Gość: germania Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.14, 11:41 dzięki za polecenie sklepu impressimo. Zakupy udane i pierścionek i obrączki! Nasz błąd w rozmiarze pierścionka poprawili darmowo. Pozdrawiam i życzę szczęścia zaręczającym się i biorącym śluby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafii Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.compnet.com.pl 24.09.14, 14:10 Polecem również firmę Jubiler-Cieślik. Najtańsze obrączki. Polecam wszystkim znajomym i są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
putek12 Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk 22.10.14, 07:26 Witam Kupowałem biżuterię w wkruk w CH Klif.Ekspedientka namawiala mnie na kolekcje njoy ze wzgledu na dobra cene i jakosc.Gdy towar byl juz zapakowany i placilem ze jednak cena jest o 30% wyzsza bo tak jest w systemie i nie wazne jest ze zupelnie inne sa ceny w gablotach. Mysle ze robia to świadomie.Gdy ktos przychodzi z osoba dla ktorej wybiera prezent i po calych tych ceremoniach dowiaduje sie o innej cenie czesto zaplaci zeby nie wyjsc na skapca tak samo jest gdy ktos szuka czegos i porownuje ceny w roznych sklepach i kupuje w ostatniej chwili. Sprzedawczyni powiedzila mi ze moge sie wyzalic na ich stronach ale i tak nikt nie odpowie.Sprawdzilem faktycznie. Prosze uwazac na zakupy w tej sieci ze wzgledu tez na te nowoczesne techniki sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk nie polecam ! IP: 62.29.133.* 03.12.14, 13:57 NIE POLECAM biżuterii z Kruka. Dostałam pierścionek zaręczynowy, bardzo drogi i po dwóch tygodniach wypadł brylant nie wiadomo dlaczego... prawdopodobnie był źle osadzony. Reklamacja została, przyjęta, pierścionek jest w naprawie, ale co z tego... nie powinno się coś takiego wydarzyć. To jest pamiątka na lata. Już się boję co będzie się działo z tym pierścionkiem po dłuższym czasie. Odradzam zakup biżuterii w tym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja oczko w pierścionku IP: 217.97.130.* 20.01.15, 14:23 Ja też gorąco i stanowiczo odradzam biżuterię tej firmy. Po trzech tygodniach od zakupu wypadło oczko - cyrkonia. Pierścionek był 4 tygodnie w naprawie. Wyobraźcie sobie, że ci złodzieje zmniejszyli mi pierścionek!!! Ukradli mi po prostu kawałek złota tak że nie pasował już na palec wskazujący (na ten na który był kupiony.) No ale nic ponosiłam go trzy tygodnie i znowu to samo - wypadła cyrkonia. Zaniosłam do reklamacji a te pacany po 2 tygodniach nie uznali mi reklamacji stwierdzając, że to uszkodzenie mechaniczne!!! Tak jasne nie mam co robić i i z nudów sama zniszczyłam sobie pierścionek żeby tę bęcwały miały co robić! Kpina normalnie! Nie no po prostu ręce opadają. Teraz mają go zanieść do szacownego złotnika który ma wycenić koszt naprawy. Koszmar i totalna permanentna ignoracja klienta. O - D - R - A - D - Z - A - M zakupy u kruka. Nigdy więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jokooo sąd-w.kruk IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.15, 20:09 CZY KTOS ZAŁOŻYŁ SPRAWĘ P/W.KRUK? WSZYSCY CZUJA SIE OSZUKANI,I KAZDY ODPUSZCZA? chcę im założyć sprawę,odpiszcie czy ktos wygral z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula bransoletka w.kruk IP: *.kolno.vectranet.pl 22.05.15, 13:44 No to ładnie...co za opinie gdybym tylko wiedziała to bym tam nic nie kupiła, a kupiłam bransoletkę i robią mi problem z jej zwróceniem. Jak się sprawa rozwiąże, wrócę tu i dam znać. Na wstępie mówię NIGDY WIĘCEJ NIE ZROBIĘ ŻADNYCH ZAKUPÓW W W.KRUK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: bransoletka w.kruk IP: *.static.akk.net.pl 25.05.15, 11:42 jak kupisz samochód i cos się zepsuje to też zwracasz czy naprawiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: bransoletka w.kruk IP: *.kolno.vectranet.pl 25.05.15, 14:16 Po pierwsze, to gdzie ja napisała, że bransoletka się zepsuła? Po drugie na ch... robisz porównanie do samochodu, przecież to nie ma nic wspólnego z małym drobiazgiem jakim jest bransoletka. Zakładam, że jesteś takim downem, że jak ci coś przyślą nie zgodnego z twoimi oczekiwaniami, opisem aukcji i zdjęciami to przyjmujesz to bez zająknięcia. Spoko, będą cię ruch..ć przez całe życie, twój wybór. Wracając do tematu, bransoletka przeze mnie zakupiona, nie przyszła zepsuta, ani też nie zepsuła się w trakcie mierzenia. Okazała się być po prostu za mała, a ponadto sznurek okazał się bardzo cienki. Inaczej to wyglądało na zdjęciu, opis mało mówiący ( nie informuje, że jest to bransoletka dziecięca). Za bransoletkę ze sznurka za 150 zł oczekiwałam, że ten sznurek będzie grubszy i solidniejszy. Chociaż bransoletka posiada elementy ze złota, to przez ten sznurek (którego najwidoczniej żałowano dać więcej) wygląda badziewiarsko. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: bransoletka w.kruk IP: *.static.akk.net.pl 25.05.15, 17:01 trzeba być kompletnym downem żeby zapłacić za bransoletkę ze sznurka 150 zł :) Mózgi macie rozwalone totalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: bransoletka w.kruk IP: *.kolno.vectranet.pl 25.05.15, 18:12 Kto bogatemu zabroni? Pobłądził pan w internetach, W.Kruk nie jest dla biedoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: bransoletka w.kruk IP: *.protonet.pl 26.05.15, 09:13 Tak , wiem , ale jest dla głupoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: bransoletka w.kruk IP: *.protonet.pl 26.05.15, 09:16 Ale to nie zmienuia faktu że koszt takiej bransoletki to koszt ok 15 zł :) nie ma srebra ani złota marki w.kruk. :) A pza tym widać jak te bogactwo traktują , mają cie babo w 4 literach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: bransoletka w.kruk IP: *.kolno.vectranet.pl 26.05.15, 11:48 Proszę czytać ze zrozumieniem, zakupiona przeze mnie bransoletka posiada elementy z prawdziwego złota, stąd taka cena nie inna. Mniejsza z tym, wracam z wiadomością odnośnie zwrotu. Okazuje się, że jednak nie mają mnie w 4 literach. W końcu się odezwali...na facebooku. Kurier ma zjawić się 27 maja, dam znać czy się zjawi i czy firma zwróci pieniądze za biżuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
jokooo Re: bransoletka w.kruk 01.06.15, 19:58 Proszę Państwa,proszę spojrzeć ilu nas tu jest klentów nabitych w butelke,a firma w.kruk smieje mi sie w twarz.Ja zainwestowalam wylalam moja bransoletke do rzeczoznawcy i dokladnie jak tu ktos napisal,pani z dzialu reklamaci ma mnie w 4 literach,malo tego,rzeczoznawca ocenil,ze ta bransoletka jest zle wykonana stad ubytki po pol roku noszenia,a pani z dzialu reklamaci,,mi pisze ze bransoletka byla zle uzytkowana i oni podtrzymuja swoje stanowisko,i on mi dziekuje za przeslanie opini rzeczoznawcy,ale ja to nie interesuje.Czujecie????jawnie mowi mi:babo wadz sobie ta opinie w d.......,my wiemy swoje.zaloze im sprawę w sadzie,,to juz poprostu jest smiech na sali jak sie traktuje klienta.jokooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: bransoletka w.kruk IP: *.kolno.vectranet.pl 17.06.15, 21:38 Jak dobrze, że ja kupiłam niezbyt drogą bransoletkę, gdybym kupiła u nich coś drogiego to bym była załatwiona jak pozostali co tu piszą. Miałam podarować komuś na prezent tą bransoletkę, ale to co zobaczyłam po otworzeniu pudełka, wprawiło mnie w śmiech...Wstyd było by pokazać ją dorosłej osobie, dla której miała być. Nigdy nic nie kupię w żadnych sieciówkach: Apartach, Yesach, Krukach...bo to co oferują i jak traktują klientów to dno, wstyd i hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
niriam Re: bransoletka w.kruk 24.06.15, 23:59 jak jesteś z Poznania, to spróbuj na Al. Marcinkowskiego sami robią takie bransoletki. Widziałam ostatnio ich post na FB i za 1/3 ceny. Sznurek też na pewno bez problemu wymienią. Są na FB pracownia złotnicza DG i mają stronę pracownia-zlotnicza-dg.pl, salon zaraz przy galerii MM w kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokooo bransoletka w.krukt IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.15, 07:54 czy ktos wygral sprawe w sadzie z w.kruk?tym od bizuterii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: bransoletka w.krukt IP: *.kolno.vectranet.pl 17.06.15, 21:31 Pisałam już wcześniej, że wrócę z wieściami odnośnie feralnej bransoletki, którą zakupiłam w w.kruk on-line. Pomoc uzyskałam na fb w.kruk., tam mają bardziej ogarniętych ludzi. Dodzwonienie się na infolinię od biżuterii jest bardzo trudne, ale możliwe. Przechodząc do sedna, bransoletka zwrócona, ale kasa jeszcze nie, przez moją pomyłkę. Mi się udało, a więc nie poddawać się i walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna kruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.15, 15:21 Nie polecam tej firmy.Dostalam od chlopaka lancusze, ktory po tygodniu uzytkowania zaczal sie scierac. Oddalismy go do reklamacji, w ktorej byl 6 tygodni!!! W miedzy czasie zero odzewu, nie wiadomo co sie z nim dzieje. Po odebraniu z reklamacji, nosilam go 2 godziny i rowniez zaczal sie scierac.... Znowu oddalismy go do reklamacji,ale tym razem zarzadalismy zwrotu pieniedzy. Do konca tygodnia mieli sie do nas odezwac,ale poki co cisza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.223.6-190.eturbo.pl 30.10.15, 20:32 Firma Kruk nie uznaje żadnych gwarancji. Sprzedają towar bardzo słabej jakości i o ewentualnej naprawie można jedynie pomarzyć - jeśli już to za naprawę każą sobie jeszcze zapłacić. Proszę poczytać o tej firmie w internecie. Sama kupiłam tam pierścionek za 500zł, po miesiącu odniosłam już na gwarancję ponieważ wypadły dwa kamienie i usłyszałam jedynie, że był źle użytkowany. Najlepsze użytkowanie pierścionków wg tej firmy to kupno ich u nich sklepie, a nastepnie schowanie do szuflady bo do noszenia na rękach za bardzo się nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
jurko0921 Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk 04.11.15, 14:53 a co byscie powiedzieli na zbiorowy pozew? za oszukiwanie klientów? Mnie też się przydarzyła taka sytuacja. Z tym, że do tego najadłem się wstydu. Kupiłem pierścionek zaręczynowy (ok. 2500 zł), pierścionek cały czas leżał w dość drogim pudełeczku (50 zł) i był nieużywany. Po dwóch miesiącach podczas zaręczyn, a dokładniej podczas wkładania pierścionka na palec mojej lubej, kamień wypadł!! Narzeczona na szczęście zareagowała humorystycznie, ale wstydu się najadłem jak cholerka. Pierścionek oczywiście chciałem zwrócić następnego dnia, ale zaoferowano mi tylko naprawę. Nie zgodziłem się i przyszedłem z adwokatem. Dopiero wtedy zastrachny sprzedawca zwrócił mi pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja-beata Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: 5.174.50.* 01.12.15, 11:58 Dzień dobry. Potwierdzam to co Państwo piszecie. Zakupiłam w firmie Kruk pierścionek za około 400zł z onyksem i masą perłową. Onyks niestety po 1,5 miesiąca noszenia - odpadł, ułamał się. Po złożeniu reklamacji - standard - usłyszałam, że uszkodzenie jest mechaniczne i musiałam w coś mocno uderzyć i nie podlega to reklamacji. Złożyłam odwołanie, mailowo, bo nikt z firmy nie kontaktuje się osobiście (!) z dodatkową informacją, że może wypadałoby chociaż zaproponować naprawę. Czekając na odpowiedź wysłałam maila, że długo czekam, na co Pani odpisała - że mają dużo takich zgłoszeń i muszę czekać (jakaś paranoja) Ostatecznie dostałam SMS i w nim - to samo, że podtrzymują swoja decyzję oraz, że ze względu na rodzaj uszkodzenia nie mogą naprawić !! Przy odbiorze pisemnej decyzji z salonu firmowego zadałam więc pytanie - co mogę z tym zrobić? I usłyszałam - PROSZĘ IŚĆ DO PRYWATNEGO JUBILERA !! NIE POLECAM TEJ FIRMY. NIKT SIĘ NIE KONTAKTUJE. ODCINAJĄ SIĘ OD KLIENTÓW. Produkują buble a potem nawet tego nie naprawiają !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edora Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.play-internet.pl 22.02.16, 22:29 Mi również pierścionek po 2 tygodniach leżenia w pudełku trochę czerniał, a po zaręczynach zaraz następnego dnia wypadł mi brylant... Proszę pomóż mi, jak mogę to rozwiązać... ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubera Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.15, 20:59 Niestety dokladnie tak jest, ja juz walkę z Krukiem stoczyłam. Od wrzesnia naprawiali mi zapiecie kolczyka, do tej pory nie naprawili. Juz nigdy nie kupię nic u Kruka, kamienie wypadaja, zapiecia sie luzuja, zenada po prostu. Najgorsza jednak jest wlasnie u nich reklamacja, trwa nie dwa tygodnie ale dwa miesiace, infolinia nie ma kontaktu ze sklepem, a sklep z punktem naprawy. Po naprawie ktora wcale nie miala miejsca, jedynie wypolerowali mi kolczyki, nawet nie sa w stanie ustalic kto je "naprawial", po czym pada propozycja: mozemy spisac jeszcze raz reklamację...i znowu mam czekac dwa miesiace? Po prostu ZENADA, to juz nie jest ten Kruk, co,przed laty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macioos Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.cust.tele2.lv 01.04.16, 14:09 Nigdy w życiu niczego w kruku nie kupię! Żona miała kolczyki, ułamał się jeden zaczep podczas normalnego użytkowania po około 6 miesięcy. Następna sprawa - pierścionek zaręczynowy, po 4 latach o mało nie wypadł brylancik - kruk przyjął reklamacje i przedstawił dwie opcje - PIERWSZA że zrobią ch*j wie co za 50 zł i DRUGA że zrobią ch*j ch*j wie co za 250 zł. Wybraliśmy opcję za 50 zł - podejrzewam, że tylko zeszlifowali zadzior - robota 10 sekund - kasa jest. Ich biżuteria to jest jeden wielki badziew i nie polecam nikomu. Najlepiej poszukać złotnika jakkegoś dobrego i do niego się zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolona Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.111.71.145.ntlworld.ie 15.04.16, 14:51 Witam ,Jestem a raczej bylam klientka Kruka od lat.Co roku kupowalam kolejne zestawy dla siebie i kobiet z mojej rodziny, gdy tylko jestem przejazdem w Polsce. Dzisiaj chcialam zalozyc moj naszyjnik ,ktory bardzo lubie (model - ZGM/AZ60R) i doslownie: "rozlecial sie w rekach".Kojarze sklep Kruk z dobra jakoscia i klasycznycznym stylem. Moj lancuszek pokryl sie zielonym nalotem i z dnia na dzien rozkruszyl gdy go zakladalam na szyje - nosilam go srednio 2 x w tygodniu , nie zauwazylam wczesniej zeby zmienil kolor. Mozna go teraz przerywac w kazdym miejscu tak jak papier.Obawiam sie o inne produkty z mojej kolekcji, z zestawow mojej mamy , tesciowej, babci i przyjaciolek, ktore zakupilam dla siebie lub jako prezenty dla najblizszych. Wyzej wspomniany lancuszek to koszt okolo 230 zloty. Jest to jeden z najtanszych produktow jakie zakupilam w Kruku. Nie mysle tu w kategoriach, ze "jesli jest cos tansze, to musi byc od razy do kosza", wrecz przeciwnie.Dla dla mnie to zainwestowane pieniadze w cos co lubie i co sprawia (sprawialo) przyjemnosc. Nic nie trwa wiecznie, reklamacje sie zdazaja, ale nie rozumiem dlaczego cos z metalu, twardego kruszca mozna sie z taka latwoscia zniszczyc po 2-3 latach uzywania? Obawiam sie, ze z reszta bizuterii stanie sie dokladnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buble Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.111.71.145.ntlworld.ie 01.05.16, 17:20 NIGDY NIE KUPIE JUZ ZADNEJ BIZUTERII W KRUK.PL Odpowiedz Link Zgłoś
eluniako Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk 04.09.16, 22:57 Nie mam szczęścia do biżuterii z Kruka.Z kolczyków odkleiła się perła i zmuszona byłam kupić identyczne ,bo miałam jeszcze zawieszke.Z drugiego kompletu kolczyków również odkleiła się perła i zanioslam do naprawy do innego złotnik.Innym razem kupiłam bransoletkę złoto-perełki i nie ponosilam długo., bo po kilkakrotnym założeniu przerwała się zylka.Rowniez naprawil mi inny złotnik za kwote60zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilda Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.centertel.pl 07.04.17, 14:09 Właśnie dostałam wycene naprawy mojego ukochanego pierścionka... 100 zl! 100 zł za wprawienie malutenkiej cyrkonii w pierścionek kupiony za 119 zł.. :-D Niezłe jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.04.17, 11:22 ja kupuje bizu tylko na topsilver pl z innymi sklepami juz sie kilka razy musialam klocic o swoje racje a tu sobie zamawiam przez internet i nigdy nie mialam nie przyjemnych sytuacji. wszystko jest oryginalne srebro jest proby 925 sprawdzone i nie maja drogiem bizuterii Odpowiedz Link Zgłoś
zellamsee9 Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk 21.12.17, 10:37 O masakra! Szkoda, że nie przeczytałam tego wątku zanim kupiłam kolczyki na prezent. Więcej tam już nic nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.gorlice.zicom.pl 29.12.17, 16:24 UWAŻAJCIE NA BIŻUTERIĘ KRUK !!!!! - w czasie przedświątecznym kupiłam na prezenty kilka sztuk biżuterii w sklepie www. Kruk. 2 sztuki z tej biżuterii okazały się wadliwie wykonane , w broszce z kwiatów nocy brak było zapięcia, ( ok 500 zł!!!), w bransolecie srebrnej ( ok 500 zł!!!) - zapięcie wadliwe, w pierścionku niby srebrnym ( okazało się - niklowanym ( sprawdziłam u złotnika jak chciałam zmniejszyć) od razu wypadło oczko!!!!!!!!!!! Jak chciałam zareklamować to odsyłano mnie do najbliższego salonu KRUK ( najbliższy 260 km od mojego miejsca zamieszkania - dlatego kupowałam prze internet). Przestrzegam przed biżuterią KRUK!!!!!!!!!! - jest wadliwa i niezgodna z opisem!!!!!! ale za to cena- a, jakże KRRRUUUUK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_1958 Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk 23.01.19, 10:21 Pierścionek na grubej obrączce z białego złota z masą perłowa ozdobiony w łączeniach 8 brylantami, dostałam od męża na 25 rocznice ślubu stad ma dla mnie taką wartość. Już wkrótce odpadła pierwsza część masy perłowej (na szczęście nie zginęła). Zareklamowałam - usługa naprawy (czytaj chyba przyklejenie?) została wykonana bezpłatnie. Jakież było moje zdziwienie, kiedy wkrótce ponownie odpadła inna część masy perłowej. Tym razem niestety zaginęła. I znowu udaję się do salonu z reklamacja. Tym razem dostaję odpowiedz, ze niestety usługa będzie płatna. Mam platynową kartę klienta wiec otrzymam rabat za usługę. Trudno myślę, zapłacę bo wartość pierścionka (zarówno materialna jak i emocjonalna) są tego warte. Wkrótce odpada ponownie masa perłowa i tak kilka razy w roku. Dodam, ze pierścionek zakładam okazjonalnie i wyłącznie na tzw „wyjścia”. Nie wykonuję w nim żadnych prac domowych. Pisze o tym, bowiem zostałam poinformowana przez personel salonu (z pewnością na polecenie zakładu jubilerskiego KRUK w Poznaniu gdzie wykonywane są naprawy), ze to moja wina, bo nie należy myć rąk z biżuterią na palcach. Hmmm… być może?, ale ja raczej tego nie robię podczas tych kilku godzin kiedy pierścionek zachwyca swoim blaskiem na moim palcu. Jako, ze pomimo bezwzględnego zastosowania się do „zaleceń’ odnośnie moczenia biżuterii, ponownie utraciłam kolejny element z masy perłowej i ponownie zareklamowałam, uzyskałam informacje, że pierścionek jest stary i nie podlega naprawie. ??? Mam w pamięci historie, kiedy rodzinna biżuteria z pokolenia na pokolenie była przekazywana bez uszczerbków kolejnej właścicielce, ale widać ja nawet mojej młodziutkiej synowej, o wnuczce nie wspomnę, tego rodzinnego klejnotu nie przekażę. Kruk uważa, że biżuteria którą stworzył, potem wielokrotnie naprawiał, to JUŻ ZŁOM. Nawet powoływanie się na platynowego klienta i emocjonalną wartość pierścionka (mam również kolczyki w tym komplecie), nie przekonało „lidera” rynku polskiej biżuterii do jakiegokolwiek zadość uczynienia. Stracili kolejnego (jak przypuszczam) platynowego klienta. Może nie jesteśmy warte??? Gorąco odradzam kupowanie drogiej ale tandetnej i nieserwisowanej biżuterii, w wydawać by się mgło, zacnej Firmie KRUK 1840. Może jak moja biżuteria jest stara i nie nadąża za oczekiwaniami swoich lojalnych klientów? Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.146.224.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.19, 11:49 Witam U mnie podobnie, po zakupie złotego pierścionka po niespełna dwóch tygodniach wypada pierwszy kamień, miesiac w naprawie i po następnym miesiącu wypada kolejny kamień, 6 tygodni jestem bez pierścionka bo tyle trwa reklamacja z naprawą, wtedy jeszcze bezpłatną. Mija czas i znowu wypada kamień tym razem reklamacja nie uznana i chcą za naprawę 200zł tj 1/3 sumy pierscionka. Jak pani nie wykonywałam w nim żadnych prac domowych i dbałam o niego. Fatalne podejcie do klienta co widać na liczych forach, te same problemy i zero reakcji firmy W.Kruk :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.icpnet.pl 25.11.19, 08:53 Moj pierscionek zareczynowy wytrzymał 4 miesiace, wypadł diament, niby uszkodzenie mechaniczne i musialam zapalacic za naprawe 160 zł (cała sprawa to ok 6 tygodni ) 4 dni po odbiorze wypada ten sam diament i słyszę że mogę oddać do ponownej reklamacji - szczyt, firma mega mnie rozczarowała, zgłaszam się o pomoc do rzecznika praw konsumenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Reklamacja biżuterii firmy Kruk IP: *.centertel.pl 20.05.20, 17:01 Przestrzegam wszystkich przed KRUKIEM. Dla mnie ta firma oszukuje klientów. Moją żonę przekonano do zakupu naszyjnika za prawie 2700 z materiału Goldbonded który miał być mega trwały. Po kilkukrotnym użyciu w ciągu 4 lat naszyjnik zmienił barwę w kilku miejscach. Podkreślę że ekspedientka kłamała mówiąc że jest to stop srebra ze złotem i jest mega trwałe. Żona posiada też kolczyki i bransoletkę które w dalszym ciągu są nie przebarwione, dlatego uważam ze naszyjnik jest wadliwie wykonany. Kruk mimo mojej trzykrotnej reklamacji uważa ze oni nie mają sobie nic do zarzucenia. ZASTANÓWCIE SIĘ JAK BĘDZIECIE CHCIELI WYDAĆ PIENIĄDZE W KRUKU, BO ZARAZ PO UPŁYWIE GWARANCJI ZOSTANIECIE BEZ BIŻUTERII I PIENIĘDZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś