Dodaj do ulubionych

Zaczarowana Kraina Wro

09.02.10, 11:38
Witam wszystkie mamy smile
Czy ktoś ma wiadomości na temat klubu maluszka Zaczarowana Kraina we
Wrocławiu? Mam zamiar oddać w ręcę tamtejszych Pań swojego 14-mies
synka. Bardzo proszę o opinie.
Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewelajnawrocek Re: Zaczarowana Kraina Wro 15.02.10, 10:57
      Witaj,

ja tez chce dac tam dziecko, tez ma 14 mcy. Podjęłas juz decyzje?

Ewelina
      • sole85 Re: Zaczarowana Kraina Wro 17.02.10, 10:56
        ewelajnawrocek dziś będę dzwoniła do ZK bo chciałabym się umówić na
        spotkanie z Panią. Napiszę po spotkaniu jakie wrażenia.

P.S. Twój synek urodził się 23.12.2008? W którym szpitalu rodziłaś?
        Mój jest z 24.12 smile

Pozdrawiam
    • zamolskaz Re: Zaczarowana Kraina Wro 22.02.10, 19:55
      Witam,

Mój synek chodzi tam trzy dni w tygodniu od stycznia, tyle, że do starszej grupy
      na Ołtaszyńskiej. Jesteśmy bardzo zadowoleni, opiekunki są bardzo troskliwe,
      uśmiechnięte i zaangażowane. Podczas "odbioru" dziecka zdają zawsze bardzo
      dokładną relację z całego dnia.
      Poza tym w samym klubiku dużo się dzieje, jest sporo ciekawych zajęć.

My, przed podjęciem decyzji i zapisaniu dziecka umówiliśmy się na "zwiedzanie" i
      rozmowę z właścicielką - p.Agatą. Radzę to samo, bo bardzo dużo można się
      podczas tego spotkania dowiedzieć.
      • nawrocka_pawlak Re: Zaczarowana Kraina Wro 04.07.10, 17:51
        witajcie mamy smile
        jeśli chcecie zapisać swoje dzieci do zaczarowanej krainy to lepiej nie możecie
        wybrać.
        moja córeczka chodziła tam w tym roku,bardzo fajnie się tam bawiła i
        rozwijała.pai Agata to przesympatyczna osoba która zawsze otwarta jest na
        wszystkie pomysły. Systematycznie dostawałam na maila zdjęcia córki podczas
        zabaw.codziennie panie mówiły co dziś Iga robiła.Rewelacyjnie pilnowały aby,
        córka korzystała z nocniczka(wiec szybko odrzuciła pampersy) dzieci na spacer
        smarowane są kremem z filtrem!!super.pracuje tam dużo pań i każda jest miła.jest
        dużo ciekawych zajęć, piękny plac zabaw. Jest tam bajecznie kolorowo jak w
        prawdziwej zaczarowanej krainie!!!!
        na zakończenie pobytu w krainie moja córeczka dostała przepiękny album z jej
        zdjęciami podpisami pań i odciskami paluszków wszystkich dzieci, na końcu są
        prace Igi. rodzice mogą być spokojni o swoje skarby.pozdrawiam
        • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 04.07.10, 17:55
          A to jest na Ołtaszynie? Placówka fajna, tylko droga. nie lepiej w tej samej
          okolicy, a taniej? Jest dużo takich placówek, a kilka ma równiez nadzór
          kuratorium, sanepidu itd.. Zaczarowana Kraina to zwykły klub, bez żadnej kontroli.
        • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 04.07.10, 17:56
          nawrocka_pawlak napisała:

> pai Agata to przesympatyczna osoba która zawsze otwarta jest na
          > wszystkie pomysły.

A pani Agata to tam już chyba nie pracuje, bo ma swoje przedszkole wink
          • als77 Re: Zaczarowana Kraina Wro 05.07.10, 00:44
            anyx27 napisała:

> nawrocka_pawlak napisała:
            >
            > > pai Agata to przesympatyczna osoba która zawsze otwarta jest na
            > > wszystkie pomysły.
            >
            > A pani Agata to tam już chyba nie pracuje, bo ma swoje przedszkole wink

Pani Agata jest właścicielką Zaczarowanej Krainy ,więc na pewno tam pracuje wink
            Pozdrawiam
            • nawrocka_pawlak Re: Zaczarowana Kraina Wro 05.07.10, 14:19
              Jeśli chodzi o panią Agatę to ona jest właścicielką tej placówki na
              ołtaszyńskiej i turniejowej.
              Myślę ze to że ma już trzecią placówkę coś znaczy i praktycznie komplet dzieci!!!
              Placówka ta nie potrzebuje nadzoru.
              w okolicy znam, kilka innych z nadzorem i co z tego, dzieci chodzą tzn np. non
              stop ze smoczkami,nie mają tylu ciekawych zajęć. Przede wszystkim panie
              pracujące tam są bardzo przyjazne i profesjonalne!!!
              odpowiadają na każde pytanie rodziców, w innych miejscach był z tym problem.
              wiem co mówię mam 2 dzieci, starsze też chodziło do prywatnego przedszkola.
              Nie chcę podawać nazw placówek tzw.przechowali,ale jest ich trochę na naszym
              terenie.uważajcie!!! nie tylko koszty za przedszkole są ważne, ale rozwój
              dziecka i jego samopoczucie.
              pozdrawiam
              • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 05.07.10, 18:41
                > Placówka ta nie potrzebuje nadzoru.

Twoja nieodpowiedzialność jest niesamowita. Jak można pisać, że bezpieczeństwo
                własnego dziecka nie ma znaczenia?

Ja sama przejechałam sie na przedszkolu, które też było super. Do czasu.

• nawrocka_pawlak Re: Zaczarowana Kraina Wro 06.07.10, 10:17
                  Jestem bardzo odpowiedzialna matką!!!!!
                  Mylisz się co do nieodpowiedzialności mojej i tego przedszkola!!!

Pani Agata jest profesjonalistką jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi. nie
                  otworzyła by tak dobrze prosperującej placówki bez nadzoru potrzebnych władz!!!!
                  powtarzam jest to już trzecia placówka pełna dzieci i zadowolonych
                  rodziców!!więc gdyby było tam źle i niebezpiecznie świeciła by pustakami, tak
                  jak wiele przedszkoli w okolicy.
                  Żeby prowadzić takie miejsce przyjazne dzieciom trzeba mieć serce a nie myśleć
                  tylko o korzyściach finansowych.
                  miłego dnia
                  • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 06.07.10, 18:25
                    > Pani Agata jest profesjonalistką jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi. nie
                    > otworzyła by tak dobrze prosperującej placówki bez nadzoru potrzebnych władz!!!

To jak wytłumaczysz fakt, że nie ma odbioru Sanepidu? Sprawdź, jeśli nie wierzysz.
                  • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 06.07.10, 18:26

> Żeby prowadzić takie miejsce przyjazne dzieciom trzeba mieć serce a nie myśleć
                    > tylko o korzyściach finansowych.

No właśnie o tym piszę smile Cena 950zł to nie jest myślenie o korzyściach
                    finansowych? tongue_out
                    • zaczarowanakraina Re: Zaczarowana Kraina Wro 06.07.10, 20:26
                      Witam ,
                      w obecnej sytuacji muszę zabrać głos jako właścicielka Zaczarowanej Krainy.
                      Niestety wolałabym chyba unikać pozytywnych opinii o mojej placówce na forach
                      tego typu, ponieważ jak widzę konkurencja nie śpi i jak ktoś napiszę coś
                      subiektywnego i szczerego to zawsze znajdzie się ktoś, kto to zaneguje.Życzę ,
                      Pani Aneto , aby pani placówka była najlepsza na świecie i nie życzę , aby ktoś
                      Panią bezpodstawnie oceniał po dwóch latach ciężkiej i oddanej z całego serca
                      pracy. Jeśli ma Pani jeszcze jakieś zastrzeżenia lub coś do dodania to zapraszam
                      serdecznie na spotkanie w zaczarowanej krainie , aby rozwiać pani wszelkie
                      wątpliwości.Mam nadzieję , że sam zainteresowany osobiście oceni czy Pani
                      placówka czy Zaczarowana Kraina spełnia jego oczekiwania.
                      Z mojej strony temat jest zamknięty.
                      Pozdrawiam Serdecznie
                      Agata
                      • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 07.07.10, 11:50
                        Pani Agato, wie Pani jak zakończyła się sprawa Smart Start. Po tej akcji,
                        wszyscy rodzice, w tym ja, sprawdziliśmy jak działają wszystkie klubiki we
                        Wrocławiu.

Nie mieliśmy świadomości, że kluby te nie podlegają żadnemu nadzorowi - ani
                        Sanepidu, ani Kuratorium, że są zwykłą działalnością gospodarczą. Dlatego też
                        jako rodzic, jestem przewrażliwiona na tym punkcie, ponieważ rodzice nie mają
                        świadomości, że klub to nie żłobek czy przedszkole. W związku z doświadczeniami,
                        sami postanowiliśmy stworzyć naszym dzieciom bezpieczną placówkę.

Rodzicom wydaje się, ze jak już ktoś funkcjonuje na tym rynku, to na pewno jest
                        tam bezpiecznie.

Nie twierdze, że Pani placówka jest zła, tylko przeraża mnie, że rodzice nie
                        zwracają uwagi na bezpieczeństwo swoich dzieci. Pani dobrze wie, że klubiki
                        korzystają z luk w prawie, i absolutnie nie podlegają żadnym kontrolom. Rodzice
                        tego nie wiedzą.

Ja dla Pani chyba nie jestem żadną konkurencją, ponieważ Pani ma swoich klientów
                        i chyba nie boi się Pani ich stracić.

Po drugie nasza placówka rozpoczyna działalność dopiero od września, a
                        najważniejsze - to zupełnie inne placówki - Pani placówka jest klubem malucha,
                        my Punktem Przedszkolnym, z dyrektorem, z wyżywieniem zgodnym z systemem HACCP,
                        pod nadzorem Sanepidu, Kuratorium, Urzędu Gminy, realizującą program MEN, więc
                        nie ma co porównywać.
                        • zaczarowanakraina Re: Zaczarowana Kraina Wro 07.07.10, 19:06
                          Rozumiem doskonale pani podejście do tematu bezpieczeństwa, Sama jestem matką
                          i moje dziecko również uczęszcza do zaczarowanej krainy. Kiedyś chodziło do
                          pseudo klubu malucha i dlatego po tych doświadczeniach postanowiłam stworzyć
                          mojemu synkowi bezpieczne i przyjazne miejsce , w którym mógłby się w pełni
                          rozwijać.
                          Tak się składa ,że jestem zaznajomiona z wymogami sanepidu i straży pożarnej i
                          proszę mi wierzyć lub nie większość z tych kryteriów spełniam. Faktycznie nie
                          jesteśmy konkurencją , ponieważ moi podopieczni nie ukończyli jeszcze 3 lat ,
                          więc na chwilę obecną nie mam możliwości otwarcia punktu przedszkolnego. Jeśli
                          będzie taka możliwość na pewno to zrobię , ponieważ obydwie wiemy , że warto. Co
                          do luk w prawie to wywodzą się one niestety z absurdów polskiego prawa , które
                          warunkują punk żłobkowy prawie jak mini szpital lub przychodnię.

Na szczęście forsowana jest w tej chwili ustawa żłobkowa , która pozwoli takim
                          ludziom jak Pani i ja na zakładanie punktów żłobkowych podlegających pod resort
                          pracy a nie ministerstwo zdrowia, a co za tym idzie założenie takiego punku
                          będzie „bardzo realne“. Z tego co się zdążyłam zorientować to Pani również
                          zamierza prowadzić „żłobek edukacyjny“ , więc nie ma Pani pewnie zezwolenia i
                          nadzoru ministerstwa zdrowia na prowadzenie tego typu opieki. Możemy być tylko
                          dobrej myśli , że nowa ustawa wejdzie szybko w życie i będzie można w sposób
                          zgodny ze wszystkimi normami prowadzić taką działalność.
                          Jeśli jest Pani przewrażliwiona na punkcie bezpieczeństwa i nie ma Pani jak na
                          razie żadnego doświadczenia w tej działalności to proszę również mieć na uwadze
                          , że jakiekolwiek zezwolenia i nadzory nie zagwarantują nikomu prowadzenia
                          przedszkola na 100% poziomie bezpieczeństwa. Podstawą bezpieczeństwa każdej
                          placówki opiekuńczej jest profesjonalny, stabilny i odpowiedzialny personel ,
                          który mam nadzieję, że Pani znajdzie.
                          Na koniec tej debaty pozostaje mi życzyć pani powodzenia , wytrwałości no i
                          kompletu uśmiechniętych dzieciaczków.
                          Pozdrawiam
                          Agata
                          • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 08.07.10, 16:20
                            zaczarowanakraina napisała:

> Podstawą bezpieczeństwa każdej
                            > placówki opiekuńczej jest profesjonalny, stabilny i odpowiedzialny personel ,
                            > który mam nadzieję, że Pani znajdzie.

Na szczęście taki właśnie mam smile Sama nie dałabym rady, tym bardziej, że na
                            5-cioro dzieci przypada jedna nauczycielka, do tego pani Dyrektor, więc kadra
                            musi liczyć co najmniej 6 osób.
                      • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 07.07.10, 13:05

zaczarowanakraina napisała:

> Mam nadzieję , że sam zainteresowany osobiście oceni czy Pani
                        > placówka czy Zaczarowana Kraina spełnia jego oczekiwania.

Zgadzam się z Panią smile
            • anyx27 Re: Zaczarowana Kraina Wro 05.07.10, 18:39
              als77 napisała:
              > Pani Agata jest właścicielką Zaczarowanej Krainy ,więc na pewno tam pracuje wink
              >

To zwracam honor ;0 bo myslałam, ze chodzi o przedszkolankę, która już tam nie
              pracuje.
              • lilaaa_1 Re: Zaczarowana Kraina Wro 15.08.10, 18:24
                Zgadzam się z anyx27 dziwie się rodzicom dla których wystarczy, że właścielka zapewni że wszystko "będzie dobrze" i to im wystarczy,wiadomo że podczas adaptacji dziecka w klubie wszystkie opiekunki beda miłe i troskliwe, własnie tego typu placówki ze względu na to że nie podlegają zadnej kontroli zostawiaja wiele do zyczenia chociazby pod względem zachowania postawowych zasad higieny, nie przystosowane toalety dla dzieci, jedzenie w miejscu zabaw itp., kadra bez doświadczenia i przede wszystkim bez wykształcenia pedagogicznego. Pani Agata jak większosc włascicieli placówke tego typu po prostu potrafi się "dobrze sprzedac" i to że jest właścicielką nie znaczy że pracuje tam i wie co się dzieje przez cały dzien.

Pozdrawiam wiec odważnych rodziców, ja wybieram mimo wszystko "normalne przedszkole". Anna
                • olams14 Re: Zaczarowana Kraina Wro 11.10.10, 16:27
                  Witam
                  Szanowna pani chyba nie ma pojęcia o przedszkolach państwowych. Tak się składa,że od 3 lat mój syn chodzi do takiego juz drugiego, posiłki zawsze spożywa w miejscu zabaw, fakt, że przedszkole ma swoja kuchnie, ale to tez nie jest norma w państwowych przedszkolach.
                  Co do norm budynku w którym jest przedszkole tez pozostawia wiele do życzenia, schody są strasznie niebezpieczne. Ale to państwowe przedszkole tańsze od prywatnych a jak się trafi na opiekunkę z pasją to potrafi być bardzo przyjazne dzieciom, bo tak naprawdę to głównie ludzie sie liczą.
                  A Zaczarowana Kraina... dobrze znam przedszkole, bo moje młodsze dziecko chodziło tam przez ponad rok i bardzo goraco polecam, warunki sa dużo lepsze niz w państwowym przedszkolu. Maja ubezpieczenie, profesjonalny personel zawsze usmiechniety. Pani Agata jest właśicielka, która tam jest zawsze, jak nie w jednym oddziale to w drugim. Bardzo miła i kompetentna osoba. Stworzyła bardzo przyjazny dzieciom świat. Moje dziecko po zakończeniu edukacji w zaczarowanej krainie majac 3 latka liczy po angielsku, recytuje wierszyki, tańczy i spiewa. Mogę tylko goraco polecić nigdy w najmniejszym stopniu nie zawiodłam sie na Zaczarowanej Krainie.
                  Gdyby przedszkola Państwowe musiały spełniac takie normy jakie narzuciła sobie i Zaczarowanej Krainie Pani Agata dzieci nie chciały by z nich wychodzić.

A do tych wszystkich sfrustrowanych osób wypisujacych bzdury bez pokrycia:Ludzie po co ta zawiść jak nie macie pojęcia o miejscu to sie nie odzywajcie, przejdżcie sie po parku moża wam przejdzie, to zdrowsze niz rozsiewanie złości.
    • marysiasob Re: Zaczarowana Kraina Wro 13.04.11, 21:03
      Witam,
      Moja córeczka chodzi do ZK na Turniejowej od marca i gorąco polecam! Dlaczego tam? Opiekunki mają "to coś", są usmiechnięte, pracują w ZK od dawna, nie są stażystkami z Urzędu Pracy. Dzieci nie odbijają się od ścian, tylko codziennie mają jakieś zajęcia- mamy już niezłą kolekcję rysunkówsmile Dzieci wychodzą na spacer na dwór- tak, maluszki z Turniejowej. Poza tym podział na grupy jest realny, bo starszaki są na Ołtaszyńskiej. Codziennie odbieram Małą uśmiechniętą i rozgadaną i dowiaduję się dokładnie, jak przebiegał dzień. Polecam z czystym sumieniem. We wcześniejszych wpisach widziałam argument, że ZK jest droga- czy ja wiem? Byłyśmy w tańszej placówce pani Anety, której wpisy znajdziecie na forum. No i jesteśmy w ZK. Nieba a ziemia...
      • grochsia Re: Zaczarowana Kraina Wro 13.02.14, 20:57
        witam serdecznie, widzę, że wątek urwał się jakiś czas temu, ale może ktoś jeszcze będzie szukać informacji nt. ZK. Posyłam tam swoje dziecko od roku i jestem niesamowicie zadowolona. Przyjazne miejsce, świetna opieka i bardzo interesujący program. Dzieciaki co chwila mają jakieś fajne zajęcia- czy to plastyczne, czy teatralne. Pod tym względem nie mogę narzekać. Nie obyło by się jednak bez jakiegoś ALE. Jedynym mankamentem jest cena. Prawie 1000 zł bez wyżywienia to naprawdę sporo. zdaję sobie sprawę, że w tych granicach mieszczą się wszystkie prywatne przedszkola we Wrocławiu, ale ZK znajduje się na samym szczycie listy. Inną i chyba najbardziej drażniącą dla mnie kwestią jest wyżywienie. Przedszkola obsługują dwie firmy cateringowe, z czego jedna (ta bardziej eko) jest moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem. Nie dość , że ceny obiadków są z kosmosu, to jeszcze pod figlarnymi nazwami posiłków kryją się jakieś papki bez smaku. Nie jestem smakoszem kulinarnym, ale wolałabym aby moje dziecko zamiast zupy z trawy cytrynowej zjadło np. łazanki. Co ciekawe, ta sama firma dostarcza swoje produkty do innego przedszkola na Ołtaszynie i ceny są ok 50% niższe. Nie wiem jak to mozliwe, ale taka sytuacja ma miejsce.
        Moje drugie dziecko, które skończyło właśnie roczek, również zamierzam posłać do placówki prywatnej, jednak tym razem nie zdecyduje się na ZK.Obliczyiśmy z mężem, że to drugie przedszkole wyniesie nas po prostu taniej (o 300zł) a ma równie dobrą opinię i poziom nauczania...dodatkowo bardzo dużo zajęć odbywa się w języku angielskim (ale nie to zdecydowało o moim wyborze).
        Oczywiście starsze dziecko zostawię u Pani Agaty, bo jest zrzyte zarówno z opiekunkami jak i z innymi dziećmi, ale młodszego już chyba tam nie poślę...ale TYLKO ze względu na cenę i wyżywienie. Poza tym nic złego nie mogę na ten temat powiedzieć.
        p.s. mam jeszcze wrażenie ,że te grupy coraz liczniejsze....a obiecywano, że nie będzie tłoku wink
        • mediina Re: Zaczarowana Kraina Wro 20.02.14, 18:55
          cóż to trzeba przyznać, dzieci jest coraz więcej czasami mam wrażenie, że już się tam nie mieszczą. Jednak nic złego powiedzieć nie mogę jesteśmy (mój syn również) bardzo zadowoleni. Panie uśmiechnięte i bardzo miłe. Zawsze zdają relacje z całego dnia mojego syna. Mąż się śmieje, że mają przeogromne serca, bo na pierwszy rzut oka widać, że dzieci są traktowane z niezwykłą czułością a niestety nie wszędzie tak jest. Moja znajoma od paru tygodni zaczyna adoptować swojego synka i również jest zadowolona. Ja mogę tylko podziękować p. Agacie, że stwarza tak idealne warunki dla rozwoju mojego dziecka a sobie, że znalazłam odpowiedni żłobek dla mojej pociechy.
          • goskaa261 Re: Zaczarowana Kraina Wro 30.04.14, 09:00
            Moje dziecko chodziło do Zaczarowanej Krainy przy Traktorowej dokładnie rok. A jakby była taka możliwość, na pewno chodziłoby dużo dłużej. Wspaniałe miejsce. Jestem pełna podziwu dla Pani Agaty za to, że wymyśliła i stworzyła takie przedszkole. Wnętrza czyste, schludne, kolorowe, wesołe, bardzo przytulne. Wszystko jest wspaniale wymyślone i dopracowane. Dzieci (nawet te najmniejsze pełzaczki) mają tu świetne warunki do rozwoju- warsztaty teatralne, zajęcia muzyczne, integracja sensoryczna a nawet dogoterapia. Od czasu do czasu dzieciaki bada logopeda i specjalista od wad stóp. Każde dziecko ma organizowane urodziny z ciastem, zabawami i prezentami, są okolicznościowe imprezy i rodzinne pikniki. Wszystko w cenie. Choć muszę się zgodzić z poprzednimi opiniami, że cena jest raczej wysoka. Ale szczerze mówiąc nie dziwię się temu, zważywszy jak wiele ona zawiera. Żłobek oferuje możliwość wykupu wyżywienia- również dosyć drogiego na tle pozostałych żłobków. Ale to możliwość, nie obowiązek. Można przynosić do żłobka własne obiadki albo skorzystać z cateringu wtedy, kiedy nie chce się stać przy garach. Zamówienie można złożyć każdego dnia rano, co jest bardzo wygodne.

Opiekunki to wspaniałe dziewczyny. Uśmiechnięte, wesołe, uprzejmie i bardzo czułe dla dzieci. Bardzo trudno nam się rozstawać. Szczególnie w serce zapadła nam Pani Wiola.

Rok temu, przed powrotem do pracy byłam przerażona, że muszę oddać dziecko innym ludziom. Teraz z perspektywy czasu sama sobie gratuluję smile bo nie mogłam podjąć lepszej decyzji. Dziecko wspaniale się rozwinęło, nauczyło samodzielności ale też życia i zabawy w grupie. Jest szczęśliwe i radosne. Zaryzykuję stwierdzenie, że nie rozwinęłoby się aż tak wszechstronnie spędzając czas tylko ze mną w domu.

Polecam z całego serca
            • mammyy Re: Zaczarowana Kraina Wro 31.07.14, 08:15
              Kilka słów o placówce na ulicy traktorowej,nasze dzieci chodzą tam pół roku , początki były ciężkie ,jednak panie dzwoniły co pół godzin z informacją o naszych synach, teraz jesteśmy stałymi bywalcami i aż serce się cieszy jak wchodząc widzę swojego syna uśmiechniętego śpiewającego wesoło z paniami czy skaczącego w rytm ,,zaskakujących piosenek''Organizacja placówki jest na najwyższym poziomie,co tydzień dostajemy na maila menu i zdjęcia.Pani Agata jest przemiłą osobą kreatywnie stara się umilić czas najmłodszym, mamy basen zajęcia na kocyku na trawie,dogo terapie i wiele innych. Rzetelnych informacji z całego dnia udzielają nam panie, jest ich pięć, na dwudziestkę dzieci,uwagę zwraca jedna z pań, która często bywa niemiła,jednak cała reszta z pasją zajmuje się chłopcami, sercem tego miejsca jest pani S. zawsze uśmiechnięta konkretna i pełna energii, często zastanawiamy się skąd bierze tyle siły. Cała prace organizacje i działanie zaczarowanej krainy oceniamy na 5+ i polecamy wszystkim niezdecydowanym paniom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka