Dodaj do ulubionych

Naruszenia getback s.a.

IP: *.opera-mini.net 20.01.16, 17:04
Witam wszystkich nekanych ,moja osoba również była nękaną przez bandę z getbacku.Otóż kiedyś zakupiłem kartę pre psie w celu wykonania kilku połączeń na tel.stacjonarny od tamtej pory jestem nekany telefonami oraz esemesami w dniu dzisiejszym doladowalem nie aktywna już kartę i zadzwoniłem do w.ww.firmy z pytaniem o co chodzi pani zapytała czy znam taką .......osobę odparlem że nie i ze kupiłem kartę tymczasowo ,po czym przeprosiła mówiąc że kasoje ten numer jako nie aktualny.Po 10min.zadzwonił pracownik i chciał rozmawiać z osoba która posiadała ten numer ,wymienił tamto nazwisko co tamta pani powiedziałem że nie znam takiej osoby ,przeprosił Ale ja już byłem zły-jeśli kupują długi to z adresem a nie z telefonem .Dziekuje oszusta i dorobkiewcza którzy chcą się dorobić na każdym który nie potrafi się bronić w tym chorym kraju.Pozdrawiam zastanówcie się czy macie jakieś niesplacone długi i czy piszą do was po danych osobowych-skąd mają nr.telefonu np.na kartę.*
Obserwuj wątek
    • Gość: szpak Re: Naruszenia getback s.a. IP: *.centertel.pl 21.01.16, 14:01
      Zapomnij o anonimowości we współczesnym świecie. Szczególnie jak prowadzisz jakąkolwiek działalność. Możesz jedynie ograniczyć takie działania, np. mając jeden numer, czy email do takich niezobowiązujących sytuacji.

Numer na kartę bardzo szybko traci swoją anonimowość. Wystarczy, że założysz konto w banku, zamówisz jakąś usługę, coś zaprenumerujesz, kupisz w internecie. Takie firmy handlują naszymi danymi, banki również. Jeżeli zawierasz jakąkolwiek umowę, podpisujesz jednocześnie formułkę, że zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez tą firmę oraz firmy z nią współpracujące. A te współpracujące firmy to zwyczajni handlarze danymi osobowymi, działające pod szyldami różnych agencji, najczęściej reklamowych.
      • mordimer.madderdin Re: Naruszenia getback s.a. 22.01.16, 05:55
        Gość portalu: szpak napisał(a):
        "Jeżeli zawierasz jakąkolwiek umowę, podpisujesz jednocześnie formułkę, że zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez tą firmę oraz firmy z nią współpracujące. A te współpracujące firmy to zwyczajni handlarze danymi osobowymi, działające pod szyldami różnych agencji, najczęściej reklamowych. "

Nieprawda. Musisz wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych w celu realizacji jakiejś tam umowy (bo przecież dane do faktury, dane do wysyłki etc.), ale ta zgoda musi być oddzielona od zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych, przekazywania danych innym podmiotom itp. To MUSZĄ być osobne zgody. Wystarczy czytać co się klika i olewać oraz zgłaszać do UOKiK firmy, które takiej rozłączności nie stosują.
    • piesek_w_paski Re: Naruszenia getback s.a. 22.01.16, 10:39
      Co to znaczy dziękuje oszusta i dorobkiewicza????? Oszusta i dorobkiewicza to rzeczowniki liczby pojedynczej w dopełniaczu- kogo? czego?
      A jak chcesz podziękować to powinno być dziękuję oszustoWI i dorobkiewiczOWI a w liczbie mnogiej dziekuję oszosTOM i dorobkiewiCZOM.
    • Gość: antygetback Re: Naruszenia getback s.a. IP: *.105.75.87.spec.waw.pl 08.04.16, 15:04
      Ja też miałem do czynienia z tymi oszustami. Żeby wyłudzić ode mnie nienależne kilkaset złotych, kilkadziedziesiąt razy wydzwaniali do mojej rodziny i nękali ich. Mnie straszyli sądem, ale jak sprawa się tam znalazła to uciekli w popłochu (formalnie sprawa umorzona). To zorganizowana grupa przestępcza wymuszająca haracze. Ochyda.
    • asiunka97423 Re: Naruszenia getback s.a. 13.04.16, 15:02
      Witam ! Wzięłam tel w Orange niby 6 miesięcy za darmo a później płacisz 60 zł ( nie prawda ) . Nie wysłali mi żadnej faktury do zapłaty . Mój dług wyniósł 1800zł teraz dzwonią do mnie z GetBack i chcą całą kwotę bo inaczej będę musiała zapłacić 2600zł . Ostatnio dzwonili do mnie i chcieli 2600 zł w całości , powiedzieli ze jest wyrok sądowy i mam zapłacić 900 zł kosztów sądowych . Po dwóch miesiącach dostałam pismo od GetBack że mam zapłacić 1800 zł więc o co chodzi ? Oszuści !Dzwonią i krzyczą do słuchawki że jeżeli nie mam za co zapłacić to masz coś z domu sprzedać! SZOK . Co mam zrobić ? Pomożecie ?
      • Gość: marian paździoch Re: Naruszenia getback s.a. IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 17.04.16, 06:32
        co masz zrobić? też sie drzyj do słuchawki. żeby spierd...li. tylko głośniej niż oni.
        i odbieraj listy polecone z sądu!
    • adamus66.10 Re: Naruszenia getback s.a. 15.06.16, 12:18
      Wiem że to hołota i oszuści naciągacze ale nikt z tym nic nie zrobił mam tez taka sytułację wziołem kredyt w 1999 w 2001 zakończył się nie spłaciłem go dopiero w 2008 roku go spłaciłem przez komornika a firma getBack rząda teraz ode mnie abym drugi raz zapłacił im taka małą kwotę bo 17 332 zł a wcześniej komornik ze mnie ściągnął ponad 5000 zł ja widzę tylko jedno rozwiązanie skierować sprawę do prokuratury o próbę wyłudzenia znacznej kwoty pieniędzy firma ta lubi straszyć nękać telefonami do nich nic nie dociera po prostu sa ograniczeni i nie znaja litery prawa ani wykładni jakichkolwiek, tak jak sami zauważyliście ale co do czego to podkulają ogon i uciekają gdzie pieprz rośnie. Po prostu ludzie z łapanki którzy chcą się nachapać cudzych pieniędzy i nie wiedzą co ich czeka za takie lichwy i oszustwa.
      • Gość: Obserwator Re: Naruszenia getback s.a. IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.17, 13:45
        Mam z nim podobną sytuację... Ci co wydzwaniają, to zwykłe chciwe ludki, które nie mogły znaleźć godnej pracy.
        Ale brak etyki i zakłamanie to już inna sprawa... Wydzwaniają po rodzinie kłamiąc, że znaleźli telefon w internecie, lub że im podałem. Ustalam w rozmowie jedno, a następnego dnia dzwoni inna osoba i żąda czegoś innego.
        Potrafią dzwonić o 6 nad ranem lub przed północą, nie tylko do mnie... Takim zastraszaniem próbują "zmotywować" do płacenia.. następnie kupują sobie nagrody, za skuteczność i rzetelność.. żenada a sprawa jak najbardziej trafi do sądu (dlatego polecam wam nagrywać rozmowy i nie kasować rejestru połączeń).
        ...Członków zarządu i właścicieli tej firmy na czarną listę.. Gdy tylko rząd się zabierze za tych oszustów, nie będą mieli czego szukać w Polsce.
        Zobaczymy, czy będą potrafili uczciwie zarobić pieniądze, zamiast skupywać długi do 20% ich wartości i nękać ludzi w dobie kryzysu!
        • margot452 Re: Naruszenia getback s.a. 22.03.17, 13:35
          "Ustalam w rozmowie jedno, a następnego dnia dzwoni inna osoba i żąda czegoś innego."

Mam niestety dokładnie to samo. Z jednym przedstawicielem ustalam jedno rozwiązanie, umawiam się na telefon w określonym terminie - dzwoni inny i informuje mnie, ze wewnątrz firmy zapadły inne decyzje (o których nikt mnie nie poinformował). Nie da się z nimi normalnie rozmawiać, nie da się z nimi pójść na ugodę, do mnie wydzwaniają do miejsca pracy.

A akurat z racji miejsca zatrudnienia wiem, jak może wyglądać postępowanie wobec dłużników i to co getBack sobą reprezentuje kwalifikuje się do miana oszustów i wyłudzaczy.
    • Gość: pac Re: Naruszenia getback s.a. IP: 216.218.222.* 04.11.17, 11:21
      Dialog z nimi jest bez sensu, skrajne naciąganie i bezczelność. Jedynym dla nich sensem jest naciąganie za kwoty z sufitu bo nawet jakby ich prosić że chcę się z nimi iść do sądu (bo weryfikują kwoty) to i tak nie pójdą.Getback nie szanuje takich podstaw jak "prawo pisane" i "zapraszam do sądu" więc prosty wniosek- mafia. Płacąc sponsorujemy ich działanie, jeżeli chcesz żyć w normalnym kraju to nie płać tylko walcz do skutku. W ilości internautów siła, odpowiedź musi być społeczna (anonimowa lub pozew grupowy).
      Na wstępie wytyczne proste. List polecany z tekstem że kontakt inny niż listowny jest bez celowy, pod groźbą zgłoszenia na policję stalkingu nakazuję przestać dzwonić. Żądać szczegółowego rozliczenia na piśmie z wyszczególnieniem kosztów wszystkich monitów, telefonów (kiedy wykonane). W Sądzie to oni muszą udowodnić koszty.
      Blokada rozmów.
      Programy na Android:[Eset], [Antyuciążliwość] lub wbudowane w smartphone- najlepszy Huwaei [ochrona przed nękaniem]. Też zbierają dane do oskarżenia o stalking. Dzwonią z nowych ok ale 1 x na parę dni lepiej niż paręnaście razy dziennie. Aby nowe telefony nie dzwoniły o 6ej rano:
      1. Wyłączajmy telefon wieczorem, np. harmonogramem wyłączania od 22:00 do 8:00.
      2. Blokada wszystkich nowych, poza znajomymi
      3. Nowy numer telefonu, gdzie poprzedni pozostawiamy włączony i raz na jakiś czas ustawić ciekawa melodie

Regionalni windykatorzy- zamykamy drzwi przed nosem i wzywamy policję- nic więcej. Nie daj się prowokować. Ciągle to samo- zapraszam do sądu.

BIEŻĄCE NUMERY założeniem jest dzielenie się aktualną bazą numerów windykacji aby je w telefonie zablokować (maja ich ponad 280). Nowe telefony do blokowania wg schematu Lllll[mm][dd][n] [nr tel] gdzie
      [mm] oznacza dwie cyfry miesiąca gdzie np.. 01 oznacza styczeń, 12 grudzień itd.
      [dd] dzień miesiąca
      [n] który kolejny w jednym dniu
      [nr telefonu]

Hasło, klucz podstawowy do poszukiwań w gogole to:
      Lllll
      Google rozwija i uzupełnia zakończenia słów czyli
      - jeżeli wpiszemy samo Lllll to wyszuka wszystkie numery bez daty wpisane gdziekolwiek w sieci przez kogokolwiek
      - Jeżeli wpiszemy Lllll11 to wyszuka numery tylko z listopada
      - Lllll12202 wyszuka w sieci numer pierwszy raz zapisany przez odbiorcę w grudniu 12 jako 2 numer.
      Dla wzmocnienia wyszukiwania wystarczy dodać wpis
      +"Getback"

Później warto się nauczyć importowania kontaktów do komórki a najlepiej tworzenia i uzupełniana pliku vcf z najnowszymi kontaktami i dzielenia się nim w necie nazywając go ta sama reguła Lllll09311.vcf (wrzucać na publiczne serwery plików).
      .

Ogólnie 3 drogi
      1. PRAWO zlecenia prawnikowi (indywidualne lub pozew grupowy) koszty często większe niż większość kwot naciąganych i wyssanych z palca przez getback.
      Oni nie szanują tego że: nie wyrażam zgody na telefonowanie, nie wyrażam zgody na nagrywanie, nie wyrażam zgody na podawanie daty urodzenia przez telefon itd.. Takie rozmowy można nagrać programem na androida o nazwie ACR.
      Rejestrowanie wszystkich telefonów przychodzacych i pominiętych można robić w aplikacji na adroida IFFT jako dowód (z automatu wpisuje wszystkie do tabeli na dysku google- łatwo później przesortować w excel gdzie funkcja "wyszukaj pionowo" może znaleść tylko nr getback).
      2. INSTYTUCJE PAŃSTWOE zgłosić na policję i prokuraturę (jednak gdyby oni byli rzetelni to ta firma nie powinna robić tego co robi). Tu różnie wspierają od UOKIK lub powiatowych rzeczników praw konsumenta. Punkty uczepienia opisane na wstępie. Wykorzystać rzeczy opisane ptk wyżej.
      3. EMOCJE
      a. SAMOKONTROLA . Spokój jest stanem ducha. Warto ćwiczyć niewzruszoność, niezłomność i tak samo trzeba ćwiczyć jak kondycję psychiczną. Nie daj się zaraźić ich chorym podjeściem, można współczuć im pracy. Nie zmienisz świata (prawa fizyki nim od milonów lat rządzą, co najwyżej swój dom możesz trochę przedudować), nie zmienisz podejścia ludzi do świata (tu nie wiele może zmienić Trum Donald jako najpotężniejszy człowiek na świecie) , możesz przedewszystkim zmienić swoje podejście do świata , tak ja jego postrzegasz a tu pomocne są wykłady Ajahn Brahm . Jedyne co mogą robić to…. Dzwonić z myślą że nas zirytują. Bądźmy poważni i nie dajmy się wyprowadzać z równowagi. Kiedy dzwonią mówmy ze współczuciem, nie niestety nie podajemy swojej daty urodzenia przez telefon. Istotne jest co najwyżej zatrudnienie prawnika za 200- 600 zł aby wykreślił ciebie z BIK itd..
      b. IRYTACJA (chociaż ze względu na skuteczność prawa i instytucji państwowych) narastająca po każdym telefonie więc mobilizuje do proporcjonalnej odpowiedzi, pomysłów można doczytać w necie tysiące, ruch w necie o nazwie annonymous (jest dużo firmów o ich działalności) Zresztą spisywanie pomysów rozładowuje i rozwija.
      i. Aplikacja z android autocall niech wydzwania do nich 800 x dziennie. Uzgodnijmy jako regularny dzień ataku PONIEDZIAŁKI, jeżeli zajęty to wiadomo że rozwijamy na kolejne dni i kolejne pomysły
      ii. Zamawiać na tą firmę beton, papier toaletowy, dziwki itd. Za pobraniem
      iii. Inwencja własna … do doczytania w sieci
      iv. Robić sobie z nich jaja i na youtuba

• Gość: puf Re: Naruszenia getback s.a. IP: *.rev.cloud.scaleway.com 04.11.17, 11:29
      Dialog z nimi jest bez sensu, skrajne naciąganie i bezczelność. Jedynym dla nich sensem jest naciąganie za kwoty z sufitu bo nawet jakby ich prosić że chcę się z nimi iść do sądu (bo weryfikują kwoty) to i tak nie pójdą.Getback nie szanuje takich podstaw jak "prawo pisane" i "zapraszam do sądu" więc prosty wniosek- mafia. Płacąc sponsorujemy ich działanie, jeżeli chcesz żyć w normalnym kraju to nie płać tylko walcz do skutku. W ilości internautów siła, odpowiedź musi być społeczna (anonimowa lub pozew grupowy).
      Na wstępie wytyczne proste. List polecany z tekstem że kontakt inny niż listowny jest bez celowy, pod groźbą zgłoszenia na policję stalkingu nakazuję przestać dzwonić. Żądać szczegółowego rozliczenia na piśmie z wyszczególnieniem kosztów wszystkich monitów, telefonów (kiedy wykonane). W Sądzie to oni muszą udowodnić koszty.
      Blokada rozmów.
      Programy na Android:[Eset], [Antyuciążliwość] lub wbudowane w smartphone- najlepszy Huwaei [ochrona przed nękaniem]. Też zbierają dane do oskarżenia o stalking. Dzwonią z nowych ok ale 1 x na parę dni lepiej niż paręnaście razy dziennie. Aby nowe telefony nie dzwoniły o 6ej rano:
      1. Wyłączajmy telefon wieczorem, np. harmonogramem wyłączania od 22:00 do 8:00.
      2. Blokada wszystkich nowych, poza znajomymi
      3. Nowy numer telefonu, gdzie poprzedni pozostawiamy włączony i raz na jakiś czas ustawić ciekawa melodie

Regionalni windykatorzy- zamykamy drzwi przed nosem i wzywamy policję- nic więcej. Nie daj się prowokować. Ciągle to samo- zapraszam do sądu.

BIEŻĄCE NUMERY założeniem jest dzielenie się aktualną bazą numerów windykacji aby je w telefonie zablokować (maja ich ponad 280). Nowe telefony do blokowania wg schematu Lllll[mm][dd][n] [nr tel] gdzie
      [mm] oznacza dwie cyfry miesiąca gdzie np.. 01 oznacza styczeń, 12 grudzień itd.
      [dd] dzień miesiąca
      [n] który kolejny w jednym dniu
      [nr telefonu]

Hasło, klucz podstawowy do poszukiwań w gogole to:
      Lllll
      Google rozwija i uzupełnia zakończenia słów czyli
      - jeżeli wpiszemy samo Lllll to wyszuka wszystkie numery bez daty wpisane gdziekolwiek w sieci przez kogokolwiek
      - Jeżeli wpiszemy Lllll11 to wyszuka numery tylko z listopada
      - Lllll12202 wyszuka w sieci numer pierwszy raz zapisany przez odbiorcę w grudniu 12 jako 2 numer.
      Dla wzmocnienia wyszukiwania wystarczy dodać wpis
      +"Getback"

Później warto się nauczyć importowania kontaktów do komórki a najlepiej tworzenia i uzupełniana pliku vcf z najnowszymi kontaktami i dzielenia się nim w necie nazywając go ta sama reguła Lllll09311.vcf (wrzucać na publiczne serwery plików).
      .

Ogólnie 3 drogi
      1. PRAWO zlecenia prawnikowi (indywidualne lub pozew grupowy) koszty często większe niż większość kwot naciąganych i wyssanych z palca przez getback.
      Oni nie szanują tego że: nie wyrażam zgody na telefonowanie, nie wyrażam zgody na nagrywanie, nie wyrażam zgody na podawanie daty urodzenia przez telefon itd.. Takie rozmowy można nagrać programem na androida o nazwie ACR.
      Rejestrowanie wszystkich telefonów przychodzacych i pominiętych można robić w aplikacji na adroida IFFT jako dowód (z automatu wpisuje wszystkie do tabeli na dysku google- łatwo później przesortować w excel gdzie funkcja "wyszukaj pionowo" może znaleść tylko nr getback).
      2. INSTYTUCJE PAŃSTWOE zgłosić na policję i prokuraturę (jednak gdyby oni byli rzetelni to ta firma nie powinna robić tego co robi). Tu różnie wspierają od UOKIK lub powiatowych rzeczników praw konsumenta. Punkty uczepienia opisane na wstępie. Wykorzystać rzeczy opisane ptk wyżej.
      3. EMOCJE
      a. SAMOKONTROLA . Spokój jest stanem ducha. Warto ćwiczyć niewzruszoność, niezłomność i tak samo trzeba ćwiczyć jak kondycję psychiczną. Nie daj się zaraźić ich chorym podjeściem, można współczuć im pracy. Nie zmienisz świata (prawa fizyki nim od milonów lat rządzą, co najwyżej swój dom możesz trochę przedudować), nie zmienisz podejścia ludzi do świata (tu nie wiele może zmienić Trum Donald jako najpotężniejszy człowiek na świecie) , możesz przedewszystkim zmienić swoje podejście do świata , tak ja jego postrzegasz a tu pomocne są wykłady Ajahn Brahm . Jedyne co mogą robić to…. Dzwonić z myślą że nas zirytują. Bądźmy poważni i nie dajmy się wyprowadzać z równowagi. Kiedy dzwonią mówmy ze współczuciem, nie niestety nie podajemy swojej daty urodzenia przez telefon. Istotne jest co najwyżej zatrudnienie prawnika za 200- 600 zł aby wykreślił ciebie z BIK itd..
      b. IRYTACJA (chociaż ze względu na skuteczność prawa i instytucji państwowych) narastająca po każdym telefonie więc mobilizuje do proporcjonalnej odpowiedzi, pomysłów można doczytać w necie tysiące, ruch w necie o nazwie annonymous (jest dużo firmów o ich działalności) Zresztą spisywanie pomysów rozładowuje i rozwija.
      i. Aplikacja z android autocall niech wydzwania do nich 800 x dziennie. Uzgodnijmy jako regularny dzień ataku PONIEDZIAŁKI, jeżeli zajęty to wiadomo że rozwijamy na kolejne dni i kolejne pomysły
      ii. Zamawiać na tą firmę beton, papier toaletowy, dziwki itd. Za pobraniem
      iii. Inwencja własna … do doczytania w sieci
      iv. Robić sobie z nich jaja i na youtuba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka