23.04.11, 19:11
I trochę lżejszy temat :)

Jak spędzacie Wielkanoc? Co robicie? Co jecie :)

Ja w tym roku w oddaleniu od rodziny, za to z najlepszym przyjacielem. Nie mam duzo jedzenia, ale będą jajka, sałatki, ciasto i jakies dobre wino. Poniewaz jestem ateistką, moje świeta maja raczej charakter relaksacyjny, aniżeli religijny. Niemniej cieszę się, że będzie trochę spokoju - kilka dni wolnych, jedzonko, książki i filmy.

Obserwuj wątek
    • onion68 Re: Wielkanoc 23.04.11, 19:19
      U mnie podobnie, jeśli idzie o nastawienie. Chociaż jest to święto - rodziny, odrodzenia, nowego początku.
      Pierwszy dzień rodzinnie, drugi jak zwykła niedziela - bieganie, czytanie, oglądanie. Nie szaleję z jedzeniem. Zbyt ;)
      • ateh7 Re: Wielkanoc 23.04.11, 19:31
        Ja pracuję nad tym, by trochę przytyc, więc będę jadła dużo :)
        • onion68 Re: Wielkanoc 23.04.11, 19:47
          > Ja pracuję nad tym, by trochę przytyc, więc będę jadła dużo :)

Szczęściara :)
          • andrzej585858 Re: Wielkanoc 23.04.11, 20:08
            Ja powinienem pracować nad tym aby schudnąć gdyż przypominam zarówno wzrostem jak i posturą naszego mistrza - kulomiota. Tylko że takie wyniki za mną nie stoją :-(((.
            Ale tak mi się nie chce!!!
            Chociaż w tym roku jest duża szansa na to, gdyż ku mojemu wielkiemu nieukontentowaniu w tym roku Wielkanoc zarowno u katolików jak i prawosławnych wypadła w tym samym terminie. A jak przystało na zajadłego rusofoba pochodzę z prawosławnej rodziny .
            Tak więc jedzenia będzie zdecydowanie mniej co na pewno przyniesie pozytywny efekt.
            • ateh7 Re: Wielkanoc 23.04.11, 20:25
              Chętnie Cię zastąpię, jeśli chodzi o wizytę u którejś części rodziny :) A dobrze u Ciebie gotują? :P
              • andrzej585858 Re: Wielkanoc 24.04.11, 20:24
                ateh7 napisała:

> Chętnie Cię zastąpię, jeśli chodzi o wizytę u którejś części rodziny :) A dobrz
                > e u Ciebie gotują? :P

Oj dobrze :-))) Akurat wróciłem od mojej prawosławnej części rodziny objedzony po granice możliwości.
                A że masz niedaleko do mnie więc zapraszam jak najbardziej :-)))
    • slotna Re: Wielkanoc 23.04.11, 19:36
      Moja mama pracuje jutro, ja w poniedzialek, wiec nie ma sie co nastawiac na swietowanie. Mamy jakies ciasta, jajka i takie tam. Ja dzisiaj pojde na impreze, o ile odpusci mi bol brzucha.

Ogolnie Wielkanoc lubie, BN zreszta tez, ale jakos mi nie wyszly przygotowania w tym roku, w ogole nie czulam, ze nadchodzi i zdechlo.
    • mamalgosia Re: Wielkanoc 24.04.11, 19:45
      My zawsze jeden dzień z moją rodziną, jeden z rodziną Męża, tak że właściwie z góry zaplanowane mamy każde święta. I to co jemy niewiele od nas zależy.
      Bardzo lubię poranek wielkanocny, lubię tę Nadzieję, którą mi przynosi. Szkoda, że dzisiaj lało
    • truscaveczka Re: Wielkanoc 24.04.11, 20:56
      Obijamy się :) Upiekłyśmy z córką muffinki marchewkowe i pograłyśmy sobie w to i owo. No i oglądamy mistrzostwa świata w snookerze :)
      • doratos Re: Wielkanoc 25.04.11, 12:48
        My się też obijamy!
        Goście nie dopisali,córka na BN była u nas to teraz są u zięcia,tak na zmianę,moje rodzeństwo daleko(400 km),a męża tacy snobi,że rzadko nas odwiedzają(za biedni jesteśmy według nich),
        tymczasem ja jak zwykle,napiekłam,nagotowałam,i teraz mało ubywa,choć moje 4 chłopy się starają!:)
        Tak więc do mnie też ktoś może wpaść na jedzonko!Zapraszam!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka