Dodaj do ulubionych

GŁODÓWKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 19:03
To nie prawda, że podczas głodówki się nie chudnie. Chudnie się i to wiele
szybciej niż przy jakiejkolwiek restrykcyjnej diecie. Głodówka ma też
zbawienny wpływ na odtruwanie organizmu i zalecana jest w wielu chorobach w
tym w alergiach. Głodowac można a niekiedy należy. Należy to robić jednak pod
opieką specjalisty. Bezpieczna głodówka może trwać do 40 dni. Po zakończeniu
głodówki należy przez dłuższy okres utrzymywać niskokaloryczną dietę by nie
nastąpił efekt jojo.
Ludzie którzy klną na głodówkę i upatrują w niej jakieś zło sami by jej nie
wytrzymali i stąd taka obłuda na tym forum. Do głodowania potrzeba silnego
charakteru, silnej woli. Pamiętajcie, głodowanie uszlachetnia i ciało i umysł.
Obserwuj wątek
    • Gość: kamma Re: GŁODÓWKA IP: 217.153.47.* 12.07.04, 22:55
      zależy w jakim celu się głoduje...... Ja pierwszą głodówkę zrobiłam sobie z
      ciekawości - czy jestem w stanie zapanować nad uczuciem głodu. Głodówkę stosuje
      się w lecznictwie - przy walce z rakiem i przy oczyszczaniu organizmu.
      Na pewno poleciłabym ją anorektyczkom w jednym celu - po 3 dniu głodowania
      niezwykle rozjaśnia się umysł, nabiera się chęci do życia i bardzo dużo
      samoakceptacji - może przy pomocy głodówki wyleczyłyby się ze swoich urojonych
      zbędnych kilogramów ????
    • Gość: Oleczka Re: GŁODÓWKA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 11:17
      Dzięi Ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do 40 dni, spoko, wiem jest rozumną (w miarę)
      dziewczyną i wiem że napisałąś w celach zdrowotnych, przede wszystkim, ale ile
      mozna schudnac w 20 dni, ale chyba sie pogarsza cera itp,??
      • Gość: fr Re: GŁODÓWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 12:37
        To ile można schudnąć jest cechą osobniczą. Jednakże jest to najszybsza metoda
        na pozbycie się tkanki tłuszczowej. Przeciwnie, cera staje się młodsza i
        piękniejsza. Oczyszcza się cały organizm. Jednak proszę pamiętać, że przy
        głodowaniu należy się sysy=tematycznie badać (1 raz w tygodniu) i umiejętnie
        wychodzić z głodówki. Nie można powracać do normalnego jedzenia. Należy
        wychodzić stopniowo, gdyż grozi efekt jojo. Jednak przy zachowaniu wszelkich
        zasad głodowania polecam wszystkim głodówkę, to doskonały sposób na odnowę
        organizmu i psychiki człowieka.cech osobnicy
    • Gość: TŁUSTA BABA Re: GŁODÓWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 12:12
      Kolejna wariatka !

Głodowanie uszlachetnia ciało i umysł ... jakbym słyszała anorektyczkę
      wysychającą nad grobem.
      Jasne ...

Nie macie bladego pojęcia o biochemii a się wypowiadacie ... - doczytajcie
      jeszcze ciut co dzieję się z mózgiem po owych 3 dniach głodówki ... hahahah
      specjalistki.
      • Gość: fr Re: GŁODÓWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 12:39
        Tak dla zrozumienia to pisałam pracę magisterską z biochemii, robię doktorat.
        • Gość: TŁUSTA BABA Re: GŁODÓWKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:17
          A ja jestem Twoim profesorem, jakbyś zapomniała

Hahahahahha ...........
          Nie no jest wesoło
          BAwisz mnie
    • Gość: Oleczka Re: GŁODÓWKA IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 13:37
      ja jush raz wychodziłam zx diety i wyszłam w piękny sposób:/
      jooooooojjjjjjooooooooooo- i irytacja... drugi raz bnłedu nie powtórze bo wiem
      ile trzeba wysiłku by schudnąć!!! teraz jeżeli przejde głodówkę napewno nie
      zrobię takiego błedu!!

:* Dzięki
    • Gość: KG Re: GŁODÓWKA IP: 61.52.105.* 13.07.04, 14:07
      Całkowicie się z tobą zgadzam, fr! Głodówki robię sobie często, ale trzeba do
      tego podchodzić umiejętnie.
      Mogę prześć na głodówce spokojnie tydzień bez komplikacji, ale jak już się
      zmuszę do jedzenia, to wpadam w swoisty trans - jem i jem, nie mogę przestać.
      Co prawda tylko warzywa mam pod ręką, ale objadanie się na maxa jest niezdrowe.
      Dlatego ustaliłam sobie zasadę - nie będę przehodzić dłuższych głodówek, ale co
      tydzień wyznaczam jeden dzień na oczyszczenie organizmu.
      Po przyzwyczajeniu się nie następuje efekt jojo, więc bardzo polecam!!!
      pozdro ;> 3majcie się
      • goblin.girl Re: GŁODÓWKA 14.07.04, 08:03
        Gość portalu: KG napisał(a):

> Mogę prześć na głodówce spokojnie tydzień bez komplikacji, ale jak już się
        > zmuszę do jedzenia, to wpadam w swoisty trans - jem i jem, nie mogę przestać.

Alleluja! Czyżbyś załapała wreszcie, do czego prowadzi głodzenie się? Pozdrawiam
        • Gość: znowuKG Re: GŁODÓWKA IP: 61.52.105.* 15.07.04, 17:42
          > Mogę prześć na głodówce spokojnie tydzień bez komplikacji

i się baaardzo z tego cieszę, od razu czuję się lepiej

>ale jak już się zmuszę do jedzenia

to już nie jest tak fajnie. jednak wiem, że trzeba uzupełniać zapas witamin.
          dlatego zajadam sałatę, lub marchewkę, wtedy znów myślę o głodówce. a powinno
          się o niej myśleć chyba wtedy, gdy się połknie pączka, a nie stosować jako
          przerwę w 'restrykcyjnej diecie', nie?
          mimo wszystko: człowiek szczupły to człowiek szczęśliwy.
          pozdroofka
          • Gość: edzia Re: GŁODÓWKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:39
            co jest dozwolone do spoz\ywania podczas glodowki?? i ile moge w ciagu 10dni
            schudnac? co nalezy jesc po niej?? prosze o odp.
          • goblin.girl Re: GŁODÓWKA 16.07.04, 15:30
            Gość portalu: znowuKG napisał(a):

> > Mogę prześć na głodówce spokojnie tydzień bez komplikacji
            >
            > i się baaardzo z tego cieszę, od razu czuję się lepiej
            >
            > >ale jak już się zmuszę do jedzenia
            >
            > to już nie jest tak fajnie. jednak wiem, że trzeba uzupełniać zapas witamin.
            > dlatego zajadam sałatę, lub marchewkę, wtedy znów myślę o głodówce. a powinno
            > się o niej myśleć chyba wtedy, gdy się połknie pączka
            Nie, bo to już obsesja...
            Jeżeli boisz się przytycia po zjedzeniu jednego pączka, idź na rower, popływaj
            albo nawet pospaceruj, godzina wystarczy na spalenie pączkowych kalorii, a przy
            tym zrobisz cos, co bezdyskusyjnie jest zdrowe. Bo bynajmniej nie wszyscy
            uważaja głodówkę za zdrową. Trafiłam kiedys na taki link:
            Jestem przeciw
            dr Jerzy Mróz, gastroenterolog, odchudza pacjentów, zalecając diety indywidualne:
            Głodówka zaburza naturalny metabolizm, czyli przemianę materii. Organizm zaczyna
            spalać własne rezerwy. Jednak w pierwszej kolejności wcale nie usuwa
            niechcianych przez nas tłuszczów, ale niezbędne do prawidłowego funkcjonowania
            wielu narządów białko. A w dodatku pobiera je z mięśni. Na skutek tego może
            dojść np. do uszkodzenia serca czy zaniku mięśni. Stosując głodówkę, nie
            dostarczamy też organizmowi niezbędnej ilości węglowodanów.
            Ponadto obarczamy go nadmiarem produktów przemiany materii, które muszą usunąć
            nerki, co prowadzi do ich zbytniego przeciążenia. A wówczas może dojść do tak
            zwanej kwasicy metabolicznej i zatrucia organizmu wydalanymi do krwi toksycznymi
            związkami azotowymi. Oddziałują one na układ nerwowy i przyczyniają się do
            produkcji endorfin w mózgu.
            To właśnie dlatego osoby głodujące utrzymują, że powstrzymywanie się od jedzenia
            doskonale poprawia ich samopoczucie, endorfiny odpowiadają bowiem za nasz dobry
            nastrój. Zamiast stosować okresowe głodówki, lepiej zmienić sposób odżywiania i
            w miejsce tłustych potraw jeść więcej owoców i warzyw. Najbezpieczniej dla
            zdrowia jest chudnąć nie więcej niż 5 kilogramów na miesiąc.
            polki.pl/wiadomosc.html?wid=5406241&kat=1691
            Możesz wierzyc albo nie. W każdym razie głodówka, według tych, którzy w to
            wierzą , ma służyć oczyszczaniu organizmu; nie odrobieniu wyimaginowanego
            grzechu polegajacego na zjedzeniu pączka. Jezeli sobie czegoś odmawiasz, tym
            bardziej o tym myślisz. Umowmy sie, ze głodówka moze przyniesc dobre efekty,
            jezeli: 1) nie mamy niedowagi, 2) nie myslimy cały czas o schudnieciu, 3) zalezy
            nam na innych efektach głodówki niz schudniecie. Jezeli głodzisz sie, bo uwazasz
            niejedzenie za stan doskonały, a jedzenie za koniecznosc, od której chcesz sie
            uwolnić, to własne cialo Cie "zdradzi", bo ono w przeciwienstwie do Ciebie nie
            da sobie wmowic, ze nie potrzebuje jedzenia i rzuci się na pierwsze lepsze
            zrodlo łatwo dostępnych kalorii.

, a nie stosować jako
            > przerwę w 'restrykcyjnej diecie', nie?
            Bez wątpienia.

> mimo wszystko: człowiek szczupły to człowiek szczęśliwy.

Człowiek szczesliwy to człowiek szczęśliwy. Koniec, kropka.
            Pozdrawiam,
    • Gość: edzia Re: GŁODÓWKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 11:14
      co do tego co napisalam wyzej to dodam ze chodzi mi tu o luzke miodu dziennie(
      aby nie spowodowac utraty miesni). No i teraz zrywam maliny (zarobkowo) i czy
      pare malin nie zaszkodzi? czy lepiej nie ryykowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka