mazia 22.08.02, 12:01 Aloha Czy zna ktos moze przepis na buraczki zasmazane?? Podaje sie to to na cieplo, taka ciapa, ale baaardzo dobra, kiedys mi bylo dane sprobowac, smakowalo i chcialabym cos takiego wyprodukowac :) M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluba1 Re: buraczki zasmażane IP: *.we.client2.attbi.com 22.08.02, 18:05 mazia napisała: > Aloha > > Czy zna ktos moze przepis na buraczki zasmazane?? Podaje sie to to na cieplo, > taka ciapa, ale baaardzo dobra, kiedys mi bylo dane sprobowac, smakowalo i > chcialabym cos takiego wyprodukowac :) > M Mniam, mniam !! Ja lubie buraczki ugotowane lub upieczone ( czasami skracam czas gotowania wkladajac je w torbie plastykowej do mikrofalowki) starte na malej tarce, na miazge, doprawione sokiem z cytryny, pieprzem, sola , cukrem + kwasna smietana !! Ale pycha do schabowego !! bede musiala klawiature wytrzec !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: buraczki zasmażane 22.08.02, 18:32 Gotujesz buraczki w ilosci zaleznej od apetytu (lepiej, zeby byly sredniej wielkosci - duze moga byc zdrewniale). Kiedy sa miekkie, odcedasz je i scierasz na tarce - moze byc na mniejszych lub wiekszych oczkach - jak lubisz. Rozpuszczasz lyzke - 2 masla w rondlu i wrzucasz buraczki. Dusisz na malym ogienku, dodajac troche soku z wycisnietej cytryny, szczypte cukru, troszke soli. Najbardziej lubie z ziemniakami z wody i kotletami mielonymi. Mniam.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazia Re: buraczki zasmażane IP: 2.3.STABLE* / 172.28.9.* 23.08.02, 09:59 dzieki, wlasnie chyba to bylo cos takiego (skladniki wydaja mi sie znajome w smaku:) Ale dlaczego mialam dziwne przeswiadczenie, ze powinna tam byc jeszcze zasmazka ?? (pewnie w tej chwili sprofanowalam szlachetne buraczki :) dzisiaj wyprobuje do schaboszczaka (kluba1 tez wycieram klawiature wlasnie :) dzieki za oba przepisy :) M Odpowiedz Link Zgłoś