ags-1 04.08.08, 16:51 Czy majac HCV stosujecie hormonalna antykoncepcje?Moj gin przepisal mi NoVa Ring.Ale na ulotce 1 z przeciwskazan sa choroby watroby.Nie wiem co robicHepatolog radzi ,zeby sprobowac.Ja jednak mam obawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: HCV a antykoncepcja 04.08.08, 17:02 Co to znaczy sprobowac. Jak sie nie przekrecisz, to mozna brac? Radze załozyc spirale i miec spokój na długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: HCV a antykoncepcja 04.08.08, 17:17 Gdyby zrezygnować z wszystkich leków które w ulotce mają jako przeciwwskazanie choroby wątroby, mało co by zostało. Hepatolog wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
qeenie Re: HCV a antykoncepcja 04.08.08, 20:11 :)))) ja mimo wieku kwiatu, nie mam tego problemu:))) Jestem tak wystudzona złym samopoczuciem i satelitami wydarzeń w około, że, nie wiem, co musiałoby się zdarzyć:) Lód. Impotencja 30parolatki:))) PEŁNA!!! Ale pozdrawiam i zycze miłej zabawy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ags-1 Re: HCV a antykoncepcja 04.08.08, 22:15 To ja wrecz przeciwnie:)ale jeszcze jestem przed terapia.Chyba zrezygnuje z tej antykoncepcji i zobaczymy;) Odpowiedz Link Zgłoś
qeenie Re: HCV a antykoncepcja 04.08.08, 22:19 Ja tez jestem przed:) Dobranoc: pl.youtube.com/watch?v=BOByH_iOn88 Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: HCV a antykoncepcja 06.08.08, 09:37 Ciurlać Ci się chce? Lekarze mówia o ograniczeniu kawy,herbaty itd a Ty hormony chcesz łykac? bleee Odpowiedz Link Zgłoś
ags-1 Re: HCV a antykoncepcja 06.08.08, 12:05 z hormonow zrezygnuje, najwyzej zostane mamusia:)ale z kawy nie potrafie Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: HCV a antykoncepcja 06.08.08, 13:55 To ok. A juz myslałem ,ze mi zjebke poslesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hed-wig Re: HCV a antykoncepcja 15.08.08, 19:14 a tak na powaznie, to znacie jakies rozwiazanie? mnie tez ginekolog przepisal plastry jako te mniej obciazajace watrobe niz pigulki, ale to upiorne, odklejaja sie, brudza, masa skutkow ubocznych... najchetniej wrocilabym do tabletek, ktore bralam przez wiele lat, ale boje sie obciazenia watroby, chociaz podobno mam zniszczona w niewielkim stopniu Odpowiedz Link Zgłoś
chlopak2005 Re: HCV a antykoncepcja 21.08.08, 10:38 Też słyszałem o plastrach, każde tabletki "ładują" w wątrobę i taka prawda :]. Jestem w trakcie leczenia, w sumie już ponad połowa minęła. Jakby się nie jadło, piło tego co jest na ulotkach to by się nie żyło ;]. Jestem facetem więc u mnie prezerwatywa ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: HCV a antykoncepcja 21.08.08, 17:11 Nie wiem jak w przypadku środków antykoncepcyjnych, ale twierdzenie że wszystkie tabletki "ładują w wątrobę", a nie-tabletki nie - to delikatnie mówiąc duże uproszczenie. 1.Różne substancje mogą być metabolizowane w wątrobie lub innych narządach (np nerkach) i nie zależy to od tego czy zostały podane w postaci tabletek, zastrzyków itd. 2. Istotny jest tez wpływ danej substancji na organizm. Może mniej lub bardziej współdziałać z problemami stwarzanymi przez sama watrobę, nie mówiąc juz o bezposrednim wpływie na jej stan. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: HCV a antykoncepcja 21.08.08, 17:45 Jesli miałbym łykac jakies piguły, wolałbym zrezygnowac z ciurlania, albo zmarszczyłbym go. Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: HCV a antykoncepcja 22.08.08, 07:58 Kawa działa na regenerację wątroby !!! To co opisujesz to już jest mit, ale mamy lekarzy którzy nie zmieniają poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś