weteran_pl 03.05.11, 12:56 testwiedzy.pl/print/print_test/21094.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sza.aliczek Re: Test ze znajomości "Lalki" 13.07.11, 00:18 Myślałam kiedyś, że znam Lalkę naprawdę dobrze :) Czytałam wielokrotnie, potem często serial lub wersja kinowa :) Ale kiedy Was czytam, to zwyczajnie jestem pełna podziwu :) Nie zabieram głosu, bo nie mam z czym. Ale grzebię w wątkach niemal codziennie :) Odpowiedz Link
matylda1001 Re: Test ze znajomości "Lalki" 15.07.11, 00:45 Czytaj Sza.aliczku na zdrowie:) a jak Ci sie znudzi na warszawskich salonach, to z całego serca zapraszamy do Lipiec. forum.gazeta.pl/forum/f,86481,Ale_wies_Chlopi_Reymonta.html Odpowiedz Link
matylda1001 Re: Test ze znajomości "Lalki" 15.07.11, 00:42 Jeżeli to jest średni poziom trudności, to ja bym chciała zobaczyć łatwy:) ale i tak nie wiedziałam ilu graczy potrzeba do wista. Odpowiedz Link
soova Re: Test ze znajomości "Lalki" 15.07.11, 11:01 Test miał być ze znajomości powieści, a nie reguł gry w karty, w którą tam grano. Tu muszę się przyznać, że sama też kiedyś wymyślałam taki test na potrzeby edukacyjne. ;) Pamiętam, że zamawiający (moja mama - polonistka) nieźle się ubawił, gdy przeczytał pytanie: jak się nazywał pies Rzeckiego? Odpowiedz Link
vipavka Re: Test ze znajomości "Lalki" 09.03.12, 11:13 A mojemu mężowi i całej jego klasie w liceum to pytanie spędziło sen z powiek :) Odpowiedz Link
kadrel Re: Test ze znajomości "Lalki" 11.12.12, 00:44 IR od inicjałów swojego Pana... Aaaaale trudne. Phi. Odpowiedz Link
jadwiga1350 Re: Test ze znajomości "Lalki" 15.07.11, 11:20 > Jeżeli to jest średni poziom trudności, to ja bym chciała zobaczyć łatwy Pytanie jak Wokulski miał na imię można byłoby zaliczyć do łatwych. Albo gdzie pracował Rzecki? Odpowiedz Link
mouse13 Re: Test ze znajomości "Lalki" 16.01.12, 22:22 Pytanie nr 6 "Czy Szuman zrezygnował ze swoich badan naukowych". Prawidłowa odpowiedź to Tak, a tymczasem Szuman przecież badał włosy rożnych ras i zbierał je przez całą powieść. Do innych pytań nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link
soova Re: Test ze znajomości "Lalki" 24.01.12, 12:16 Jednakże pod koniec powieści Szuman postanawia zrezygnować ze swojej działalności naukowej. Pewnego razu Rzecki nakrywa go na studiowaniu rachunków sklepu i spółki, bo do przystąpienia do interesu Szumana zachęcił Szlangbaum (a raczej jego przykład). "- Tempora mutantur et nos mutamur in illis - spokojnie odpowiedział doktór. - Dziesięć lat zmarnowałem na badaniu włosów, wydałem tysiąc rubli na druk broszury o stu stronicach i... pies nie wspomniał ani o niej, ani o mnie. Sprobuję dziesięć następnych lat poświęcić operacjom pieniężnym i jestem z góry pewny, że mnie będą kochać i podziwiać. Bylem otworzył salon i kupił ekwipaż..." Odpowiedz Link
mouse13 Re: Test ze znajomości "Lalki" 04.02.12, 20:37 He he. No tak. Okazuje się że umknęło mi wiele szczegółów z mojej ulubionej powieści. W teście tez nie wypadłam najlepiej ;) Odpowiedz Link
weteran_pl Re: Test ze znajomości "Lalki" 22.05.12, 14:59 A oto kolejne testy wiedzy o Lalce: www.szkolnictwo.pl/test,nauka,1044,Lalka testy.eduskrypt.pl/lalka-test-101.html www.funtest.pl/test/lalkaksiazka/ la.ostatnidzwonek.pl/test-0.html testwiedzy.pl/test/599/lalka.html www.profesor.pl/publikacja,4061,Sprawdziany-i-testy,Test-sprawdzajacy-znajomosc-Lalki-B-Prusa Odpowiedz Link
weteran_pl Re: Test ze znajomości "Lalki" 09.06.12, 13:33 docs9.chomikuj.pl/264496090,PL,0,0,Lalka--w-pi%C4%99%C4%87dziesi%C4%99ciu-pytaniach%2Bodp.doc Odpowiedz Link