Dodaj do ulubionych

Hurghada-Marsa Alam

25.03.14, 20:11
Witam.Jak Alfa Star /lub inne/dowozi swoich klientów z Hurghady do Marsa ? Czy to jest ciężka podróż,ile trwa ? Z mojej miejscowości obecnie nie ma wylotów do marsa /do W-wy mam 600km/ .Zastanawiam się czy nie skorzystać z propozycji alfy?Napiszcie jak wygląda ten transport.Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • zagubione_ogniwo_ewolucji Re: Hurghada-Marsa Alam 25.03.14, 20:54
      Klasycznym autokarem z klimatyzacją. Podróż - ok. 3,5 - 4 godziny w zależności do którego hotelu w Marsa.
      Da się przeżyć, zwłaszcza że widoki za oknem warte obserwowania.
      • des4 Re: Hurghada-Marsa Alam 26.03.14, 07:50
        szczególnie warte obserwowania jeśli przylatuje się nocą :)

a swoją drogą co ciekawego może być w monotonnej piaszczysto-kamienistej pustyni z górkami na horyzoncie i śmietnikiem na poboczu drogi? po 10 kilometrach ekscytacja "egzotyką " mija

wracając do tematu wątku, jak dla mnie taki transfer to masakra, zwłaszcza, że wcześniej masz 4 godziny lotu, nie licząc odpraw, jeśli Marsa, to tylko z lądowaniem na miejscowym lotnisku
        • dariusznow Re: Hurghada-Marsa Alam 26.03.14, 08:47
          Bez przesady, ta podróż nie jest taka straszna
          pokonywałem te trase wiele razy, przeważnie busem i w towarzystwie nurków wiec troche inna atmosfera niz w turystycznym autokarze....

co do widoków to można czasami zobaczyć coś takiego
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2639011,2,105,army5.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2639012,2,106,army6.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2639010,2,104,army4.html
          Niestety podróże czasami wiążą sie z tego typu "niedogodnościami" ale ten czas zawsze można spożytkować w rozsądny sposób nawiazując np nowe znajomości

Ja co roku planuję pokonać tę trasę lokalnym autobusem, ale jakoś się nie składa :)
          • ceide.fields Re: Hurghada-Marsa Alam 26.03.14, 09:02
            Nurków może i tak, ale zwykle większość jednak stanowią normalni wczasowicze w tym rodziny z dziećmi. Pierwszy raz w Marsa byliśmy w Abu Dabbab, lotnisko nowe, pełna kultura, pół godziny autobusem do hotelu, chwilę potem snorkowaliśmy na rafie. Późnym wieczorem przyjechał transfer z Hurghady, ich samolot wylatywał z Polski pół godziny po naszym. Jechali ponoć 5 godzin, wściekli, upoceni ludzie, płaczące zmęczone dzieci. Tylko współczuć tym, którzy wybierają taką ofertę...
          • xaltuton Re: Hurghada-Marsa Alam 26.03.14, 09:06
            Osobiscie decyzje czy lepiej jechac w Polsce czy w Egipcie prawdopodobnie uzaleznilbym od godzin wylotu/przylotu. Z jednej strony dodatkowe pare godzin jazdy po odprawach i 4.5h lotu bedzie meczace, z drugiej - dojazd do Wawy 600km to tez ciezki dzien.
            • des4 Re: Hurghada-Marsa Alam 26.03.14, 09:18
              zastanawiam się jakie miasto z lotniskiem położone jest 600 km od Warszawy

Szczecin? ale jeśli to Szczecin, to do Berlina z mnóstwem ofert do Marsa, ponoć często tańszych od polskich, jest mniej niż 150 km
              • li1210 Re: Hurghada-Marsa Alam 26.03.14, 09:29
                Dziękuję wszystkim za odpowiedż ,/mieszkam w Szczecinie/ ,zawsze latałam do marsa z Poznania i było fajnie lot bezpośredni.Teraz najbliższy wylot z Poznania w czerwcu ,a mnie się chce do marsa już teraz.Dziękuję wszystkim za odpowiedż,/bez uszczypliwości -typu blondynka/.Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka