Dodaj do ulubionych

buraczki zasmażane

22.08.02, 12:01
Aloha

Czy zna ktos moze przepis na buraczki zasmazane?? Podaje sie to to na cieplo,
taka ciapa, ale baaardzo dobra, kiedys mi bylo dane sprobowac, smakowalo i
chcialabym cos takiego wyprodukowac :)
M
Obserwuj wątek
    • Gość: kluba1 Re: buraczki zasmażane IP: *.we.client2.attbi.com 22.08.02, 18:05
      mazia napisała:

> Aloha
      >
      > Czy zna ktos moze przepis na buraczki zasmazane?? Podaje sie to to na cieplo,
      > taka ciapa, ale baaardzo dobra, kiedys mi bylo dane sprobowac, smakowalo i
      > chcialabym cos takiego wyprodukowac :)
      > M
      Mniam, mniam !! Ja lubie buraczki ugotowane lub upieczone ( czasami skracam
      czas gotowania wkladajac je w torbie plastykowej do mikrofalowki) starte na
      malej tarce, na miazge, doprawione sokiem z cytryny, pieprzem, sola , cukrem +
      kwasna smietana !! Ale pycha do schabowego !! bede musiala klawiature
      wytrzec !!!
      • hania_76 Re: buraczki zasmażane 22.08.02, 18:32
        Gotujesz buraczki w ilosci zaleznej od apetytu (lepiej, zeby byly sredniej
        wielkosci - duze moga byc zdrewniale). Kiedy sa miekkie, odcedasz je i scierasz
        na tarce - moze byc na mniejszych lub wiekszych oczkach - jak lubisz.
        Rozpuszczasz lyzke - 2 masla w rondlu i wrzucasz buraczki. Dusisz na malym
        ogienku, dodajac troche soku z wycisnietej cytryny, szczypte cukru, troszke
        soli.
        Najbardziej lubie z ziemniakami z wody i kotletami mielonymi.
        Mniam....

Pozdrawiam!
    • Gość: mazia Re: buraczki zasmażane IP: 2.3.STABLE* / 172.28.9.* 23.08.02, 09:59
      dzieki, wlasnie chyba to bylo cos takiego (skladniki wydaja mi sie znajome w
      smaku:) Ale dlaczego mialam dziwne przeswiadczenie, ze powinna tam byc jeszcze
      zasmazka ?? (pewnie w tej chwili sprofanowalam szlachetne buraczki :)
      dzisiaj wyprobuje do schaboszczaka (kluba1 tez wycieram klawiature wlasnie :)
      dzieki za oba przepisy :)
      M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka