Gość: Ola IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 10:16 Witam, wiecie może jak się robi ciasto na gofry? Z góry dzięki za odpoiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Es Re: Gofry IP: *.man.polbox.pl 08.07.03, 10:40 ciasto jest takie jak na nalesniki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gofry IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 11:12 Tak podejrzewałam. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: Gofry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 12:04 Ale nie takie rzadkie i z większą ilością masła czy też oleju,no i można dodać proszek do pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Gofry IP: *.net 08.07.03, 16:19 A co zrobić, żeby były chrupiące ? Bo mi wychodzą za każdym razwem gumowce ;- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Gofry IP: 80.51.255.* 09.07.03, 08:43 Ja drogą eksperymentów doszłam do wniosku, że ciasto owszem takie jak na naleśniki ale... 1. Musi być bardzo gęste 2. Dodać 3 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej do mąki pszennej. 3. Ja robię z 3 jajek a białka ubijam na sztywno w osobnej misce i potem lekko mieszam z resztą ciasta. 4. Podczas pieczenia przekręcam gofry tak jak naleśniki bo np moja gofrownica przypieka bardziej na dole niż na górze. 4. Po wyciągnieciu gofrów z gofrownicy, stawiam je między dwoma kubkami w taki sposób .../... wtedy woda paruje z nich całą powierzchnią i nie robią się gumowate. 5. Bitą śmietanę nakładać na letnie a nie gorące gofry. W ten sposób przygotowane gofry są naprawdę chrupiące i sztywne. Życzę smacznego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Gofry IP: *.net 10.07.03, 09:13 Wypróbowalam ... Wyszły genialnie. Baaaaardzo Ci dziękuję za poradę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś