Gość: Walentyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu To jest ptszne,podane w specjalnie pieczonych i wydrążonych chlebkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokodyl01 Re: Boeuf Stroganow 20 lat temu Na ile porcji wystarczą składniki podane w przepisie? Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: Boeuf Stroganow 20 lat temu a przepis na ten chlebek, i jaki duży on miałby być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolbabe Boeuf Stroganow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu wszystko fanie a gdzie kapary ?beznich potrawa nie ma smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwozona Boeuf Stroganow IP: 80.72.34.* 20 lat temu A Robert Makłowicz twierdził w "Podróżach...", ze podstawą oryginalnego Stroganowa są: ogórki kiszone, musztarda i sos pomidorowy!!! I to na pewno smakuje zupełnie inaczej niż ten przepis!! Składniki wg programu R.M. :800 g odpowiedniego mięsa (akurat robił z dziczyzny), 1 łyżka masła, 1 cebula, 1 szklanka bulionu, 2 łyżki pasty pomidorowej, 1 łyżka musztardy, 4 kiszone ogórki, 1 szklanka śmietany, sól, pieprz Robię wg tego przepisu tylko że z piersi indyka i jest pyszne!! Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Boeuf Stroganow 20 lat temu a ja wlasnie robie :) z 1.5 kg pieknej wolowiny :) jak sie zrobi, pogotuje, potem zamrazam male porcje i mam kiedy tylko hce mniam bedzie pysznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka1979 Boeuf Stroganow IP: 195.42.249.* 19 lat temu A wg mnie w przepicsie jest podany zły czas duszenia mięsa. Może moje byo twarde, ale musiałam je dusić dużo dłużej, niż w przepisie (nie 10 minut ale prawie godzinę - tak zresztą zawsze robi moja mama). A gotowałam z rostbefu. Czy może ktoś ma inne doświadczenia? A może ja coś źle robiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Re: Boeuf Stroganow IP: 195.42.249.* 19 lat temu Dokładnie mam te same doswiadczenia. Jeszcze nie mialam takiej sytuacji, zeby mieso wolowe po tak krotkim duszeniu bylo miekkie. Mimo kupowania najlepszego miesa czy wczesniejszego zamrazania od ktorego to ma niby skruszec. 1-2 h duszenia jak nic, a we wszystkich przepisach 10-15 min... nie rozumiem o co chodzi... moze ktos wyjasnic? Odpowiedz Link Zgłoś