Gość: eryk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 04:03 Ta wiocha jest koło Gniezna, około 20 km. Chyba brzydszej nie ma, i do tego ta nazwa - Rucho cinek. Są na świecie brzydsze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JoeK Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.rdu.bellsouth.net 30.12.01, 04:23 Gość portalu: eryk napisał(a): > Ta wiocha jest koło Gniezna, około 20 km. Chyba brzydszej > nie ma, i do tego ta nazwa - Rucho cinek. Są na świecie brzydsze ? PODNIEBYLE kolo Jasla na Podkarpaciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.alsv1.occa.home.com 30.12.01, 07:23 Nie wiem, jak wioska ale nazwa bardzo sympatyczna. Ruchocinek-czemu nie? W czym gorsza od Ciechocinka? Jakos tak z turkuciem mi sie kojarzy,sama nie wiem,czemu. Podniebyle tez niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.ipt.aol.com 30.12.01, 09:07 Ruchocinek ???? a moze tam sie wala ???? czy tylko ruch jest ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: 10.0.101.* 30.12.01, 15:17 CO tam Ruchocinek!!! Około 90 km od Warszawy, w dawnym woj. siedleckim, 5 km od Węgrowa są Ruchna i Ruchenka!!! I co Wy na to??? ...Też tam ludzie żyją!!! Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego Do Siego 2002 Roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.proxy.aol.com 02.01.02, 04:48 Nigdy w Ruchocinku nie bylem lecz mysle ze nie jest brzydszym od wiosek w Wietnamie,panstwach Afrykanskich lub w Haiti.Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
tba Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? 30.12.01, 23:20 Hej Eryk, Przez Ruchocinek wielokrotnie przejezdzalam. Wiocha rzeczywiscie nieciekawa, a nazwa dajaca wiele do myslenia. Za to okolice jeziora Powidzkiego....Piekne tba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Wiele do myslenia...... IP: *.rdu.bellsouth.net 31.12.01, 00:15 Czy wiecie ze w Pennsylvanni kolo Reading sa miejscowosci: Intercourse Blue Balls ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Wiele do myslenia...... IP: *.vgernet.net 31.12.01, 00:21 Wiem ze gdzies kolo Wroclawia jest wiec o nazwie Pasikurowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mup Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 05:02 tba napisał(a): > Hej Eryk, > Przez Ruchocinek wielokrotnie przejezdzalam. Wiocha rzeczywiscie nieciekawa, a > > nazwa dajaca wiele do myslenia. Za to okolice jeziora Powidzkiego....Piekne > tba ------------- Witam niesamowite ziomal )) Zapraszam w okloice Ruchocinka )) nad największe i najgłębsze jezioro WLKP. jez. powidzkie i jez,skorzęcinskie )) www.witkowo.prv.pl/ mup Odpowiedz Link Zgłoś
hi-hi a to znacie ........???????///...........??? 31.12.01, 05:08 hi-hi przedstawia liste autentycznych miejscowości gdzie ludzie żyją pogodnie a sąsiedzi pękają ze śmiechu ---------- Z podtekstem alkoholowym: Koniaków, Czysta, Zimna Wódka, Przepitki, Pogorzała, Wiśniówka, Pijawne polskie, Polska Wódka Z podtekstem geograficznym: Paryż, Stany, Ameryka, Włochy, Szwecja, Węgry, Szwajcaria, Korea Z podtekstem erotycznym: Grzeczna Panna, Ruchocinek, Całowanie, Święte Laski, Cyców, Waliły, Zacipki, Górne Wymiary, Dolne Wymiary, Rozłożynogi, Kurejwa, Kurejewka, Nowe Laski, Ciasna, Pupki, Sromów, Tumidaj Pozostałe dziwolągi: Kolonia Uników, Budy Rządowe, Górna Grupa, Kudłata Wieś, Mumin, Bujny Książę, Chaberki-Morderki, Pumpyleje, Nietoperek, Zezuj, Niemyje Ząbki, Świnki, Kwiatuszki Wielkie. ------- znacie inne ? hi-hi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: a to znacie ........???????///...........??? 31.12.01, 05:38 ale sie usmialam ::))) dzieki za to a Jajkowice znacie???? kole Grojca gdzies.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: a to znacie ........???????///...........??? IP: *.sympatico.ca 31.12.01, 16:54 Swornegacie - nazwa jednowyrazowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: a to znacie ........???????///...........??? IP: *.sympatico.ca 31.12.01, 17:12 Jeden z Provincial Parks na Newfoundland nazywa sie Dildo, a drugi Blowmedown. Swornegacie bywaly tez nazywane Swornigacie, nazwa zmieniala sie przez ostatnich kilka stuleci, juz nie pamietam jaka powinna byc obecna wersja- bardzo przyjemna miejscowosc wypoczynkowa kolo Chojnic. A na Mazurach jest tez piekna miejscowosc Zgon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elaf Re: a to znacie ........???????///...........??? IP: *.adsl.hansenet.de 31.12.01, 17:18 Gość portalu: ESL napisał(a): > A na Mazurach jest tez piekna miejscowosc Zgon. Tam tez widzialam mala wioske o nazwie Ameryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz MĘCIKAŁ IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.01.02, 13:47 Gość portalu: ESL napisał(a): > Jeden z Provincial Parks na Newfoundland nazywa sie Dildo, a drugi Blowmedown. > Swornegacie bywaly tez nazywane Swornigacie, nazwa zmieniala sie przez ostatnic > h kilka stuleci, juz nie > pamietam jaka powinna byc obecna wersja- bardzo przyjemna miejscowosc wypoczynk > owa kolo > Chojnic. > A na Mazurach jest tez piekna miejscowosc Zgon. Też nad Brdą jak Swornegacie jest MĘCIKAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.turboline.skynet.be 31.12.01, 19:04 Zawsze myslalem, ze najbrzydsza wsia swiata sa Pabianice, bo czy kto kiedy widzial wies z blokami z wielkiej plyty. No i: 200000 mieszkancow i nadal wies, tzn bez praw miejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.sympatico.ca 31.12.01, 19:11 Gość portalu: Doki napisał(a): > Zawsze myslalem, ze najbrzydsza wsia swiata sa Pabianice, bo czy kto kiedy > widzial wies z blokami z wielkiej plyty. No i: 200000 mieszkancow i nadal wies, > > tzn bez praw miejskich? A widziales Nowe Maniowy? To dopiero kuriozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Ruchocinek - najbrzydsza wieś świata ? IP: *.turboline.skynet.be 31.12.01, 19:25 Nie mam bladego pojecia gdzie to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL O Maniowach do Doki IP: *.sympatico.ca 01.01.02, 09:31 Gość portalu: Doki napisał(a): > Nie mam bladego pojecia gdzie to jest. Nowe Maniowy sa kolo Czorsztyna, dokladnie widac je nawet z wiezy zamkowej. Byly tragicznym skutkiem przesuniecia wsi z jej oryginalnego polozenia na nowe, nie zagrozone zalewem wody przy planowaniu budowy zapory na Dunajcu. Jest to wiec wies zbudowana w poczatkach Gierka - wszystkie domy takie same, parcele tej samej wielkosci, ogolnie przypomina to koszmarna kolonie wojskowa wrzucona bez sensu w Podhale. Co ciekawe, mijajace lata nie zmienily wygladu wsi - ostatni raz widzialem Maniowy w 1996 i wciaz wygladaly jak reklama klonowania ze zlego snu. A ktos by pomyslal, ze po Gierku zostala tylko Huta Katowice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: O Maniowach do ESL IP: *.turboline.skynet.be 01.01.02, 09:35 Hmmm, najwyrazniej nie zwrocilem uwagi. Dzieki za wyjasnienie. Przy okazji, ESL, zanim Renka tu wparuje, Szczesliwego Nowego Roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: O Maniowach do ESL IP: *.sympatico.ca 01.01.02, 09:42 Gość portalu: Doki napisał(a): > Przy okazji, ESL, zanim Renka tu wparuje, Szczesliwego Nowego Roku!!! Wielkie dzieki i wzajemnie. U Ciebie juz pewnie rano, ja wlasnie sciagam frak i ide spac. Jak sie zyje z Euro? Czekam na jakies pierwsze refleksje. Od siebie powiem, ze moja wakacyjna wyprawa po Europie byla pod znakiem "ach, czemuz jeszcze nie maja wspolnej waluty?" - bardzo sie ciesze, ze latem 2002 ten problem przestanie istniec. Ale to punkt widzenia turysty - jak to sie ma dla Was, Europejczykow? Moze to nie jest odpowiednie miejsce na takie pytania - moze pojawi sie nowy watek. Poki co - wszystkiego dobrego a przynajmniej nic (!) gorszego w 2002, Eryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: O Maniowach do ESL IP: *.turboline.skynet.be 01.01.02, 15:18 Na razie wrazenie jest takie, ze wszystkie bankomaty sa puste. Ludzie od razu rzucili sie na nowe banknoty i wybrali do czysta, a w swieto nikt bankomatow nie napelnia. W sklepach niskie ceny (1€=40,3399 franka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: O Maniowach do Doki IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 02.01.02, 04:54 bylam nad zalewem latem, Maniowy sie rozpadaja ale zalew, zapora i zamek piekne az dech zapiera :)) najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyna Do Doki - Pabianice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.02, 03:39 Oj cos z wiadomosciami u ciebie nie tak! Pabianice nabraly praw miejskich w roku 1297 nadane przez Lokietka! Historia sie klania Buziaczki Blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Do Doki - Pabianice 03.01.02, 03:44 Gość portalu: Blondyna napisał(a): > Oj cos z wiadomosciami u ciebie nie tak! Pabianice nabraly praw miejskich w > roku 1297 nadane przez Lokietka! Historia sie klania > Buziaczki > Blondyna heh, bez przesady :> jakby ktos sie uczyl do "Wiekliej Gry" z historii miast polskich to moze by i wiedzial kiedy PABIANICE dostaly prawa miejskie. (moje Yonkers zalozyli w 1646, wiedzialas o tym?) j-23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondyna Re: Do Doki - Pabianice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.02, 04:09 No to sie poprawiam. Mialo byc: Pabianice MAJA prawa miejskie i tyle Blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Do Doki - Pabianice IP: *.turboline.skynet.be 03.01.02, 08:40 Dzieki za poprawienie, teraz zapamietam. No to ktora wielka sypialnia Lodzi, bo o taka tu chodzilo, nie ma praw miejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
hi-hi A Haga ? 03.01.02, 12:27 Kiedys słyszałem w radiu (3 lata temu) że Haga w hollandi nie ma oficjalnie praw miejskich mimo że jest stolicą kraju ! i do tego ma 500 000 mieszk. Ktoś wie coś więcej ? Tylko nie mówcie mi że w encyklopedi jest napisane że to miasto, wiem bo sprawdzałem. hi-hi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: A Haga ? IP: *.turboline.skynet.be 03.01.02, 12:29 Zgadza sie, Haga to wies. Ale ladna, a w watku chodzilo o najbrzydsza. Odpowiedz Link Zgłoś