-
Witam,
mam pytanko jadę w tym roku na narty do Włoch - konkretnie pejo val di sole- z dzieckiem z warszawy, gdzie polecicie nocleg tranzytowy po trasie. Będę wdzięczna za podpowiedzi , gdyż do Włoch jadę po raz pierwszy i nie znam zbyt dobrze traski - zresztą tę wytyczy mi pewnie gps.
Pozdrawiam Beata
-
Witam,
Planujemy wypad na 4 dni (wyjazd we środę po pracy, powrót późno w niedzielę) do Austrii, Mayrhofen. Jedziemy w 9 osób. Dzisiaj wysłałam chyba z 50 zapytań do przeróżnych miejsc w okolicy, nawet tej odleglejszej, ponad połowa już odpowiedziała, że nie mają miejsc. Mam wrażenie, że podstawowym problemem jest to, że szukamy nocelgu tylko na 4 dni, nie wspomnę już o dużej grupie....
No i teraz nie wiem co robić: czy ktoś kiedyś jechał taką grupą lub mniejszą właśnie na mniej niż tydzie...
-
Witam,
pierwszy raz jedziemy z rodzinką (2+2) w Alpy. W końcu stanęło na Alpbach. A ze jest to nasz pierwszy wyjazd mam kilka pytan.
Gdzie lepiej szukać noclegu, w Alpbach czy w Reith im Alpbachtal? Bo z tego co wnioskuje z mapki Reith im Alpbachta nie jest połączony wyciągiem z Alpbach (może się mylę) i wtedy trzeba dojeżdżać samochodem do Alpbach. Czy natomiast mieszkając w Alpbach można dojść do wyciągu, czy i tak będzie potrzebny samochod?
Macie może jakieś namiary na sprawdzone p...
-
Witam,
W lutym wybieram się na narty z dziećmi do Włoch. Odległość dosyć duża, dlatego będziemy musieli się po drodze zatrzymać na nocleg.
Mam prośbę o polecenie hotelu (schludne, czyste, bezpieczne miejsce na przenocowanie) w okolicach Zgorzelca (im dalej w stronę zachodnią tym lepiej) wzdłuż autostrady A4.
Pozdrawiam
W2
-
Witam,
mam nadzieję że nie powielę jakiegoś poprzedniego pytania.
Za parę dni wybieram sie do Włoch na narty. Do tej pory byłem dwa razy na nartach w Austri. Nigdy nie szukałem noclegu przed wyjazem tylko po dotarciu do celu obchodziliśmy ze znajomymi kilka domów, pensjonatów ( zwał jak zwał) i udawało nam się znaleźć fajne noclegi.
Czy podobnie przedstawia się sprawa w It? Czy również na miejscu jest możliwość znalezienia ciekawej miejscówki, i nie mówię tu o hotelach. Czy też we Włoszech...
-
Szukam noclegu dla 4-ro osobowej rodziny (2 + 2) na jedną noc w okolicach Dessau, Lipsk, Chemnitz, Drezno (czyli przy A9 albo A4). Na razie znalazłem parę rzeczy ale wszystko w okolicach 100 Euro ze śniadaniem a słyszałem że można taniej.
-
Witam w nowym sezonie!
Jako, ze czas jakis przebywac bede w DE postanowilam wykorzystac to i otworzyc sezon na Zugspitze (zapewne za tydzien), stad moje pytanie- byl ktos z Was, moze jakies doswiadczenia, czy warto, czego sie tam spodziewac?
I druga kwestia- logistyczna. Poszukuje taniego noclegu, usytuowanego tak, by na stok dotrzec pieszo/ komunikacja miejska (?), jakims skibusem (?)- tu wlasnie licze na Was, jak to wyglada w GaPa.
Uprzedzajac propozycje i sugestie- z roznych wzgledow...
-
Witam,
w polowie lutego wybieramy sie na tydzien na narty, wybor w tym roku padl na Szklarska Porebe. Jedziemy w trzy pary, jedna para z 6 miesiecznym dzieckiem w drugiem parze ciezarna w 7 miesiacu. Dlatego szukam sprawdzonych dobrych noclegow. Mozecie cos polecic? Warunki musza byc co najmniej dobre, jak to przy maluchach i tak, by ciezarna miala jakies atrakcje w poblizu, czy w pensjonacie jak reszta bedzie na stoku...
Wdzieczna bede za miejscowki..
-
czy ktoś może polecić jakiś nocleg na w/w trasie - najchętniej w
Austrii niedalego włoskiej granicy ? chcemy przeskoczyć w pt jak
najdalej się da, a na sobotę zostawić tylko Włochy, ew. niewielki
kawałek Austrii
a gdzie spać w drodze powrotnej ?
z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Znacie jakies godne polecenia hoteliki po drodze w okolicy
Insbrucka lub Salzburga? jade przez czechy i planuje gdieś to po
ok. 1100 km zrobic nocleg, bo słyszzałem że ostatnie 250 km dość
upierdliwe. Robiłem w zeszłym roku Chorwacje na raz - 1600 km i
dziękuje za takie maratony.
-
Bez nart zbyt długo przeżyć się nie da, więc w tym sezonie znów zamierzamy wyruszyć na przepiękne włoskie trasy. Niestety już nie tak wolni i niezależni jak jeszcze 3 lata temu... Zabieramy córeczkę i znajomych z dziećmi 3 i 4 lata. Wszyscy już zaprawieni w podróżowaniu.
Znam dobrze Val di Fassa, ale chętnie odwiedzimy jakieś nowe miejsce. Gdzie najlepiej się wybrać, żeby trasy były urozmaicone? (Żona kolegi chce się dopiero pouczyć, no i są dzieci.) Pewnie będziemy jeździć na zmianę, ale...
-
Witam,
polecam noclegi i wyżywienie (obiady) w hotelu DOMOVINA, niedaleko stoku Miedviedin.
Trzeba uważać na ceny w centrum.
Byliśmy na przełomie luty/marzec 2011. Było b. fajnie.
-
Witam,
W tym roku zdradzamy poraz pierwszy Austrie na rzecz Dolomitów.
W związku z tym proszę o namiary na sprawdzone noclegi dla 2-3 osób w Val di Fassa lub okolicy.
Raczej szukam apartamentów niz hotelu.
Z gory dzieki
-
Wybieramy się w 2 osoby na narty na Słowacje - nasz pierwszy raz w tym
kierunku. Chcemy zatrzymać sie w okolicach Chopoka najlepiej w Jasnej ale nie
możemy tam znaleźć innej kwatery poza hotelami. Zastanawiamy się więc nad
zamieszkaniem w Demanovskiej Dolinie lub Liptovskim Mikulasie. Czy kursują
tam busy, którymi codziennie można dojechać pod stok? Czy wiecie o innych
wygodnych Mozliwościach noclegu?
-
proszę o inf. , możecie coś polecić, mile widziana cena...
-
Witam!
Właśnie podjęliśmy decyzję i w sobotę jedziemy w okolice Hintertuxa na
lodowcowe rozpoczęcie sezonu. Taki mały dylemat się zrodził - czy szukać
miejsca do spania, czy spokojnie można jechać w ciemno? czy może ktoś był
ostatnio w tej okolicy i ma jakieś fajne namiary lub inne rady - chętnie
poczytam!
A i jakieś wieści pogodowe na przyszły tydzień też by się przydały....
Pozdrawiam!
-
Poniżej zamieszczam link (wystarczy skopiować do okna adresowego)z drogą,
którą mamy do pokonania. Czy ktoś zna jakiś przyzwoity ale niedrogi nocleg
gdzieś po drodze ?
Będę wdziędzczna za pomoc. Ania
www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/ItiWGPerformPage?E_wg=210505053jS1305052144632364045ITIWG4l10133gbr0049102n101310110x100q110417
430006TG9keg000011000121b101115100y11031060007U3Bpc3M000010081132ew10013010010
072005052039.004-
-
Czy są tam jakieś pokoje do wynajęcia? Chodzi mi o miejsce przy samym
wyciągu, żeby można było podejść na piechotę ze sprzętem
-
witajcie,
dotychczas robiłem te trase "na raz", jednak zastanawiam sie nad
opcją noclegu gdzies w CZ lub SK. Możecie polecic jakąs miejscówke
po drodze?
dzieki
-
Poszukuję noclegów w przyzwoitej cenie 25-35 zł. Pokoje z łazienką oczywiści w
miarę blisko wyciągu. Z góry dzięki za rekomendacje.
PS. Zapotrzebowanie może nawet sięgać kilkunastu osób - plany w toku.