-
Witam
Pierwszy raz wybieram się na wakacje za granicę, jedziemy z chłopakiem autokarem, może koniec czerwca, może poczatek lipca, to się okaże. Proszę o rady i namiary. Szukam ciągle pokoi w Splicie ale nic nie ma, wszyscy podają namiary na jakieś małe mieścinki ale problem jest taki że my jesteśmy niemobilni, auta też nie wynajmiemy, więc split nas interesuje ze względu na to że można sobie popłynąć na wyspy albo pojechać busem do Dubrovnika. Nie chce z jakiś wiosek jechać do Splitu a sta...
-
Szukam noclegów na wyspie Rab lub Krk dla 3 rodzin czteroosobowych 2+2.Czy ktoś może mi polecić jakieś apartamenty lub domek ponieważ chcielibyśmy być wszyscy razem. Czy warto ryzykować jadąc taką grupą i szukać dopiero na miejscu kwater?
-
witam,
planuję w tym roku autokarową wycieczkę objazdową do Chorwacji. Przeraża mnie jednak czas przejazdu przez całą Polskę i to co wyczytałam na jednej z relacji z wyprawy, że przy wyjeździe z Trójmiasta do pierwszego hotelu dociera się po 39 godzinach (!!!!!). Składa się na to antenowy wyjazd w nocy, przesiadka do docelowego autokaru na południu Polski późnym popołudniem, dojazd do pierwszego dnia zwiedzania o poranku i dopiero tego dnia wieczorem zakwaterowanie w hotelu. Czy są biura, kt...
-
Witam , w maju przyszłego roku (wiem ,że to jeszcze dużo czasu) mam zamiar zwiedzić Chorwację i Czarnogórę, a przy okazji zajrzeć do Albanii oraz Bośni i Hercegowiny. Czytając to forum doszedłem do wniosku iż jest to dobry termin na zwiedzanie - kwitnąca przyroda , wysoki poziom wód w rzekach i brak tłumu turystów. Zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy po 10 maja nie będę miał problemów ze znalezieniem noclegu ponieważ nie wiem czy w maju dostępne/otwarte są już apartamenty i kwatery prywa...
-
Witam!
Chcę się podzielić moimi doświadczeniami z niedawno odbytej podróży na Istrię w Chorwacji.
Z wielu pomysłów, jakie krążyły nam po głowach, na pewno ten jest udany: nocleg w Bratysławie. Szukając w internecie jakichś namiarów na tani nocleg nic nie udało mi się znaleźć. Na miejscu dopiero szukałem jakiegos pokoju i... trafiłem do domu studenckiego: Študentský domov Jura Hronca. Ale uwaga!!! Recepcjonistka najpierw pokazała pokoje dla studentów - syf i malaria! - po 11,50 euro (za ca...
-
gdzieś tu niedawno widziałem wątek, gdzie był wpis z namiarem na motel przed granicą chorwacką
zalinkujcie, bo jakoś nie mogę go znaleźć
-
Jakie macie pomysly na nocleg w drodze
z Polski do Dalmacji
Znacie sympatyczne
miejsca ?
Zwykle padaja Plitvice, ale gdzie sie zatrzymac drugim razem ?
-
hej,
będę wdzięczna za rady i sugestie,
6 lipca ( to będzie sobota ) wybieramy się rodzinnie do Makarskiej - jedziemy pierwszy raz. Dwoje dorosłych i dwójka dzieci. Plan jest taki że wyjeżdżamy jakoś w rano, po południu docieramy gdzieś na nocleg i rano lecimy dalej.
jedziemy z Wawy - zależy nam na szybkiej w miarę trasie.
Jak jechać? gdzie nocować? może macie jakieś sprawdzone miejsce gdzie można po drodze nocleg znaleźć?
-
Witam,
W czwartek, 11 sierpnia wybieram się z rodziną i znajomymi do Chorwacji, a dokładnie do Primosten. Niestety znalezienie jakiejkolwiek kwatery zajęło nam dużo czasu a i tak niczego nie znaleźliśmy w tej miejscowości i okolicach. Czy moglibyście mi polecić jakieś apartamenty. Jest nas 8 osób: 5 dorosłych, 3 dzieci. Chciałbym się także dowiedzieć czy jest tam piaszczysta plaża i łagodne zejście do wody. Myśleliśmy także nad miejscowością w okolicy - Rogoznicą. Bardzo prosze o odpowiedzi ...
-
Witam! czy ktoś może polecić sprawdzone noclegi w Chorwacji lub Czarnogórze dla dwóch rodzin (5 dorosłych + 3 dzieci). Nie mamy wybranego miejsca. Zależy nam na miejscach sprawdzonych.
-
Witam
Poszukuje noclegów w dla 7 osób ( 4 os. dorosłe i 3 dziedzi) Fazanie w terminie 31.07-10.08.2012. Proszę o jakieś namiary. Nie ide na łatwizne, przeglądaliśmy już wiele ofert ale niestety wszystkie zajęte.
z góry dziękuję
-
Witam jedziemy do Chorwacji w polowie lipca i poszukujemy noclegu dla dwoch osob w miasteczku Kuciste. Potrzebuje jakiś namiarów na prywatne domki bo w internecie jest pare tylko, ze przez pośrednikow :/ Moga to być apartamenty lub nawet pokoj z lazienka, bo nie jestesmy az tak wymagajacymi osobami i ile taki nocleg mniej wiecej wyniosl by nas na dwie osoby. Pozdrawiam :)
-
W drodze na Murter chcemy zatrzymac sie na nocleg w rejonie Plitwickiech Jezior, a wracajac w Słowenii - w Bled albo Bohinj... poniewaz jedziemy w dwie lub trzy rodziny ( + trójka dzieci) a noc;eg przypadałby na noc z piatku/sobotę w Pliwicach a sobota/niedziela na Slowenii zastanawiam sie czy warto jechac w ciemno czy lepiej zarezerwowac nocleg wczesniej...
jakie sa wasze doswiaczenia?
jakich cen moge sie spodziewac ( wiem ze kazdych ale ile srednio kosztuje nocleg w kwaterze prywatnej)
...
-
witajcie,
w przyszłym tygodniu wreszcie wybieram się do Chorwacji- wreszcie, bo pierwszy raz i wreszcie, bo wreszcie urlop;)
jako że jedziemy samochodem, a trasa jest długa (start wycieczki z okolic Szczecina), mam do Was pytanie- czy możecie polecić jakiś niedrogi i sprawdzony nocleg w Austrii? chodzi dosłownie o przenocowanie, bez zbędnych wakacji.
pozdrawiam!:)
-
Proszę o namiary na jakiś fajny nocleg blisko granicy węgiersko-cro blisko autostrady na Zagrzeb.
-
Witam Serdecznie.
W dniu 08 lipca 2012 wybieram się do Czarnogóry, planuję przejazd po trasie Cieszyn - Budapeszt - Sarajewo - Dubrownik - Bar.
Proszę o kilka propozycji sprawdzonych noclegów na odcinku Budapeszt - Sarajewo, chodzi też o parking strzeżony dla mojego autka.
Pozdrawiam Marek.
-
Okazuje się,że znalezienie noclegu w Chorwacji na 3 noce(4 osoby,w tym 2 dzieci) w sezonie jest zadaniem bardzo trudnym, chyba wręcz niewykonalnym.Wyslalam dziesiatki zapytań.Niestety,okazuje się,że albo wszystkie miejsca są już zajęte,albo właściciele nie wynajmują apartamentów na krócej niż tydzień. Może ktoś zna adresy tych miejsc,gdzie wykupienie 3 noclegów nie stanowi problemu? Bardzo proszę o pomoc.Napisałam w temacie,że szukamy w okolicach Omisu,ale moze być też bardziej na północ, gdz...
-
Witam,
Czy ktoś z Was ma namiary na tanie, sprawdzone i czyste noclegi w
Zagrzebiu (hostel, apartament)dla 2-3 osób? Tanie tzn. takie poniżej
20 Euro za osobe. Przeszukałem net ale to co udało mi sie znaleźć
nawet w niby tanich hostelach jest pow. 20 Euro od łebka. Ponadto
tak naprawdę nie ma zbytnio dużego ich wyboru.
A może macie też namiary na jakis fajny nocleg na trasie Zagrzeb -
Slavonski Brod.
Pozdrawiam
-
szukam na jedną noc najlepiej blisko zjazdu z autostrady bo potem jedziemy do Chorwacji,czy znajdę nocleg bez problemu?możecie cos polecić?planowany nocleg 26/27.08.2011
-
Witam! Planuje we wrześniu wyjazd autem do Czarnogóry. W związku z tym będę
bardzo wdzięczny za namiary na polecane przez Was noclegi w kwaterach
prywatnych lub pensjonatach w Sarajewie, nad Boką Kotorską i w Zabljaku. Hvala :)