako kare.....mimo ze ewidentnie bylo wiadomo ze jest to
              bzdura i bezpodstawne przez kilka lat do zakonczenia procesu, oczywiscie
              wygranego przez firme, panstwo trzymalo kase w swoich lapach, a odsetki ktore
              dostala firma za to to jest totalna pestka w porownaniu z tym na co firma mogla
              te pieniadze przeznaczyc.....
              firma dziala w miejscowosci gdzie bardzo malo jest inwestorow jakichkolwiek, do
              czasu jak miala pieniadze inwestowala, i nie zalowala na wspomaganie
              okolicznych imprez itp,
              no i co?????
              czy kolezanka mi powie ze po prostu za malo WAM BYLO? TRZEBA BYLO BRAC
              WIECEJ??????

• Gość: maniak Re: Pani Only IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 20:08
                Chyba sie zagalopowalismy, firmy zagraniczne z premedytacja wykorzystuja male
                doswiadczenie urzedow skarbowych i ukrywaja transfer zyskow w postaci
                absurdalnych kosztow leasigowych a juz zartem sa wyniki finansowe ktore
                oglaszaja same straty,jak to sie dzieje ze oplaca im sie dokladac do polskich
                fili.
                • Gość: marcee Re: Pan Maniak z Wawy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:12
                  sam pieknie to napisales UKRYWAJA transfer zyskow ...wlasnie....jakis transfer
                  jest jednak...

Enron wykazywal w ksiegach strate jako zysk , u nas Danon wykazuje zyski ajko
                  straty...niech zyja kreatywni ksiegowi !!!
                  • 0nly Re: Pan Maniak z Wawy 25.08.02, 20:19
                    akurat tu dostalo sie nie filii, tylko firmie tylko i wylacznie na polske
                    otworzona.....
                    z drugiej strony to dlaczego WY wlasnie zagranicznym firmom dajecie upusty i
                    znizki w podatkach, a polskie po dupie kopiecie????
                    po to zeby sie tu na nich wyzywac?????
                    wiec chyba jest w sumie z gory jasne ze lepiej wejsc na rynek polski jako filia
                    zagraniczna i robic swoje korzystajac z ulg, niz wejsc jako polska firma i od
                    razu zbankrutowac.....
                    • 0nly Re: Pan Maniak z Wawy 25.08.02, 20:20
                      acha, dodam jeszcze ze firme otworzyl maniak zagraniczny ktory po prostu
                      polubil polske.....
                      • Gość: maniak Re: Pan Maniak z Wawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 20:25
                        Biznesow nie robi sie dlatego ze kogos sie lubi czy nie to poprostu musi byc
                        dochodowa dzialalnosc bo inaczej jest to droga do bankructwa lub prania
                        pieniedzy
                        • 0nly Re: Pan Maniak z Wawy 25.08.02, 20:30
                          czy to sie tyczy kazdego biznesu zakladanego w Polsce?????
                          • Gość: maniak Re: Pan Maniak z Wawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 20:36
                            Jesli chodzi o zwykly to tak ,jesli oprzekrety to nie ,nie nalezy mylic biznesu
                            z Caritasem.
                            • 0nly Re: Pan Maniak z Wawy 25.08.02, 20:41
                              a jak odroznic ten zwykly od niezwyklego???
                              droga losowania????
                              • Gość: maniak Re: Pan Maniak z Wawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 20:51
                                To takie proste zwykly jest ksiegowany i odprowadzany podatek, niezwykly to
                                taki co daje lewa kase uzywna np.do korumpowania urzednikow panstwowych
                                np.zakup dzialek przez podstawione firmy na hipermarkety/ to firmy dziwolagi
                                korumpuja te znane twierdza ze tylko je wynajely a same sa cacy/
                                • Gość: marcee Re:oj Maniak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:05
                                  nie pzresadzaj. Takie oszustwa finansowe sa popularne tez i szerokie na
                                  zachodzie. W ogole w swietle prawa podatkowego to niekoniecznie musi byc
                                  pzrestepstwo. A istnienie firm ktore de facto istnieja tylko po to aby zarabiac
                                  na prawie podatkowym .. normalna procedura w kazdym kraju o ile prawo na to
                                  pozwala
                                  • Gość: maniak Re:oj Maniak IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:07
                                    Wszystko co jest poza ksiegami jest przestepstwem,co innego korzystanie z
                                    kruczkow prawnych
                                    • Gość: marcee Re:maniak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:10
                                      to co jest poza ksiegami da sie tez wybadac pzrez UKS , najpopularniejsze jest
                                      nie wykazywanie pzrychodow zreczywistych ale i to da sie zbadac jak sie upzre
                                      bardzo

• Gość: maniak Re:maniak IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:21
                                        To proste, ja sprzedaje dzialke chce 10 mln. przychodzi czlowiek ktory sugeruje
                                        ze jest przedstawicielem firmy X .Sklada propozycje da 10 ale na umowie bedzie
                                        15 i daje kasa na dodatkowe koszty w roznicy podatkowa /sprawy dzialek pod
                                        oddzialy PZU -Wieczerzak/
                                        • Gość: marcee Re:maniak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:30
                                          ale wieczerzak siedzi za to mam nadzieje...
                                          • Gość: maniak Re:maniak IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:36
                                            Ale odbieglismy od zasadniczego watku postu ja uwazam ze w wielu miejscach
                                            zgadzam sie z las_vegas, celnie trafil forumowiczow.
                                            • Gość: marcee Re:ja tez sie zgadzam IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:39
                                              oczywiscie ze ma racji duzo ))))))
                            • Gość: marcee Re: caritas IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:44
                              mafia koscielna tez w innych krajach dziala (watykan, usa) , swego zcasu bylo
                              glosno o pzrewalkach w banco ambroziano
                              • 0nly Re: caritas 25.08.02, 20:57
                                no polapach zachodowi, po lapach....za ten kosciol....
                      • Gość: marcee Re: Pani Only IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:27
                        no i bardzo dobrze. jest co lubic. polska jest fajna tez an swoj sposob.

Co do poadtkow..taka polityka panstwa. fiskalan zreszta. Mamy tez zyski..w
                        koncu ludzie maja prace, rolnicy zbyt itd. Danon ma strate na dzialalnosci i
                        moze sobie nie placic podatkow. Swoaj droga nie jest to tak do konca co Danon
                        ma a zcego nie ma.

Na gruncie prawa podatkowego panuje rownosc wiec kazda firma moze sie zwrocic
                        do wlasciwego US o pewne ulgi o ile jej dzialalnosc jest podyktowana
                        szzcegolnymi korzysciami dla danego regionu czy powiatu. Krajowa tez.
                        • 0nly Re: Pani Only 25.08.02, 20:39
                          tak, polsce faktycznie trzeba zyskow.....
                          ostatnio mieszkalam w bloku gdzie obok byla budka telefoniczna, rozpieprzana w
                          drobny mak za kazdym razem gdy tylko siepojawila w niej nowa szyba.....
                          no w koncu wszyscy pracujemy na to zeby marcee w chwili napiecia
                          przedmiesiaczkowego mogla rozwalic cokolwiek jej na drodze stoi, zwlaszcza tzw
                          dobra publicznego......no niech sie dziewczyna rozerwie, a co tam.....

no i dalej:
                          jak se taki businessmen z zachodu kupi u siebie chate i samochod, to zostawi
                          otwarte i nikt mu tego nie tyknie.....
                          przyjedzie do polski, chce nawet troche zostawic tego podatku dla polski,
                          cobyscie i WY mieli, i widzi ze jak juz cos zrobi to to musi lancuchami
                          obwiazac i na klodki pozamykac, bo mu rozpiepsza, to jasne ze woli se przekret
                          zrobic, kase do siebie zabrac, i postawic nowy samochod przed domem, bo wie, ze
                          jak go postawi, to bedzie stal taki jakiego go postawil, a nie rozwalony w
                          trakcie napiecia, jak wspomnialam przedmiesiaczkowego.....
                          • Gość: maniak Re: Pani Only IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 20:44
                            Jesli chodzi o watek samochodu to calkowicie chybiony,wedlug statystyk
                            najwiecej kradziezy samochodow w europie jest w W.Brytani, swoja droga co z
                            nimi robia przeciez Rosja jest tak daleko.
                            • Gość: marcee Re:napiecie pzredmiesiaczkowe IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:50
                              dlazcego Only walzcysz ze mna na argumenty fizjologii kobiecej to nie rozumiem
                              zupelnie

w koncu tez jestes kobieta wiec napiecie pzredmiesiaczkkowe dotyczyc moze tez i
                              ciebie ale jako starsza i doswiadczona zyciem koleznka podpowiem ci jak sobie z
                              tym poradzic

hormonalne srodki antykoncepcyje !!!!

serio, twoj ginekolog ci potwierdzi.

Oprozc tego maja wiele innych zalet. No ale to watek na odrebny post wiec nie
                              bede sie rozpisywac.
                              Poza tym to trafilas jak kula w plot. Bo akurat inna faza cyklu u mnie.
                              • 0nly Re:napiecie pzredmiesiaczkowe 25.08.02, 21:02
                                to nie bylo do ciebie indywidualnie, tylko od NAS do WAS, pani marcee....
                                a czym pani wylumaczy ta ciagle rozwalana budke telefoniczna????
                                czyzby za malo miejsc gdzie sie wyzyc moza????
                                co, sal sortowych WY nie budujecie, czy tez zachod nie chce WAM nic
                                wybudowac????
                            • 0nly Re: Pani Only 25.08.02, 20:58
                              a ile wg statystyk odnajduje policja????
                              • Gość: maniak Re: Pani Only IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:03
                                Bardzo malo bo sa pakowane w kontenery i wywozone w glab imperium krolowej
                                Wiktori.
                                • 0nly Re: Pani Only 25.08.02, 21:06
                                  i ciekawe kto im to tak kradnie????
                                  • Gość: maniak Re: Pani Only IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 21:13
                                    nie bede wypisywal jaka nacja, zajrzyj na strony interpolu oraz policji
                                    wyspiarskiej
                                • Gość: marcee Re: ha ha ha ))))))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:07
                                  • Gość: marcee Re: i jeszcze do kolezanki Only o wygranej sprawie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:17
                                    cos tam wyzej bylo o podatkach , ze US nalozyl sankcje i firma sie sadzila i
                                    wygrala w NSA

zdazra sie . Kolezanka podala piekny pzryklad dla Pana Wolny ktoren twierdzil
                                    ze wygrac w polsce odszkodowanie jest niemozliwym. Szkoda ze facet tego nie
                                    pzreczyta.

US sie pomylil za co zaplacili wszyscy podatnicy. Ale podatnicy to robia takie
                                    pzrekrety w podatkach ze glowa boli. Wiekszosc nie placi rzeczywistych
                                    podatkow.
                                    W ostatecznym rozrachunku to dzialalnosc gospod sie oplaca w sferze podatkowej
                                    dosyc. p[lacz jest jak sie chce kredyt dostac w banku. Bo sie okazuje ze sie ma
                                    straty ....i jaki bank to zaakceptuje??? zaden

zasadnizcy wybor:

zcy placic podatki i miec zdolnosc kredytowa

czy nie placic podatkow , miec strate i nie miec zdolnosci kredytowej

• 0nly Re: i jeszcze do kolezanki Only o wygranej sprawi 25.08.02, 21:44
                                      kolezanko WY....
                                      problem jest w tym ze sprawa jest zakrecona, kreci sie i sama sie nakreca.....
                                      ja place podatki, to chce zeby cos z tych podatkow na mnie szlo, i zebym mogla
                                      cokolwiek wymagac od tych, ktorym pensja jest wyplacana z mojego podatku....
                                      tak nie jest, bo wciaz sie niektorym wydaje ze jak pracuje dla panstwa, to
                                      znaczy ze nie pracuje dla nikogo....jednym slowem rozczarowanie.....
                                      praca na czarno i nie placenie podatkow ma sama w sobie tyle dobrego, ze nie
                                      musze wymagac od innych zeby cos dla mnie zrobili z urzedu bo ta czesc ktora
                                      zaoszczedze z nieplacenia podatkow moge przeznaczyc akurat na ta dzialke ktora
                                      mnie akurat interesuje.....
                                      niestety, w polsce jest tak, ze malo ze musisz zaplacic podatek oficjalnie, to
                                      do tego musisz miec na tzw lewy podatek, akuratnie do konkretnej sprawy.....
                                      nie, ja nie pracuje na czarno, tak tylko generalizuje.....

i wlasnie to zakrecenie w pewnym momencie spoodowalo ze musialam sie z tego
                                      wyrwac, bo sorry, mam dosyc udowadniania samej sobie ze mialam racje, tylko
                                      niestety, za malo kasy i mozliwosci zeby ja udowodnic.....tak samo jak dosyc
                                      mam udowadniania sobie ze to nie ja jestem chora, tylko chora jest sytuacja w
                                      ktorej sie znajduje/owalam......
          • Gość: XYZ Nudy imigracyjne IP: *.enter.net 25.08.02, 19:49
            Super pogoa jade poplywac na nartach wodnych pozniej tenis wieczorem golf w
            swietle jupiterow a na zakonczenie dnia kolacja z wiecznie ta sama Kochana
            Zona wspolnie z fajnymi przyjaciolmi.Tego samego Zycze Wam Wszystkim w Polsce
            Ps.I zeby Wam sie Zylo jeszcze lepiej jak tym na OBCZYZNIE
          • Gość: marcee Re: Pan ro-bert IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:50
            jasne ze reszta swiata nie pojdzie z torbami ale jednak niektozry zabiegaja o
            polski rynek
            • ro-bert Pani Marcee 25.08.02, 19:54
              Przeciez nikt tu nie twierdzi niczego innego. Powiedz tylko co Ty jak ten
              Rejtan z ta koszula? My i Wy... co Ty... rasistka jakas czy niedoszla
              posiadaczka wizy do raju? Wyluzuj i odprez sie! A moze troche Yogi?

robert
              • 0nly Re: Pani Marcee 25.08.02, 20:02
                ONI pewnie z Yogi nie skorzystaja, bo to przeca zagraniczne....
    • 0nly Re: popieramy swoje??? 25.08.02, 19:48
      to niech mi kolezanka marcee wylumaczy pochodzenie tego dziwnego nicka, bo mnie
      sie z marcami kojarzy, to znaczy z miesiacami marcowania kotow, no ale moge sie
      mylic......
      • Gość: marcee Re: popieramy swoje??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:52
        Kolezance sie nietrafnie kojazry
        • mikus4 Re: popieramy swoje??? 25.08.02, 19:56

To czym w koncu ten watek?
        • ro-bert Re: popieramy swoje??? 25.08.02, 19:57
          Ty Marcysiu uzywasz tych slow Pan i Pani swiadomie czy tylko tak Ci "wyszlo"?
          Jesli to drugie to zwroc uwage na fakt, ze zwroty te w necie oznaczaja troche
          co innego niz w realu. Jesli to natomiast z premedytacja... no to "Do
          widzenia...Pani"

robert
          • Gość: marcee Re: ro-bert IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:04
            myslalam ze to kurtuazyjnie jest wlasnie....hmmm...nie chcialm byc
            zlosliwa ...nie byla to premedytacja...w jezyku prawnizcym to wina nieumyslna z
            mojej strony
            • ro-bert Re: ro-bert 25.08.02, 20:06
              No to fajnie bo ja juz myslalem, ze Ty nie dosyc, ze bojowa patriotka to do
              tego jeszcze zlosliwa wink
            • mikus4 Re: ro-bert 25.08.02, 20:08

> myslalam ze to kurtuazyjnie jest wlasnie....hmmm...nie chcialm byc
              > zlosliwa ...nie byla to premedytacja...w jezyku prawnizcym to wina nieumyslna
              z
              >
              > mojej strony

oj marcysu ,marcysiu .jak marcysia cos powie to....smile)
    • Gość: relict Re: wypierdki emigracyjne IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 20:17
      nie wiem dokladnie o czym wy dyskutujecie
      ale jest zabawnie. hehe

wypierdek bez dlugow
      • Gość: marcee Re: wypierdki emigracyjne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 20:21
        ja nie uwazam ze jestescie jak wyzej. to nie moje slowa. Ja sie tylko dozcepiam
        do Pani Only
        • 0nly Re: wypierdki emigracyjne 25.08.02, 20:22
          do mnie sie WY marcee dopczepiacie, czy ogolnie do NAS??????
          bo chyba sie pogubie w koncu.....
          • mikus4 Re: wypierdki emigracyjne 25.08.02, 20:26
            0nly napisała:

> do mnie sie WY marcee dopczepiacie, czy ogolnie do NAS??????
            > bo chyba sie pogubie w koncu.....

Pogubilas sie ? to normalne .I tak nikt niew trzyma sie watku,taki obyczaj
            forumowy.Nie wazne co ,jak i na jaki temat.wazne by pisac!
        • Gość: relict Re: wypierdki emigracyjne IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 20:25

> ja nie uwazam ze jestescie jak wyzej. to nie moje slowa. Ja sie tylko
          dozcepiam
          >
          > do Pani Only

Marcee, powoli i gleboko oddychaj pare razy,
          napewno pomoze, (yoga) hehe smile

PS: nie usprawiedliwiaj sie czego tutaj szukasz, nawet jesli
          meza, to nic nikomu do tego, zwaszcza polka z zachodu...
          • 0nly Re: wypierdki emigracyjne 25.08.02, 20:29
            melisy niech se zaparzy....
        • Gość: XYZ .................. IP: *.enter.net 25.08.02, 20:26
          Dzieki za pozdrowienia
          • bulldog3 Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 21:58
            Nie rozumie ,dlaczego sie niepotrzebnie wnerwiacie nad jakims glupkiem ,co
            dorwal sie do compa ,po powrocie z Greenpointu [po paru latach,mieszkania w
            piwnicy] wrocil z gola dupa,bo przepil z miejscowymi menelami
            wszystko,przeciez Aniutek i inni go znaja z widzenia [jak jedziesz nad Hudson
            river] - to ten sam z Battery Park na drugiej lawce od fontanny zawsze tam
            spal,a obok wozek shopingowy zaladowany lumpami i kartonami,szmatamii pustymi
            butelkami, jakas organizacja charytatywna sie wreszcie zlitowala i kupili mu
            bilet powrotny do Polski,zaladowali dziada do LOT - u i juz jest u siebie w
            domu.
            • 0nly Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:03
              i pewnie na centralnym wyladowal, skorzystal z nieobecnosci wlasciciela kafejki
              internetowej, albo na kredyt pisal, a teraz to go juz wykopsneli, bo rzecz
              jasna wozek szopingowy i to co w nim mial nie wystarczylo na pokrycie kosztu
              jednego wpisu....;
              • las_vegas Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:21
                Do bulldoga i only, a moze odwrocimy tylko buldog, czyli mniej niz zero.Macie
                dobre znajomosci,wiecie gdzie szukac towarzystwa waszego pokroju czyli
                lapidarnie ujmujac przegranych w kraju i tym ktorym nie wyszlo na emigracji,ale
                nieudacznicy nawet jakby wyjechali do >Zlotego Sezamu< tez by byli ostanimi w
                szeregu to macie wypisane na czole popatrzcie w lustro brrrrr.
                • 0nly Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:26
                  a skad wiesz co ja mam na czole wypisane???
                  jak patrzysz w lusto to uswiadom sobie ze w tym lustrze to wciaz ty jestes, a
                  nie ja......
                  • las_vegas Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:49
                    0nly napisała:

> a skad wiesz co ja mam na czole wypisane???
                    > jak patrzysz w lusto to uswiadom sobie ze w tym lustrze to wciaz ty jestes, a
                    > nie ja......
                    Swiadom tego co pisze stwierdzam,kobieta nieuzywana jest jak kobra na pustyni
                    pelna jadu ale takie jest zycie .Sa kobiety piekne warte najwiekszych wyrzeczen
                    i kobiety najdelikatniej mowiac takie jak ty.
                    • 0nly Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:53
                      czy te kobiety warte najwiekszych wyrzeczen to takie kupowane w sex szopie????
                      • las_vegas Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:55
                        Sugerujesz ze moga byc lepsze od ciebie i ladniejsze
                        • 0nly Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 23:04
                          sam to stwierdziles juz na samym poczatku.....
                          • las_vegas Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 23:17
                            Sluchaj ja rozumiem ze masz pretensje do calego swiata ze nikt cie nie chce ale
                            ja tez nie, kup sobie aparat do masarzu moze on ci pomoze na twoja frustracje,
                            a jak nie to tylko pozostaje ci salon Madame Tussaud.
                            • 0nly Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 23:26

rozumiem ze korzystales juz z Madame Tussaud, ze mi ten salon polecasz???
                              • las_vegas Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 23:31
                                Jako eksponat.
                  • bulldog3 Re: do Vegasa i wszystkich !................. 25.08.02, 22:50
                    Vegas !! - przestan pic !! bo znowu belkoczesz !!
    • Gość: cmok "dupa" OK, ale "nasra" juz nie OK? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 25.08.02, 22:22
      linteresuje mnie jakie masz kryteria dot. wyrazow ktore wypada badz nie wypada
      napisac w calosci na forum

ps. "niedouczone" pisze sie razem, a nie "nie douczone".

as_vegas napisał:

> Juz nie daje sie czytac waszych wypocin,dlaczego w Polsce dzieci musza miec
      > legitymacje aby mogly korzystac ze znizek,dlaczego LOT nie chce was zabrac na
      > poklad ,dlaczego nie chcecie wracac, dlaczego chcecie wykitowac za
      > granica,dlaczego polacy najezdzaja Szwecje,i tak mozna bez konca
      > dlaczego,dlaczego.Postaram sie udzielic wam kilku wyjasnien cmoki nie
      > douczone.Wracac nie macie do czego golasy w kraju nie daja kredytow wszysto
      > mozna kupic tylko za gotowizne a wy jej nie macie w dupe mozecie schowac
      > swoje karty, tam gdzie wegetujecie wystarczy zeby golas pracowal to bank da
      > domek na kredyt i to dlatego nie wracacie obludnicy.Macie ogromne pretensje o
      > polskie przepisy a nie przeszkadza wam obowiazek uzyskania permitu na wymiane
      > okien czy innych bzdur albo to ze placicie za deszczowke ktora leje na was
      > zgory to jest cacy.Najgorszy prostak powinien szanowac miejscowe przepisy w
      > polsce tez. A teraz do tych co jest im obojetne gdzie ich pochowaja
      > powiedzcie gdzie ,to przyjade z Azorem i n-ra na wasze zwloki.A jeszcze kilka
      > slow do tych ktorzy traktuja to forum jako okazje do wypisywania k....,
      > h... zycze wam zeby to wypisali wam na nagrobkach .
      • Gość: Oli A konia walic probowales ? IP: *.proxy.aol.com 26.08.02, 00:35

Juz nie daje sie czytac waszych wypocin,dlaczego w Polsce dzieci musza miec
        legitymacje aby mogly korzystac ze znizek,dlaczego LOT nie chce was zabrac na
        (...)
        gdzie ,to przyjade z Azorem i n-ra na wasze zwloki.A jeszcze kilka
        slow do tych ktorzy traktuja to forum jako okazje do wypisywania k....,
        h... zycze wam zeby to wypisali wam na nagrobkach .
        • 0nly Re: A konia walic probowales ? 26.08.02, 00:50
          a ty myslisz ze to tak latwo udowodnic w polsce ze sie nie jest wielbladem???
          • Gość: burak Re: A konia walic probowales ? IP: *.proxy.aol.com 26.08.02, 04:13
            wielbladow nie bijta
            • Gość: XYZ R IP: *.dialup.enter.net 26.08.02, 06:16
              Poszly spac inteligencja
    • las_vegas Re: wypierdki emigracyjne 26.08.02, 22:44
      Jak wynika z waszych wypowiedzi nie pomylilem sie ze jestescie wypierdkami
      zyjacymi na marginesie nowych krajow
      • canadian Re: wypierdki emigracyjne 26.08.02, 22:53
        a ty jestes glupi chuj ktory nie ma zielonego pojecia o czym mowi.
        tylko gadasz zeby zwrocic na siebie uwage i to wszystko.
        ciesz sie, zwrociles na siebie
        • las_vegas Re: wypierdki emigracyjne 26.08.02, 22:56
          Huj to ma rozum bo staje wtedy gdy chce a ty pojebie jestes go calkiem
          pozbawiony
    • Gość: Max Re: Wypierdek z Las Vegas IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 26.08.02, 23:05
      Co koles wykopali cie z zagranicy, bo byles dla nich tylko smierdzacym
      wypierdkiem i nerwa cie ponosi? Nie martw sie przywykniesz znowu do polskich
      krajobrazow. Pozdrowienia dla Azora . Jesli sie nie uspokoisz to rzeczywiscie
      bedzie musial sikac na te twoja mogile, bo ci jakas zylaka z tych nerwow
      peknie juz wkrotce....
      • las_vegas Re: Wypierdek z Las Vegas 26.08.02, 23:11
        Wyobraz sobie ze nie ale nie moge juz czytac waszych wypocin jacy to jestescie
        wspaniali,piekni i bogaci a zyly wam wychodza jak trzeba normalnie zaplacic za
        bilet w polsce bez przekretow a poza tym to u mnie swietnie kasa jest to i
        rozrywka tez sie znajdzie
        • canadian Re: Wypierdek z Las Vegas 27.08.02, 01:39
          to po jaka cholere czytasz.
          wez ksiazke i tym sie zajmij a nie zawracasz tu glowe
          • las_vegas Re: Wypierdek z Las Vegas 27.08.02, 22:13
            Only you gdzie jestes,przestan sie ciulac po katach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka