Gość: ewka IP: 150.254.115.* 18.09.05, 14:18 Który z dostępnych na rynku kefirów jest gęsty i ma łagodny smak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: kefir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:53 kefir Zotta. dla mnie za mało kefirowaty (bez tego ostrzejszego kwaskowatego posmaku) i za kremowy właśnie - czyli dokładnie to czego szukasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: kefir IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:58 zdecydowanie Krasnystaw, jest pyszny, lekko jogurtowy w smaku b. delikatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: kefir IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.05, 11:15 ja tez polecam krasnystaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina321 Re: kefir IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.05, 12:17 Najlepszy z Krasnegostawu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: kefir IP: 150.254.115.* 19.09.05, 16:13 Dzięki za odpowiedzi. Produkty Zotta mi nie smakują (zarówno jogurty naturalne, owocowe i kefir). Niestety w Poznaniu nie ma (w sklepach w których robę zakupy) kefiru z Krasnegostawu. Jakieś inne sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mleczarz Re: kefir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:45 Gość portalu: ewka napisał(a): > Który z dostępnych na rynku kefirów jest gęsty i ma łagodny smak? Jak to "łagodny" smak ??? KEFIR powinien być...lekko kwaśny :) To nie jogurt ! Dla mnie najlepszym kefirem jest firmy...BAKOMA "Kefir Naturalny". Właśnie jest taki jak powinien - lekko kwaskowaty, po otworzeniu wygląda jak świeżo zsiadłe mleko. Najgorszy jest wyrób z mleczarni KRASNYSTAW !!! To,że ta mleczarnia jest prawdziwym gigantem nie upoważnia jej do robienia takich knotów jak np. kefir lub jogurt. Są też i regionalne wyroby, które chybe nie są dostępne w całej Polsce. Takim moim ulubiopnym regionalizmem jest kefir z Chełma o nazwie BIELUCH . Jak kefir to tylko BAKOMA i BIELUCH !!! Próbowałem wszystkich jakie są dostępne w mojej okolicy i te są moimi ulubionymi wyrobami. A kefir/maślankę uwielbiam z młodymi kartofelkami pokrojonymi w talarki i podsmażonymi na oliwie z kminkiem, szczyptą curry i posiekanym świeżym koperkiem ;) Kartofelki mają 3x mniej kalorii niż chleb więc bez obawy o kalorie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: kefir IP: *.acn.waw.pl 19.09.05, 21:50 lubię robiko ale on raczdej kwasny, jak to kefir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robico Re: kefir IP: *.chello.pl 22.09.05, 01:25 robico robico robico robico robico, a jeśli za kwaśny to użyj maślanki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś