agnieszka311 12.01.05, 11:56 Gotuje wlasnie rosolek. A z mieska chcialabym zrobic farsz do krokietow.I potrzebuje waszej rady.Czy zmielic miesko i jarzyny tez co jeszcze dodac zeby farsz nie byl suchy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: Krokiety!! 12.01.05, 12:02 Ja robię z mięsa i jarzyn,ale z marchewką ostrożnie bo za słodki może być farsz później.Jak za suchy to dodaję trochę wywaru albo śmietany słodkiej.I cebulka z czosnkiem podsmażona musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Krokiety!! 12.01.05, 12:09 A ja razem z miesem miele poszatkowana kapuste kiszona troszeczke tak zeby za wodnisty farsz nie byl, a zapewniam ze jest wyjatkowy w smaku, soczysty i ja uwielbiam, podbny farsz robie do pierogow. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Masz rosołek 12.01.05, 12:26 na podorędziu więc nie musisz się martwić o to, że farsz będzie zbyt suchy - zresztą jezeli robisz go na ptactwie - to raczej suchość mu nie grozi...))) Do farszu dodaję niezbyt drobno posiekane pieczarki, trochę kaparów, strąki pokrojonej w kostkę papryki...))) I muuuusi być na oooooostro...))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31 Re: Masz rosołek IP: *.azory.net.pl 12.01.05, 13:58 Dzieki kochani za podpowiedzi :))Zaraz bede miesko mielic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Re: Masz rosołek IP: *.akacje.pl / 195.28.170.* 12.01.05, 14:34 mój podstawowy skład to mięsko, pieczarki podsmażone z cebulą i kapusta kiszona oczywiście ugotowana. To wszystko mielę na najgrubszych oczkach w maszynce, żeby farsz nie był za bardzo "ciapowaty". Odpowiedz Link Zgłoś