Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      noclegi

noclegi

(18 wyników)
    • Mam pytanie. Bylam w Stambule 4 lata temu i wtedy nie bylo tam zadnych problemow ze znalezieniem noclegu - na dworcu bylo mnostwo panow "naganiaczy", korzy prowadzili turystow do hotelu/schroniska w dowolnej kategorii cenowej. Czy nadal tak jest??? Tym razem wybieram sie tam autobusem z Bulgarii, bede na dworcu autobusowym wieczorem i nie chcialabym nocowac pod golym niebem:) Dzieki za odpowiedz, pozdrawiam z wakacji w Bulgarii!
    • 1,5 roku temu wybraliśmy do Turcji indywidualnie - spędziliśmy tydzień w Stambule i weekend w Duzce (niedaleko Morza Czarnego) w tym roku ponownie się wybieramy, tym razem na 2,5 tygodnia, plan jak poprzednio + tydzień na wybrzeżu Morza Egejskiego (okolice Izmiru) z noclegami w Stambule i Duzce nie mamy problemu (w Stambule dom nauczyciela, w Duzce u zaprzyjaźnionej tureckiej rodziny), ale nie mamy pomysłu, jak się zabrać za rezerwację hotelu nad Morzem Egejskim (przez net u polskich pośred...
    • Ma ktoś namiary na tani i sprawdzony nocleg w Istanbule
    • Wybieramy sie samochodem na wycieczkę objazdową. Z grubsza: Istambuł- Ankara - Kapadocja - Antalya-Izmir - Istambuł. Przełom lipca/sierpnia. Nie rezerwujemy nic wcześniej, bo nie jesteśmy w stanie(a może nie chcemy;)) przewidzieć czasu podróży. Jak wygląda szukanie moclegów (niedrogich) na miejscu? Czy jest ich dużo/ mało, wszystko zajęte/wolne, w dużych miastach/nie tylko. Jak szukać - wypatrując szyldów/ pytając kogo popadnie/ korzystając z informacji turystycznej? Jakie ceny? ...
    • Witam Czy są może na forum osoby, które pokusiły się o podróż własnym środkiem transportu do Turcji i mogłyby się podzielić jakimiś cennymi uwagami? Szczególnie interesuje mnie : trasa z Warszawy, noclegi po drodze, czy po drodze nie ma problemów z paliwem (benzyna) - wszystko, co może się przydać. Docelowo jedziemy nieco dalej, bo do Syrii, ale na ten temat w necie za wiele nie znalazłam. Zresztą od Antalii do miejsca docelowego już mamy niewiele. Tak więc przyda się wszystko n...
    • Planuję wybrać się do Turcji na 2 tygodnie we wrześniu. Generalnie chcę wypocząć, ale i trochę pozwiedzać. Na pewno chcę zobaczyć Pamukkale. Mam w związku z tym pytanie, którą miejscowość wybrać, żeby można było się w stosunkowo krótkim czasie dostać do Ppamukkale (wykupię jakąs wycieczkę). Bo ja kompeltnie nie wiem, które miejsce jest warte spędzenia w nim 2 tygodni:)
    • Hej:) Chciałabym dowiedzieć sie czy ktoś nie zna dobrych i niedrogich hoteli lub moteli w Istanbule:) Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź:)
    • Na początku czerwca (4-18) wybieramy się kolejny raz do Turcji (tym razem okolice Kemer) i planujemy samodzielnie zwiedzić Kapadocję. Na razie nie mamy jeszcze nic konkretnego w planach, ale zastanawiamy się nad opcją przejazdu do Goreme nocnym autobusem (o ile taki znajdziemy) a potem zwiedzanie okolicy i nocleg w hotelu lub domu jaskiniowym. Gdyby 1 lub 2 pary byłby zainteresowane wypadem z nami byłoby fajnie bo w grupie będzie na pewnie raźniej.
    • Istambuł(24)

Witam Potrzebuje praktycznych informacji dotyczących pobytu w Istambule, gdzie mieszkać jak dojechać itp. Pobyt 2 lub 3 dni wyjazd w sierpniu ze Słonecznego Brzegu. pozdrawiam
    • Czy ktoś podróżowal po Turcji Egejskiej bez biura podróży? Czy macie jakieś informacje na ten temat? Czy można do Turcji jechać "w ciemno" i dopiero na miejscu szukać sobie kwatery? Jak wygląda możliwość wypożyczenia samochodu? Ile to kosztuje?
    • W tym roku wybraliśmy się do Oludeniz samochodem (10 - 25 września). Trasa: Warszawa - Budapeszt - Belgrad - Saloniki - Kesan - Cannakale - Izmir - Mugla - Fethiye - Oludeniz. Około 3000 km w jedną stronę, 2 noclegi po drodze. Chętnie podzielę się uwagami. Wojtek
    • jest wogole cos takiego?bo nie znalazlam nigdzie oferty, a to chyba taniej niz na wlasna reke?
    • Mam kilka godzin (10) na przesiadkę w Istambule. Co w tym czasie muszę zobaczyć w Tym miescie. Niekoniecznie muzea, raczej widoki.
    • W sobotę wróciłem z Turcji.Przejechałem 6000km.Jechałem z żoną +trójka dzieci (7,15,18 lat)samochód renault megane 1,9dTi kombi.Trasa Gdynia-(Zosin)Ukraina- (Siret)Rumunia-(Siliestra)Bułgaria-(Malko Tanovo)Turcja.W Turcji trasa wiodła przez Cannakkale,Pergamon,Izmir,Efez,Istambuł i powrót na Bułgarię, Rumunię,Ukrainę,Polska.Wycieczkę przygotowywałem 12 m-cy (lubię planowania hehe)nie korzystaliśmy z biur podróży ale z uwag ,,forumowiczów" , mojego angielskiego i wyrozumiałości żony...
    • Będę w Stambule w końcu lipca, wracając z Bułgarii. Zaplanowałem wizytę w Istambule; popołudnie, wieczór, nocleg i może jeszcze pół następnego dnia. Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jak najrozsądniej wykorzystać w/w czas aby zobaczyć najważniejsze zabytki i osobliwości Konstantynopola? W szczególności chodzi mi o najważniejsze atrakcje turystyczne w tym mieście Z góry dziękuję za info P.S. Będę też śledził równoległy wątek na temat tanich noclegów w hotelu (jadę samochodem z r...
    • czy ktoś z was podróżował po Turcji na własną rękę, bez pomocy biura podróży? marzy mi się taka wyprawa w wakacje, nie wiem tylko czy będzie to takie proste jak we Włoszech czy Hiszpanii... może ktoś zna szczegłóy dotyczące wypożyczenia samochodu (ile kosztuje, cena benzyny, stan dróg), w miarę taniego biletu , noclegów - pola namiotowe wchodzą w grę? słyszałam że są świetnie połączenia autobusowe pomiędzy miastami, może jakaś strona www? z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam
    • Hej, miesiąc temu wróciliśmy z Turcji:Kapadocja,Konya, Fethiye, Istambuł.Byliśmy w podróży poślubnej, 2 tyg., na własną rękę. Niesamowite wrażenia, przeżycia (stronka w przygotowaniu), cieszę się, że nie zdecydowałam się na podróz z biurem, bo dużo więcej zwiedziliśmy, poznaliśmy kraj i ludzi, trochę język (siłą rzeczy). Było trochę stresu,ale polecam!!!
    • Zamierzam po rocznej przerwie wrócic do Turcji Nie jeżdżę z biurami podróży - noclegów poszukuję na własną rękę. Interesuje mnie jak obecnie kształtują się ceny pensjonatów, żywności - w związku z przejściem na "nową lirę". Szczególnie basen Morza Egejskiego. Będę wdzięczny za informacje. Al BTW czy lecieliście czys tańszym od oferty czarterowej TUI?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się