mhr-cs 02.05.09, 14:12 np. zamiast wlozyc cebulke do ziemi,wiadomo co wyjdzie, kupuje go w malej doniczce,wystarczy na 1-2dni wlasnie dlaczego osoby nie znaja czegos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: szczypiorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 14:36 znamy,ale znamy bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szczypiorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 14:41 bierzemy w leasing Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: szczypiorek 02.05.09, 14:58 Gość portalu: gość napisał(a): > bierzemy w leasing dlaczego nie jak sie tobie oplaca, Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: szczypiorek 02.05.09, 14:58 mhr-cs napisała: > np. > zamiast wlozyc cebulke do ziemi,wiadomo co wyjdzie, > kupuje go w malej doniczce I wtedy wychodzi niewiadomoco? Osoby znają i takie i inne;) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: szczypiorek 02.05.09, 15:12 wadera3 szczesliwy, jak tobie literka pomoze,ja nie mam problemu kazdy wie o co chodzi, Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: szczypiorek 02.05.09, 15:25 mhr-cs napisała: > np. > zamiast wlozyc cebulke do ziemi,wiadomo co wyjdzie, > kupuje go w malej doniczce,wystarczy na 1-2dni > > wlasnie dlaczego osoby nie znaja czegos takiego? > zamiast kupuja napisalam kupuje,o przebacz,masz litosc,taka okropnosc,ale jak by sie dokladnie poczytalo jak ktos moze, to by zrozumial, ale znajac ta strone to jest normalne, to potwierdza moja teorie,czekaj jak ktos zrobi blad? a jakby samemu cos napisac,nie to sie boisz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szczypiorek IP: *.icpnet.pl 02.05.09, 19:33 Bo Niemcy to taka pustynia... Sąsiad co 500 km, brak telewizji, radia, prądu a nawet książek. Trzeba się baaardzo bardzo starać by przez 40 lat nie mieć kontaktu z językiem ojczystym. Albo zwyczajnie nie chcieć go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: szczypiorek IP: *.chello.pl 02.05.09, 23:18 Nie obrazaj sie i nie zaslaniaj brakiem kontaktu z jezykiem polskim, tylko postaraj sie powiedziec, o co ci chodzi. Jakie osoby nie znaja wkladania cebulki do ziemi? Czemu informujesz o tym forum? Chcesz komus wytknac rozrzutnosc (kupowanie w doniczce zamiast sadzenia)? Komu i dlaczego? Nie wkladam cebulki do ziemi, bo nie mam ogrodka. Co wiecej, nie kupuje szczypiorku w doniczce, bo mam malutka kuchnie i nie mam balkonu. Szczypiorek kupuje w peczkach. Jest wspanialy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: szczypiorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 01:27 O ile mnie pamięć nie myli, to w niemieckim używa się przecinków, średników i kropek w odpowiednim miejscu, a na początku zdania daje się dużą literę. Chyba, że mnie się coś kompletnie pomyliło? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: szczypiorek 03.05.09, 11:01 Gość portalu: Gość napisał(a): > O ile mnie pamięć nie myli, to w niemieckim używa się przecinków, średników i > kropek w odpowiednim miejscu, a na początku zdania daje się dużą literę. Chyba, > że mnie się coś kompletnie pomyliło? polecam na rozluznienie film Pulkownik Kwiatkowski, potem slownik polsko-polski, a internet to nie szkola, Odpowiedz Link Zgłoś