Dodaj do ulubionych

Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipca?

18.03.07, 22:53
Drogie mamy.
Dzisiaj spedzilam dwie godziny na testowaniu kolejnego wozka dla naszej
pierwszej pociechy: Teuotnia Mistral i Primus. Wczoraj bylam juz przekonana
do Emmaljungi Edge Duo, jednak dzisiaj w sklpie sprzedawca, ktory mial do
wyboru Emmaljunge i Teuotnie) obie dostepne w sklepie Swiat Dziecka) -
wskazal na wiecej zalet Teutonii. Jest lzejszy, prowadzi sie "zwrotniej" (w
przypadku Mistrala S), ma przekladana raczke i Teuotnia w miekkiej gondoli ma
rownie funkcjonalna przewiewna budkę (brak jedynie wmonotowanej oryginalnie
moskitiery - minus).
Kola szerokie z przodu (w przypadku Primusa wszystkie 4) z mozliwoscia zmiany
na piankowe lub pompowane. Gondole w rozmiarach obu wozeczkow (Teutonii i
Emmaljungi) sa zblizone, roznica doslownie 1-2 cm na korzysc wiekszej
Emmaljungi. Mistral S, ktory na zdjeciach w sieci wydawal mi sie naprawde
nieladny (te male kolka z przodu przypominaja troche wozek na zakupy w
sklepie) - w praktyce (jedynie na terenie sklepu) wypadl super. Bardzo lekko
prowadzi sie taki wozek ze skretnymi kolami, w miejscu mozna jedna reka
zawrocic, a Emmaljungą tego juz niestety nie zrobie. Tak samo juz z Teutonią
Primus - choc lzejszy, bez skretnych kol nie byl tak wygodny. No i waga -
Emmaljunga jest chyba dla rodzin, ktore nie musza nigdzie wozka wnosic.
Teutonia wypada znacznie lzej.
Pytanie tylko, ktora mama wozila noworodka w Teutonii w miekkiej gondoli?
Tetonia ma rowniez sztywna gondole, ale jest juz mniejsza i nie ma
funkcjonalnej budki.
Bede wdzieczna za opinie.
Ania
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 19.03.07, 09:32
      ja mam Mistrala z twardą gondolą,a budka jest od spacerówki,bo nakłada się ją na
      spacerówkę,wybrałam ten model,ponieważ,ma przekładaną rączkę,jest lżejszy od
      Emmaljungi i bardziej mi zależało dla wiosennego bobasa na dobrej spacerówce,a
      jest dobra amortyzacja, więc nie muszę mieć typowej gondoli, którą i tak krótko
      pojeździmy...
      • ania-jak Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 19.03.07, 09:45
        napisalam, ze to miekka gondola, ale w sumie, to twarda z raczkami do noszenia
        (twarda wydawala mi sie ta, ktora chwytalo sie za uchwyt umieszczony na budce -
        wiesz o ktorej mowie?). Ta gondola, ktora rozwazam tez naklada sie bezposrednio
        na stelaz. Ile w niej pojezdzil Twoj bobas? Jakiego Mistrala masz? ze skretnymi
        kolkami (Mistral S), czy na 4-ch takich samych?
        • gosia_k27 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 19.03.07, 10:29
          Ja zamówiłam teutonię primusa i czekam. Jakoś tak bałam się tych skrętnych
          kółek w mistralu s w przypadku gdy przekładamy rączkę i kółka są z tyłu. Poza
          tym nie miałam okazji zobaczyć go "na żywo". Emmaljungę odpuściłam sobie w
          pewnym momencie. Opinie na forum i pań ze sklepów przeważały na korzyść
          teutoni. Doradzam ci twardą gondolkę zakładaną na stelaż. Mam wózek teraz -
          zwykły polski z dużą gondolką i dla noworodka bez względu na miesiąc urodzenia
          właśnie taką polecam :)
          Stawiam na teutonię :)Pozdrawiam:)
          • dzidzia_ch Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 19.03.07, 14:24
            na forum z mam ktore uzytkuja gondole teutoni to jeszcze jest min. ninotshka i
            georginka
            ja mam mistrala i tak jak juz wielokrotnie pisalam wozek jest rewelacyjny
            u mnie w wyborze zadecydowala waga,klimatyzowna budka i przekladana raczka
            • ania-jak Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 19.03.07, 15:38
              Dziewczyny, a co zdecydowało o wyborze Mistrala S a nie Primusa i odwrotnie.
              Dlaczego Primus, a nie Mistral S? Tylko kółka?
              • gosia_k27 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 20.03.07, 07:50
                do primusa można podpiąć gondole i fotelik. Czeka mnie kiedyś drugie dziecko,
                jak mi trauma poporodowa przejdzie :) więc może sie przydać taka opcja. W
                mistralu takich opcji nie ma. Poza tym jeśli chodzi o kółka to ja osobiście
                bałam się tych małych kółek, szczególnie że wózka nie widziałam "na żywo". Nie
                wiedziałam jak wózek będzie się zachowywał gdy przełożymy rączke i te małe
                kółka będą z tyłu. Poza tym tak jakoś mi się te kółka nie podobają, ale
                użytkowniczki- forumowiczki chwalą sobie te kółka i piszą że w rzeczywistości
                wcale nie wyglądają na takie małe. Pozdrawiam.
                • gosia_k27 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 20.03.07, 07:54
                  miałam na myśli sztywną gondole zakładaną na stelaż
                  • asiunia.vie Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 20.03.07, 21:40
                    Ja tez sie przygotowuje na zakup wozka. Po wielu rozwazaniach i szukaniu tego
                    najoptymalniejszego rozwiazania moj wybor padl na Teutonie, wlasnie na Mistrala
                    S. Zamierzam kupic tylko miekka gondole, ta, ktora pozniej mozna przerobic na
                    spiworek. To zupelnie wystarczy. Siedzisko Mistrala da sie rozlozyc zupelnie na
                    plasko (nie wiem jak jest w Primusie) i gdyby dzidzia miala wyrosnac z gondolki
                    a jeszcze nie siedziec mozna ja spokojnie wozic na plasko bez szkody dla
                    kregoslupa w tej spacerowce. Ponadto dokupujac specjalne uchwyty mozna
                    zamontowac na Mistralu Maxi Cosi. Wozek ten spelnia wszystkie moje oczekiwania,
                    jest dobry i na spacery po lesie (przekladamy raczke i jedziemy duzymi kolami z
                    przodu latwiej pokonujac nierowny teren) i po miescie (b. zwrotny) i mam
                    nadzieje, ze sie nie zawiode. A tak na marginesie to design podoba mi sie
                    bardzo srednio, ale coz wg mnie najlepszy wybor dla mojego skarbka.
                    Asía, a wybralas juz kolor??? Ja caly czas nie moge sie zdecydowac, mam
                    nadzieje, ze w sobote przy zamowieniu cos wybiore.
                    Pozdrawiam serdecznie
                    • ania-jak Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 14:10
                      Hej! Jeszcze nie myslałam i kolorze. Ja wybrałam gondole miekką, ale nakładaną
                      bezposrednio na stelaz. Do niej następnie dolącza się budkę od spacerówki. Moja
                      dzidzia urodzi sie w lipcu, wiec pojezdzi w niej w zimę.
                      • asiunia.vie Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 20:04
                        ANIA a co zadecydowalo ze wybralas gondolke na stelaz? O ile dobrze pamietam
                        rozmiarowo jest taka sama jak nosidlo. W sobote podejmuje ostateczna decyzje,
                        wiec do tej pory bardzo chetnie przyjmuje wszelkie uwagi i spostrzezenia na
                        temat teutonii.
    • ninotshka Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 20.03.07, 12:22
      ja mam spirita s3 z gondola miekka - nosidlem wkladanym do srodka spacerowki i
      sobie bardzo chwale to rozwiazanie - moja corka urodzila sie w styczniu i wozek
      tluczemy i po domu i po dworze - gondolka sprawdza sie rewelacyjnie
      mozna wyjac nosidlo i dziecko trzymac gdziekolwiek i zawsze bedzie bezpiecznie
      lezalo (np w gdy krece sie w dzien po domu - do sypialni gdzie stoi lozeczko mam
      za daleko zeby na kazde kwikniecie leciec, a tak dziecko pod reka zawsze; albo
      na wyjazdach zeby nie trzymac dziecka non stop na rekach biore gondolke i lezy
      sobie wygodnie i bezpiecznie w niej)
      rozwazalam albo to nosidlo albo calkiem twarda mocowana na stelazu bezposrednio.
      miekka wygrala konkurs poniewaz na nastepna zime bedzie spiworkiem na nozki do
      spacerowki
      no i stwierdzilam ze niepotzrebna mi twarda gondola skoro zima juz prawie
      minela, dziecko mi na wiosne nie zamarznie przeciez w miekkiej
      i ostatnia sprawa - wozek zamierzam tluc do nieprzytomnosci i jak pomyslalam ze
      twarda musialabym po zaprzestaniu uzytkowania gdzies upchnac to zrezygnowalam,bo
      i tak w piwnicy mam juz niezla graciarnie a miekka bede uzytkowac w wersji spiworka

mysle ze jak na mieszkanke 3 pietra wybralam stosunkowo lekki i jednczesnie
      komfortowy wozek, ktory miesci sie do bagaznika opla astry i mozna na nim
      zamontowac fotelik (baardzo duzo podrozujemy i wozek MUSI sie zgrabnie skladac i
      miescic)
      gdybym mieszkala np w domku albo na parterze gdzie znoszenie i wnoszenie wozka
      byloby zbedne wzielabym emmaljunge
    • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 14:19
      witajcie,
      ja tez wybierałam miedzy emmaljungą a teutonią. wybralam mistrala s ze sztywna
      gondolą. moja córeczka urodzi się w maju, a podobno w lasyczych gondolach nie
      jest dzieciom tak gorąco jak w miękkich. któraś z Was napisała, że nie mistral
      s, bo nie moża wszytkiego do niego dopiąć. Nie jest to prawdą. pasują do niego
      wszystkie gondole teutonii. spodobal mi się ten model najbardziej przez te
      skrętne kółka. choć przyznam, zastanawia mnie jak się spisze zimą:) dzięki
      przekładanej rączce jestem spokojniejsza:) w sobotę jedziemy zamawiać ten
      wózek. szkoda, że czas oczekiwania taki długi, ale nic nie można zrobić.
      najważniesze, że wózeczek świetnie się prowadzi. jeździłam nim po całym
      sklepie, nie ma porównania z ciężką i nieskrętną emmaljungą. tylko mam problem
      z kolorami. siedzę nad próbnikiem juz kilka dni i jakoś nadal nei wiem.
      niedobrze jak za duży wybór:)
      • asiamamusia Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 14:42
        Nie chcę ci mieszać, ale ja z dzieckiem w brzuchu też sobie po sklepie tak
        jeździłam wózkiem ze skrętnymi kołami małymi z przodu, jeździłam i jeździłam i
        kupiłam. I potem jak zimą maleństwo się urodziło to po 2 tygodniach leciałam do
        sklepu po emmaljungę, a tamten musiałam sprzedać (peg perego). Niestety w
        sklepie to wszystko fajnie wygląda a chodniki są dziurawe, nieodśnieżone, ja
        miałam naprawdę problem żeby jechać jakoś. A mieszkam w mieście. No ale to moje
        zdanie.
        • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 19:04
          nie mieszasz, nie mieszasz:) jeszcze nie kupiłam:) boję się tych kółek, ale
          podobno w trudniejszzych warunkach koła duże sprawują się świetnie i te małe
          nie przeszkadzają. oczywiście jak są z tyłu, a w tym modelu jest przekładana
          rączka. widzisz, emmaljunge edge duo combi chcialam bardzo. wybrałam kolor juz
          nawet. no ale tylko gondola w niej jest taka swietna, spacerówki pozostawiaja
          wiele do życzenia. chcoaizby to, że możesz nimi tak naprawde tylko w terenie,
          bo w centrum handlowym to podobno katorga. 2) są wysokie i trzeba do nich
          dziecko wkładać 3) pałąk jest na śrubki, nawet większe dziecko nie będzie
          umiałio wejść same do spacerówki 4) budka w spacerówce mistarla jest lepsza.
          oprócz "podglądu" masz też możliwość ściagnięcia obudowy budki, wtedy zostaje
          tylko siatka. 5) koszyk na zakupy jest fajniejszy w mistralu. no, to chyba tyle
          co mi przychodzi teraz do głowy. w gondolce dziecko będzie jeździć tylko do
          grudnia jakoś. dlatego wolałam lepszą spacerówkę od wypasionej gondolki. a jak
          bedzie, wyjdzie w praniu:) pozdrawiam
          • asiamamusia Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 21:30
            Ja nie mam edga tylko city crossa, spacerówkę z miękkim nosidłem zamiast
            gondoli, która jest z zasady o wiele niżej montowana niż spacerówka edga. W
            centrum handlowym jeździ się bardzo dobrze bo w ogóle nie musisz naciskać na
            wózek żeby skręcić tylko swobodnie przesuwasz, tak jakby płynie on sobie tak
            jak chcesz, po prostu śliska nawierzchnia. A co do wkładania wykładania dziecka
            z powodu pałąka na śrubki: w momencie kiedy dziecko jest na tym etapie już
            dawno jeździ parasolką. Ja właśnie się coraz bardziej zbliżam do tego momentu,
            dziecko już dużo chodzi i nie ma sensu brać dużego wózka. Nie chodzi o to, że
            zachwalam emmaljunge, nie chodzi mi o firmę tylko o koła. Ja bym się bała tych
            małych kółek, ale nie wiem, może to jakieś super rozwiązanie. Chciałam nawet
            kupić teutonie, ale primusa. Nie kupiłam ze względu na cenę.
            • ania-jak Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 22:53
              Dziewczyny. Jestem w kropce. Zgadzam sie z opiną jednej i drugiej) dwie
              powyższe odpowiedzi). Moze rzeczywiscie rozwiazaniem jest PRIMUS - jest duzo
              lzejszy od Emmaljungi, a nie ma małych kołeczek, które podpobno jednak nie
              sprawdzaja sie. A ja bede jezdzic wiecej po chodnikach a nie centrum handlowym.
              A PRIMUS łatwiej sklada sie do auta no i waga.

Dlaczego wybralam miekka gondole nakladaną na stelaz? Podoba mi sie twarda, ale
              budka nie ma takich praktycznych funkcji jak ta budka od spacerowki, ktora
              wlasnie naklada sie na miekka gondole. Dla mnie wazne, bo dzidzia ma urodzic
              sie w lipcu. Czyli jeszcze lato przed nami. Dlaczego nie miekka
              gondola/nosidelko? Czytam juz setki opinii na forum i dziewczyny mowia, ze nie
              ma jednak jak osobno gondola i osobno spacerowka. Miekka gondola jest
              bezposrednio na stelaz, wiec jest chyba lepiej skonstruowana, niz tylko
              nosidelko, ktore naklada sie na rozlozona na plasko spacerowke. Druga rzecz -
              wozek jest wowczas lzejszy, no bo spacerowka lezy w domu, a nie woze jej caly
              czas z nalozonym na nią nosidelkiem/gondola. Co sądzicie?
    • w1paula Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 21.03.07, 22:49
      Miałam Emmaljungę a teraz mam Teutonię Mistral. Osobiście jak dla mnie to
      Teutonią jeździ sie o niebo lepiej niż Emmaljungą.Mam samą spacerówkę więc o
      gondolach nic powiedzieć nie mogę. Nie rozważałam w ogóle Mistrala S właśnei ze
      względu na małe kółka, ponieważ mieszkam w lesie i łatwiej jeździ sie na dużych
      kołach. Dla mnie idealna byłaby Teutonia na 4 dużych kołach i skrętnych przy
      tym. Co przemawia na rzecz Teutonii wg mnie:
      - przekładana rączka - jak dla mnie nie ma lepszej rzeczy w wózku
      - łatwe składanie - nei tzreba wypinać gondoli/spacerówki do złożenia
      - 3 lata gwarancji
      Z tego co się orientuję to najtaniej Teutonię można było kupić w
      www.piotruspan.pl (albo jakoś tak). Sklep jest w Warszawie. Ja dostałam 10%
      rabatu. Można sie z nimi też tak umówić, że wózek prosto z fabryki jedzie do
      was do domu - szybciej jest wtedy.
      • dzidzia_ch Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 08:55
        wrzuc w wyszukiwarke mistral s
        ktoras mama pisala ze zamienila mistrala na mistrala s i byla bardzo zadowolona
        ja kiedys w parku rozmawialam z wlascicielka wozka ktory konstukcyjnie byl
        podobmny do mistrala s
        czyli dwa kolka male dwa duze - dziewczyna byla bardzo zadowolona a jedzila i w
        zimie i "trudnym" terenie
        zrestz nawet jk nie kupisz tych skretnych kol to teutonia manewruje sie
        naprawde leciutko
      • ania-jak Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 09:29
        Dziewczyny. Jestescie super - dzieki za podpowiedzi. Na szczescie moja bliska
        kolezanka rodzi "na dniach" i ma b. podpobnie konstrukcyjnie wozek (tzn.
        stelaż) bugaboo. Ma również dwa małe skrętne kółka z przodu. Zobaczymy jak
        oceni ten wózek w praktyce na krawężnikach etc. - zdam Wam też relację. Na
        razie ma wątpliwość jedną. Mówi, że ona znów była na spacerze z jej koleżanką,
        która ma takie małe skrętne przednie koła, i jak puszcza wózek (np. na chwilę,
        żeby wyjąć coś z torebki) wózek natychmiast skręca - nie jedzie grzecznie
        prosto. Oczywiście zawsze można zablokować kółka, ale po to są skrętne, żeby
        było wygodniej :) No cóz - nadal walczę: Primus czy Mistral S.
      • ania-jak do w1paula 22.03.07, 09:33
        A jaką emmaljungę miałaś? Typ.?
    • asiamamusia Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 09:47
      Dziewczyny, jeśli chodzi o emmaljungę to bardzo polecam wam city crossa, jest
      to najbardziej miękki ze wszystkich model i manewruje się nim bardzo łatwo. Mam
      porównanie z edgem, ceroxem i ze smartem, które w porównaniu do mojego wypadają
      bardzo sztywno. Jedną wadę ma mój wózek - nie ma przekładanej rączki. Był taki
      czas - między pół roku a rokiem, kiedy mi tej funkcji bardzo brakowało. Ja
      chciałam w sumie primusa, podobał mi się, ale był zdecydowanie droższy, city
      crossa kupiłam okazyjnie z poprzedniej kolekcji i zapłaciłam 800zł mniej niż za
      primusa bym zapłaciła. Wiem, że np. ceroxem (model emmaljungi z przekładaną
      rączką) manewruje się trudniej niż moim.
    • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 10:19
      dziewczyny, nie wiem czy wszystkie oglądałyście mistrala s "na żywo". te koła
      duże z tyłu mają wielkość kół emmaljungi edge duo combi. sama porównywałam,
      stawiając oba modele obok siebie. te małe kółka są dwa razy większe od kółek
      parasolki, więc nie jest tak źle. przecież widzi się mamy z parasolkami,
      śmigające zimą. więc tym bardziej mistral s powinien dać radę. jej, my
      najpóżniej w sobotę chcemy zamówić wózeczek. tylko dwa dni na podjęcie decyzji.
      nie jest łatwo:)
      • asiamamusia Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 12:09
        No widzi się, z tą różnicą, że wózek na dużych kołach w takich warunkach jedzie
        sam a z parasolką umęczysz się strasznie. To zależy bardzo gdzie się wózek
        użytkuje, ja przez rok byłam w centrum handlowym z dzieckiem 2-3 razy a w lesie
        3-4 razy w tygodniu podczas macierzyńskiego a teraz w każdy weekend. Są wózki z
        dużymi i skrętnymi kołami, które wydają mi się o wiele odpowiedniejsze na te
        warunki, w których ja użytkuję wózek np. quinny freestyle czy implast driver
        xl, jednak ponieważ są one na amortyzatorach a nie wachaczach sa z zasady
        sztywniejsze. Ja chciałam wózek miękki, komfortowy. Zaznaczam, że nie widziałam
        w akcji Mistrala S i może on rzeczywiści się sprawdza w terenie, ja bym jednak
        podpytała u kogoś kto taki wózek ma.
        • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 14:33
          :) problem w tym, ze nikt jakoś nie ma mistrala s. każdy się bał tych kółek:)
          ja sama się boję:) i najchtniej wysłałabym meza do sklepu, zeby po prostu
          jakikolwiek wózek przyniosl. juz mnei zmęczyły poszukiwania. i sny o wózkach:)
          • dzidzia_ch Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 14:38
            e tam marudzicie!
            bierzcie mistrala s :)))!
            ja bym teraz jednak wlasnie wziela mistrala s
            chociaz absolutnie ne narzekam na manewry moim "normalnym"
          • maksymalnie_zarobiona Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 20:31
            a ja pojechałam do sklepu po spacerówkę mistrala S i kupiłam pixxel, pomimo że nie ma przekładanej rączki :-). Jakoś te pojedyncze skrętne kółka z przodu do mmie nie przemówiły. Miałam wrażenie, że przez to wózek jest jakiś mniej stabilny. Poza tym jak spróbowałam po sklepie trochę pojeździć z rączką przełożoną tak, że skrętne kółka były z tyłu to trudno mi było manewrować. Może to kwestia wprawy. Kupiłam jednak Pixxel (skrętne kółka są podwójne) i jestem zachwycona.
            • widosna Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 22.03.07, 21:28
              A mi się udało obejrzeć wszystkie modele - niestety za wyjątkiem przedmiotowego
              Mistrala S (znalazłam super sklep w Gdańsku). Ale do Mistrala S jest bardzo
              podobny Fun System (ma nieco węższy rozstaw i nie ma przekładanej rączki ani
              siedziska). I muszę Wam powiedzieć, że choć głównym celem mojej mekki do sklepu
              było zapoznanie się na żywo ze Spiritem S3 to po dokładnym obejrzeniu obu tych
              wózków miałam poważny dylemat - który wziąć. Mistral S ma takie same koła jak
              Fun System i te kółka wcale nie są małe. W sklepie był chodnik wybrukowany
              (specjalny kawałek do "crash testów" :-))) i obydwa te wózeczki jeździły
              zarąbiście. Nawet przy nie zablokowanych kołach - oczywiście trzeba było je
              pilnować ale nie aż tak by uciekały. Przy zablokowanych nie było w ogóle
              problemu i zaczęłam skłaniać się ku Mistralowi S tylko z tego względu że
              obwiałam się jak moja mama da radę ze Spiritem przy krawężnikach. W końcu jednak
              stwierdziłam, że nauczę ją obsługi Spirita i na ten wózek się decyduję bo miałam
              go już wcześniej na oku. Ale Mistral S jest drugi do wyboru!
              Nie kupuję gondoli bo kupiłam używaną gondolę twardą (ale nie wpinaną na stelaż
              lecz wkładaną do spacerówki) - jest to taka gondola z uszami jak nosidło. Ale
              Teutonie są prześliczne :-))) Zresztą Emmaljungi też - gdyby jeszcze te skrętne
              koła... A dziecko urodzi się mam nadzieję pod koniec kwietnia i nie pospieszy
              się :-)
              • ninotshka Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 01:21
                mam spirita s3 wlasnie z gondola-nosidlem i jestem baaardzo zadowolona :)
                • gosia_k27 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 08:16
                  A ja wczoraj w końcu dostałam Primusa. Jest super!!! Służę radą
                  • ania-jak Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 09:46
                    Gosia - opisz wrażenia i kolor jaki wybrałaś! Kiedy myślisz odbędzie się
                    pierwszy spacer? :) Ja jeździłam Primusem tylko po sklepie. Nie było tak
                    wygodnie jak Mistralem S, ale caly czas boje sie małych kółek :)
                  • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 09:46
                    no my dziś mamy zamówić wózeczek (mam nadzieję, że się uda,że nie zaczniemy
                    znów się wahać:))) wczoraj po kolejnej dyskusji stwierdziliśmy, że jednak
                    mistral s. ja zaczęłąm poważnie myśleć o trójkołowcu, ale boimy się go ze
                    względu na wiek jednej z babć naszej córki, która aż rwie się do "powożenia":)
                    teraz naszym problemem jest kolor. będziemy kompbinować z kolorami fashion.
                    myśleliśmy o czarno-zielonej gondoli i czarno-czerwonej spacerówce. mam
                    nadzieję, że tak mozna:) tylko nei wiem jaki kolor parasola do tego:)
                    dziewczyny, jak macie jakieś pomysły na kolory wózka dla dziewczynki to piszcie
                    proszę:) może coś przegapiliśmy fajnego
                    • w1paula Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 10:49
                      co do czarnego to powiem tak. Teutonii materiały jakoś bardziej promienie
                      słoneczne ściągają i się nagrzewają (niż emmaljungi). Poprzedniego mistrala
                      miałam właśnei czarno-czerwonego (2555 z kolekcji 2006) i z tego względu
                      właśnie go sprzedałam. Teraz mam calutkiego czerwonego i jest piękny
                      • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 11:07
                        czyli czarna budka odpada. szkoda, bo to jedyna opcja, co do której bylimy
                        zgodni:) nie chcielismy gondoli i spacerówki w tych samych kolorach. wydawało
                        nam się, ze jak czarna budka to bedzie ok. powedz proszę, miałaś czarną gondole
                        czy budkę? rozumiem, ze bylo to barzo uciazliwe, skoro sprzedaliscie wózeczek
                        • w1paula Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 11:15
                          gondoli nie miałam tylko samą spacerówkę. Budka była czerwona z czarnymi
                          dodatkami ale siedzisko było czarne niestety. A poza tym materiały fashion są
                          lepsze gatunkowo. A i przypomniałam sobie, ze właśei w tym czarno-czerwonym
                          wózku faktura materiału mi się nie podobała
                          • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 11:23
                            hhhmmmmm...... my myśleliśmy o tym, żeby wziąć czarną budkę i do tego zieloną
                            gondole z czarnymi paskami do noszenia (tą sztywną). budka wtedy by została
                            czarna przy spacerówce, ale siedzisko byłoby czerwone. aha, wszystkie kolory z
                            fashion. mam próbnik, więc trochę się naprzymierzałam kolorów do siebie:)) no
                            ale teraz sama nie wiem. chciałam czerwony wózek,z jednej ale czerwień z 2007
                            nie jest az tak ładna. ta z poprzedniego roku jest śliczna. no i juz nei wiem
                            co robić z tą budką. z jednej strony bym chciała, z drugiej nie chcę sprzedawać
                            wózka po miesiącu:) dzidziuś urodzi się w maju:)
                            • gosia_k27 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 23.03.07, 16:33
                              ja mam kolor 2885, mam dziewczynkę. Kolor fajny - szaro-pomarańczowy i
                              praktyczny, latem nie będzie się nagrzewał no i nie będzie się tak bardzo
                              brudził. Pani w sklepie piotruś pan mówiła że ten kolor najlepiej się
                              sprzedaje.
                              Ania-jak spacer był dziś pierwszy ale tylko pół godzinny bo u nas wieje jak w
                              Kieleckim. Ale wrażenia były super, zwrotny i lekki wózeczek w prowadzeniu.
                              jedną ręką pcha się leciutko. W głębokim wózku nie miałam skrętnych kółek i tu
                              jakos też mi ich nie brakuje, co nie oznacza że odwodzę cię od skrętnych
                              kółek : )
                              • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 24.03.07, 10:18
                                no i zmiana kolejna:) kolor granatowo-błękitny z gotowych wzorów. zobaczyłam na
                                innym stelażu i się zakochałam:)
                                a więc Mistral S zamówiony:)))
    • novaja odnośnie skręcania wózka koleżanki:)) 24.03.07, 10:21
      Aniu, mistarl s ma hamulec ręczny, więc nawet jakby sam puszczony miał
      skłonność do skręcania nie powinno byc problemu. przynajmniej mam taka
      nadzieje, bo jak pisałam, wczoraj zamówiliśmy ten wózek:)
      • gosia_k27 novaja 24.03.07, 10:46
        czekam na opinie na temat tego wózeczka, jak mozesz to napisz coś o nim jak już
        go dostaniesz i wypróbujesz :)Pozdrawiam
        • novaja Re: novaja 28.03.07, 12:08
          na pewno napiszę. już się nie mogę doczekać wózeczka. no i tego jak się
          sprawdza pokrowce na koła, bo podobno pierwsi zamówiliśmy coś takiego (wózek
          będziemy trzymać w mieszkaniu). no i tych kółek:))) odezwę się jak go
          odbierzemy. pozdrawiam:)
          • asiunia.vie Re: novaja 28.03.07, 21:09
            Novaja, a jaki jest okres oczekiwania na ten wozek?
            Ja tez zamowilam mistrala w ostatnia sobote i o zgrozo musze czekac 10 do 12
            tygodni (jeszcze 3 tygodnie temu sprzedawczyni mowila o 8 tyg czasie
            oczekiwania). I to wszystko w kraju, w ktorym ten wozek produkuja. Jesli
            Emilcia sie pospieszy, to zostaniemy bez pojazdu.
            pzdr
            • milorzab Re: novaja 28.03.07, 22:16
              Ja miałam i mam podobne wahania. Mój mąż wybrał Mistral S. Wydaje mi się, że on
              nawet w trudniejszym terenie (mieszkamy na wsi, nawet chodników nie ma) bedzie
              się sprawdzał. Działa tak jak bugaboo, który nam sie nie spodobał, ale ze
              względu na mało solidne wrażenie. Zasada działanie - różne kółka + przekładana
              rączka jest super. Nie zgadzam sie z twierdzeniem, że najlepsze są duże skrętne
              koła.Skrętne koła zawsze mają "luzy" i te luzy przy pchaniu na bardziej
              piaszczystym terenie - zaczynają bardzo przeszkadzać. Moim zastrzeżeniem do
              Mistrala S jest jego waga! On jest naprawdę bardzo ciężki - waży ponad 17 kg! I
              dlatego wciąż nie mogę się ostatecznie zdecydować. I jeszcze za mała gondolka.
              Każdy z modeli jest dość wąski. Co do kolory też się nie możemy zdecydować.
              Emmaljunga mi sie nie podoba, chociaż rozważałam city cross. Ja dokupię
              gondolkę.Nasze poprzednie dzieci dużo czasu spędzały w wózku i wydaje mi się, że
              gondola - jest potrzebna.
              • novaja milorzab 29.03.07, 12:38
                co do wagi mistrala, czy porównywałaś ją z innymi wózkami? wózek nie może byc
                zbyt lekki skoro ma spełniać wszystkie wymagania dot, wygody dzieciaczka.
                lekkie to są parasolki:) a co do gondoli to wcale nie jest mała. małe gondole
                maja quinny i i'coo np. uwaza się, że emmaljunga ma wielkie gondole, a gondola
                teutonii jest chyba tylko o 1 cm mniejsza (nie pamiętam juz dokładnie, ale
                jakoś tak) . mnei się nie podoba to, ze gondola jest dość nisko, ale czego się
                nie robi, żeby potem miec odjechaną spacerówkę:)))
            • novaja Re: novaja 29.03.07, 12:30
              oj, to bardzo długo musisz czekać. nam powiedziano w "świecie dziecka", gdzie
              zamawialiśmy wózeczek, że czeka się na niego do miesiąca. choć zdarza się, że
              jest wcześniej. powiedziano nam też, że zdarzały się kilka razy opóźnienia, ale
              nieznaczne. mam termin na 14 maja, więc nie spieszy nam się az tak bardzo. no
              ale przyznam, ze juz chciałabym mieć go w domu:) na jaki kolor się
              zdecydowaliście? ohj, my mieliśmy problem wielki. skończyło się na klasyce:) no
              i dokupuję różowe sukienki, coby weselej było w wózku:)
              • asiunia.vie Re: novaja 29.03.07, 19:56
                Ja tez koniec koncow wybralam klasyke, popiel z pomaranczowym, 2885, chociaz
                mialam zakusy na kolory fashion (rozowy barock tez mi sie podobal). W sklepie
                spedzilam 2 godz debatujac na temat kolorow, az w koncu moj maz podjal
                ostateczna decyzje. Najprawdopodobniej dokupie jeszcze gondolke fashion i wezme
                3030 lub 3020 z 3005.
                Na jaki kolor ty sie ostatecznie zdecydowalas??
                pozdrawiam
                • milorzab Jednak Primus 30.03.07, 14:09
                  Porównywałam i jednak ponad 16,7 kg Mistrala S to dużo. Do 15 to norma, niby
                  niewiele - butelka wody w koszyku. Jeszcze raz byłam w świecie dziecka i
                  maltretowałam sprzedawcę. W końcu znalazłam takiego, który powiedział to, co
                  chciałam usłyszeć :) I zdecydowałam się na Primusa. Wydaje mi się, że te małe
                  kółka w Mistralu S nie prowadziłyby się u mnie (czyli na piaszczystej drodze i w
                  lesie) dobrze. Kolor chyba 2810, podoba mi się, że jasny w środku i że ten
                  materiał w środku to takie jakby płótno - wydaje mi się, że dziecku będzie na
                  takim materiale milej niż na ortalionie, a niektóre kolory taki mają materiał.
                  Nie wiem jakie Wy maci e wrażenie - ale w katalogu materiałów robią lepsze
                  wrażenie niż na kartce. Gondola - twarda na stelaż.
                  Teraz pozostanie czekanie na wózek(mam termin na koniec maja) - ale ciąża
                  zagrożona i pasażer może się pojawić przed wózkiem.
                  • blanka0 Re: Jednak Primus 03.04.07, 11:24
                    jeju jak fajnie było poczytac
                    ja byłam od zawsze zdecydowana na emmaljunge ale jak pojechalam do sklepu to
                    zmienilam zdanie
                    wybralam primusa kolor 2875 / seledynek z popielem/
                    przewazylo to ze ma oczywiscie przekładana rączke, no i drązek w spacerówce ma
                    podnoszony tak ze malucha do spacerówki nie trzeba na siłe wpychac od góry,
                    tylko podnosze drązek malucha wkładam zamykam i juz , emmaljunga tego nie ma.
                    A wydaje mi sie to bardzo wazne, chocby dlatego ze dziecko jest coraz cięzsze,
                    a i moj kregosłup lekko nadszarpnięty.
                    Ja nie patrze na wagę i wymiary bo mieszkam na wsi i w zasadzie wozek zmieszcze
                    w każda dziurę, no a te koła na moje wiejskie dróżki sa rewelacyjne.
                    Troche mnie cena przeraża bo razem z fotelikiem ROMER koszt ok 3 tys w moim
                    sklepie. No ale 3 lata gwarancji to juz extra, za dwa lata odsprzedam i bedzie
                    jeszcze rok na gwarancji.
                    dziewczyny gdzie w internecie najtaniej mozna kupic teutonie?
                    • pitu_finka Re: Jednak Primus 03.04.07, 16:30
                      www.piotruspan.com.pl na Teutonie jest8-9% rabatu, pytaj o niego. I gratuluje
                      wyboru!!!
                      • blanka0 Re: Jednak Primus 03.04.07, 19:45
                        dzięki juz dzwoniłam, wszytsko wiem, i faktycznie taniej niz w moim mieście w
                        sklepie, no i termin oczekiwania do 14 dni
                        ale czy oby na pewno
                        • pitu_finka Re: Jednak Primus 03.04.07, 22:44
                          Na pewno. Ja zamawialam. Ta kobieta jest super!!! Nic sie nie boj.
                          • w1paula Re: Jednak Primus 04.04.07, 00:08
                            Możesz poprosić, zeby wózek prosto od producenta przyjechał do ciebie do domu a
                            nie do sklepu. ja tak zrobiłam bo zależało mina czasie. Potem pani z Piotruś
                            Pan dosyła tylko gwarancję.
                            • tiaraamber Spirit s3 04.04.07, 10:36
                              Ja zdecydowalam sie na spirit s3 i miekka gondole wkladana na siedzisko.
                              Przerobie ja pozniej na spiworek i dokupie przedluzenie siedziska. W tradycyjnej
                              gondoli dziecko nie pojezdzi dlugo, tak przynajmniej radzi pani z "Piotrusia Pana"
                            • ania-jak Re: Jednak Primus 04.04.07, 12:31
                              Dziewczyny, ile waży Primus? Z gondolą i kolami pankowymi, a nie pompowanymi.
                              Orientujecie się?
                              • milorzab Re: Jednak Primus 04.04.07, 15:07
                                12,2kg + kółka, w zależności od modelu musisz doliczyć 2 lub 2,8 kg.
                                A ja dziś miałam straszny sen - zamiast Primusa dostałam Quinny Speedy, w
                                zielonym, jaszczurkowo-muchowym kolorze, z połyskiem ;)
                                • blanka0 Re: Jednak Primus 04.04.07, 16:57
                                  waga wózka w wersji spacerowej z kołami 15 kg
                                  waga wózka w wersji głebokiej z kołami 14,5 kg

dziewczyny nie moge sie zdecydowac na gondolke, wolalabym taka na stelaż wieć
                                  albo Fashion albo usztywnianą / a naciskiem na te drugą/
                                  sama nie wiem , poradźcie ; rodze pod koniec czerwca wiec chyba srodek lata i
                                  wydaje mi sie ze w takiej wiekszej usztywnianej dziecku nie bedzie tak parno,
                                  ale nie jestem specem i nie mam pojecia

aha pojechalismy z mezem obejrzec jeszcze na koniec casuala ale nic z tego, nic
                                  nie przebije teutonii, no i wiekszosc wozkow ma rok gwarancji
                                  • blanka0 Re: Jednak Primus 04.04.07, 16:58
                                    aha i jeszcze jedno, czy kupujecie jakies dodatki typu torba, parasolka,
                                    materacyk???
                                    no i nie wiecie czy mozna dokupic np jedno koło na zapas w razie jakiegos
                                    kapcia - bo my bierzemy te koła najwieksze pompowane
                                    • pitu_finka Re: Jednak Primus 04.04.07, 18:37
                                      Gwarancja jest zawsze na dwa lata, naet jak sprzedawca czy producent twierdza
                                      co innego.Ja mam torbe, parasolke, daszek przeciwsloneczny (super) i pokrowce
                                      na kola.
                                  • asiunia.vie Re: Jednak Primus 04.04.07, 21:23
                                    Jesli wybralas gondolke na stelaz to radze ta druga gondolke usztywniana, gdyz
                                    ma lepsza budke (z siatka klimatyzacyjna) niz gondolka fashion, ktora takiej
                                    siatki nie ma. A w lecie taka siatka na pewno sie przyda.
                                    pzdr
                                    • milorzab Re: Jednak Primus 04.04.07, 22:41
                                      Ja zamówiłam gondolę sztywną na stelaż - jakaś szersza mi się wydawała niż
                                      Fashion i przewiewna, a przed nami całe lato. Z dodatków dokupiłam - adapter do
                                      fotelika, osłonkę na nóżki i osłonkę przeciwdeszczową. Po dokupienie fotelika
                                      osiągnęłam moją granicę finansowa,więc zrezygnowałam ze: śpiworka, torby. Może
                                      dokupię, zwłaszcza śpiworek.
                                      • ania-jak Re: Jednak Primus 05.04.07, 09:24
                                        Ja jak bede zamawiac, to tez sztywną na stelaz. Ma więcej funkcji niz Fashion,
                                        a własnie ta budka (przewiewna) to na lato swietne rozwiazanie. Dziewczyny ile
                                        łacznie wyszedl wozek? Spacerowka i gondola usztywniana i materac do niej. Jaki
                                        dokupujecie fotelik i to tego potrzebne sa adaptery, prawda?
                                        • novaja Re: Jednak Primus 05.04.07, 11:25
                                          a my jeszcze czekamy na naszego mistrala s. choć już chciałabym mieć go w
                                          domku, ale nic, czekamy dalej:)
                                          a więc kupiliśmy: spacerówke mistral s ze sztywną gondolą na stelaż (ta z
                                          klimatyzowaną budką). do tego: materacyk, moskitiera, torba, pokrowce na koła,
                                          parasolka, adapter do fotelika i fotelik maxi-cosi cabrio. wyszło 3300 zl. ze
                                          znizką. niekupilismy spiwora, bo w sumie czas jeszcze. poza tym spiworki w
                                          tegorocznych kolorach mozna bez problemu dokupic do konca roku.
                                          aha, kupilismy wózek w "świecie dziecka". nie chcielismy przez internet, bo w
                                          razie (odpukac) jakichs problemów, cały serwis zalatwia sklep. i daje wózek
                                          zastępczy:) jak w salonie samochodowym:)
                                          • blanka0 Re: Jednak Primus 05.04.07, 11:47
                                            tylko utwierdziłyście mnie w przekonaniu ze dokonałam dobrego wyboru, zamówie
                                            te usztywniana bo faktycznie to wietrzenie to extra pomysl, jest chyba szersza
                                            a cenowo to ja wyliczylam tak
                                            1840 wozek
                                            510 gondola
                                            105 adapter
                                            538 fotelik Recaro / wybralam recaro a nie maxi ze wzgledu na pasy sa
                                            regulowane i dłuzsze niz w maxi a poza tym, moj maz "złota rączka" stwirerził
                                            ze jest lepiej skonstruowany hihi niech mu bedzie /
                                            materacyk 48
                                            moscitiera 32
                                            wyszło mi 2235 ze 8 % znizka / znizki nie policzylam na adapter bo pani mowila
                                            ze chyba sie nie dolicza
                                            w moim sklepie we wrocławiu za wozek + gondola usztywniana musze dac 2584, wic
                                            róznica jest.

Ja mam termin na koniec czerwca wiec chyba jeszcze z misiac zaczekam, MAM
                                            NADZIEJE ZE MI NIE WYKUPICIE :)))
                                            • ania-jak Re: Jednak Primus 05.04.07, 14:08
                                              Blanka - gdzie kupujesz wózek? Jakos liczę wszystko i wychodzi mi wiecej :)
                                              • blanka0 Re: Jednak Primus 05.04.07, 14:29
                                                no ja patrzylam na ceny na www.piotruspan, zreszta za radą dziewczyn

www.piotruspan.com.pl/sklep/index.php?osCsid=d5e6e3826048ca398dbc567dd5493db0&manufacturers_id=49&osCsid=d5e6e3826048c
                                                a398dbc567dd5493db0

wózek Primus 1840
                                                gondola 505
                                                tj 2345 odjąc 8 % rabatu tj 2157
                                                no i te resztki typu moscitiera, czy materacyk / ktory ja chyba wezme/
                                                no chyba ze czegos nie policzylam hmmm
                                                • ania-jak Re: Jednak Primus 05.04.07, 17:03
                                                  Dziedwczyny, a czym rózni sie Gondola twarda - na stelaż
                                                  www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?
                                                  manufacturers_id=49&products_id=2327&osCsid=d5e6e3826048c

od tej Gondoli usztywnionej (na stelaż)
                                                  www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=49&products_id=3390&osCsid=d5e6e3826048c

• blanka0 Re: Jednak Primus 06.04.07, 10:45
                                                    hmm ania wg podalas linki do tej samej gondolki za 510 zł
                                                    nie wiem o co chodzi :))

dziewczyny któraś pisala ze ma próbniki materiałów, jak oceniacie jakosc tych z
                                                    kolekcji 2007 a tych fashion?
                                                    myslalam o jakiejs kombinacji ale nie mam pojecia co wykombinowac
                                                    chyba zostane na szaro- seledynkowym
                                                  • novaja Re: Jednak Primus 06.04.07, 11:09
                                                    ja miałam próbnik, po zamówieniu wózka oddałam do sklepu.
                                                    materiały to kwestia gustu. my myśłlismy sami o kolorach fashion, jednakze
                                                    wlasnie materiał nam się nie podobał. jak taki gruby ortalion o dziwnej
                                                    fakturze. taki szorstki był, mało przyjemny w dotyku. te z kolecji sa
                                                    zdecydowanie przyjemniejsze, bardziej szlachetne. ale jak pisałam, kwestia
                                                    gustu. my zdecydowaliśmy się w końcu na kolor z kolekcji. zobaczylismy gondole
                                                    w tym kolorze w całości (swoją drogą całkiem iny efekt niz tylko próbki
                                                    materiałow) i od razu zamówiliśmy. aha, nie bez znaczenia bylo tez to, ze nie
                                                    chcielismy gondoli fashion, bo nie ma klimatyzowanej budki,a to wydawało na
                                                    się wazne. pozdrawiam, czekając na mistrala s:)
                                                  • ania-jak Re: Jednak Primus 06.04.07, 11:10
                                                    Blanca zobacz ten link: www.piotruspan.com.pl/sklep/index.php?
                                                    manufacturers_id=49 eweidentnie pokazują dwie gondole, które nazywają: gondola
                                                    twarda na stelaż i druga pood nia: usztywniana na stelaz i ceny roznią się o 5
                                                    zł. Czy to te same gondole, tylko inna kolekcja?
                                                  • blanka0 Re: Jednak Primus 06.04.07, 13:16
                                                    no racja, trzeba pani ze sklepu zapytac
                                                    wygladaja tak samo,
                                                    słuchajcie jaka gondola pasowałaby do modelu 2875
                                                    poradxcie prosze / chodzi mi oczywiscie o kolor/.
                                                    ale super ze jest ten watek bo sama dostałabym oczopląsów
                                                  • pitu_finka Re: Jednak Primus 06.04.07, 18:01
                                                    Ja mam kolor seledynowy z kolekcji Fashion i ten material baardzo mi sie
                                                    podoba. ja osobisci uwazam ze kolory Fashion sa fajniejesze niz te z kolekscji
                                                    no ale to wlasnie rzecz gustu:-)
                                                  • novaja Re: Jednak Primus 12.04.07, 15:01
                                                    no właśnie:) w kazdym razie kazdy znajdzie swój kolor i materiał:)
                                                    a jak tam Wasze wózeczki>? my ciągle czekamy.....pozdrawiam::)
                                                  • blanka0 Re: Jednak Primus 27.04.07, 09:53
                                                    dziewczyny piszcie jak wasze wózki, jak kolory, ja zamawiam tuz po długim
                                                    wekendzie, chcialabym do konca maja miec go u siebie
                                                    co z waszymi?
                                                  • burda3 do Blanki 27.04.07, 11:54
                                                    Blanka :-) prosze sprawdz swojego maila gazetowego.
                                                    Pozdrawiam- asia/Wrocław
                                                  • novaja mistral s 29.04.07, 11:07
                                                    a więc w piatek odebraliśmy w końcu nasz wózeczek - mistral s. no i przyznam,
                                                    ze zachwycił mnei jeszcze bardziej niż w momencie jego zamawiania. nie
                                                    ćwiczyłam nim jazdy na zewnątrz, bo jakoś tak dziwnie bez dziecka:) ale po
                                                    garaży i po domu srawuje się rewelacyjnie. leciutko się prowadzi, jedną ręką.
                                                    łatwo się składa i zakłada fotelik na stelaż. nowoczesny, a zarazem bardzo
                                                    elegancki. aha, wybralismy kolor 2815. klasyczny, wyglada naprawdę świetnie. a
                                                    teraz tylko czekać na córcie, która w każdej chwili może się pojawić na tym
                                                    świecie:)
                                                  • blanka0 Re: mistral s 29.04.07, 11:54
                                                    novaja a do tego 2815 jaki kolor gondolki?
                                                    no bo ja bym chciala siedzisko inne i gondolke inna i nie wiem czy tak mozna
                                                  • novaja Re: mistral s 29.04.07, 14:06
                                                    gondolkę wzięlismy taką samą. tak nam sie spodobał ten kolor, że nie chcieliśmy
                                                    wymyślać. poza tym zależało nam na tej gondoli, bo ma klimatyzowaną budke i
                                                    okienko. do tej spacerówki mozna było w innym kolorze dokupić tylko gondole
                                                    fashion, a te wygladają już trochę inaczej i nie mają tak funkcjonalnej budki.
                                                  • blanka0 Re: mistral s 01.05.07, 10:43
                                                    no a my zaczelismy od fotelika Romera, zawsze to cos, kupilam na allegro,
                                                    uzywany ale z gwarancja
                                                    teraz musze sie skupic nad kolorem i zamawiac wózek, poczekam jeszcze z tydzien
                                                  • novaja Re: mistral s 01.05.07, 11:55
                                                    fotelik też już mamy. teraz tylko czekać na córeczkę:)
                                                    co do wózeczków, trochę się na nie czeka, więc proponowałabym się spieszyć:)
    • xaga Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 01.05.07, 11:40
      Do tiaraamber!!!
      Mi też bardzo podoba się SPIRIT S3. Czy masz już wózek w domu?? Jak wrażenia?
      Czy mogłabyś mi podać szerokość siedziska w spacerówce od wewnątrz. Pozdrawiam
      • blanka0 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 01.05.07, 11:59
        a pani w piotrusiu i panie mowila ze 2 do 3 tygodni sie czeka, czyżby to tylko
        reklama ?
        • novaja Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 01.05.07, 13:12
          pojęcia nie mam, my kupowaliśmy wózek w sklepie. tzn zamawialiśmy w "świecie
          dziecka" i tam tez odebraliśmy. czas oczekiwania na wózek to podobno dwa
          tygodnie robocze, ale zdarza się, ze czas sie przedłuża. my czekaliśmy miesiąc,
          a parasoli jeszcze nie dostaliśmy. podobno mnóstwo zamówień, parasolka będzie z
          atydzień. no ale może w piotrusiu maja jakieś inne umowy z teutonią.
          powodzenia:)
          • asiunia.vie Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 01.05.07, 18:34
            To i tak macie super czekajac tylko miesiac. Ja na wozek (tez Mistral s) musze
            czekac od 10 do 12 tygodni (mam nadzieje ze dostane w terminie a niunia jeszcze
            poczeka). Ostatnio okazalo sie ze czas oczekiwania jeszcze sie wydluzyl.
            Podobny czas oczekiwania dotyczy rowniez fotelikow maxi cosi i romer. A to
            wszystko w Niemczech. Winny temu po czesci prawdziwy baby boom.
            Pozdrawiam serdecznie
            • blanka0 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 01.05.07, 19:48
              asiunia zamów sobioe w Polsce, a ile mistral kosztuje w niemczech?
              • kasiapfk Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 04.05.07, 20:59
                oo niestraszcie mnie. Mysłałam o Mistralu S (z pierwszym synkiem miałam Marco
                Magic 2000 ze skrętnymi kołami i genialnie mi się go prowadziło :) )
                Jestem zdecydowana i chyba tez kupię na piotruspan.pl.
                Czy któaś z was doku[owała podstawkę dla starszego dziecka ?
              • asiunia.vie Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 04.05.07, 21:22
                Blanka, cena Mistrala w Niemczech to ok. 470 eur (spacerowka), miekkie nosidlo
                kosztuje ok 115, gondolka fashion ok. 130 eur. W sklepie, w ktorym kupowalam
                dawali na wszystko 10% upustu.
                A jak wygladaja ceny w Polsce?
                pzdr
                • blanka0 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 09.05.07, 10:20
                  ceny prawie identyczne
                  myslalam ze uWas taniej
                  • blanka0 Re: Teutonia, Emmaljunga-ktory dla dzidzi od lipc 10.05.07, 17:47
                    dziewczyny mam w domu próbniki materiałów, te kolory zupełnie inaczej wyglądaja
                    w rzeczywistości, te które bardzo mi sie podobały na stronie teutonii w
                    rzeczywistości nie takie, a te które w internecie wyglądły tak sobie w
                    rzeczywostosi extra
                    super ze udało mi sie wydobyc ze sklepu kolorystyke, w srode zamawiam w moim
                    sklepie, udalo mi sie wynegocjowac cene jak w piotrusiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka