Forum Turystyka Turystyka rowerowa
ZMIEŃ
      noclegi

noclegi

(17 wyników)
    • Kochani! Natrafiłam na fantastyczna organizację pozwalającą oszczędzić na noclegach. Zrzesza ona podróżników z całego świata, którzy oferują nocleg u siebie w domu ( ale nieobowiązkowo) w zamian za podobne noclegi u innych osób - na całym świecie. Jest też specjalna grupa - rowerzystów! polski.hospitalityclub.org/indexpol.htm secure.hospitalityclub.org/hc/listgroup.php?Group=Cyclists pozdrawiam Diafora
    • Wybieram się z rodziną (4 osoby) na wycieczkę rowerową wzdłuż Dunaju, z Passau do Wiednia. Zamierzamy przywieźć rowery do Wiednia samochodem, który zaparkujemy na którymś z parkingów na obrzeżach miasta. Do Passau pojedziemy z rowerami pociągiem. Jadąc na rowerach do Wiednia nie chcemy objuczać sie bagażem, dlatego nie będziemy zabierać sprzętu do spania. Liczymy na możliwość nocowania w schroniskach i kwaterach. Pytanie do forumowiczów; czy ktoś ma już podobne doświadczenia z t...
    • W necie jest b. mało relacji z wypraw rowerowych po tym kraju. Zastanawiamy się nad Chorwacją i Słowenią w przyszłym roku i chciałabym wiedzieć czy warto: jakie są ceny, jak jest z noclegami, z poruszaniem się po drogach, z wyżywieniem, itd.
    • Zastanawiam się nad przejechaniem z sakwami tzw. "ściany wschodniej" Co możecie polecić? Moje preferencje to: * Zwracanie uwagę na przyrodę. Więc chciałbym zaliczyć Parki Narodowe, ciekawe rezerwaty przyrody, ewentualnie muzea przyrodnicze * Architektura, zabytki mają dla mnie drugorzędne znaczenie, ale jak byłbym w pobliżu i miałbym czas, to chętnie coś mógłbym zobaczyć. * Kąpiel w otwartych zbiornikach wodnych, lubię wodę, lubię popływać. Jeszcze tak po dłużej jeźd...
    • W zeszłym roku planowaliśmy zwiedzić Zamki nad Loarą rowerami z dziecmi. Niestety, nasze plany nie zgrały się z planami urlopowymi naszych szefów i nie mielismy z mężem jednoczesnie 3 tygodni wolnego. W tym roku urlop juz zaklepany i mam nadzieję, że nic nam nie przeszkodzi. W tym watku chcę przdstawić nasze plany ( trasy, noclegi, ceny). Jedziemy w 4-kę ( 2 dorosłych i 2 dzieci- 2 i 6 lat) z 2 rowerami i 2 przyczepkami.
    • Witam serdecznie po raz piewrszy na tym forum. Zbliza sie przedluzony weekend sierpniowy i w zwiazku z tym chciałabym prosic doswiadczonych turystow rowerowych o porade. Bede miala okolo 5 dni wolnego i chciałabym połaczyc jazde pociągiem z jazda na rowerze. POniewaz nie jestem dlugodystansowa wiec maksymalny dystans dzienny wynosi 50 km. To wszytsko co zniose.Czy w polaczeniu z podróza pociagiem mozna by ulozyc jakis fajny wypad? uwzgledniam Polske oraz bliskie rejony polozonych ...
    • Witam!Zamierzam z moją wybranką pod koniec lipca wybrać się na tygodniowy Tour de Suwalszczyzna (Północny+Południowy Pierścień Suwalszczyzny). Noclegi w kwaterach pywatnych, codziennie w innym miejscu. Jako,że to mój pierwszy wyjazd na Suwalszczyznę czy ktoś nie orientuje się jak wygląda z dostępnością miejsc (nie zamierzamy wcześniej rezerwować noclegów a spontanicznie szukać po przejechaniu dziennej dawki kilometrowej- ok 50km)? Znajdziemy coś, czy trzeba liczyć się ze spaniem w...
    • A konkretnie, północną część Holandii. Jeśli ktoś będzie się wybierał w tamte strony,możemy z mężem dać parę wskazówek i pokazać zdjęcia.Naprawdę było fajnie! Pozdrawiam.
    • Hej, planujemy wyjazd 23.06 o 7 rano z Wawy pociągiem do Suwałk, dalej już na rowerze. Może są chętni dołączyć do naszej dwójki i zobaczyć Litwę?
    • za 2, może 3 dni się wybieram w taką trasę. Kto ma jakieś doswiadczenia? - Piszcie. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi. ROWER - trekingowy skład druzyny: 2 baby lubiące kręcić przygotowanie: dziennie 10-20 km trasy czas: 2 dni cel: zwiedzanie, aktywny odpoczynek, rozkoszowanie się pięknem przyrody, umiarkowane zmeczenie
    • Witam, w dniach 22 - 25 maja (weekend Bożego Ciala) organizujemy wyprawę rowerową po Jurze Krakowsko - Częstochowskiej. Start w Częstochowie, finisz w Krakowie - to umozliwi pokonanie całości dystansu szlaku Orlich Gniazd a nawet wiecej: 4 dni dają możliwość pokonania tego dystansu (ok. 180 km) bez zbytniego pospiechu. Zgodnie z tradycją, wszystko jest juz ustalone (noclegi, transport) i zorganizowane - wystarczy dołączyc! Im więcej osób przybędzie, tym lepiej. Odcinki dzienne...
    • chcialam sie wybrac ze znajomymi na wiosne w beskid niski lub w bieszczady na 4-5 dni. Po niskim juz jezdzilismy troche w okolicy Gorlic i Dukli a w bieszczadach nie bylismy jeszcze wcale czy sa tam ciekawe widokowe niezbyt trudne trasy i moze jakies mapy czy ksiązki warto przejrzec albo strony www w tym temacie. A moze lepiej nie ladowac sie w Bieszczady tylko pojezdzic jeszcze po niskim?
    • Planuje wybrać się na ten szlak na jakieś 2 dni w weekend majowy. Jadę z Wawki, skąd najlepiej wstartować? Czy po drodze jest jakiś kemping, albo inna możliwość noclegu? Czy jakiś odcinek trasy szczególnie polecacie?
    • Witajcie. W tym roku po raz kolejny razem z naszymi przyjaciółmi z Litwy organizujemy wyprawę z cyklu BaltiCCycle - tym razem trasa wiedzie z Brukseli do Istambułu (21.06-31.08) -a może i dalej. W Polsce trasa wiedzie wzdłuż południowej granicy - min. przez Wroclaw i Krakow. Piszę o tym gdyż im więcje uczestników tym lepiej - to idea naszych wypraw. Więcej na: www.bicycle.pl/. Pozdraiwam! E
    • Tytuł jest nieco przewrotny gdyż zamierzam eksplorować Kotlinę Nysy Kłodzkiej, Sudety i Góry Stołowe. Termin tej wyprawy to nadchodzący długi weekend. Zaczynam od Wałbrzycha i będę się poruszać na wschód. Mam nadzieję, że te 4 czerwcowe dni pozwolą w pełni zregenerować psychikę po jakże długiej i ciężkiej zimie. Wiem, że kondycja na początku sezonu u każdego jest kiepska, więc nie nastawiam się na żadne bicie rekordów. Jakby ktoś był zainteresowany...to zapraszam. Aby nie być a...
    • Amirek2 który odpowiedział na ogłoszenie joan-bike72 proszony jest o podanie adresu. Adres który mi podał jest zablokowamy/ nie mogę przesłać wiadomości/
    • Zastanawia mnie, czy w zimie też jezdzicie na wyprawy rowerowe, czy tez jest to czas na odpoczynek od dwóch kółek. Jesli jezdzicie to jakie trasy wybieracie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się